TOP 34 seriale turcesti de văzut în 2020: emoționante, cu pasiuni și iubiri intense

0
160131
seriale turcesti 2020

Vrei să vezi un serial de suflet? Mai jos vei găsi 34 dintre cele mai simpatice comedii de dragoste și unele dintre cele mai tulburătoare seriale turcesti romantice. Plus câteva thrillere și drame. Pe cele mai multe le poți vedea la TV, la posturile de televiziune românești precum Kanal D sau Happy Channel, sau pe Netflix. Sau le poți vedea pe Youtube traduse in romana ori pur și simplu online subtitrate pe site-urile care s-au dedicat acestui lucru. Cele mai multe sunt seriale turcești noi, din 2019, 2018 sau chiar 2020. Iată preferatele noastre sau pe cele pe care le așteptăm cu nerăbdare, in lista de mai jos.

Serialele turcesti au pe bună dreptate un succes extraordinar în lumea întreagă, depășindu-le pe cele din America Latină în popularitate de câțiva ani. Care e secretul lor? Ne înțeleg și ne exprimă dorințele, pasiunile, ne fac să visăm și să trăim emoții puternice. Producătorilor nu le place să le numească telenovele turcești, ci dizi, un stil TV care încă se definește.

Cuprins

  1. Seriale lansate în 2020 în Turcia
  2. Seriale turcesti 2019, care continuă cu sezoane noi în 2020
  3. Producții turcești care urmează să fie difuzate de televiziunile românești
  4. Seriale turcești pe care le poți vedea acum la TV
  5. Seriale produse în Turcia de văzut pe Netflix
  6. Filme seriale turcești de dragoste de (re)văzut în 2020

Seriale lansate în 2020 în Turcia

1. Iarnă neagră (Zemheri) – 2020 – încă se difuzează la TV în Turcia

iarna neagra zemheri serial

E un serial nou, care a început să se difuzeze în Turcia în luna ianuarie 2020. Ce faci când destinul te aduce într-un mare impas? Îl accepți și mergi mai departe sau te lupți cu tot ce ai pentru marea ta dragoste? Aceasta este și dilema din noul serial turcesc Iarnă neagră. Firuze (Ayça Aysin Turan) și Ayaz (Alperen Duymaz) se iubesc din tot sufletul și se bazează pe dragostea lor pentru a depăși orice obstacole. Dar viața are alte planuri și îi desparte. Se va mai alina vreodată inima lui Firuze cu dragostea lui Ayaz sau va rămâne pietrificată de durere pentru tot restul vieții.

2. Pasărea de smarald (Zumruduanka) – 2020 – încă se filmează

zümrüdüanka-pasarea de smarald

În ianuarie 2020 a început difuzarea în Turcia a unei drame intense, în care personajele principale sunt interpretate de Alp Navruz, Ceren Yılmaz, Miray Akay și Hatice Aslan. Zumrut provinde dintr-o familie fără posibilități materiale. Mama lui Zumrut țese tot felul de intrigi pentru a-și căsători fiica într-o familie bogată, cea care dețin fabrica în care lucrează. Deși a primit o cerere în căsătorie de la moștenitorul familiei Demirkan, Zumrut nu îi spune mamei ei. Totul pentru că inima ei încă arde pentru un alt bărbat, ucis în serviciul militar în Siria. Cum își va alina Zumrut pierderea și cum va face față presiunilor mamei ei, vei putea afla doar urmărind Pasărea de smarald. În Turcia se difuzează la televizor, la noi deja au fost traduse în română episoadele pe net.

Seriale turcesti 2019, care continuă cu sezoane noi în 2020

3. Promisiunea/Jurământul (Yemin) – 2019-și continuă în 2020

YEMIN seriale turcești

Vrei să vezi un serial despre dragostea care depășește orice obstacole pentru a se împlini? Atunci încearcă serialul Yemin. O tânără modestă, crescută în provincie, ajunge printr-o încrengătură de situații să se căsătorească cu un tânăr bogat din Istanbul care are lumea la picioare. Tatăl lui îi smulge promisiunea fetei că se va căsători cu fiul lui, Emir (jucat de Gökberk Demirci). Frumoasa Reyhan (interpretată de Özge Yağız) refuză, nu din vanitate, ci pentru că nu vrea să se căsătorească cu cineva pe care nu-l cunoaște. În plus, consideră că nu ar fi corect nici față de Emir. Dar e forțată aflând despre boala care îl macină pe tatăl lui Emir. Se vor îndrăgosti cei doi? Mama lui Emir va fi de acord sau va face totul ca să o despartă de Emir?

