Top 14 cele mai bune comedii din 2019

0
22218
top comedii 2019

Vrei să te distrezi în seara asta cu o comedie bună? Dacă da, ți-am pregătit topul nostru cu cele mai reușite comedii 2019, ca să nu pierzi timp în căutări. Asta pentru că e din ce în ce mai greu să găsești o comedie care să merite timpul tău. Dar 2019 a fost un an bun pentru comedii. 🙂

14. The Lovebirds / Porumbeii

lovebirds comedii 2019Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în primăvara 2019, dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

13. Late Night (2019)

late-night-comedii 2019Vrei să vezi o dramă-comedie deșteaptă și foarte puternică cu minunata Emma Thompson în rol princiapl? Emma e șefa dură, directă, care vrea ca totul să fie perfect. Doar că totul se va schimba atunci când job-ul îi este pus sub semnul întrebării. Ea e gazda unuia dintre cele mai cunoscute talk-show-uri de comedie americane. Însă în ultimii 10 ani audiența a scăzut dramatic, glumele nu mai sunt relevante și postul de televiziune se pregătește să o înlocuiască…

12. Someone great / O fată pe cinste (2019)

E o comedie care va fi pe placul celor care se distrează mult prin cluburi 🙂 Cam toată acțiunea se petrece în drum spre sau de la club. 🙂 Cele trei fete cucuiete și bune prietene vor să se distreze o ultimă oară înainte să facă la modul serios pasul spre responsabilitățile maturității. Comedia Someone great e dinamică, distractivă și haioasă – dacă ești în targetul demografic 🙂 Filmul e disponibil pe Netflix.

11. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară, dar foarte simpatică cu Jennifer Aniston și Adam Sandler. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul. Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

10. The Hustle / Ticăloasele (2019)

the hustle comedii 2019E o comedie destul de simpatică despre două escroace. Una foarte sexy, elegantă și foarte încrezută (jucată de Anne Hathaway), cealaltă arată ca un butoi și e cam grosolană (Rebel Wilson), dar datorită ei cuplul escroacelor prinde viață și dinamism. Cele două sunt rivale și încearcă prin toate mijloacele să-și dovedească superioritatea față de cealaltă. Așa că fac un pariu: care dintre ele va reuși să îl păcălească pe un tânăr bogat pentru a-l escroca de jumătate de milion de dolari. Pe lângă glumele din The Hustle, merită să vezi comedia și datorită locurilor cool de pe Riviera Franceză unde se petrece acțiunea. Poți vedea comedia The Hustle pe Film Box+.

9. Long shot (2019) – o comedie romantică bună cu Charlize Theron

long shot filme romantice 2019Ce zici de o comedie în care scânteile romantice sar între Charlize Theron – superbă, înaltă, sexy, elegantă, influentă – și Fred (Seth Rogen) – grăsuț, neinteresant, neîngrijit? 🙂 Da, comedia asta s-a făcut deja și e foarte simpatică. Ea e una dintre cele mai puternice femei din lume, el e un jurnalist oarecare, pe care îl știe încă din copilărie. Se înțeleg din priviri, se cunosc perfect și uite că dragostea se înfiripă încet și prin gesturi de multe ori ascunse. E o comedie romantică pe care o poți urmări și cu prietenul, o să-i placă și lui :D. Poți să vezi Long shot pe FilmBox+.


8. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Îl găsești pe Netflix.

7. Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂

always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează.

E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂

Acestea sunt câteva din filmele de comedie pe care le găsești pe Netflix în acest moment. Nu uita, însă, Netflix schimbă grila cu conținut în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă din partea gigantului american. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.

6. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019)

isnt it romantic comedii romantice netflixTot o comedie lansată prima dată pe Netflix. E ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. E o comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților. A fost lansat internațional de rețeaua de streaming Netflix.

5. Plus one (2019)

plus_one_comedii romanticeÎn Plus one e vorba despre relațiile de dragoste care apar datorită nunților frecventate 🙂 . Cei doi sunt prieteni de mult timp și hotărăsc să se ajute reciproc, fiind unul celuilalt partener în sezonul nunților. 🙂 Site-ul de specialitate Rotten Tomatoes îi dă o notă mare, pentru că, într-adevăr, nu cade în clișeele cu care ne-am obișnuit atunci când vine vorba despre comedii romantice.

