10 Dintre cele mai frumoase filme care te vor încânta pe Netflix

0
3278
filme frumoase netflix

Câteodată avem nevoie în viața noastră de ceva frumos, care să ne facă să uităm interacțiunile și întâmplările care ne-au încărcat cu energie negativă peste zi. Pentru aceste momente ți-am pregătit 10 filme frumoase Netflix, care să îți amintească de cât de frumoasă, dar și complicată este viața. 10 filme pe cât de frumoase, pe atât de profunde. Nu vorbim aici de o frumusețe superficială, ci de frumusețea aceea care vine în interior. E valabil nu doar la oameni, ci și la filme. 🙂

Iată așadar preferatele noastre în materie de filme frumoase pe Netflix.

1. O fată ușoară / Une fille facile

une fille facile filme de dragoste noiVei sorbi pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de frumusețe pură, senzualitate, tinerețe și vară din Une fille facile. Corpurile încălzite de soare, Riviera Franceză mereu însorită, plajele, apa azurie, mesele pe terasă lângă mare o să-ți ofere o doză de frumusețe și hedonism de care avem cu toții nevoie din când în când.

Dar filmul nu e superficial, nu e doar o poveste de vară. Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

Une fille facile e un film despre auto-descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film despre atracții și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului.

2. Call Me by Your Name / Strigă-mă pe numele tău (2017)

Call-me-by your name filme netflix frumoaseUne fille facile te va absorbi în atmosfera de vară a Rivierei Franceze, iar Call me by your name în atmosfera de vară în Italia. Unul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Mesele în aer liber, plimbările pe bicicletă pe străzile din mici orășele uitate de lume, lumina ca de miere care se filtrează prin ramurile copacilor sau cade pe obiectele din dormitoare, vila italienească de un farmec aparte în care se petrece mare parte din acțiune  – toată scenografia și toate secvențele sunt ireal de frumoase.

Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă. Vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen.

A revenit în grila Netflix această minunată dramă romantică, așa că puteți să o vedeți sau să o revedeți după pofta inimii oricând aveți chef și timp.

3. Atlantique / Atlantics (2019)

atlantique filme frumoase netflix_cUn film artistic și unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme de dragoste văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Vei urmări o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central- tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Acest debut regizoral a luat unul dintre cele mai râvnite premii din lumea filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, această producție se găsește pe Netflix! 🙂

4. The Ballad of Buster Scruggs (2018)
The Ballad of Buster Scruggs cele mai bune filme netflixDe multe ori când folosim adjectivul frumos nu ne referim la aspect, ci la ceea ce ne face să simțim și să gândim un cântec, un film sau carte. Cam așa și cu filmul Fraților Coen, The Ballad of Buster Scruggs. Balada Fraților Coen e frumoasă așa cum spunem despre o baladă de Chopin. 🙂 E un film de antologie, în care fiecare poveste este diferită, dar toate poveștile se întâlnesc și se unesc atât de frumos încât nu poți spune la final decât “Uau, extraordinar!”

Filmul e un western cu șase povești diferite care te vor amuza, pune pe gânduri și te vor surprinde plăcut. Deși sunt povești cât se poate de simple, geniul Fraților Coen în a spune o poveste cu tâlc este inegalabilă în cinematografia actuală. Eficiența cu care creează atmosfera, personajele, leagă ițele poveștii și livrează umor, dramă, empatie și multe alte emoții nu este egalată de niciun alt regizor, după umila noastră părere. Cel puțin când vorbim de regizorii de la Hollywood. Cu siguranță The Ballad of Buster Scruggs este unul dintre cele mai reușite și frumoase filme ale lui 2018.

Dacă nu ți-e clar cine sunt Frații Coen, uite câteva filme semnate de ei: Fargo, Barton Fink, Inside Llewin Davis, The Big Lebowski, No Country for Old Men – pe câteva dintre creațiile lor le poți vedea pe Netflix.

5. Anonimul venețian (1970) – din 7 aprilie 2021 pe Netflix

anonimul venetian tony-musante filme noi netflix

O dramă italiană clasică, Anonimul veneţian este o scurtă şi ultimă întâlnire între doi oameni care au cunoscut, de tineri, marea dragoste unul în braţele celuilalt şi pe care viaţa, cu meandrele ei imprevizibile, i-a separat.

Se regăsesc pentru o zi. O trăiesc cu intensitatea unei vieţi întregi. Două firi pătimaşe, imprevizibile, prinse într-o iubire ca-n filme şi o Veneție de o frumusețe decadentă care-ți taie răsuflarea, așa cum era acum 50 ani și de care ne mai putem bucura doar în filme.

6. Un+Une / Un plus une

un plus une filme frumoase netflixE unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste de pe Netflix, de o intensitate pe care parcă doar filmele franțuzești de dragoste o pot transmite. De altfel, de multe ori avem senzația că doar pentru francezi dragostea mai este acea dragoste romantică despre care citești în cărți.