Urmărește această nouă telenovelă romantică, ce a avut deja două sezoane lansate în 2019 și care continuă în 2020. Îl poți vedea subtitrat în limba română pe YouTube și pe site-urile de profil.

4. Inimă schimbătoare (Hercai) – 2019-încă se filmează

hercai seriale romantice turcestiVrei un serial romantic care să te facă să visezi? Atunci serialul nou turcesc Hercai este perfect pentru tine. Dragostea celor două personaje principale te va lua pe sus și te va duce departe, într-o lume a iubirii. Dar poate dragostea să coexiste cu dorința de răzbunare? Părinții lui Miran (jucat de Akın Akınözü) au murit. Iar Miran plănuiește să o seducă pe fiica celui vinovat de moartea acestora. Ea este Reyyan (Ebru Sahin), și pur și simplu Miran vrea să o distrugă. În acest fel dușmanul lui de moarte ar pierde cel mai drag lucru pe lume, pe fiica lui… Oare ce se va întâmpla? Ca să afli trebuie să vezi serialul, care are deja două sezoane lansate în 2019. Poți să le vezi pe site-urile cu seriale turcești subtitrate în limba română.

5. Inelul (Halka) – 2019-și continuă în 2020

halka seriale de actiune turcestiHalka (Inelul) e un alt serial turcesc lansat în 2019 și care datorită succesului pe care l-a avut va continua și în 2020 cu un nou sezon și un nou format. Este un serial de acțiune, pe care-l veți îndrăgi dacă vă place să urmăriți subiecte precum legăturile de putere și bani dintre membrii clanurilor subterane și ai mafiei. Doi bărbați curajoși, provenind din două medii cât se poate de diferite, se luptă cu aceste încrengături periculoase. Cele două personaje principale sunt interpretate de Hande Erçel şi Serkan Çayoğlu. Poate fi urmărit pe site-urile specializate de seriale turcești online cu subtitrare in romana, și chiar și pe YouTube, de asemenea cu subtitrare în română. Aici puteți vedea primul episod.


6. Dragoste Stelară (Afili Aşk) – 2019-2020

afili-ask serialeȚi-e dor de un nou serial romantic turcesc? Atunci nu sta departe de Dragoste stelară. A fost numit nu o singură dată cel mai bun serial al anului 2019. Vei iubi personajele pentru că sunt sensibile și haioase, în același timp. Pentru că vorbim, da, despre o comedie 🙂 Burcu Özberk este personajul principal feminin. Ea se căsătorește cu un bărbat bogat, Kerem. Care este jucat de nimeni altul decât Caglar Ertugrul. Îl știi cu siguranță din Yaman și Fiicele doamnei Fazilet. Ultimul a fost difuzat de Pro 2 în toamna anului trecut. Poți să-l vezi online, pe mai multe site-uri cu filme turcești subtitrate în română.

7. Casa mea (inițial numit Evim, acum Doğduğun Ev Kaderindir) – 2019-2020

Doğduğun Ev Kaderindir seriale turcesti 2019După Vis de iubire, superba și talentata Demet Ozdemir joacă într-un nou serial care a început să fie difuzat în Turcia pe 25 decembrie 2019 și continuă în 2020. De notat faptul că povestea serialului se bazează pe o poveste adevărată, ceea ce face serialul cu atât mai interesant, pentru că nu e doar rodul imaginației scenariștilor. În plus, a fost adaptat după un roman, ceea ce adaugă cu siguranță la cât de bine se îmbină elementele poveștii și îl fac mai credibil și emoționant.

Alături de Demet, joacă un alt star al televiziunii turce, İbrahim Çelikkol. Ibrahim și Demet interpretează rolurile a două suflete rănite, care au trecut prin multe de-a lungul vieții. Dar încearcă să o ia de la capăt și să aibă încredere în ei și în oameni. Cu siguranță, în curând vom putea urmări și episoade traduse în limba română pe net.

8. Prețul fericirii (Yasak Elma) – 2018-și continuă

Yasak Elma seriale turcesti 2018Includem aici și o producție care a fost lansată în 2018 dar are o serie nouă ce este difuzată deja in Turcia. Ultimul episod din sezonul al doilea al serialului turcesc de dragoste Prețul fericirii a pus Kanal D în topul televiziunilor din România, ca lider de audiență. Ceea ce spune multe despre cât de iubit este acest serial și cât de mult i-a fascinat pe iubitorii de seriale turcești de dragoste. Vestea bună este că urmează o nouă serie, cea de a treia, care este deja difuzată în Turcia din toamna lui 2019.

