Seriale Netflix 2021 – TOP 15 lansări Netflix în acest an

0
35504
top seriale netflix 2021

Ce seriale Netflix vedem în 2021? V-am pregătit 15 producții pe care Netflix le-a lansat deja sau pe care le-a anunțat pentru 2021. Pe cele mai multe le-am văzut și ne-au plăcut, câteva sunt sezoane noi în 2021 pentru seriale Netflix consacrate, plus câteva seriale nou-nouțe ce așteaptă să fie lansate în aprilie și lunile următoare.

Iată așadar serialele Netflix din 2021 pe care vi le recomandăm, din informațiile disponibile la această dată. Cu siguranță vor mai apărea seriale Netflix interesante în 2021 în plus față de acestea 15 din lista de mai jos.

1. Dad stop embarrassing me! – din 14 aprilie 2021 pe Netflix

Dad-Stop-Embarrassing-Me seriale netflix 2021
DAD STOP EMBARRASSING ME (L to R) KYLA-DREW as SASHA and JAMIE FOXX as BRIAN in episode 102 of DAD STOP EMBARRASSING ME Cr. SAEED ADYANI/NETFLIX © 2021

Cu toții avem nevoie de un serial bun de comedie, în mod special când trebuie să fim în casă până la ora 10 seara sau chiar 8 🙂 Și mai ales când serialul de comedie e unul de familie, cu nimeni altul decât Jamie Foxx în rolul principal. Jamie Foxx e tatăl care nu prea a avut treabă cu parentingul, dar peste noapte trebuie să aibă grijă de fata lui. Din interacțiunea celor doi și a celorlalți membri ai familiei se vor naște, cu siguranță, foarte multe hohote de râs de partea noastră a ecranului. Și nici nu mai avem mult de așteptat, se va lansa pe 14 aprilie 2021 pe Netflix.

Vezi aici trailerul serialului Dad stop embarrassing me!

2. Suflete pereche / The One (2021) – îl găsești deja pe Netflix

the-one-netflix-rebecca-matheus-seriale netflix 2021

Nu, nu e un serial indian romantic :), ci un serial thriller britanic nou pe Netflix, lansat de câteva săptămâni. Într-un viitor apropiat, doi cercetători descoperă o modalitate de a-ți identifica sufletul pereche, acea dragoste mare pe care ne-o dorim probabil mulți și multe dintre noi.

Doar că de aici se nasc extrem de multe dileme morale în modul de a face operațională ideea și de a o transforma într-un business de succes. E ok să oferi fericire și să te îmbogățești călcând totul în picioare în jurul tău? Se vor face alegeri, cineva va muri, iar poliția intră pe fir… Așa că serialul din 2021 Netflix The One poate fi descris și ca un serial de investigație/polițist.

3. Why are you like this? – din 16 aprilie 2021 pe Netflix

why are you like this seriale netflix 2021Un serial australian de comedie pe care îl vei putea vedea pe Netflix din 16 aprilie 2021, despre trei prieteni din generația Millennials (generația Y) – ne spune Netflix – și alegerile lor de viață, politice, dar și de distracție în lumea actuală…

De fapt cei trei tineri de 20 și ceva de ani sunt din generația Z 🙂 și crizele lor de identitate, lupta pentru independență și visele lor, dar și pentru resursele de întreține, sunt destul de originale pentru cei din celelalte generații. Noi zicem din trailerul Why are you like this? că va merita să fie văzut și de cei născuți în altă perioadă, cel puțin pentru a înțelege mai bine generația Z. 🙂 Găsiți aici și o recenzie din The Guardian pentru Why are you like this?

4. Firefly Lane / Aleea cu licurici (2021) – disponibil pe Netflix

Firefly-Lane-seriale noi
Netflix a început în forță anul 2021 în materie de seriale. Lupin, Firefly Lane și Bridgerton (lansat ce-i drept cu 5 zile înainte de sfârșitul anului trecut) – sunt toate peste media serialelor cu care ne-a obișnuit. Ceea ce se vede deja în succesul pe care l-au avut la public Lupin și Bridgerton.

