Cele mai faine 20 filme inspirate din fapte reale

0
57165
top filme inspirate din fapte reale

Fie că spun povești ieșite din comun sau povești care sună familiar, multe filme inspirate din fapte reale sunt speciale. Pentru că trăiești mai intens povestea, știind că se bazează pe fapte care s-au întâmplat în realitate. Doar că știi asta și deja experiența de vizionare capătă ceva în plus. 🙂 De aceea, ți-am pregătit mai jos 10 astfel de super filme inspirate din fapte reale și lansate în ultimii ani 2018, 2019 și 2020. Cele mai multe sunt inspiraționale și îți dau o stare de bine, iar multe sunt și foarte informative. 🙂

De asemenea, am adăugat și top 10 cele mai bune filme inspirate din fapte reale pe care le poți vedea pe Netflix. Adică pe care le ai la dispoziție foarte ușor, doar la un click distanță dacă ești abonatul firmei de streaming americane.

Top – Cele mai bune 3 filme din 2020 inspirate din fapte reale

1. Shirley (2020)

shirley-filme noi 2020

O dramă biografică, coprodusă de Martin Scorsese, Shirley urmărește interacțiunile dintre scriitoarea Shirley Jackson, soțul acesteia și un cuplu tânăr pe care cei doi îl “adoptă” în casa lor. Shirley e o tipă a cărei stare emoțională și fizică se schimbă foarte ușor. Concentrată 100% asupra nuvelelor pe care le scrie, ajunge să îi fie frică să iasă din casă. Nu coboară la masă, iar dacă e totuși convinsă oarecum cu forța, devine foarte acidă cu cei doi tineri găzduiți în casa cuplului. Oare filmul se va transforma într-un film de crimă și mister, în unul de groază sau va rămâne o dramă profundă despre implicațiile vieții de cuplu și ale vieții de femeie?

Dacă vă hotărâți să-l vedeți, e bine de știut că Shirley e de fapt Shirley Jackson, o scriitoare cunoscută de literatură de groază și suspans, care a influențat mulți scriitori actuali ai genului, printre care chiar și pe Stephen King. O mențiune specială merită și actrița care o interpretează în film, nimeni alta decât super talentata Elisabeth Moss.

2. Hamilton (2020)hamilton filme optimiste

Un musical bazat pe fapte reale? Sună poate ciudat dar trebuie să vezi Hamilton pentru că musicalul ăsta e unul dintre cele mai discutate producții culturale și de divertisment din ultimul deceniu.

Dacă ai nevoie de o doză de energie, cât să te țină o lună întreagă, ba chiar până la sfârșitul pandemiei :D, Hamilton e perfect. Hamilton e o producție Disney care filmează spectacolul Broadway Hamilton, care a devenit un fenomen cultural în Statele Unite în ultimii ani. La fel ca și spectacolul în sine, și filmul a primit numeroase laude din partea criticii și este cel mai vizionat film din 2020 pe platformele de streaming.

Melodiile, interpretările și întreaga mișcare scenică sunt absolut molipsitoare. Este atâta talent pe cm pătrat pe scenă încât e foarte probabil că vei începe și tu să cânți și să dansezi în timpul filmului. 🙂 Noi așa am făcut. De la muzică pop, hip-hop, rap și R&B, musicalul Hamilton va rămâne probabil musicalul cel mai influent al generației noastre.

Care e ideea din spatele Hamilton? Este povestea fondatorilor Statelor Unite, de la George Washington la Thomas Jefferson, dar care are în centru o figură mai puțin cunoscută a acestora, Alexander Hamilton.

3. The Assistant – poveste despre Harvey Weinstein


assistant_filme noi 2020The Assistant e primul film care abordează din interior atmosfera de hărțuire și abuz sexual din cadrul companiei producătorului Harvey Weinstein.

Totul se întâmplă într-o singură zi, noi urmărind-o pe secretara foarte tânără de abia intrată în echipa lui Weinstein de câteva săptămâni. Obosită și muncită, dar atentă la toate nevoile colegilor de birou, ea ajunge să observe tot felul de mici semne care par să ducă la ideea că șeful ei întreține relații sexuale cu actrițe și femei foarte tinere chiar în birou. Atmosfera e minuțios construită de regizoarea Kitty Green încât efectiv ai impresia că muncești și tu în aceeași corporație.

