23 Filme animate bune, dar mai puțin cunoscute (din ultimii ani și clasice)

0
5334

În ultimii ani animațiile au evoluat destul de mult. Personajele sunt din ce în ce mai complexe și poveștile ajung așa de aproape de sufletul tău încât uiți uneori că te uiți la niște personaje imaginate. Lista noastră cuprinde atât filme animate care sunt cunoscute doar de fanii înrăiți, dar și filme animate mai cunoscute, dar care n-au ajuns la o popularitate de masă.

1. Cloudy with a chance of meatballs (disponibil pe Netflix)

Chiar și atunci când ești stăpânit de un scop care te face să pari complet nebun pentru lumea din jur tot nu trebuie să te dai bătut. Acest desen animat Netflix ceva mai puțin cunoscut este o poveste originală și frumoasă despre un savant care-și îndeplinește visul. Creația lui funcționează și salvează orașul natal. Cred că se poate înțelege încă din titlul filmului cum anume salvează această mașinărie orașul 😉.

Desenul animat este bun de văzut cu toată familia sau chiar singur. Sugerez să vă aduceți la film și ceva bun de mâncat pentru că s-ar putea să vi se facă foame în timpul vizionării. Puteți vedea Cloudy with a chance of meatballs pe Netflix.

2. Coco (2017)


Coco este un desen animat care te va emoționa, te va face să prețuiești familia și clipele petrecute împreună. Povestea este una inspirațională despre un băiat cu vise mari, Miguel. Cu toate că familia sa are o regulă de a nu cânta niciodată, Miguel dorește să devină muzician. Pentru a înțelege de ce nu are voie să cânte, merge pe Tărâmul morților pentru a-l găsi pe stră-străbunicul lui și a lămuri lucrurile :).

3. Over the moon (Netflix)

Over the moon este un desen animat Netflix mai puțin cunoscut pe care vi-l recomand să-l vedeți numaidecât. Povestea o urmărește pe o fată pe nume Fei Fei care crede foarte mult într-o legendă despre o zeitate a Lunii care a băut o poțiune a eternității.  Vezi dacă această fată inocentă le va demonstra tuturor existența acestei zeități mistice sau poate nu acest adevăr trebuie ea să descopere de fapt..😉

Puteți vedea Over the moon pe Netflix

4. Arriety (2019, disponibil pe Netflix)

Este un desen animat Netflix care merită timpul tău, produs de Studioul Ghibli și lansat în anul 2019. Povestea o urmărește pe Arriety, o tânără care vede lumea cu alți ochi…Ea este minusculă. Trăiește cu părinții săi într-o casă obișnuită, dar rămâne ascunsă de oamenii care locuiesc aici. Totul se schimbă când Arriety se împrietenește cu un băiat de dimensiuni normale. Această relație de prietenie poate fi o experiență frumoasă sau periculoasă pentru cele două personaje. Desenul animat este foarte bun pentru toată familia 😊.Puteți vedea acest desen animat Netflix japonez aici: Arriety pe Netflix 


5. Inside out (2015)

Mintea unui tânăr adolescent este bulversată de gânduri contradictorii și uneori întunecate. Dar, nu este ceva general valabil. Despre asta este frumoasa poveste Inside Out care acordă atenție unor detalii importante din viața oricărui copil. După ce tânăra Riley este scoasă din mediul din orașul natal, când se mută cu părinții ei la San Francisco. Emoțiile ei – Bucuria, frica, furia, dezgustul și tristețea – intră în conflict. Va reuși ea în final să vadă această mutare într-o lumină pozitivă? Acest desen animat este perfect pentru toată familia.