Firefly Lane (lansat la începutul aceste luni) este făcut după o carte. Ceea ce ajută mult la credibilitatea personajelor și la cât de mult ajunge să te prindă situațiile în care se găsesc cele două personaje principale. Prietene din copilărie, Tully (jucată de Katherine Heigl) și Kate, sunt ca surorile una pentru cealaltă. Cu personalități complet diferite, Tully este ambițioasă și extrovertă, dar incapabilă de atașament emoțional, iar Kate este fata bună, mereu în umbra lui Tully, cu o personalitate numai bună de pus pe rană.

Serialul urmărește prietenia lor încă de la început până pe la 40 și ceva de ani, cu o tehnică de flashback. Firefly Lane este despre viață, despre compromisuri, prietenie, iubire și spune poveștile celor două cu atâta empatie încât te va emoționa cu siguranță. Unde mai pui că ambele actrițe dar și restul echipei de actori joacă impecabil.

5. Serpent (2021) – din 2 aprilie 2021 pe Netflix

the-serpent seriale noi 2021Fascinația răului… Cam așa ar putea fi sintetizat acest serial nou în două cuvinte. Te va fascina, te va obseda chiar, te va transpune în exotica Thailandă și nu îl vei putea lăsa deoparte.

Am văzut multe seriale bune în ultimele luni, dar niciunul atât de impresionant ca Serpent. Iar ca realizare cinematografică Serpent e din punctul nostru de vedere cel mai bun serial din întreaga listă. Așa că nu e de mirare că e produs de BBC. Oricâte seriale noi ar produce Netflix pe bandă rulantă și cu bugete de miliarde de dolari, BBC lansează din când în când un astfel de serial cu care le dă clasă. 🙂 Bine, ar fi de spus totuși că Netflix va prelua din 2 aprilie 2021 acest serial în grila lui, după lansarea din ianuarie 2021 pe BBC.

Serpent este Charles Sobhraj, un tip super șarmant, deștept și … ucigaș în serie… Serialul este inspirat din faptele reale ale acestui criminal care în anii ’70 a ucis mai mulți turiști hipioți în Asia de Sud-Est pentru bani, dar și pentru ce simbolizau ei…

Serialul are un talent de a-ți intra pe sub piele cum puține seriale reușesc. Deși poate nu are cel mai bun start, nebunia și obsesiile personajelor, atenția cu care sunt construite, peisajele geniale și nivelul extraordinar de detaliu în recrearea atmosferei și interioarelor timpurilor respective, limbile exotice vorbite și multe altele te vor face să-ți dorești să vezi mai mult – și mai mult- și mai mult. Deși e o mini-serie, episoadele sunt lungi (în jur de o oră), așa că îți recomandăm să te apuci de el într-un weekend dacă te știi bingewatcher. 😀

6. Brave New World / Minunata Lume Nouă – serial Netflix 2021

brave-new-world-seriale noiTe întrebai când vei vedea pe Netflix un serial bun în stilul Westworld de pe HBO? Atunci întrebarea ta a căpătat un răspuns de câteva zile, în serialul Brave New World.

Serialul SF apărut de curând pe Netflix România, dar lansat în 2020 în State pe serviciul de streaming al NBC, este inspirat din romanul clasic al lui Aldous Huxley cu același nume, Brave New World.

Brave New World te transpune într-o lume distopică în care oamenii nu sunt născuți, ci “produși”, în care fiecare dintre noi aparținem tuturor celorlalți, pentru că intimitatea nu este acceptată, ci doar relațiile trecătoare, fără atașament emoțional. Mai mult, oamenii nu știu cum să facă față emoțiilor negative, așa că starea lor interioară este reglată continuu cu o pastilă pe nume Soma…

Bineînțeles că natura umană nu se dezminte și își face loc dincolo de Soma. Nevoia de a simți și altceva în afară de mulțumire superficială începe să se facă simțită în unii dintre membrii societății. Iar alții, din păturile sociale inferioare, încep să-și pună întrebări referitoare la status quo…