Dincolo de faptul că subiectul e foarte la modă, filmul The Assistant e o realizare remarcabilă cinematografică. Un film care te pune pe gânduri și te face pe alocuri chiar să-ți revezi anumite alegeri legate de muncă :)…

 

Top filme inspirate din fapte reale lansate în 2018 și 2019

Sunteți curioși ce filme din ultimii 2 ani sunt și bune, și bazate pe fapte reale? Într-un cuvânt, filme din ultimii doi ani care merită timpul și atenția ta? 🙂 Iată topul nostru, bineînțeles subiectiv, ca toate topurile din lumea asta. Topul celor mai bune 10 filme inspirate din fapte reale din 2019 și 2018:

4. Dark Waters (2019)

dark waters filme 2019Vrei să vezi o poveste inspirațională despre ce poate face chiar și un singur om atunci când este de partea binelui, în lupta cu o corporație gigantică? O poveste despre rezistență, motivație și loialitate? Dar și una în care vei afla multe despre substanțe chimice cu care luăm contact în fiecare zi și nu știm cât sunt de periculoase?

Dark Waters e un thriller juridic produs de actorul Mark Ruffalo, care joacă și rolul principal. Filmul spune povestea reală a avocatului Robert Bilott, care aproape singur a dus o luptă juridică de proporții impresionante, de tipul David și Goliath. Robert s-a luptat și încă o face de zeci de ani cu mamutul DuPont pentru a-l trage la răspundere pentru deversarea de substanțe chimice periculoase într-un orășel din Virginia.

Mark Ruffalo face un rol de zile mari. Rolul parcă e făcut pentru el, tipul cu inimă de aur din orice film în care-l vei vedea. 🙂 Alți actori care joacă în Dark Waters sunt Anne Hathaway, Tim Robbins și Bill Pullman. Îl găsești online.

5. The Irishman (2019)


The-Irishman-filme inspirate din fapte realeE un film Netflix regizat și produs de nimeni altul decât Martin Scorsese. Ca mai toate cele 20 filme inspirate din fapte reale din top, și acesta se bazează pe o carte de non-ficțiune – I heard you paint houses de Charles Brandt. De ce se numește cartea Am auzit că văruiești case? Pentru că asta era codul în cadrul Mafiei atunci când erai ucigaș plătit. Expresia face referire la faptul că în momentul asasinării sângele victimei murdărește pereții casei… Cartea e scrisă de un fost procuror și investigator care spune că ucigașul Mafiei Frank Sheeran i s-a confesat în privința asasinării liderului unuia dintre cele mai puternice sindicate din State, Jimmy Hoffa.

Urmând firul poveștii, The Irishman urmărește activitatea lui Frank Sheeran și cum ajunge acesta să lucreze pentru Mafie în anii ’50, apoi devine bodyguardul lui Jimmy Hoffa, ca în 1975 Mafia să îi ordone să îl execute. În ciuda relației foarte apropiate cu Hoffa, Frank Sheeran duce la îndeplinire acțiunea… Filmul e interesant, jucat de actori de primă mână, de la Robert De Niro care interpretează rolul principal, la Al Pacino și mulți-mulți alții. Singurul păcat al filmului e lungimea lui… Scorsese nu se grăbește deloc, poate și pentru că s-a gândit că pe Netflix avem suficient timp să ne delectăm cu The Irishman.


6. 1917: Speranță și moarte (2019)

1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați.

Filmul este regizat de Sam Mendes (cunoscut pentru American Beauty) și e bazat pe fapte reale. Mai exact pe amintirile din război ale bunicului din partea tatălui al lui Sam Mendes 🙂 Iată cum povestirile bunicilor pot lăsa amprente în memoria nepoților și se pot transforma la ani distanță în filme inspirate din fapte reale.

7. Ford vs. Ferrari – drama sportivă a anului 2019

ford v ferrariE ceea ce se numește o dramă sportivă. Mai clar, urmărește o poveste din lumea sportului prin care se încearcă readucerea în istorie a doi eroi ai lumii sportului care au fost dați uitării: piloții Carroll Shelby și Ken Miles. În cazul Ford v Ferrari este vorba despre echipa de mașini de curse Ford care a încercat să o învingă pe etern câștigătoarea echipă Ferrari. Nu sunt fană curse, nu sunt nici măcar fan mașini 🙂 dar filmul mi-a plăcut. Are o poveste bine spusă, cu personaje cu conflicte reale și actori buni. O să te țină conectat cu siguranță și o să-i vezi în două roluri bune pe Christian Bale și Matt Damon.

