16 filme polițiste Netflix bune dar mai puțin cunoscute

0
14443
filme politiste de neratat

Filme polițiste Netflix demne de văzut? Cu siguranță! V-am pregătit o listă de 16 titluri, dintre care unele din 2022. Toate au în centru un mister interesant de rezolvat: fie o crimă, o dispariție, spargerea unei bănci, o luare de ostatici sau altă intrigă fascinantă. Personajele principale care trebuie să dezlege misterul sunt de cele mai multe ori polițiști, detectivi, șerifi, unii chiar din viitor 🙂 În unele mușchii joacă rolul principal, în altele punerea cap la cap a indiciilor; în unele suspansul e la maxim, altele coc misterul “la foc mic” 🙂

Alege din cele 16 filme polițiste Netflix titlurile care ți se potrivesc cel mai bine.

1. Eu sunt toate fetele (2022)

i am all girls filme politiste netflixUn film polițist Netflix nou, care vine din Africa de Sud. Filmul este o reflecție asupra traficului de femei și fete de peste tot din lume… Politicieni sus puși abuzează de putere și frâng viețile a nenumărate fete din Africa de Sud. O polițistă foarte determinată, dar și afectată emoțional de abuzurile pe care le anchetează, încearcă să dea de cap rețelei care există deja de zeci de ani.

Ghidul lor improbabil este un criminal în serie care îi conduce pe polițiști din aproape în aproape către capii rețelei. Eu sunt toate fetele este mai mult decât un film polițist, e o dramă care reușește să-ți transmită cât de dificil este să faci față emoțional cazurilor pe care le anchetezi ca polițist.

2 filme din Trilogia Baztan: Moștenirea oaselor și Ofrandă furtunii

ofrandă furtunii filme politiste netflixPână acum câteva zile era disponibil și primul film din Trilogia Baztan, Gardianul invizibil. Suntem convinși că va reveni cât de curând. Dar, până atunci, puteți vedea celelalte două filme ale trilogiei spaniole Baztan: Moștenirea oaselor și Ofrandă furtunii.

Filmele, bazate pe saga semnată de autoarea bască Dolores Redondo, reușesc să te transpună rațional și emoțional, până la visceral, pe alocuri, în poveștile negre ale nordului Spaniei, cu ucigași de copii din trecut și mistere detectivistice bazate pe miturile locale. Pe lângă criminali, vei descoperi o felie de viață spaniolă interesantă, de pe vremea când Spania nu era mai bogată decât România. Filmele sunt foarte bine interpretate, inclusiv personajele secundare. Îți recomandăm Trilogia Baztan în mod special dacă îți plac filmele polițiste în care detectivul principal este femeie 😉

3. Am trecut pe acolo / I came by (2022)

i-came-by-thrillere netflix

Un thriller Netflix nou, produs de data asta de britanici, mult peste calitatea cu care ne-a obișnuit Netflix la thrillerele semnate de gigantul american. Un thriller cu idei, care combină suspansul cu comentariul despre diferențele semnificative între păturile sociale din Marea Britanie.

Un tânăr intră în casa unui fost judecător pentru a i-o vandaliza – cu scopul de a-l face să se simtă vulnerabil, dar descoperă ceva înspăimântător. Cel pe care trebuia să îl facă să se simtă vulnerabil este un “prădător” periculos.

De aici se pun în mișcare rotițele thrillerului care prinde din ce în ce mai multe personaje și le malaxează într-un scenariu din care nu știi cine va ieși la suprafață: adevărul acoperit până acum din cauza privilegiului și banilor sau va câștiga, și de această dată, minciuna.

4. Trilogia Red Riding: În căutarea asasinului (2009)


in cautarea asasinului thrillere netflixO trilogie britanică alcătuită (cum altfel) din trei filme despre corupția din nordul sărac al Marii Britanii, tarat de lipsa de oportunități economice și de tot felul de complicități între instituțiile statului și cei mai bogați afaceriști. Toate sunt foarte bune.

În primul film din trilogie, personajul principal, un jurnalist, este interpretat impecabil – la fel ca restul distribuției – de Andrew Garfield, acompaniat de Rebecca Hall și Sean Bean. Acțiunea se petrece în 1974, atmosfera vremii fiind minuțios recreată.