6. Zootopia (2016)

Când nu te regăsești în cerințele jobului de obicei renunți, nu-i așa? Nu și Juddy Hopps. Acest iepure curajos face imposibilul posibil pentru a deveni polițist. Încă de când a fost mică își dorea acel lucru. Dar, când vii de la țară, iar colegii tăi de muncă sunt de 10 ori mai mari atunci ai ceva probleme. Vezi cum acest iepure curajos va înfrunta un caz misterios din orașul Zootropolis alături de noul ei prieten, o vulpe. Ironic, știu. Zootopia este și el un desen care merită văzut chiar și de adulți.

7. Moana (2016)


Moana e un desen animat perfect pentru copii. Este vorba despre o eroină care nu are nevoie de un prinț pentru a-și îndeplini destinul. Tot ce are nevoie este să se încreadă în propriile puteri. Moana sau Vaiana locuiește pe o insulă îndepărtată. Toată liniștea de pe insulă dispare când un blestem teribil moștenit de semizeul Maui ajunge pe insulă. Ea răspunde chemării Oceanului de a-l căuta pe semizeu pentru a îndrepta lucrurile.

8. How to train your dragon: The hidden world (Netflix)

How to train your dragon a devenit o animație destul de cunoscută în ultimii ani. Dar, nu știu cum se face că atunci când întreb pe cineva dacă a văzut acest desen animat frumos, îmi spune ori că a văzut doar un film ori că n-a văzut niciunul. Haideți să vă spun câteva motive pentru care merită să vedeți această animație Netflix.

Povestea este plină de aventură și suspans și îl are ca personaj principal pe Hiccup (Sughiț). Hiccup este total opus de majoritatea vikingilor. Este slab, nu prea se poate lupta și, într-o lume plină de dragoni periculoși, asta e moarte sigură. Știu, Sughiț e un nume ales bine 😊. Vezi cum va reuși Hiccup (Sughiț) să se facă observat în această lume periculoasă care necesită putere fizică și abilități de luptă. Va reuși inima lui bună să-l scoată din necazuri?

Puteți vedea How to train your dragon: The hidden world pe Netflix

9. Spiderman: Into the spiderverse (2018)Nu putem omite din această listă câteva animații cu super-eroi. Spiderman: Into the spiderverse e o animație potrivită pentru toată lumea care are în centru un adolescent ce devine Omul-Păianjen și se luptă să oprească un răufăcător, cum altfel 🙂 .

10. Onward (2020)

Onward este un desen animat bun, care urmărește doi frați elfi ce pleacă într-o aventura plină de încercări. De la lupte cu dragoni până la o magie hilară eșuată, acest desen animat le are pe toate. Vezi dacă cei doi vor reuși să-l aducă pe tatăl lor înapoi pentru o zi cu ajutorul magiei. Acest desen animat mai puțin cunoscut este perfect pentru toată familia. Copiii și adulții se vor bucura cu siguranță de animația frumoasă și povestea originală.

11. Pinocchio (1940)

Povestea frumoasă cu detalii și dialoguri comice despre un băiat de lemn care încercă să-și arate calitățile de băiat adevărat e una dintre animațiile clasice ale cinematografiei.

12. Kubo and the two strings (2016)

Ce este mai palpitant decât un desen animat de acțiune despre puteri magice? Momentul în care aceste puteri magice se manifestă printr-un instrument muzical care-ți bucură urechea. Kubo and the Two strings este un desen animat care o să te atragă într-o lume fascinantă. Povestea îl urmărește pe Kubo, un băiat tânăr care folosește un shamisen magic (un instrument japonez cu coarde). Ochiul lui stâng a fost furat în copilărie și cei mai buni prieteni ai lui sunt  o maimuță și un gândac pe jumătate om. El trebuie să-i învingă pe surorile corupte ale mamei sale și pe bunicul său înfometat de putere care este responsabil pentru furtul ochiului stâng.

13. My life as a Zucchini (2016)
My life as a Zuccini (Viața mea de dovlecel) este un desen animat bun care atinge inimile tuturor privitorilor. Probabil ca este printre cele mai puțin cunoscute animații din listă, dar merită văzut. Desenul animat urmărește povestea unui băiat care și-a pierdut mama. După această tragedie el este trimis la un orfelinat cumulți alți copii. El învață aici ce înseamnă cu adevărat dragostea și încrederea în cei apropiați. Acest desen animat mai puțin cunoscut este perfect pentru toată familia.