Ford v. Ferrari a fost nominalizat la Oscaruri 2019 pentru cel mai bun film. Îl poți vedea pe online.

8. Bombshell / Bombshell: Scandalul (2019)

bombshellDacă vrei filme inspirate din fapte reale foarte recente, iată două.  Practic sunt mici bucățele din istoria recentă americană. Bombshell e povestea magnatului de presă Roger Ailes, cel care a creat Fox News. El e acuzat de jurnaliste și prezentatoare de la Fox News de agresiuni sexuale greu de cuprins cu mintea în secolul nostru. Filmul e interesant și bine jucat, dar cam dezlânat și fără zvâc. Trei super actrițe interpretează rolurile principale. Margot Robbie, Nicole Kidman și Charlize Theron – ultima aproape de nerecunoscut prin transformarea facială, astfel încât să semene cu news anchor-ul Megyn Kelly. Îl găsești pe Netflix.

O altă opțiune pentru aceeași poveste din Bombshell este mini-seria The Loudest Voice de pe HBO, cu Russell Crowe în rolul lui Roger Ailes. Noi o preferăm pe aceasta din urmă. Citește despre ea în articolul:

TOP 20 seriale din ultimul an care merită văzute

9. Bad Education (2019)


bad education filme noi onlineUn alt scandal monstruos din State, de data asta din educație, își are ițele desfăcute în Bad Education. Cu Hugh Jackman în rolul principal. Este povestea delapidării de fonduri din sistemul public de educație, printr-o schemă pusă la punct de un inspector școlar foarte atent cu nevoile elevilor și părinților, dar mai mult cu ale lui… Filmul e o dramă-comedie bună, dar n-o să-ți dea universul peste cap. 🙂 Merită urmărit mai ales pentru rolul lui Hugh Jackman. Îl poți vedea pe HBO Go. Filmul a pornit nu de la o carte, cum ne-am obișnuit la aceste gen, de filme bazate pe fapte reale, ci de la un articol de ziar, mai precis în Ney York Magazine.

10. Can you ever forgive me? (2018)

E unul dintre acele filme bune care nu ajung la noi decât din întâmplare sau pentru că stăm să căutăm filme bune de văzut. Pentru că nu au în spate o promovare agresivă și ajung să adune doar câteva milioane de dolari la box-office în America. Așa că se vorbește foarte puțin despre ele. Noi am avut norocul să dăm peste Can you ever forgive me? pe Netflix.

Rolul principal îi revine lui Melissa McCarthy, pe care ne-am obișnuit s-o vedem în filme de comedie. Dar și aici face un rol foarte bun, în personajul real al scriitoarei Lee Israel. Aceasta trăiește în New York și orașul mai are puțin și o devorează. Nu reușește să câștige suficient de mult pentru a face față cheltuielilor. Așa că, din necesitate, ajunge din scriitoare de biografii să se transforme în escroacă… Filmul, pe alocuri comedie, pe alocuri o dramă destul de tristă, e o producție biografică, bazată bineînțeles pe fapte reale. Pentru că adaptează memoriile scriitoarei Lee Israel apărute în anul 2008.

11. Operation Finale (2018)

operationfinale filme inspirate din fapte realeE o dramă cu elemente de film de acțiune cu spioni. Acțiunea se petrece după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, când agenția de spionaj a Israelului, Mossadul, face tot posibilul pentru a-l captura în Argentina pe Adolf Eichmann, omul din spatele Holocaustului. Punerea în aplicare a planului de capturare te va ține lipit în fotoliu, oferind entertainment de calitate. Dar mai mult de atât este un film drama despre evreii care riscă să devină ucigași la rândul lor în încercarea de a-l prinde pe bătrânelul ucigaș în masă, în timp ce acesta din urmă pare pare de-a dreptul un om inocent. Nu e o capodoperă cinematografică, dar e un film bun. Foarte bine realizat și foarte bine jucat de Oscar Isaac, Ben Kingsley și Melanie Laurent.