Starurile absolute din Prețul fericirii sunt Talat Bulut and Şevval Sam, care joacă rolurile de soț și soție. Ender (Şevval Sam) vrea să scape de Halit (jucat de Talat Bulut), folosindu-se de Yıldız Yılmaz (interpretată de Eda Ece). Yildiz are o soră de care este foarte legată. Cum vor acționa cele două surori și cum li se va schimba viața după ce Ender îi pune gând rău lui Yildiz este conflictul de la care se pune în mișcare povestea din Prețul fericirii.

9. Reuniunea (Vuslat) – 2019 – încă se filmează

program tv vuslat reuniunea

Cum e să-ți pui sub semnul întrebării alegerile importante care ți-au definit viața? Aziz (Kadir Dogulu) conduce firma fondată de părinții lui. Dar din momentul în care se îndrăgostește de Feride (Devrim Özkan) totul se schimbă. Ea e o femeie fără posibilități materiale, care lucrează de dimineața până seara pentru a-și întreține familia. Feride e martora unei crime în care e implicat și Aziz. Îl va denunța, oare? Ce va face Aziz, o va nimici știind riscul de a fi denunțat? Personajele principale sunt interpretate de Kadir Doğulu, Devrim Özkan, Mehmet Özgür, Ümit Kantarcılar, Pelin Uluksar și Gamze Süner Atay. Primul sezon al acestui serial de acțiune, dar și de dragoste, a fost lansat în ianuarie 2019, fiind continuat de al doilea începând cu ianuarie 2020.

10. Copilul (Cocuk) – 2019 – încă se filmează
Să devii părinte e o mare bucurie, dar și un test continuu. Cele patru personaje feminine din Copilul simt asta în fiecare zi, cum alegerile lor afectează viața copiilor lor. Akca crede că va fi o mamă bună dacă renunță la propriul copil pentru a-i oferi un trai mai bun. Sule, căsătorită într-o familia bogată, promite să aibă grijă de el. Dar situația se schimbă total când dă la rându-i naștere propriului copil. Din distribuția acestui serial dramă de familie fac parte: Mehmet Emin Güney, Nazan Kesal, Merve Cağıran și Serhat Teoman.

11. Fiica ambasadorului (Sefirin Kizi) – 2019 – încă se filmează

fiica ambasadorului sefirin kizi
Tot o poveste de dragoste în care cei doi îndrăgostiți sunt extrem de diferiți este și serialul Fiica ambasadorului. Provin din medii sociale cum nu se poate mai diferite. Pe ea o cheamă Nare (Neslihan Atagül) și este fiica ambasadorului, foarte răsfățată și superficială. Tatăl lui Nâre era Ambasadorul Turciei la Paris atunci când a dispărut fratele lui Sancar. Sancar (Engin Akyürek), un inginer cu un trai modest, își caută fratele dispărut și văzut ultima oară la Ambasada Turciei la Paris. Cei doi se vor întâlni, pentru că Sancar va face tot posibilul după ce află de o conexiune între fratele lui dispărut și Nare.

Producții turcești care urmează să fie difuzate de televiziunile românești

12. Dragoste în alb-negru (Siyah Beyaz Aşk) – 2017-2018

Siyah Beyaz AşkCe se întâmplă când un medic devine prizonierul unui ucigaș în serie? Aceasta este premisa noului serial turcesc care va rula la Pro din martie 2020. Este un serial romantic, dar și de acțiune, care a avut un singur sezon ce a început în 2017 și s-a terminat în 2018 la televiziunea turcească Show TV. Rolurile principale sunt interpretate de İbrahim Çelikkol, Birce Akalay, Muhammet Uzuner, Arzu Gamze Kılınç, Ece Dizdar și Deniz Celiloğlu. Dacă nu aveți răbdare până în martie, există întotdeauna varianta să îl vedeți online pe site-urile cu seriale turcesti subtitrate in romana.

13. Corbul (Kuzgun) – (2019)

kuzgun producții tv turcesti 2019A fost unul dintre cele mai îndrăgite seriale turcești din 2019. A avut două sezoane, ambele lansate în 2019. Povestea este una aproape inspirată din tragediile antice. El, jucat de Barış Arduç, vrea să îți răzbune tatăl și ajunge să se iubească cu fiica celui pe care vrea să se răzbune. Ea, pe nume Dila, este jucată de Burcu Biricik.  Kuzgun își iubește femeia, dar vrea să răzbune cu orice preț memoria tatălui, după ani în care a așteptat cu răbdare să se răzbune. Cum va rezolva oare drama pe care o trăiește? Barış Arduç a câștigat pentru rolul din Corbul premiul de cel mai bun actor internațional, la Festivalul de Film din Beirut. Vestea bună este că serialul de dragoste și acțiune Corbul va fi difuzat în România în această iarnă (2020), de Pro. Așadar, îl veți revedea în curând într-un nou serial turcesc pe Barış Arduç.
Seriale turcești pe care le poți vedea acum la TV