Serialul nu are o notă extraordinară pe Rotten Tomatoes dar pe noi ne-a prins, prin modul cum problematizează întrebări tipice naturii umane legate de scopul și sensul vieții și cum internalizăm dezamăgirea și emoțiile negative. La bază, Brave New World este inclusiv o critică a societății actuale care tinde spre idealizarea fericirii cu orice mijloace, într-o așa măsură încât ni se anulează dreptul de a fi altfel decât fericiți…

Brave New World e foarte bine jucat, iar Demi Moore, dacă vă era dor să o vedeți jucând, apare în două dintre cele 9 episoade.

7. Lupin – serial Netflix 2021

lupin seriale netflix 2021

Francezii au dat lovitura cu serialul Lupin, lansat la începutul lui 2021 pe Netflix.

Lupin este un thriller care îl urmărește pe Assane Diop, un hoț de bijuterii, care ajunge să fure pentru a expune o înscenare din urmă cu mulți ani, care a dus la moartea tatălui lui. Lupin e super antrenant și nu te lasă să pleci de lângă ecran, plus are o naturalețe care îl face ușor de plăcut și urmărit (în comparație cu ritmul aproape stresant de rapid din thrillerele americane). Să vă mai spunem că l-a depășit pe Queen’s Gambit ca audiență. 🙂 Primul sezon are 10 episoade, primele 5 lansate în ianuarie 2021, celelalte urmează în vara 2021.

Cards, mașinăria politică merge ca unsă, cu discursuri super bune, cu consultanți care știu tot ce mișcă, cu probleme actuale din politică și societate dezbătute. E o punere în scenă foarte autentică. Așa că dacă vrei să vezi pur și simplu un serial bun, Roadkill nu e de ratat. Mai ales că e o mini-serie în doar 4 părți, deci nu riscați să fiți prinși în mreje prea multe sezoane, precum House of Cards. 🙂

Seriale Netflix 2021 – sezoane noi pentru seriale consacrate

8. Stranger Things – sezon nou în 2021

stranger things seriale horror de groaza netflixSe fac doi ani de la cel de al treilea sezon din Stranger Things. Așa că ar fi timpul să ne pregătim pentru cel de al patrulea, anunțat deja din 2019. Producția încă e în desfășurare (ianuarie 2021), așa că îl vom vedea pe Netflix de abia în a doua jumătate a anului 2021.

Dacă vrei să vezi un serial horror pe Netflix, atunci Stranger Things e alegerea cea mai bună. Într-un mic orășel din statul Indiana, Statele Unite, se întâmplă fenomene paranormale. Un băiețel dispare într-o dimensiune paralelă. Prietenii lui îl caută, cu ajutorul unei fete cu puteri supranaturale. Dacă ți-a plăcut E.T. când erai copil, trebuie neapărat să vezi Stranger Things. Pentru că acțiunea se petrece în anii ’80 și se inspiră din sensibilitatea și elementele vizuale ale filmelor lui Steven Spielberg. Iar dacă ești adolescent cu siguranță nu trebuie ratat. Pentru că e unul dintre cele mai bune seriale horror din ultimii ani.


9. Dix pour cent / Call my agent! (2015-2021)

dix-pour-cent-seriale netflix noiÎn ianuarie 2021 s-a lansat al patrulea sezon din Dix pour cent, un serial franțuzesc cu o premisă super interesantă, cu dialoguri excepționale și care per total e foarte distractiv și relaxant. Nu îl ratați dacă nu l-ați descoperit încă pe Netflix. Iar dacă sunteți cinefili, cu atât mai mult nu îl ratați, pentru că veți descoperi jucând în el de la mari actori la mari regizori actuali.