12. The Old Man and The Gun (2018)

Vrei să vezi ultimul film din cariera lui Robert Redford? Pentru că la sfârșitul filmărilor la The Old Mand & The Gun, Redford a declarat că se retrage din actorie, la cei 84 de ani.

Comedia şi filmul de acţiune se îmbină în The Old Man and the Gun. Filmul lui David Lowery are la bază o poveste reală. Robert Redford interpretează rolul unui bandit ce a reuşit să evadeze dintr-o închisoare foarte bine păzită. După evadarea spectaculoasă va continua seria de jafuri alături de prietenii săi fideli, interpretaţi de Tom Waits şi Danny Glover. Ei vor intra într-un joc psihologic antrenant cu detectivul fascinat de personajul intepretat de Robert Redford.
Top 10 filme bazate pe fapte reale disponibile pe Netflix

Pe lângă cele câteva filme bazate pe fapte reale de mai sus și pe care le poți vedea oricând pe Netflix, mai avem câteva recomandări mai jos. Pe unele poate le-ai văzut, dar știai că sunt inspirate din fapte reale? 🙂 Știai povestea din spate? Iar dacă nu le-ai văzut, cu siguranță faptul că știi că au la bază fapte reale va adăuga experienței de vizionare. 🙂

13. Charlie Wilson’s War (2007)

charlie wilsons war filme inspirate din fapte reale

Ce poate fi mai mișto decât un film care te informează în privința unui aspect interesant al istoriei recente, dar care te și distrează copios? Charlie Wilson’s War face cu succes asta. Deși e un film din 2007, noi l-am văzut prima dată pe Netflix și n-am regretat nicio secundă.

Dacă e un film cu Tom Hanks în rolul principal, sunt șanse mari să fie un film bazat pe fapte reale. 🙂 Figura și personalitatea lui Tom Hanks se potrivesc atât de bine cu cele ale unuia desprins din realitate. La el nimic nu e forțat, pare vecinul de vizavi. De unde și distribuția lui în roluri în care dă o notă și mai mare de autenticitate poveștii.

În Charlie Wilson’s War, Tom Hanks joacă rolul unui membru al Congresului flușturatic și superficial, interesat doar de femei și puțin spre deloc de politică. La recomandarea unei prietene – jucată de Julia Roberts, ajunge în 1980 să se intereseze de soarta afganistanilor în lupta cu rușii. Face echipă cu un agent CIA Gust (Philip Seymour Hoffman) și ajunge să organizeze o întreagă rezistență contra rușilor. Și la un buget anti regimuri comuniste al CIA-ului de 500 milioane USD, de la doar 5 milioane USD. Efortul lui Charlie Wilson ajunge astfel să influențeze politica externă americană și să facă parte din Doctrina Reagan de susținere a mișcărilor anti-comuniste din lumea întreagă. Și uite așa aflăm cum s-ar putea și noi, românii, să îi datorăm ceva lui Charlie Wilson 😀

14. The Post (2018)

Sunt filme de Steven Spielberg care să nu merite văzute? Nouă nu ne vine niciunul în minte…În filmul lui Spielberg The Post, Meryl Streep și Tom Hanks sunt editorii unuia dintre cele mai importante ziare din lume, The Washington Post. Aici trebuie să gestioneze modul în care vor publica dosare și informații compromițătoare legate de administrația centrală și Războiul din Vietnam. Filmul e bazat pe fapte reale și, deși acțiunea se petrece în anii ’70, filmul e o critică țintită către administrația prezidențială actuală din Statele Unite. Și, în mod special, e o critică la adresa președintelui Trump.

15. Deepwater Horizon (2016)

deepwater horizon filme de acțiune_

Deepwater Horizon prezintă evenimentele unui dezastru care s-a întâmplat în realitate. E vorba aici de una dintre cele mai mari catastrofe ecologice: explozia unei platforme petroliere care a condus la cea mai mare poluare cu petrol din istorie. Platforma gigantului British Petroleum din Golful Mexic ajunge să explodeze în urma unor greșeli umane în lanț.

Personajele principale, care muncesc pe platformă, Mike (Mark Wahlberg) și Jimmy (Kurt Russell), încearcă să salveze ce se mai poate și să minimizeze efectele dezastrului. Imaginile și tensiunea filmului te vor urmări și după ce vei termina de văzut Deepwater Horizon.