E, în același timp, și un film foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

7. The two popes / Cei doi papi

The-Two-Popes - filme 2019 onlinePoate fi un film biografic frumos? Sau poate fi bătrânețea frumoasă? Da, atunci când e vorba de viețile a doi oameni împăcați cu viețile lor, care privesc cu recunoștință în urmă și care se bucură din tot sufletul de fiecare moment, de fiecare conversație și de fiecare pizza 🙂 (ce-i drept nu vorbim de orice pizza, ci una adevărată, de la mama ei, din Italia). Și, din nou, da, atunci când filmul este o conversație despre virtuți. Oare când am mai auzit în ultimul timp vorbindu-se despre virtuți, nu? Pare un concept atât de prăfuit și depășit…

The Two Popes e un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani.

Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix. The Two Popes e unul dintre cele mai bune și frumoase filme Netflix, așa că nu îl ratați, chiar dacă vi se pare la prima vedere că nu aveți ce împărți cu doi papi 🙂

8. The Dig / Situl (2021) 


the dig filme netflix noiUn film frumos vizual dar și pe dinăuntru, ca să zicem așa 🙂 Cu oameni exemplari, care rareori lasă să se vadă buciumul din sufletul lor, oameni obișnuiți să facă lucrul corect / the right thing de fiecare dată, chiar dacă asta înseamnă ca ei să iasă în pierdere.

The Dig este un film despre frumusețea și misterul arheologiei. Așa că așteaptă-te să vezi un film care dă o aură foarte atrăgătoare săpatului după artefacte ascunse sub pământ de milenii. 🙂

Da, The Dig reușește cu brio să facă arheologia foarte atrăgătoare și inspirațională ca activitate. Iar povestea filmului este una cât se poate de reală. Descoperirea văduvei care deține pământul împreună cu arheologul amator de la Sutton Hoo a schimbat înțelegerea noastră despre Evul Mediu, fiind descrisă de British Museum ca adevărat “spectaculoasă”.

Ralph Fiennes îl interpretează pe arheologul amator, fiind acompaniat de Carey Mulligan în rolul văduvei bogate, Lily James și alți actori la fel de buni.

Intriga principală a filmului este dublată de două intrigi romantice în această dramă foarte englezească. Filmul a primit recenzii pozitive de la critică și de la privitorii obișnuiți, așa ca noi :).

9. Lock, Stock, and Two Smoking Barrels / Jocuri, poturi și focuri de armă

lock-stock-and-two-smoking-barrels-filme frumoase netflix

Lock, Stock … este un film frumos așa cum baletul este frumos: modul în care se întrepătrund la mare artă muzica excepțională și foarte antrenantă cu mișcarea personajelor și montajul scenelor este absolut de nota 10. Filmul îți dă aceeași senzație de perfecțiune pe care probabil au simțit-o arbitrii de la Olimpiadă când au văzut-o pe Nadia Comăneci 😛 😛

Și ca să vedeți că nu spunem gogoși, trebuie neapărat să cauți această comedie britanică de acțiune pe Netflix, mai ales că a intrat de curând în grila lor. E super antrenantă, simpatică, originală, jucată excepțional și cu o muzică de nota 10. Dacă îți place Tarantino sunt șanse mari să-ți placă și această comedie semnată de Guy Ritchie.

Ritchie a semnat mai multe filme după Lock, Stock (The man from U.N.C.L.E, Sherlock Holmes, Snatch), dar din perspectiva noastră acesta rămâne cel mai bun film al lui.


10. Seven years in Tibet (1997)

seven years in tibet filme netflix frumoase_Șapte ani în Tibet este despre călătorii și aventuri, care ne conduc să ne schimbăm în interior. În plus, exotismul lumii prin care călătoresc cele două personaje principale fac din Șapte ani în Tibet o experiență cinematografică deosebită, care te va marca vizual. Din acest punct de vedere, e unul dintre cele mai frumoase filme de pe Netflix.

Doi oameni ai muntelui încearcă să cucerească un vârf muntos din India, dar sunt surprinși acolo de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial. Printr-un concurs de împrejurări, cei doi ajung în Tibet, unde Heinrich, interpretat de tânărul pe atunci Brad Pitt, devine unul dintre mentorii viitorului lider spiritual al tibetanilor. Relația dintre cei doi este o experiență de învățare pentru amândoi. Delicatețea și bunătatea lui Dalai Lama, în fond încă un copil, dar deja foarte înțelept, îl ajută pe Heinrich să devină o persoană și un tată mai bun.

Acestea sunt doar 10 dintre cele mai frumoase filme Netflix. Cum frumusețea și plăcerea estetică sunt subiective, pentru noi personal acestea sunt chiar cele mai frumoase 🙂 Așteptăm să ne inspirați împărtășindu-ne lista voastră cu cele mai frumoase filme de pe Netflix. 🙂

Vezi și

10 filme noi pe care să le vezi

TOP 15 filme psihologice pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here