14. Vis de iubire / Pasăre matinală (Erkenci Kus) – 2018-2019

Erkenci Kus top seriale turcestiO comedie romantică extrem de reușită și urmărită de milioane de oameni în întreaga lume. Așa am putea să rezumăm în câteva cuvinte serialul Vis de iubire. Are toate ingredientele pentru a vă atașa de acest serial din ce în ce mai mult cu fiecare episod: o poveste frumoasă, actori superbi și talentați și o emoție pozitivă, pe care reușește să o transmită spectatorilor aflați de cealaltă parte a ecranului TV. Demet Ozdemir (a jucat în Camera 209) a devenit și mai cunoscută pentru rolul din Vis de iubire, unde joacă alături de Can Yaman.

Tânăra Sanem (Demet Ozdemir) vrea să devină scriitoare, dar familia îi pune în vedere ori să accepte o căsătorie aranjată, ori să își ia un job. Așa că Sanem alege a doua variantă și în curând găsește dragostea, chiar la firma unde lucrează… Ce urmează? Vă spunem doar atât, între cei doi tineri actori este o chimie extraordinară! Poți vedea Vis de iubire din 22 ianuarie 2020 pe Happy Channel.

15. Ține-mă de mână (Elimi Birakma) – 2018-2019

Elimi Birakma seriale turcesti 2018Azra (Alina Boz) vrea să ajungă bucătar chef și, bineînțeles, este pasionată de gastronomie. Dar se luptă cu amintirea dispariției tatălui ei. Totul se schimbă însă. La revenirea din Statele Unite, unde s-a perfecționat ca chef, întâlnește pe un tip carismatic și bogat, Cenk (Alp Navruz). Ce se va întâmpla mai departe între cei doi poți afla urmărind serialul pe site-urile dedicate serialelor turcești cu subtitrare în limba română sau la TV. Serialul s-a încheiat în Turcia în 2019, după cel de al doilea sezon, iar la noi este difuzat din vara lui 2019 pe Happy Channel.

16. Mă numesc Züleyha (Bir Zamanlar Çukurova) – 2018-încă se filmează în 2020

Bir Zamanlar Çukurova lista seriale turcestiȚi-e dor de o poveste intensă de iubire și loialitate? Atunci poți urmări minunatul serial Mă numesc Züleyha pe Kanal D. În Istanbulul anilor ’70, Yilmaz Akkaya (interpretat de Uğur Güneș) și Züleyha (interpretată de Hilal Altınbilek) trăiesc o poveste de dragoste care aduce a Romeo și Julieta. În ciuda mentalităților vremii și a așteptărilor tradiționale ale societății, cei doi se luptă cu disperare pentru dragostea lor. Vor reuși să învingă? Este dragostea eternă? Vom vedea urmărind acest serial dramatic și cât se poate de romantic pe Kanal D. Este difuzat din ianuarie 2020. În Turcia, continuă să se difuzeze în 2020 cel de al doilea sezon, început în 2019.

17. In numele fericirii (Hayat Sarkisi) – 2016-2017

Hayat Sarkisi


Te-ai gândit vreodată cum ar fi fost dacă ți-ar fi (fost) aranjată căsătoria de părinți? În numele fericirii explorează această ipoteză. Doi frați își promit că își vor căsători copiii unul cu celălalt la vârsta maturității. Cei doi tineri nu se cunosc în tot acest timp, dar după terminarea liceului, el se mută din Istanbul lângă ea. Poți urmări ce se întâmplă cu cei doi pe site-urile specializate cu seriale turcești sau poți să îl vezi pe canalul Pro, care îl difuzează din luna octombrie 2019. Îți spunem doar că e un serial de dragoste excelent. Din distribuție fac parte Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Tayanc Ayaydin, Ecem Ozkaya, Ahmet Mumtaz Taylan și Seray Gozler.