O firmă de impresariat artistic, ASK, lucrează cu unii dintre cei mai mari actori francezi și nu numai. Actori care se joacă pe ei înșiși în acest serial :). De la Juliette Binoche, la Jean Dujardin, Monica Bellucci, Sigourney Weaver etc. Impresarii îi sfătuiesc, îi ajută să obțină și să aleagă roluri și le administrează emoțiile și sensibilitățile…

Dacă nu știi ce înseamnă viața de impresar, sau mai bine zis de dădacă a vedetelor, încearcă Dix pour cent. Te vei distra pe seama unor mari actori care se pare că au și mult umor și nu se iau prea tare în serios. Dar pe lângă ei, echipa de impresari are dramele, iubirile, neîmplinirile proprii, care se adaugă competiției intense dintre impresari-parteneri în firma de ASK.

10. The Witcher (2019-) – sezon nou așteptat în 2021

The Witcher seriale fantasy

The Witcher este o fantezie cu elemente de dramă și umor negru, perfectă dacă ai rămas în aer după terminarea serialului Game of Thrones. Serialul este potrivit și pentru fanii care apreciază o producție fantastică cu elemente horror. Al doilea sezon va fi lansat în acest an pe Netflix.

Este unul din cele mai apreciate seriale fantasy lansate în 2019 și un serial original Netflix bazat pe o serie de cărți semnată de un polonez (cool, nu?), numită „Saga Witcher”. În primele episoade serialul ne introduce într-un mod credibil într-o lume fantastică din Evul Mediu, populată cu personaje mitologice. Dar povestea îi urmărește în principal pe doi vrăjitori, dintre care unul e jucat de Henry Cavill, și o prințesă. Așa că pregătește-te să fii atras într-un tărâm fincțional denumit Continentul, în care bătăliile și actele de magie abundă.

Poți vedea primele 8 episoade, adică primul sezon din The Witcher, pe Netflix. Dar urmează sezonul 2 în 2021.

11. Ozark – sezon nou în 2021

ozark seriale netflix


În noiembrie anul trecut a început producția ultimului sezon din îndrăgitul serial Netflix Ozark (este și printre serialele urmărite de Bill Gates :D). Va fi ultimul sezon al serialului, dar nu oricum, ci va fi un super-sezon, de 14 episoade împărțite în două. Ceea ce va însemna cel mai probabil lansarea în două tranșe din 2021 a celor două jumătăți de sezon.

Visezi la o viață în afara normelor? Glumim, bineînțeles. Dar dacă vrei să evadezi din rutină, Ozark e o alegere bună. Cum ajungi să treci de partea cealaltă a legii? Simplu, speli bani pentru un traficant mexican de droguri. O familie normală de americani, cu doi copii, se transformă în mafioți. Asta după ce dau chix cu o schemă de spălare de bani. Ca să supraviețuiască, trebuie să recupereze toți banii pierduți. Cum? Printr-o operațiune și mai mare de spălare de bani. Rolurile principale sunt jucate de Jason Bateman și Laura Linney.

Are trei sezoane, cu al treilea lansat în acest an, și este așteptat al patrulea în 2021. Îl găsești pe Netflix.

12. Snowpiercer (2020) – sezon nou în 2021

snowpiercer seriale noiVrei să vezi un serial care te transportă într-o cu totul altă lume? Serial SF post-apocaliptic, Snowpiercer recreează atmosfera și universul din filmul de limbă engleză cu același nume, din 2013, al regizorului coreean Joon-ho Bong, noua senzație de la Hollywood. Dacă ați văzut filmul și v-a plăcut, sunt șanse mari să vă placă și serialul. Noua producție TV nu spune povestea filmului într-un serial, ci doar creează universul apocaliptic din film și îl leagă apoi de un mister detectivistic. La câțiva ani după ce Pământul a devenit o planetă înghețată, supraviețuitorii din toate clasele sociale trăiesc într-un tren care înconjoară la nesfârșit planeta.

Pe lângă problema resurselor limitate, cei care conduc trenul se confruntă și cu găsirea unui criminal. Pentru identificarea lui este adus din rândul călătorilor clandestini un fost detectiv de poliție. Atmosfera este construită cu mare grijă la detalii, practic Snowpiercer e o lume în sine, ceea ce este cu adevărat fascinant.  Rolurile principale sunt jucate de Jennifer Connelly și Daveed Diggs. E o producție TNT deja reînnoită cu o a doua serie, dar îl poți vedea în România pe Netflix. Al doilea sezon al serialului, din 2021, poate fi văzut deja pe Netflix.