4. The Gentlemen / Gangsteri cu stil 

the-gentlemenE ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie. Cunoscut pentru alte două filme super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pe care sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este. Îl găsești pe Netflix.


3. The two popes / Cei doi papi (2019)

The-Two-Popes - filme 2019 onlineVrei să vezi o dramă biografică, ce te va surpinde cu glume bune? Ambii giganți TV HBO și Netflix au produs în ultimii ani filme drama și seriale care au în centru Vaticanul. Dacă HBO a ales o abordare mai neobișnuită și poetică, cu The Young Pope și The New Pope, Netflix a ales o cale mai clasică. Dar rezultatul nu e mai puțin demn de a fi urmărit. E un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și de încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani.

Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix.

2. Once upon a time in … Hollywood

once upon a time in hollywood filme 2019 onlineDacă producțiile lui Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill) te fac să râzi, atunci trebuie să vezi ultimul lui film la categoria comedie. Am avut de așteptat patru ani pentru un nou film semnat de el, după The Hateful Eight, din 2015.

În ultimii ani ne-a obișnuit cu abordarea unui subiect foarte serios, ca de exemplu exterminarea evreilor de naziști sau sclavia din SUA, dar tratat cinematografic ca un fel de răzbunare împotriva vinovaților. Once upon a time in Hollywood nu face excepție, deși subiectul din viața reală nu e la fel de evident. E vorba despre cultele din State care au condus la sinucideri și omoruri în numele credinței. Așa cum îi spune și numele, Once upon a time in Hollywood e o mare reverență adusă Hollywoodului, dar spune în paralel povestea cultului Familia Manson. Actul de violență cel mai cunoscut al acestuia este uciderea actriței Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski.

Ca și celelalte filme ale lui Tarantino, și acesta e foarte distractiv și folosește violența ca un gest de “fun”. Violența din filmele lui nu are nimic real, e stilizată și exagerată fiind strict folosită pentru a distra audiența. Și, cu siguranță, modul în care personajele livrează răzbunarea asupra ucigașilor din cultul Manson este foarte satisfăcător și distractiv pentru noi, provitorii.

Filmul a primit 10 nominalizări la Oscaruri, iar Brad Pitt, cel care joacă unul dintre cele mai importante roluri, alături de Leonardo DiCaprio, a câștigat Oscarul pentru rol secundar.
1. Booksmart – comedia anului 2019

Booksmart-filme 2019 onlineNu e dramă-comedie, nu e comedie cu accente de dramă. Nu are dramă nicăieri în ADN-ul ei. E o comedie pur sânge, care inspiră și expiră umor de la un capăt la altul.

Filmul Booksmart/Examen de (i)maturitate nu e foarte cunoscut la noi. Am dat de el în listele cu filme bune de văzut din publicațiile de specialitate din afară. Și sunt multe astfel de liste unde apare ca unul dintre cele mai reușite ale anului 2019. (Wikipedia a numărat chiar 68 de liste de top 10 filme 2019 în care a fost inclusă această producție). Cu siguranță, nu am regratat nicio secundă că i-am dat o șansă. Și am râs cu poftă la multe scene și replici.

E o comedie deșteaptă de trecere de la adolescență la vârsta adultă, care are în centru două tocilare. 🙂 Tot liceul au fost ocupate cu învățatul, ca să-și asigure un loc într-o facultate de prestigiu. Dar află că toți colegii care păreau cam idioți și puși doar pe distracții adolescentine au intrat și ei la super universități. Așa că se hotărăsc să recupereze timpul petrecut pe învățat mergând la petrecerea petrecerilor. Ce urmează este o comedie despre care Wall Street Journal spune că e cea mai haioasă, deșteaptă și dinamică de mult timp încoace. Și suntem total de acord cu această caracterizare. În plus, e unul din acele filme bune care te energizează. 🙂 Vestea bună e că o poți vedea pe FilmBox+.

Acestea sunt comediile din 2019 și comediile-dramă de anul trecut care nouă ne-au plăcut cel mai mult. Dacă am scăpat vreuna din vedere, spune-ne 🙂

Vezi și

Comedii Netflix – Cele mai bune de văzut acum

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here