14. The iron giant (Hbo)


Un desen animat clasic care prezintă o povestea frumoasă: pe alocuri tristă, pe alocuri hilară. Povestea din The iron Giant urmărește un băiat cu spirit de aventură care descoperă un robot gigant din fier. Ce este ciudat este că acesta îi va deveni un prieten foarte bun. Acum problema este cum o să ascundă acest prieten neobișnuit…Mai ales cânt toate forțele armatei din SUA sunt pe urmele acestui robot gigant.

15. Bolt (Hbo)

Cea mai mare frică a mea este să mă trezesc într-o zi și să realizez că nu sunt ceea ce credeam. Aceeași oroare o trăiește și un câine pe nume Bolt care va trebui să treacăprin multe obstacole pentru a realiza adevăratele lui puteri. Bolt este un desen animat clasic mai puțin cunoscut care mi-a plăcut foarte mult în copilărie. Are o poveste motivațională care te face să relizezi ca adevărata putere nu vine din exterior, ci din interior. Bolt este un câine actor care crede că puterile sale din serialul în care joacă sunt reale. El pleacă în aventură pentru a-și salva colegul faimos din mâinile unui „răufăcător”.

16. Ponyo (Netflix)

Ponyo este un desen Netflix bun care a fost lansat de Studio Ghibli în anul 2008. Flimul animat urmărește povestea unui pește de aur pe jumatate om care se îndrăgostește de un băiat pe malul apei. În urma acestor sentimente ea își dorește cu adevărat să devină om. Este un desen animat japonez deosebit care o să te captiveze cu o poveste drăguță și palpitantă de dragoste. Nu este plasată într-o lume atât de fantastică precum celelalte desene japoneze din listă, dar merită văzut 😊.Poți vedea acest desen japonez mai puțin cunoscut chiar acum :Ponyo pe Netflix 

17. Spirited away (Netflix)

Dacă eși pasionat de filmele animate care să te introducă complet în lumea lor atunci nu căuta mai departe. Desenele animate Netflix japoneze trec de limitele imaginației și te poartă pe un tărâm magic. Filmul animat te ține lipit de ecran, iar atunci când se termină ți-ai dori să intri și tu și să trăiești alte aventuri mărețe alături de personaje. Povestea este una cu învățătură care urmărește o fetiță care se pierde pe un tărâm magic în căutarea părinților ei. Spre oroarea ei aceștia au fost transformați într-una din creaturile care populează această lume misterioasă. Pare puțin grotesc în anumite momente, dar este îmbrăcat într-o animație extrem de frumoasă. Altfel, n-ar aveam cum să spună morala poveștii „Ai grijă ce-ți dorești…”. Animația Netflix mai puțin cunoscută are și anumite detalii ascunse care s-ar putea să vă ducă cu gândul la societatea din ziua de azi. Dar, detaliile astea sunt pentru adolescenții sau adulții care se vor uita la el.Puteți vedea Spirited away pe Netflix 


18. Castle in the sky (Netflix)

Castle in the sky este o animație Netflix japoneză care te prinde captiv într-o aventură pe care nu ai mai văzut-o până acum. Ceea ce este magic despre acest desen animat bun nu este doar atenția la detalii și personajele interesante… După cum ați văzut și mai sus de obicei există o morală în toate aceste filme animate care poate fi înțeleasă și de copii, dar și de adulți. Aici este una foarte interesantă pe care o să vă las pe voi să o descoperiți 😊. Totuși nu vă imaginați că desenul animat este foarte serios. Povestea e plină de momente amuzante, iar pasiunea personajelor pentru zbor este destul de molipsitoare 😉.Puteți vedea animația mai puțin cunoscută Castle in the sky pe Netflix 