18. Legea familiei (Çukur) – 2017-și continuă

Çukur_Dragoste, suspans, mister, acțiune, umor sunt unele dintre cele mai importante ingrediente ale serialului Legea familiei. E unul dintre cele mai bune seriale turcesti din ultimii ani. Filmat într-un ritm alert și cu multe răsturnări de situație, este cu adevărat palpitant. Serialul spune povestea unuia dintre cele mai periculoase cartiere din Istanbul, controlat de o familie puternică, numită Koçova. Legea instaurată aici de această familie, de a nu se vinde droguri, vrea să fie încălcată de un nou venit. Fiul lui Koçova (jucat de Aras Bulut İynemli) trebuie să se întoarcă în Cukur pentru a rezolva situația. Dar asta înseamnă să lase deoparte viața pe care și-a făcut-o. Fără să-și dea seama, viața lui și a iubitei (jucată de Dilan Çiçek Deniz) vor fi complet date peste cap.

Legea familiei este încă unul dintre cele mai de succes seriale turcesti, deși a fost lansat în 2017 și au fost filmate deja 3 sezoane. În Turcia a început din toamnă al treilea sezon. În România este difuzat de Happy Channel din ianuarie 2019.

Filme seriale turcesti de văzut pe Netflix

19. Iubește-mă așa cum sunt (Beni Boyle Sev) – 2013-2015

Beni Boyle Sev

De multe ori în filmele și serialele romantice, iubirea este ideală. După mai multe conflicte depășite, dragostea își urmează liniștit un curs ideal. De unde și expresia: dragoste ca-n filme. Love me as I am este un serial romantic diferit, prin faptul că povestea serialului începe atunci când cei doi protagoniști își dau seama că dragostea ideală se transformă sub presiunea rutinei zilnice și a vieții de adult. Ea, Aysem, provine dintr-o familie modestă dintr-un oraș de provincie. Aysem (interpretată de Zeynep Çamci), vine la facultate în Istanbul și se îndrăgostește nebunește de un student chipeș, Omer (jucat de Alper Saldiran). El vine dintr-o familie foarte înstărită, dar în ciuda diferenței de clase sociale, cei doi se decid în fugă să se căsătorească. Poți să vezi pe Netflix toate cele trei sezoane ale  Iubește-mă așa cum sunt.

20. Curtea închisorii (Avlu) – 2018-și continuă

avluArhitecta Deniz (jucată de Demet Evgar) este căsătorită și are o fiică, pe Ecem. Într-o noapte, când soțul devine violent și le amenintă că le împușcă, printr-un accident fiica își omoară tatăl. Pentru a-și apăra copilul, Deniz ia asupra ei toată vina pentru moartea soțului și ajunge astfel la închisoare. Unde trebuie să se adapteze și să se facă acceptată de celelalte femei. Tot ce face, face cu speranța că într-o zi se va reuni cu fiica ei, Ecem. Curtea închisorii a avut două sezoane până acum, ambele disponibile la un click distanță pe Netflix, cu subtitrare în limba română. Se lasă încă așteptat un al treilea sezon, dar se pare că există niște neînțelegeri între producători și canalele care l-ar putea transmite. Avlu este unul dintre cele mai urmărite producții TV turcesti din 2018.


21. Ultimul protector al orașului (Hakan: Muhafız) – 2018-continuă

hakan_muhafiz

Ați văzut până acum un serial turcesc cu supereroi? Este o abordare nouă pentru industria de seriale din Turcia, dar le-a ieșit. Serialul început în 2018, urmat de o a doua serie, a avut succes și acum se filmează a treia serie, ce va fi lansată în 2020. Tânărul Hakan, jucat de Çağatay Ulusoy, descoperă că are puteri speciale cu care trebuie să apere Istanbulul de puterea răului care pune stăpânire pe oraș… Actorii principali distribuiți în această mega-producție sunt Hazar Ergüçlü, Ayça Ayşin Turan, Mehmet Kurtuluş și Okan Yalabık. Este primul serial turcesc original Netflix. Puteți vedea aici Ultimul protector al orașului, cu ambele sezoane.

22. Leyla si Mecnun (Leyla ile Mecnun) – 2011-2014

Leyla ile Mecnun

Completăm lista de producții turcesti de pe Netflix cu un serial de comedie și aventură, Leyla și Mecnun. Leyla și Mecnun s-au născut în aceeași zi și în aceeași maternitate. Dar destinele lor nu ar putea fi mai diferite. Mecnun (jucat de Ali Atay) provine dintr-o familie modestă, în timp ce ea (interpretată de Ezgi Asaroğlu) e dintr-o familie foarte bogată. În ciuda diferențelor de statut social, cei doi se îndrăgostesc nebunește și fac tot posibilul să se căsătorească, depășind refuzurile familiei ei. Serialul a fost difuzat în Turcia între anii 2011-2014, dar poate fi vizionat în totalitate oricând pe Netflix aici.

