TOP 10 seriale Netflix din 2020

0
7896
seriale netflix 2020

Seriale Netflix 2020 – De ce 2020? Pentru că Netflix cam lâncezește la capitolul conținut nou în ultimele săptămâni, așa că ne-am gândit să ne uităm un pic la anul 2020 să vedem care au fost cele mai bune producții de tip serial ale platformei americane. Ca orice top, și acesta e unul subiectiv, așa că nu aruncați cu pietre 🙂 Dar așteptăm și părerile și sugestiile voastre despre serialele voastre preferate produse de Netflix în 2020.

1. Favoriții lui Midas (2020)

los-favoritos-de-midas-seriale spaniole

Un serial Netflix de anul trecut mai puțin știut, dar care merită văzut.

O miniserie spaniolă produsă de Netflix și lansată în noiembrie 2020, Favoriții lui Midas e un thriller excelent care îți va aminti de Oglinda Neagră / Black Mirror. Personajul principal este Victor, președintele unei grup de firme care include un ziar. Aproape în fiecare zi Victor e pus în fața unor alegeri aproape imposibile.

Pe de o parte este subiectul unui șantaj teribil, o persoană aleasă aleatoriu va muri la fiecare 8 zile dacă nu transferă organizației Favoriții lui Midas 50 milioane EUR. Pe de altă parte, Victor trebuie să ia decizii dificile legate de ziar și dezvăluirile unui jurnalist de investigație. Totul se întâmplă într-un context aproape distopic, societatea spaniolă este pe punctul de a se destrăma, din cauza inechităților sociale. Victor pare să fie salvat doar de iubirea pentru o jurnalistă.

Inspirat dintr-o scriere a lui Jack London de la începutul secolului trecut (1901), serialul se simte extrem de actual și este foarte antrenant.

2. Into the night / În negura nopții (2020)

Into-the-Night-seriale sf noiUn alt serial Netflix din 2020 mai puțin cunoscut, dar care intră cu brio în topul nostru cu 10 seriale Netflix 2020.

Cum ai funcționa ca persoană dacă ai supraviețui unui eveniment apocaliptic? Ai reuși să te capacitezi știind că ești singurul în viață din familia ta? Cum ai face față noilor circumstanțe? Ai călca peste cadavre ca să reușești să trăiești mai departe? Sau ai respecta în continuare regulile morale?

Primul serial belgian produs pentru Netflix este unul apocaliptic în care aproape că uiți că urmărești un SF și ești transpus total într-un thriller într-o cursă contra-cronometru cu Soarele. Da, cu Soarele, a cărui lumină a devenit ucigașă și a exterminat deja mare parte din omenire. Printr-un concurs de împrejurări, mai mulți pasageri într-o cursă aeriană ajung să fugă de Soare, zburând în jurul Pământului pentru a se păstra mereu în întuneric.

Conflictul este la ordinea zilei între supraviețuitori și lipsa de încredere unul în altul îi conduce la erori care îi costă viața pe unii dintre ei. Vor reuși să găsească o soluție pentru a se opri din această cursă care pare fără sfârșit?

3. Păcatul / The Sinner – (2017 – sezon nou în 2020)


the sinner seriale polițiste

L-ați văzut? E un serial ajuns la al treilea sezon în 2020, dar care a reușit să-și păstreze calitatea. Serialul psihologic și polițist The Sinner este ceea ce se poate descrie nu ca un who-dunnit, ci un why-dunnit. Misterul pe care detectivul Harry îl are de descifrat nu este identificarea criminalului, ci înțelegerea motivației criminalului. Și aici încape multă psihologie fină, multă cunoaștere a vieții și empatie pentru suspecți. De toate dă dovadă detectivul interpretat de Bill Pullman, hârșâit prin viață și dispus să descifreze și să înțeleagă motivațiile oricui.

În fiecare din cele 3 sezoane din The Sinner, criminalul este persoana la care te-ai aștepta cel mai puțin. Dar atunci, de ce oare a făcut-o? În primul sezon Jessica Biel îl omoară pe un aparent străin, îl al doilea un copil de 11 ani își otrăvește prietenii, iar în a treia explicații de-a dreptul filosofice intră în scenă pentru justificarea unor crime.

Toate cele trei sezoane sunt bune și toate sunt legate între ele prin structura poveștii, dar și prin detectivul Harry, jucat în toate sezoanele de nimeni altul decât Bill Pullman. Cu un psihic tulburat el însuși, are o aplecare specială spre a căuta explicații și a-i înțelege pe ucigași.

The Sinner nu este produs de Netflix, dar noi în România îl putem vedea pe această platformă. Așa că în loc de top seriale Netflix 2020 am putea spune că topul nostru este unul cu seriale din 2020 pe care le poți vedea pe Netflix. Ceea ce e cam același lucru, având în vedere că nu prea ne interesează exact cine stă în spatele producțiilor, atâta timp cât merită timpul nostru.

4. Coisa mais linda  / Most Beautiful Thing (2019-2020)

COISA-MAIS-LINDA- seriale netflix


Cu siguranță brazilienii nu împart cu sângele latin doar originea limbii pe care o vorbesc, ci și pornirile pasionale. Coisa mais linda este pe cât de pasional, pe atât de romantic. De la limba vorbită, până la muzica bună, bossa nova. Personajul principal, Malu, o femeie frumoasă și independentă, deschide un bar în Rio de Janeiro. Asta chiar în anii când jazz-ul brazilian prindea aripi.

În paralel, se îndrăgostește de un cântăreț, pe care nu prea te poți baza. Dar tocmai asta e frumusețea relației lor. Serialul apărut acum doi ani este original Netflix. În 2020, a fost lansat un nou sezon, la fel de plin de energie și de bucurie de a trăi, cu tipe dichisite și rafinate în tolurile principale. Coisa mais linda îți dă energie și e, în plus, o experiență vizuală de nota 10.

