15 filme polițiste Netflix bune dar mai puțin cunoscute

0
11419
top filme polițiste netflix

Filme polițiste Netflix demne de văzut? Cu siguranță! V-am pregătit o listă de 15 titluri. Zicem noi că unele sunt mai puțin cunoscute sau nu prea se știe că se găsesc pe Netflix. Toate au în centru un mister interesant de rezolvat: fie o crimă, o dispariție, spargerea unei bănci, o luare de ostatici sau altă intrigă. Personajele principale care trebuie să dezlege misterul sunt de cele mai multe ori polițiști, detectivi, șerifi, unii chiar din viitor 🙂 În unele mușchii joacă rolul principal, în altele punerea cap la cap a indiciilor; în unele suspansul e la maxim, altele coc misterul “la foc mic” 🙂

Alege din cele 15 filme polițiste Netflix titlurile care ți se potrivesc cel mai bine.

1. În umbra lunii / In Shadow of The Moon (2019)

In-the-Shadow-of-the-Moon-filme politiste netflixUn thriller polițist SF pe care-l găsești pe Netflix, cu un început excelent, care te prinde foarte repede. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor zeci de ani, într-un puzzle interesant. Un polițist aflat la începutul carierei încearcă să dezlege moartea subită și sângeroasă a mai multor locuitori ai Philadelphiei. După încă 9 ani, povestea se repetă. Există tot felul de coincidențe și ucigașul pare că îl cunoaște îndeaproape… Pentru modul original în care e structurată povestea, În umbra lunii e un film polițist bun de văzut.

2. Iris / In the shadow of Iris (2016)

In-The-Shadow-Of-Iris-filme politiste netflixUn thriller franțuzesc senzual în care misterul care trebuie dezlegat este în jurul dispariției unei femei foarte frumoase (Charlotte Le Bon). Mecanicul auto interpretat de Romain Duris este unul dintre suspecți… De fapt, Max chiar a făcut o înțelegere cu Iris pentru a-și înscena dispariția și răpirea ulterioară…

3. Anon (2018)

anon-filme politiste netflix

La fel ca și În umbra lunii, Anon e tot un film polițist SF Netflix care-și pune problema cum cât de interesant sau nu va fi munca de polițist în viitor, atunci când tot ce vedem va putea fi accesat de poliție… Premisa e foarte interesantă, la fel ca și actorul din rolul principal, nimeni altul decât Clive Owen. Owen face echipă în acest film cu Amanda Seyfried. Amândoi joacă destul de bine și misterul crimelor pe care polițistul Clive Owen le are de rezolvat e imposibil să nu te intrige.

Doar că însăși ipoteza filmului pune probleme de interpretare celorlalți actori. Filmul pare de categoria B tocmai din cauza inadecvării jocului distribuției… Anon se pare că nu ne provoacă doar nouă imaginația, ci și actorilor distribuiți, care par să se afle în pană de idei la nivelul interpretării unor personaje care pot vedea oricând prin ochii altor personaje… oarecum asemănător cu provocările pe care le-a oferit actorilor dar și nouă, privitorilor, filmul de anul trecut al lui Christopher Nolan, Tenet. 🙂 Vezi aici Anon pe Netflix.

4. Den of Thieves (2018) – pe Netflix până pe 14 aprilie 2021

den-of-thieves filme politiste netflixDacă nu l-ai văzut încă, e bine de știut că acest super film de acțiune cu Gerard Butler în rolul principal, în care polițiștii sunt mai cool și mai duri ca toți răufăcătorii la un loc, se află pe Netflix până pe 14 aprilie 2021. O echipă de șerifi din Los Angeles anchetează o bandă criminală foarte bine pusă la punct și care plănuiește să spargă banca federală… Dar șerifii conduși de Gerard Butler au propriile metode neortodoxe de a da de cap misterului și pentru a-i prinde pe foștii militari transformați în răufăcători…


5.  6 Days (2017)

6-days-filme politiste netflixUn film polițist britanic despre terorism pe care-l găsești de asemenea pe Netflix. 6 Days este inspirat dintr-o poveste reală, luarea de ostatici din 1980 de la Ambasada Iraniană din Londra. Mai mulți arabi intră cu forța în Ambasadă și cer eliberarea altor arabi deținuți în Iran. Filmul nu bravează, așa cum o fac multe producții, când vine vorba de inteligența și abilitățile polițiștilor și ale echipelor anti-tero, ceea ce îl face plăcut de urmărit și mai autentic față de filmele clasice din această categorie, dar îi și scade din tensiune.

Dacă vrei să vezi șirul evenimentelor care au fost definitorii pentru modul în care atacurile teroriste au fost abordate de statele lumii timp de zeci de ani după luarea de ostatici din 1980, 6 Days e must-see.