23. Putere și glorie (Resurrection: Ertugrul) – 2014-2019

Resurrection Ertugrul seriale turcesti netflixEste un serial istoric și de aventură care a ajuns la nu mai puțin de 5 sezoane. Resurrection: Ertugrul urmărește povestea unor triburi de origine turcă în secolul al XIII-lea, înainte de crearea Imperiului Otoman. Ertuğrul (jucat de Engin Altan Düzyatan) este personajul principal, un cavaler în toată regula ce salvează de la moarte trei prizonieri. Fără să știe identitatea lor și fără să-și dea seama că un astfel de gest va complica situația tribului din care face parte. Istoric vorbind, Ertugrul este tatăl lui Osman I, cel care a pus bazele Imperiului Otoman. De altfel, continuarea acestui serial,  Kuruluş: Osman, spune povestea lui Osman I și începuturile Imperiului Otoman.

Ceea ce este mai puțin știut este că aceste producții au fost realizate de televiziunea publică de stat din Turcia, cu binecuvântarea puterii politice de la Ankara. Practic, acest serial dar și altele sunt folosite în scopuri politice, atât în Turcia, dar și în afara ei, pe măsură ce succesul extraordinar al telenovelelor turcesti le face disponibile din ce în ce mai multor spectatori din lumea întreagă. Practic, prin aceste seriale, influența culturală a Turciei crește, așa cum influența culturală a Statelor Unite a crescut prin producțiile filmate la Hollywood de-a lungul anilor. Ca dovadă, Resurrection: Ertugrul/Putere și glorie a fost cumpărat de Netflix și acum îi poți vedea toate cele 5 sezoane aici în rețeaua Netflix.

24. Drumuri incrucisate (Kördüğüm) – 2016

KördüğümDrumuri încrucișate este un alt serial turcesc ce te așteaptă să-l vezi pe Netflix. 🙂 Serialul are două sezoane și a fost difuzat și în România de canalul TV Pro2, în 2017, dar cu un titlu diferit: Vieți la răscruce. Omul de afaceri Ali Nejat (Ibrahim Çelikkol) o cunoaşte în timpul unei călătorii în străinătate pe superba Naz (Belçim Bilgin). Dar destinul nu îi ține departe unul de altul, pentru că Ali şi Naz se vor reîntâlni la Istanbul. Și, inevitabil, se vor îndrăgosti nebunește unul de celălalt… Însă Naz este căsătorită cu Umut (Alican Yücesoy)… Pe actorul Ibrahim Çelikkol îl știți din seriale precum „Iertare’ şi „Iffet’. Iar Belçim Bilgin a devenit celebră în Turcia cu filmul Dragostea adoră coincidenţele (2011), în care a făcut pereche cu Mehmet Günsur (pe care îl știți din Suleyman Magnificul). Poți vedea pe Netflix aici Drumuri încrucișate.
Filme seriale turcești de dragoste pe care să le (re)vezi în 2020

25. Dragoste infinită (Kara Sevda) – 2015-2017

Kara Sevda seriale de dragoste turcesti

O tânără artistă trebuie să își sacrifice dragostea din cauza unui important secret de familie. Acesta este punctul de plecare al serialului Kara Sevda (Dragoste infinită). Care a intrat în istoria serialelor turcești fiind primul serial care primește un prestigios premiu: Emmy International, pentru cea mai bună telenovelă. S-a întâmplat în 2017. Premiul, pentru care Kara Sevda s-a bătut cu telenovele din întreaga lume, și, în finală, cu o telenovelă din Brazilia și cu una din Canada, demonstrează valoarea acestui serial. A fost de altfel urmărit de milioane de telespectatori în Turcia și peste 60 de țări, timp de două sezoane și 74 de episoade. Actorii principali sunt Neslihan Atagul, Burak Ozcivit și Kaan Urgancioglu. Poți vedea acest serial pe site-urile cu seriale turcești online subtitrate în limba română.

26. Povestea noastră (Bizim Hikaye) – 2017-2019

Bizim HikayeSerialul Povestea noastră este un serial romantic și de comedie cu două sezoane ce au fost lansate în anii 2017, 2018 și iarna-primăvara lui 2019. Este povestea Cenușăresei spusă în versiune modernă. Hazal Kaya, pe care spectatorii din România o știu din Ferija și Iubire ascunsă, o joacă pe Filiz. După ce mama își abandonează familia, toată responsabilitatea creșterii fraților mai mici revine surorii mai mari, Filiz. Care își asumă fără să crâcnească această sarcină ce îi depășește cu mult vârsta. Doar că la orizont apare și dragostea, deși nu și-ar fi închipuit vreodată că destinul i-a pus deoparte o mare poveste de dragoste. Filiz este curtată de cel puțin doi bărbați, unul dintre ei fiind interpretat de carismaticul și sexy-ul Burak Deniz. Din 2018, serialul a fost difuzat în România de Kanal D.