5. Gentefied – Genteficare (2020)

gentefied seriale noiGentefied atacă tema gentrificării: cartierele sărace accesibile emigranților sunt încet-încet dezvoltate imobiliar și chiriile cresc. Această producție Netflix e povestea imigranților mexicani din Los Angeles. Și poate fi și povestea imigranților români prin diverse colțuri ale Europei. E de fapt o poveste de când lumea, cea a veneticului care încearcă să-și refacă viață într-un loc nou.

Parașutați într-un cartier al Los Angelesului cu o întreagă cultură complet diferită de a lor, mexicanii noștri mănâncă niște feluri minunate de mâncare, cântă, familia e întotdeauna pe primul loc, muncesc mult, dar o duc foarte greu. Chiriile cresc din cauza gentrificării și riscă să fie aruncați din cartier din cauza noilor prețuri la chirii. Pur și simplu nu mai fac față să le plătească. Și, apropo de mâncare, serialul e și un foodie series.

Foarte bine jucat, Genteficare îți dă senzația de autenticitate. Îți transmite de multe ori energie pozitivă, în ciuda dificultăților cu care personajele se confruntă. Și te face să-ți dorești să înțelegi și să cunoști mai multe lucruri despre cultura mexicană. Așa că, având în vedere toate cele de mai sus recomandarea noastră e să-l puneți pe lista de seriale 2020.

6. Bridgerton (2020)

bridgerton seriale de dragosteLansat de Netflix pe 25 decembrie 2020, Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. În ADN-ul lui scrie “romantism 100%” :). Așa că nu-l ratați dacă sunteți în căutarea unor seriale de dragoste de încercat.

Ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix se prizează unul după altul fără întrerupere :). Noi așa am făcut. 😀 Singurul minus: e un pic cam soapy. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor portretizate.

Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂


7. Unorthodox – Neortodox (2020)

Știai că în cel mai liberal și cosmopolit oraș în lume, New York, există comunități ultra-conservatoare, cu femei care nu au acces la educație? Genul cu basma pe cap și fuste până la pâmânt, cu o droaie de copii după ele? Nici noi nu știam, până la Unorthodox.

Mini-serie Netflix cu 4 episoade, lansată în 2020, Unorthodox e un serial dramatic despre o astfel de comunitate ultra-conservatoare. În care rolul principal al femeii e cel de reproducție a speciei… Inspirat din fapte reale, după o carte a unei femei-membră a unei comunități de evrei care a evadat din Brooklyn pentru a fugi în Germania. Soțul o urmărește la Berlin, după ce află că e însărcinată, încercând să o readucă “acasă”. O fire artistică și sensibilă, Esty vrea să își refacă viață pornind la drum singură.

E unul dintre cele mai calde seriale noi pe care le puteți vedea. Așa că dacă vreți să vedeți o poveste emoționantă, căutați Unorthodox pe Netflix.

8. The Crown (2016 – prezent)

TheCrown_seriale istoriceNoua serie din super producția istorică Netflix The Crown e la fel de bună, dacă nu chiar mai bună, față de alte sezoane ale acestui serial deja consacrat.

Probabil una dintre cele mai cunoscute producții Netflix, „Coroana”, redă, într-o manieră care se vrea obiectivă, viața familiei regale britanice, în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Costumele, decorul, portretizarea detaliată a personajelor, evenimentele importante din istoria Marii Britanii privite „din spatele cortinei” te îmbarcă într-o călătorie mentală de neuitat și te fac să te simți un membru în toată regula al casei regale.

Vezi și trailer-ul „The Crown”.

9. Dash și Lily (2020 – )


Dash-Lily filme de craciun 2020E un serial de tip comedie romantică Netflix din 2020, realizat după o carte pentru adolescenți. La fel de reconfortant de văzut în perioada Crăciunului, dar nu numai, atât de adolescenți cât și de adulți 🙂 Doi tineri din New York care nu se cunosc își trimit bilețele cu diverse provocări și ajung să se îndrăgostească unul de altul prin emoțiile și gândurile pe care și le împărtășesc în scris. Pe lângă latura romantică, Dash & Lily o să-ți placă pentru că vei descoperi pe îndelete New York-ul și mai ales New York-ul în preajma Sărbătorilor de iarnă. 🙂

10. Un iubit de sezon / Home for Christmas (2019-2020)

home-for-christmas-serial de craciun

Vrei un serial de dragoste Netflix la care să râzi și să te emoționezi? Cu ale cărui situații să te poți identifica, mai ales dacă ești singur și toată lumea te bate la cap să te așezi la casa ta? 🙂 Atunci o să-ți placă Un iubit de sezon. E atât de bine făcut încât personajele par desprinse din viața reală.

E un mini-program TV norvegian cu 6 episoade, cu două sezoane, foarte simpatic, de văzut oricând, nu doar în preajma Crăciunului, în ciuda titlului.

Se apropie acea perioadă a anului, dar asistenta medicală Johanne nu mai are chef să fie din nou subiectul glumelor și apropourilor pentru că nu are un iubit. E singură la 30 de ani. Dar nu pentru mult timp. Pentru că s-a hotărât să-și facă prieten până la masa cu familia din seara de Crăciun. E o producție originală Netflix din 2020.

Acesta este topul nostru cu seriale Netflix din 2020. Voi ce seriale preferate lansate de Netflix în 2020 aveți?

Citește și

Seriale Netflix 2021 – TOP 15 lansări Netflix în acest an

15 filme polițiste Netflix bune dar mai puțin cunoscute

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here