Pe bună dreptate bine primit de critică, Deepwater Horizon a intrat deja într-un con de umbră, deși a fost lansat oarecum de curând, în 2016. Din păcate asta e soarta comună a multor filme bune de acțiune. Este oarecum blestemul acestui gen.

16. Captain Phillips (2013)

În anul 2009, nava americană Maersk Alabama a fost atacată de pirații somalezi, iar căpitanul navei, Richard Phillips, a fost luat prizonier. Captain Phillips este, bineînțeles, inspirat dintr-o poveste adevărată. Și, bineînțeles, căpitanul navei e nimeni altul decât Tom Hanks. 🙂 După cum ziceam mai sus, Tom Hanks e mereu favoritul regizorilor atunci când vine vorba de a juca personaje autentice în filme inspirate din realitate. Și cu care privitorii să poată relaționa foarte bine.

Căpitanul Phillips a fost ținut ostatic timp de patru zile și inclusiv Armata Americană a intervenit în scopul salvării acestuia… Atacul a cărei victimă a fost nava Maersk este primul caz de piraterie din ultimii 200 de ani. Scenariul este bazat pe cartea scrisă de căpitanul Phillips cu privire la evenimentele petrecute în perioada de prizonierat: A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS,and Dangerous Days at Sea.

Dacă Tom Hanks (Forrest Gump, Cloud Atlas) este protagosnistul acestui film, regizorul este Paul Greengrass (Bourne, United 93).

Captain Phillips a fost nominalizat la cateva categorii importante la Oscar, printre care si Cel mai bun film, Cel mai bun actor într-un rol secundar(Barkhad Abdi), Montaj sau Cel mai bun scenariu adaptat. Citește și recenzia Captain Phillips.

 
17. The Wolf of Wall Street (2013)

Comedia neagră The Wolf of Wall-Street a marcat a cincea colaborare între actorul Leonardo DiCaprio şi regizorul Martin Scorsese.

Filmul este bazat pe memoriile devenite best-seller ale lui Jordan Belfort, şi urmăreşte traiectoria acestuia de la tânăr milionar în anii ’80 la carieristul fără scrupule al anilor ’90. Atunci când este condamnat la închisoare, după ce refuză să coopereze în cadrul unei investigaţii de pe Wall-Street.

Un proiect ce a atras nume importante atât în spatele cât şi în faţa camerelor, The Wolf of New York nu este neapărat o poveste foarte originală, subiectul fiind explorat de nenumărate ori până acum.  Chiar şi protagonistul, brokerul Jordan Belfort, este un produs tipic al Americii anilor ’80, o perioadă de exces, hedonism şi nenumărate speculaţii bancare, cu care ne-am mai întâlnit de-a lungul timpului. Cel mai notabil este personajul  Bud Fox din clasicul Wall-Street, regizat în 1987 de către Oliver Stone.

Distribuţia de nume sonore adunate îi include pe lângă DiCaprio, pe Matthew McConaughey, Jean Dujardin şi Jonah Hill. Vezi trailerul The Wolf of Wall-Street, disponibil acum pe Netflix.

 

18. Zodiac (2007) – bazat pe crimele unui criminal în serie

Criminalul în serie? Avem în Se7en. Paranoia? În The Game. Dubla personalitate? Fight Club. Teroarea care se strecoară pe la marginile ecranului, niciodată în prim-plan? Panic Room. Zodiac? Criminal în serie, paranoia, dublă personalitate, teroare.

Însă calitatea acestui film polițist nu stă în idee, ci în modul în care regizorul o tratează. Având ca punct de plecare romanul omonim al lui Robert Graysmith, despre criminalul care a activat în anii ’60-’70, în zona San Francisco Bay, regizorul David Fincher nu realizează doar ecranizarea unei cărți, ne prezintă un caz inclus deja în cultura pop.

Riscul unui astfel de film este familiaritatea poveștii: criminalul în serie a mai fost adus o dată pe marile ecrane sub pseudonimul Scorpio, în filmul lui Clint EastwoodDirty Harry. În același timp, Zodiac este unul dintre cele mai cunoscute cazuri de crimă în care vinovatul nu a fost prins. Soluția lui Fincher a fost demararea unei investigații pe cont propriu. Regizorul a vorbit cu Graysmith, cu inspectorul care s-a ocupat de caz – David Toschi, interpretat de Mark Ruffalo, a consultat specialiști în lingvistică, în încercarea de a elucida misterul scrisorilor Zodiacului. În final l-a distribuit pe Jake Gyllenhaal în rolul lui Graysmith, ilustratorul transformat în detectiv, impresionat de capacitatea lui de a interpreta o personalitate duală în Donnie Darko.