27. Mireasa din Istanbul (Istanbullu Gelin) – 2017-2019

Istanbullu GelinSuperba cântăreață Süreyya (jucată de Asli Enver) este soția fiului cel mare Faruk (Özcan Deniz) al familiei Boran. Din dragoste pentru Faruk, Süreyya îl urmează din Istanbul în Bursa, în casa părintească. Aici, soacra ei conduce familia și gospodăria după valori foarte tradiționale. Cum se va integra Süreyya și cum o va face pe soacra ei s-o accepte? Dacă nu ai văzut încă Mireasa din Istanbul pe Kanal D, poți să vezi pe internet cele trei serii ale acestei producții de mare succes. Ce are în plus față de multe alte seriale turcești de dragoste este faptul că e adaptat după un roman. De unde meritul unui scenariu extrem de bine scris. Situațiile dramatice prin care trec protagoniștii sunt foarte bine închegate, fiind construite până la cele mai mici detalii.


28. In dragoste si in razboi (Kurt Seyit ve Sura) – 2014

Kurt Seyit ve Sura seriale turcesti

În dragoste și în război parcă te captivează și mai mult printr-un detaliu important: este bazat pe o poveste adevărată de dragoste dintre un locotenent turc și o frumoasă rusoaică. Ca într-o reeditare a poveștii lui Romeo și a Julietei, cei doi luptă împotriva opoziției celor două familii și a presiunii sociale pentru a-și trăi dragostea. Carismaticul locotenend din Crimeea, Kurt Seyit Eminof este interpretat de  Kıvanç Tatlıtuğ), iar frumoasa nobilă rusă Şura a fost interpretată de Farah Zeynep Abdullah. Serialul de dragoste Kurt Seyit ve Sura a avut în total 22 de episoade și două sezoane, ambele difuzate în anul 2014. Serialul a fost disponibil și pe Netflix și, cel mai probabil, va reveni. Așadar, dacă vreți să îl vedeți acolo, urmăriți când reapare în lista de seriale produse în Turcia.

29. Prețul dragostei (Kiralik Ask) – 2015-2017

Kiralik Ask pretul dragostei

Ce poate fi mai plăcut de (re)văzut decât un serial romantic despre o dragoste cu năbădăi, dintre doi tineri din pături sociale diferite, dar care se îndrăgostesc lulea? Defne (Elçin Sangu) este o orfană care își întreține întreaga familie. Omer (Barış Arduç), și el orfan, are o afacere de succes cu pantofi. Cei doi se întâlnesc la restaurantul unde lucrează Defne şi destinul li se schimbă pentru totdeauna. Pe Elçin Sangu o ştii din Trădarea, În dragoste şi în război şi din O poveste de iubire). Pe Barış Arduç l-ai mai vazut în Îngeri şi nobili. El a devenit cunoscut chiar datorită serialului Prețul dragostei. Postul Acasă a adus acest serial în România în 2017, dar poți să-l revezi pe site-rile cu seriale turcești subtitrate în limba română.

30. Nu știe nimeni (Kimse Bilmez) – 2019

Un triunghi amoros periculos. Șeful tatălui ei, Uygar, face o pasiune nebună pentru frumoasa Sevda  (Özgü Kaya)… Ea, pentru a-și salva fratele răpit, e nevoită să ia bani de la Uygar. După ce își salvează fratele se ascunde într-o casă, intrând pe fereastra deschisă… Așa ajunge să-l cunoască pe Ali (Kerem Cem), un tip introvertit și întunecat. Pe cât sunt de diferiți, pe atât sunt de atrași sunt unul de celălalt. Vrei un alt serial de dragoste care să te țină în suspans? Atunci programul TV turcesc Nu știe nimeni este potrivit pentru tine, pentru că are multe întorsături de situație și multă acțiune.

31. Luna plină / Dulce-amărui (Dolunay) – 2017

La fel ca Reuniunea, Fiica ambasarodului și Nu știe nimeni, Lună plină / Dulce-amărui explorează o relație de dragoste între doi parteneri foarte diferiți, care depășesc prejudecăți sociale pentru a fi împreună. Omul de afaceri Ferit Aslan (Can Yaman) are o viață extrem de organizată, până când totul este dat peste cap de întâlnirea cu frumoasa și încăpățânata Nazli (Ozge Gurel). Ea studiază pentru a deveni șef bucătar, dar muncește deja pentru a-și putea întreține familia… Diferența față de celelalte trei seriale este că acesta e o comedie romantică, nu un film de acțiune. Deci dacă vreți să urmăriți ceva mai relaxat, alegeți Lună plină / Dulce-amărui.