6. Below Zero – lansat pe Netflix în 2021

Below-Zero-filme noi 2021


Dacă ți-era dor de un film nou de acțiune bun, combinat cu thriller, Below Zero e una dintre puținele propuneri pe care am găsit-o pentru tine. Un film spaniol lansat în 2021 de Netflix și care pe noi ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).

Un polițist (jucat excelent de Javier Gutierrez, pe care probabil l-ai mai văzut pe Netflix și în thrillerul The Motive/Autorul) însoțește un transport de deținuți periculoși în mijlocul nopții către o nouă închisoare. Transportul este deturnat violent de cineva care îl vrea pe unul dintre deținuți. Răsturnările de situație se țin lanț, așa că îți recomandăm să îl vezi. Nu e o capodoperă, dar e un film bun de văzut la sfârșitul zilei, când vrei o experiență escapistă. 🙂

7. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc de pe Netflix, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Poți să-l găsești așadar pe Netflix, fiind unul dintre cele mai noi și bune filme de pe Netflix la acest moment.

8. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară care are în centru un polițist american în vacanță în Europa, cu Jennifer Aniston și Adam Sandler în rolurile principale. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul, mai ales că Nick este polițist… Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

9. Manhattan Murder Mystery – comedie Woody Allen
Tot o comedie, de această dată în care rolul de detectiv în demonstrarea crimei și a criminalului este simpatica Diane Keaton….Într-o carieră de regizor atât de lungă, de aproape 50 de ani, Woody Allen a avut timp să dezvolte afinități și sensibilități pentru mai mult de o singură muză. Printre ele Mia Farrow (cu care a realizat 13 filme), Dianne Wiest, Judy Davis, Scarlett Johansson și, mai nou, Penelope Cruz. Dar, dintre toate femeile care l-au inspirat pe Woody, Diane Keaton merită cel mai mult supranumele de muză.

Deși nu au realizat împreună la fel de multe filme, doar 7 :), sunt cele mai valoroase creații ale lui Woody Allen. Sunt filmele pentru care regizorul va rămâne în istoria cinematografiei: Annie Hall și Manhattan, ambele povești de dragoste, dar și comediile Sleeper, Love and Death, Radio Days, Manhattan Murder Mystery și drama Interiors. Dintre ele, poți vedea în acest moment pe Netflix doar Manhattan Murder Mystery. Între cei doi se simte o chimie creatoare extraordinară pe ecran, dincolo de povestea de iubire ce a existat dincolo de ecran.

10. Prizonieri / Prisoners (2013)

prisoners filme politisteCu un an înainte de apariția serialului True Detective, care a devenit între timp standardul de aur în materie de producții polițiste, era lansat filmul polițist Prizonieri. Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului. La fel ca și True Detective, acțiunea se petrece în America profundă. Acolo unde sărăcia merge mână în mână cu misterele unor crime, cu răpiri și minți bolnave.

Două fetițe sunt răpite în statul Pennsylvannia, iar căutările par că nu duc nicăieri. Din contră, deși apar mai mulți suspecți, misterul parcă ne adâncește într-un nisip mișcător. Răpirea este dublu investigată. Pe de o parte polițistul Loki, pe de cealaltă parte tatăl Annei, una dintre fetițele răpite, încearcă să găsească fetițele. Toată lumea suspectează pe toată lumea. Iar viziunea întunecată a regizorului Denis Villeneuve reușește să te facă să te implici emoțional în căutări, de acasă din confortul propriului fotoliu. Jake Gyllenhall e magistral în rolul polițistului, în timp ce Hugh Jackman în rolul tatăului devine un pic plictisitor. 🙂

În concluzie însă, privind Prizonieri și True Detective în paralel, aș zice că serialele polițiste sunt niște producții mai relevante pe zona polițistă. Reușesc să construiască mai bine personajele, fără să piardă din vedere intriga detectivistică. Altfel, în două ore de film, e destul de dificil să reușești să dai profunzime personajelor și în același timp să creezi un mister polițist suficient de puternic. Asta dacă nu lucrezi cu un actor precum Jack Nicholson, care pur și simplu sparge ecranul.  Și care te convinge de la prima scenă. La fel ca și celelalte titluri din lista noastră, și Prisoners face parte din filmele polițiste Netflix.

11. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune și are un mister detectivistic în centru? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de ceva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în primăvara lui 2020. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.


12. The Nice Guys / Super băieți (2016)

cele mai bune filme netflix

Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele filme polițiste mișto pe care le găsești acum pe Netflix.

13. Zodiac (2007) – bazat pe crimele unui criminal în serie

Criminalul în serie? Avem în Se7en. Paranoia? În The Game. Dubla personalitate? Fight Club. Teroarea care se strecoară pe la marginile ecranului, niciodată în prim-plan? Panic Room. Zodiac? Criminal în serie, paranoia, dublă personalitate, teroare.