19. Megamind (Netflix)


Eu am văzut acest desen animat Netflix chiar în anul în care a apărut. Dar, nu prea a prins la lume din păcate. Abia în ultimii ani această animație mai puțin cunoscută a crescut în popularitate și se și înțelege de ce. Este o poveste atipică pentru un răufăcător. Acest personaj principal pe nume Megamind o să te facă să râzi și să vezi că de fapt și răufăcătorii eu nevoie de o voce. Megamind este personajul negativ de origine extraterestră care într-o zi ( doar în aparență norocoasă) îl distruge pe inemicul său, eroul Metro Man. Filmul se numeră într-adevăr printre masterpieces pentru cum sparge tiparele unei animații obișnuite și pentru umorul satiric și genial.Puteți vedea Megamind pe Netflix .

20. Rise of the guardians (Netflix)

Ați auzit atâtea povești despre Moș Crăciun, Iepurașul de Paște și Zâna Măseluță. Cel mai probabil ați auzit și de Moș Ene. Dar, nu cred că l-ați cunoscut pe Jack Frost. Este atipic acestor personaje care îți aduc cadouri și vise plăcute. O să vedeți ce-l face cu adevărat special în acest desen animat bun de pe Netflix. Desigur, povestea nu se rezumă doar la acest personaj. Toată munca acestor gardieni este amenințată de răufăcătorul Pitch (Bau-Bau). Uitați-vă pentru a vedea cum acești gardieni se vor uni pentru a proteja copii din toată lumea.Puteți vedea Rise of the guardians pe Netflix 

21. The prince of Egypt

Prințul Egiptului este unul dintre cele mai frumoase desene animate, după opinia mea. Nimic nu poate să egaleze această poveste palpitantă și plină de învățături. Filmul spune povestea copiilor din Israel care au fost eliberați și povestea lui Moise. Toată povestea este spusă cu ajutorul unei linii melodice armonioase care se îmbină cu stilul original de artă al animației. Atenție totusi că această poveste este un pic mai întunecată. Dar, dacă vreți ca cei mici să învețe un pic de religie și istorie cu dumneavoastră atunci aceasta este povestea potrivită.

22. The road to El Dorado

The road to El Dorado este unul dintre animațiile clasice bune pe care le recomand mereu. Încă nu pot să cred că acest desen animat este mai puțin cunoscut… Povestea urmărește doi bărbați care se par a se pricepe doar la înșelătorii și haz. Ei câștigă o hartă spre legendarul oraș El Dorado, care aparent se afla pe o insulă necunoscută. Locuitorii de pe această insulă îi confundă pe aceștia cu zei. Cei doi se folosesc de această putere pentru a lua aurul locuitorilor de pe insulă, dar apare un personaj care o să le încurce treaba…😉


23 Sgt. Stubby: An American Hero

Este un desen bun care are ca protagonist cel mai simpatic cățel animat. Acest cățel a fost luat de pe străzile orașului pentru a i se alătura prietenului său de încredere pe câmpul de luptă din primul Război Mondial. Vezi cum el  va da dovadă de calități excepționale în aventura vieții lui. Spoiler alert, este încă recunoscut drept cel mai decorat câine din istoria americană 😊.
Este un desen animat mai puțin cunoscut care va fi îndrăgit cu siguranță de toată familia.

Sper că ați găsit câteva animații care vă plac. Eu una m-am uitat la multe dintre animațiile Netflix și cred că și vouă v-ar plăcea. Și animațiile mai puțin cunoscute sunt foarte frumoase și vă recomand să vedeți cât mai multe din lista noastră. Acum că avem un pic mai mult timp cu jobul și facultatea online putem petrece timp cu persoanele dragi la o animație bună 😊.

Vezi și

20 Filme optimiste care-ți vor transmite multă energie pozitivă

Cele mai bune seriale asiatice

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here