Alte producții turcești de televiziune

32. Ferhat şi Şirin (Ferhat ile Şirin) – 2019

Ferhat ile Şirin

La sfârșitul lui 2019 a început difuzarea în Turcia a unui nou serial romantic. Ferhat și Șirin e o poveste de dragoste care ne va încânta, ne va face să visăm, să ne bucurăm, dar și să ne întristăm pe măsură ce trădarea, dar și răzbunarea își fac loc în frumoasa poveste de dragoste dintre Ferhat – interpretat de Tolga Saritas și Sirin – jucată de Leyla Tanlar. Serialul a ajuns la 7 episoade.


33. O poveste de familie (Bir Aile Hikayesi) – 2019

Bir Aile HikayesiViața ne pune la încercare de multe ori. Dacă vrei să vezi cum patru personaje și familiile lor se confruntă cu situații de viață la limită, atunci serialul nou O poveste de familie este pentru tine. E un serial diferit față de structura multor producții turcești. Urmărește nu o poveste, ci patru povești despre patru personaje separate.

Toate s-au născut în aceeași zi, dar destinul le-a condus în situații foarte diferite. Și toate sunt pe cale să trăiască cea mai decisivă zi din viața lor. Cem urmează să devină tată, în urma unei nașteri riscante. Berk trebuie să ia o decizie extrem de importantă în cariera de actor. Mahur urmează să își întâlnească pentru prima dată tatăl biologic. În timp ce Beste, care s-a luptat cu kilogramele în plus de când se știe, trebuie să ia o hotărâre la 35 de ani pentru a-și schimba viața.

Din distribuție fac parte:  Songül Öden, Celil Nalçakan, Birkan Sokullu, Olgun Toker, Elçin Afacan, İrem Sak, Alper Saldıran, Ali Seçkiner Alıcı, Serkan Ercan și Seren Şirince. O poveste de familie este adaptare după serialul american ‘’This Is Us’’. Și poți să-l urmărești pe site-urile cu seriale turcești subtitrate în română.

 

34. Lacrimi la Marea Neagră (Sen Anlat Karadeniz) – 2018-2019

Sen Anlat KaradenizLacrimi la Marea Neagră e o dramă foarte emoționantă, așa cum ne-au obișnuit multe din producțiile turcesti. Nefes, interpretată de İrem Helvacıoğlu, are de 8 ani o căsnicie marcată de violență. Singurul lucru bun din acești ani este băiețelul cuplului. Nefes a încercat de mai multe ori să scape, dar nu a reușit. Până când îl cunoaște pe Tahir, venit în vizită în casa familiei. Tahir, jucat de Ulaş Tuna Astepe, observă ce se întâmplă și o ajută pe Nefes să scape. Povestea eliberării ei și creării unei noi vieți este în primul rând cea a puterii feminine de a trece peste orice obstacole pentru a-și pune la adăpost copiii și pe cei dragi. Este despre puterea pe care orice femeie trebuie să o găsească în sine pentru a putea duce o viață împlinită.

Serialul turcesc Lacrimi la Marea Neagră s-a bucurat de un mare succes nu doar în Turcia, ci și în alte țări unde a fost difuzat, inclusiv în România. La noi a rulat pe Kanal D. A avut 3 sezoane, filmările încheindu-se în toamna lui 2019. Dacă vrei să-l (re)vezi, ai această ocazie pe site-urile de seriale turcești online subtitrate.

În loc de concluzie

Ce putem spune despre serialele turcesti? Aproape întotdeauna pleacă de la o poveste în care vechiul și noul se află în conflict.  În care personajele au de ales între tradiție și visele și aspirațiile lor proprii. Astfel, cu actori șarmanți și carismatici și o poveste bine scrisă, s-au născut unele dintre cele mai pasionale seriale de dragoste, dar și drame și comedii turcești.

Dacă nu ai încercat până acum, neapărat trebuie să vezi și seriale coreene. Citește și

TOP 15 seriale coreene emoționante care te vor captiva în 2020

Citește și:

40 de seriale bune de văzut în 2020. Atenție, dau dependență 🙂

Seriale Netflix – 40 de seriale bune pe care le poti vedea pe Netflix

Top 21 seriale de dragoste din ultimii ani de neratat

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here