Însă calitatea acestui film polițist nu stă în idee, ci în modul în care regizorul o tratează. Având ca punct de plecare romanul omonim al lui Robert Graysmith, despre criminalul care a activat în anii ’60-’70, în zona San Francisco Bay, regizorul David Fincher nu realizează doar ecranizarea unei cărți, ne prezintă un caz inclus deja în cultura pop.

Riscul unui astfel de film este familiaritatea poveștii: criminalul în serie a mai fost adus o dată pe marile ecrane sub pseudonimul Scorpio, în filmul lui Clint EastwoodDirty Harry. În același timp, Zodiac este unul dintre cele mai cunoscute cazuri de crimă în care vinovatul nu a fost prins. Soluția lui Fincher a fost demararea unei investigații pe cont propriu. Regizorul a vorbit cu Graysmith, cu inspectorul care s-a ocupat de caz – David Toschi, interpretat de Mark Ruffalo, a consultat specialiști în lingvistică, în încercarea de a elucida misterul scrisorilor Zodiacului. În final l-a distribuit pe Jake Gyllenhaal în rolul lui Graysmith, ilustratorul transformat în detectiv, impresionat de capacitatea lui de a interpreta o personalitate duală în Donnie Darko.

Pornind de la aceste elemente, filmul funcționează la nivelul ritmului, acesta fiind și punctul în care Zodiac se diferențiază de Panic RoomThe Game, Fight Club și Se7en. Toate aceste filme pot fi plasate sub umbrela termenului thriller; această încadrare generică i se poate aplica și lui, doar că Zodiac nu are scene de acțiune și dialogul este din belșug.

Citește toată recenzia Zodiac și vezi trailerul Zodiac. Îl poți vedea pe Netflix.

14. Blade Runner 2049 – Vânătorul de recompense 2049 (2017)

filme sf acțiune blade runnder 2049Un film polițist SF din grila Netflix cu Ryan Gosling în rolul principal…Blade Runner 2049 e o continuare a clasicului Blade Runner. Dacă filmul din 1982 a fost foarte prost primit, încât de câștigat Oscaruri nici nu s-a mai pus problema, sequel-ul a luat două astfel de premii. Timpul a arătat că Blade Runner cel clasic e o realizare cinematografică extraordinară, aș că această continuare din 2017 trebuia să se ridice la un nivel de artă comparabil. O provocare semnificativă!

Sequel-ul din 2017 al clasicului Blade Runner este surprinzător de bun. De obicei când auzi de o continuare la un clasic te pregătești pentru o dezamăgire. Dar Blade Runner 2049 are aceeași atmosferă misterioasă și apăsătoare, același suspans și o interpretare la fel de bună. De data asta personajul principal e interpretat de Ryan Gosling, dar joacă și Harrison Ford, figura centrală a originalului Blade Runner.

Întâmplările din actualul Blade Runner se petrec la 35 de ani după evenimentele din precedentul film. Protagonistul este ofiţerul Departamentului de Poliţie din Los Angeles – interpretat de Ryan Gosling. El trebuie să împiedice distrugerea civilizaţiei umane prin dejucarea planurilor personajului negativ interpretat de Harrison Ford. Ancheta lui va dezgropa un secret ce poate arunca societatea în haos.


Reușita acestei continuări a clasicului SF Blade Runner se datorează în mare parte viziunii regizorului Denis Villeneuve (Sicario, Incendies), de la care așteptăm cu mare nerăbdare în anul 2021 un alt film, Dune. Blade Runner 2049 e disponibil pe Netflix, la fel ca și Blade Runner.

15. Red Notice – film polițist Netflix care urmează să apară în 2021

red-notice-filme netflix 2021

După o luptă pentru drepturile de distribuție între cei mai mari distribuitori de film din State, Netflix a câștigat 🙂 Ce este mai exact Red Notice? O comedie care combină genurile thriller și film polițist de acțiune, cu îndrăgitul Dwayne Johnson în rolul principal. I se alătură în distribuție Gal Gadot (cunoscută pentru Wonder Woman) și Ryan Reynolds. Dwayne Johnson este agentul FBI care se joacă de șoarecele și pisica cu cuplul de rău-făcători Gal Gadot – Ryan Reynolds. De urmărit cât de distractivă va fi joaca aceasta în a doua jumătate a anului, când va avea cel mai probabil premiera pe Netflix acest film.

Acestea sunt câteva din cele mai faine filme polițiste de pe Netflix… Voi ce preferate aveți? 🙂

Vezi și

Filmele lansate de Netflix în 2021 pe care să nu le ratezi

Seriale Netflix 2021 – TOP 15 lansări Netflix în acest an

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here