Trilogia Red Riding a fost produsă pentru televiziunea britanică, fiind o adaptare după cărțile unui autor englez, David Peace. Dacă nu ar fi fost preluată de Netflix, probabil nu am fi văzut-o vreodată. Netflix merită o notă de zece pentru că ne-a adus în atenție aceste filme 🙂 Pe de altă parte, fotografiile de profil ale celor trei, care aduc mai mult a reclamă pentru documentare, nu fac dreptate producțiilor. Recomandarea noastră este să treceți peste prezentarea Netflix și să apăsați play 🙂

5. În umbra lunii / In Shadow of The Moon (2019)

In-the-Shadow-of-the-Moon-filme politiste netflixUn thriller polițist SF pe care-l găsești pe Netflix, cu un început excelent, care te prinde foarte repede. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor zeci de ani, într-un puzzle interesant. Un polițist aflat la începutul carierei încearcă să dezlege moartea subită și sângeroasă a mai multor locuitori ai Philadelphiei. După încă 9 ani, povestea se repetă. Există tot felul de coincidențe și ucigașul pare că îl cunoaște îndeaproape… Pentru modul original în care e structurată povestea, În umbra lunii e un film polițist bun de văzut.

6. Iris / In the shadow of Iris (2016)

In-The-Shadow-Of-Iris-filme politiste netflixUn thriller franțuzesc senzual în care misterul care trebuie dezlegat este în jurul dispariției unei femei foarte frumoase (Charlotte Le Bon). Mecanicul auto interpretat de Romain Duris este unul dintre suspecți… De fapt, Max chiar a făcut o înțelegere cu Iris pentru a-și înscena dispariția și răpirea ulterioară…

7. Anon (2018)

anon-filme politiste netflix

La fel ca și În umbra lunii, Anon e tot un film polițist SF Netflix care-și pune problema cum cât de interesant sau nu va fi munca de polițist în viitor, atunci când tot ce vedem va putea fi accesat de poliție… Premisa e foarte interesantă, la fel ca și actorul din rolul principal, nimeni altul decât Clive Owen. Owen face echipă în acest film cu Amanda Seyfried. Amândoi joacă destul de bine și misterul crimelor pe care polițistul Clive Owen le are de rezolvat e imposibil să nu te intrige.

Doar că însăși ipoteza filmului pune probleme de interpretare celorlalți actori. Filmul pare de categoria B tocmai din cauza inadecvării jocului distribuției… Anon se pare că nu ne provoacă doar nouă imaginația, ci și actorilor distribuiți, care par să se afle în pană de idei la nivelul interpretării unor personaje care pot vedea oricând prin ochii altor personaje… oarecum asemănător cu provocările pe care le-a oferit actorilor dar și nouă, privitorilor, filmul de anul trecut al lui Christopher Nolan, Tenet. 🙂 Vezi aici Anon pe Netflix.

8. Den of Thieves (2018) 

den-of-thieves filme politiste netflixDacă nu l-ai văzut încă, e bine de știut că acest super film de acțiune cu Gerard Butler în rolul principal, în care polițiștii sunt mai cool și mai duri ca toți răufăcătorii la un loc, a revenit pe Netflix. O echipă de șerifi din Los Angeles anchetează o bandă criminală foarte bine pusă la punct și care plănuiește să spargă banca federală… Dar șerifii conduși de Gerard Butler au propriile metode neortodoxe de a da de cap misterului și pentru a-i prinde pe foștii militari transformați în răufăcători…


9.  6 Days (2017)

6-days-filme politiste netflixUn film polițist britanic despre terorism pe care-l găsești de asemenea pe Netflix. 6 Days este inspirat dintr-o poveste reală, luarea de ostatici din 1980 de la Ambasada Iraniană din Londra. Mai mulți arabi intră cu forța în Ambasadă și cer eliberarea altor arabi deținuți în Iran. Filmul nu bravează, așa cum o fac multe producții, când vine vorba de inteligența și abilitățile polițiștilor și ale echipelor anti-tero, ceea ce îl face plăcut de urmărit și mai autentic față de filmele clasice din această categorie, dar îi și scade din tensiune.

Dacă vrei să vezi șirul evenimentelor care au fost definitorii pentru modul în care atacurile teroriste au fost abordate de statele lumii timp de zeci de ani după luarea de ostatici din 1980, 6 Days e must-see.

10. Below Zero (2021)

Below-Zero-filme noi 2021


Dacă ți-era dor de un film polițist de acțiune bun, combinat cu thriller, Below Zero e una dintre propunerile pe care le avem pentru tine. Un film spaniol lansat în 2021 de Netflix și care pe noi ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).

Un polițist (jucat excelent de Javier Gutierrez, pe care probabil l-ai mai văzut pe Netflix și în thrillerul The Motive/Autorul) însoțește un transport de deținuți periculoși în mijlocul nopții către o nouă închisoare. Transportul este deturnat violent de cineva care îl vrea pe unul dintre deținuți. Răsturnările de situație se țin lanț, așa că îți recomandăm să îl vezi. Nu e o capodoperă, dar e un film bun de văzut la sfârșitul zilei, când vrei o experiență escapistă. 🙂

11. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc de pe Netflix, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Poți să-l găsești așadar pe Netflix, fiind unul dintre cele mai noi și bune filme de pe Netflix la acest moment.

12. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară care are în centru un polițist american în vacanță în Europa, cu Jennifer Aniston și Adam Sandler în rolurile principale. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul, mai ales că Nick este polițist… Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

13. Prizonieri / Prisoners (2013)

prisoners filme politisteCu un an înainte de apariția serialului True Detective, care a devenit între timp standardul de aur în materie de producții polițiste, era lansat filmul polițist Prizonieri. Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului. La fel ca și True Detective, acțiunea se petrece în America profundă. Acolo unde sărăcia merge mână în mână cu misterele unor crime, cu răpiri și minți bolnave.

Două fetițe sunt răpite în statul Pennsylvannia, iar căutările par că nu duc nicăieri. Din contră, deși apar mai mulți suspecți, misterul parcă ne adâncește într-un nisip mișcător. Răpirea este dublu investigată. Pe de o parte polițistul Loki, pe de cealaltă parte tatăl Annei, una dintre fetițele răpite, încearcă să găsească fetițele. Toată lumea suspectează pe toată lumea. Iar viziunea întunecată a regizorului Denis Villeneuve reușește să te facă să te implici emoțional în căutări, de acasă din confortul propriului fotoliu. Jake Gyllenhall e magistral în rolul polițistului, în timp ce Hugh Jackman în rolul tatăului devine un pic plictisitor. 🙂

În concluzie însă, privind Prizonieri și True Detective în paralel, aș zice că serialele polițiste sunt niște producții mai relevante pe zona polițistă. Reușesc să construiască mai bine personajele, fără să piardă din vedere intriga detectivistică. Altfel, în două ore de film, e destul de dificil să reușești să dai profunzime personajelor și în același timp să creezi un mister polițist suficient de puternic. Asta dacă nu lucrezi cu un actor precum Jack Nicholson, care pur și simplu sparge ecranul.  Și care te convinge de la prima scenă. La fel ca și celelalte titluri din lista noastră, și Prisoners face parte din filmele polițiste Netflix.

14. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune și are un mister detectivistic în centru? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de ceva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în primăvara lui 2020. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.


 

15. Blade Runner 2049 – Vânătorul de recompense 2049 (2017)

filme sf acțiune blade runnder 2049Un film polițist SF din grila Netflix cu Ryan Gosling în rolul principal…Blade Runner 2049 e o continuare a clasicului Blade Runner. Dacă filmul din 1982 a fost foarte prost primit, încât de câștigat Oscaruri nici nu s-a mai pus problema, sequel-ul a luat două astfel de premii. Timpul a arătat că Blade Runner cel clasic e o realizare cinematografică extraordinară, aș că această continuare din 2017 trebuia să se ridice la un nivel de artă comparabil. O provocare semnificativă!

Sequel-ul din 2017 al clasicului Blade Runner este surprinzător de bun. De obicei când auzi de o continuare la un clasic te pregătești pentru o dezamăgire. Dar Blade Runner 2049 are aceeași atmosferă misterioasă și apăsătoare, același suspans și o interpretare la fel de bună. De data asta personajul principal e interpretat de Ryan Gosling, dar joacă și Harrison Ford, figura centrală a originalului Blade Runner.

Întâmplările din actualul Blade Runner se petrec la 35 de ani după evenimentele din precedentul film. Protagonistul este ofiţerul Departamentului de Poliţie din Los Angeles – interpretat de Ryan Gosling. El trebuie să împiedice distrugerea civilizaţiei umane prin dejucarea planurilor personajului negativ interpretat de Harrison Ford. Ancheta lui va dezgropa un secret ce poate arunca societatea în haos.


Reușita acestei continuări a clasicului SF Blade Runner se datorează în mare parte viziunii regizorului Denis Villeneuve (Sicario, Incendies), de la care așteptăm cu mare nerăbdare în anul 2021 un alt film, Dune. Blade Runner 2049 e disponibil pe Netflix, la fel ca și Blade Runner.

16. Red Notice red-notice-filme netflix 2021

După o luptă pentru drepturile de distribuție între cei mai mari distribuitori de film din State, Netflix a câștigat 🙂 Ce este mai exact Red Notice? O comedie care combină genurile thriller și film polițist de acțiune, cu îndrăgitul Dwayne Johnson în rolul principal. I se alătură în distribuție Gal Gadot (cunoscută pentru Wonder Woman) și Ryan Reynolds. Dwayne Johnson este agentul FBI care se joacă de șoarecele și pisica cu cuplul de rău-făcători Gal Gadot – Ryan Reynolds.

Acestea sunt câteva din cele mai faine filme polițiste de pe Netflix… Voi ce preferate aveți? 🙂

Vezi și

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here