13. Lucifer – partea a doua a sezonului 5 în 2021

lucifer-seriale netflix
Cea de a doua parte a sezonului 5 din Lucifer este în perioada de post-producție (vorbim de ianuarie 2021) și este programat pentru a fi lansată în prima parte a anului 2021 pe Netflix. Cel de al șaselea și ultimul sezon al serialului va începe probabil filmările tot în acest an, cu șanse de a fi lansat spre sfârșitul anului 2021 sau chiar începutul anului 2022.

Crimă, dragoste, haz și mister. Așa poate fi descris pe scurt serialul de fantezie Lucifer. E un serial original Netflix care surprinde povestea lui Lucifer Morningstar, „the devil himself”. El abandonează iadul pentru a se aventura în Los Angeles, unde devine proprietarul propriului său club „LUX” și, mai târziu, un consultant în cadrul poliției.


O premisă cam nebună, nu? Intriga se va complica pe parcurs, atunci când în scenă vor apărea personaje neașteptate. Serialul este ideal pentru cei care au o atracție față de personaje misterioase care își ascund caracterul în spatele sarcasmului și al umorului. Plină de elemente de dramă și suspans, povestea se va concentra pe relația tensionată dintre Lucifer și detectiva Chloe Decker (mai mult sau mai puțin serioasă, având în vedere natura lui Lucifer).

14. Peaky Blinders – ultim sezon in 2021

peaky blinders seriale istorice netflix cu gangsteri

Peaky Blinders e una dintre senzațiile momentului și producătorii nu ne dezamăgesc, pentru că tocmai ce au început filmările la cel de al șaselea sezon și ultimul al serialului. Acest ultim sezon va vi lansat în 2021, dar producătorii ne-au asigurat că povestea va continua și după 2021, dar într-o altă formă. Probabil într-un serial spin-off.

The Peaky Blinders este un serial diferit de ce găsești de obicei în oferta televiziunilor, fără violenţă excesivă, cu personaje complexe, care încearcă să se întoarcă la viaţa lor de dinaintea războiului, chiar dacă pentru unii asta înseamnă ascensiunea în mafia irlandeză.

Pentru Thomas Selby, jucat impecabil de irlandezul Cillian Murphy, normalitatea înseamnă curse de cai măsluite, bătăi, ameninţări şi întâlniri cu poliţia mai mult sau mai puţin coruptă, totul în numele supravieţuirii.

Cu toate acestea, lucrurile nu sunt niciodată simple, Thomas se ghidează totuşi după un cod al onoarei, chiar dacă acesta nu corespunde mai niciodată cu litera legii. Mafia irlandeză nu apare ca o caracatiţă înspăimântătoare, ci ca o adevărată familie în care toţi membrii au ceva de spus, inclusiv femeile.

Poate fi vizionat pe Netflix. Vezi trailer-ul „Peaky Blinders”.

15. Sex Education – sezon nou din 2021 deja lansat pe Netflix

sex-education-season-3-seriale 2021Sex Education are deja 2 sezoane și a fost reînnoit de Netflix pentru un nou sezon încă de la începutul lui 2020, doar că din cauza pandemiei filmările au fost amânate. De aceea noul sezon probabil nu va fi lansat mai devreme de mai 2021, față de ianuarie-februarie celelalte două sezoane. Filmările pentru al treilea sezon începuseră în septembrie 2020.

Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime.

Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate de la mama ta te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… E un serial pentru adolescenți, dar o să-ți placă și dacă ești adult. 🙂 Mama sexolog e jucată super bine (cum altfel 🙂 ) de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files).

Acestea sunt câteva seriale Netflix din 2021 pe care ți le recomandăm. Voi ce seriale Netflix din acest an ați descoperit și v-au plăcut?

Vezi și

Filmele lansate de Netflix în 2021 pe care să nu le ratezi

TOP 20 Filme vechi pe Netflix de neratat

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here