Pornind de la aceste elemente, filmul funcționează la nivelul ritmului, acesta fiind și punctul în care Zodiac se diferențiază de Panic RoomThe Game, Fight Club și Se7en. Toate aceste filme pot fi plasate sub umbrela termenului thriller; această încadrare generică i se poate aplica și lui, doar că Zodiac nu are scene de acțiune și dialogul este din belșug.

Citește toată recenzia Zodiac și vezi trailerul Zodiac. Îl poți vedea pe Netflix.

19. Moneyball (2011)

moneyball filme inspirate din fapte realeMoneyball este o poveste despre cum poți schimba “lumea” plecând de la o idee. Este o dramă biografică despre baseball ca business si ca sport, avându-i în rolurile principale pe Brad Pitt,  Jonah Hill (Super Bad), Robin Wright (House of Cards, Forrest Gump) si Philip Seymour Hoffman (The Big Lebowski, Magnolia).

Moneyball nu este doar un film hollywoodian despre sport asa cum ne-am obisnuit: povestea unei echipe in dificultate, transformata cu efortul unor persoane carismatice si cu viziune intr-o echipa-star. Este istoria unei idei, plecand de la intrebarea cum sa privesti cu ochi noi ceva cu care te-ai obisnuit. In cazul filmului, intrebarile sunt cum se joaca baseball-ul, cum se conduce si cine il joaca? De fapt, cum poti inova?

Filmul ecranizeaza bestseller-ul lui Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game, care spune istoria reală a echipei de baseball Oakland Athletics, condusa de Billy Beane. In ciuda unei situatii financiare dificile, managerul echipei reuseste sa compuna o echipa extrem de competitiva printr-o abordare moderna si analitica, plecand de la statistici si alte date empirice despre jocul de baseball.

Filmul trebuia sa fie produs de Sony si regizat de Steven Soderbergh. Dupa ce Sony s-a retras chiar inainte de inceperea filmarilor, Brad Pitt, simtind ca povestea si rolul lui au potential, a refacut echipa cu regizorul Miller. Proiectul n-a murit, ci s-a transformat intr-un film care distreaza in aceeasi masura in care este profund. Revista americana Rolling Stone a incadrat filmul la categoriadynamite stuff. Poți vedea aici trailerul Moneyball.

20. The Imitation Game (2014)

imitation game filme noi netflixActorul Benedict Cumberbatch s-a instalat confortabil în două nișe distincte: geniu (dacă producția este britanică: Van Gogh: Painted with WordsHawkingSherlock) sau antagonist (dacă e vorba de un blockbuster precum Star Trek sau Hobbitul). Când Imitation Game a fost anunțat nu a trebuit decât să verificăm țara de proveniență pentru a stabili – geniu.

Într-adevăr filmul regizorului norvegian Morten Tyldum (Headhunters) are în centru figura matematicianului Alan Turing, cel care a spart Enigma – codul în care se realizau transmisiunile naziștilor. Importanța acestui fapt pentru deznodământul celui de-al Doilea Război Mondial îl transformă pe Turing într-un fel de supererou. Și totuși The Imitation Game se deschide cu Turing interogat de poliție, la câțiva ani de la sfârșitul războiului; crima lui Turing: homosexualitate.

The Imitation Game e un film inspirat de realizările lui Turing, străbătut însă de un fir tragic: Turing s-a sinucis la 41 de ani, iar scenariul lui Graham Moore stabilește clar problema. Nu contează ce ai făcut pentru societate, important e să nu te ridici împotriva normelor ei.

În film apar și Keira Knightley, Matthew GoodeMark Strong (Tinker Taylor Soldier Spy)

Acestea sunt doar câteva din preferatele noastre în materie de filme inspirate din fapte reale 🙂 Și, după cum ați văzut, pe multe le găsești pe Netflix, de văzut și revăzut oricând aveți timp și dispoziție.

Citește și

Top 20 filme de spionaj bune pentru un weekend top secret

Top 14 cele mai bune comedii din 2019

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here