Cele mai bune 10 seriale fantasy noi sau cu sezoane noi în 2020

0
18061
top seriale fantasy

Ești curios să explorezi o lume nouă și să cunoști personaje cu puteri de neimaginat? Fie că ești în căutare de un serial de fantezie cu multă acțiune, un fantasy care să te emoționeze sau unul cu mult umor, noi ți-am pregătit o listă cu seriale fantasy bune și noi, care să vină în întâmpinarea ta.

  1. Ragnarok (2020 – ) 

ragnarok serial de fantezieCe zici de un serial nou fantasy care îmbină fericit mitologia nordică cu problemele din zilele noastre, într-o acțiune plină de suspans?

Ragnarok e un serial fantasy norvegian, a cărei acțiune se petrece într-un oraș fictiv, afectat de schimbarile climatice și de poluare. Iernile calde și ploile violente sunt semne că orașul se îndreaptă spre un eveniment apocaliptic, denumit Ragnarok. Protagonsitul seriei este un adolescent înzestrat cu superputeri.

Cu toate că nu aduce ceva nou în abordarea mitologiei norvegiene, Ragnorok este perfect pentru cineva care apreciază eroismul clasic. Așa că pregătește-te să fii surprins de o poveste frumoasă, cu actori noi și talentați.

 

2. Cursed (2020 – ) 

cursed serial fantasticCursed spune o poveste nespusă până acum, despre o adolescentă cu puteri misterioase care devine un simbol al curajului pe vremea Regelui Arthur, eroul mitologic al Evului Mediu britanic.

Noul serial fantasy de televiziune a avut premiera pe Netflix în iulie 2020. Cum spuneam, serialul este o reimaginare a legendei arturiene, povestită prin perspectiva lui Nimue, o eroină care are un dar misterios. Cu toate că acțiunea este inspirată din povești deja explorate de fanii fantasticului, serialul reușește să creeze o lume proprie, adusă la viață prin talentul actorilor și cu ajutorul efectelor speciale impresionante.
3. Kingdom (2019 -) – sezon nou în 2020

kingdom seriale fantezieKingdom este prima serie originală Netflix în limba coreeană, despre o perioadă politică tulbure. Astfel, serialul descrie povestea prăbușirii unui imperiu în urma unei ciume terifiante, care ia prin surprindere țara. Deși e primul serial Netflix de limbă coreeană, Kingdom a avut un real succes, inclusiv în Statele Unite.

Chiar dacă ar părea că genurile pe care le aduce laolaltă sunt greu de combinat (zombie-horror, istoric și dramă), serialul m-a surprins prin intriga sa bine gândită și creativă, care descrie până într-un anumit punct problemele majore ale unei societăți străvechi. În plus, serialul are o cinematografie deosebită, diferită de tipicul serial fantasy prin decorul și șcenele fascinante care oferă privitorului timp sa savureze peisajele specifice epocii.

Chiar dacă nu sunteți fani thriller sau ai serialelor cu zombi, vă recomandăm sa încercați acest serial pentru toate celelalte elemente captivante.

 

4. The Witcher (2019-) 

The Witcher seriale fantasyThe Witcher este o fantezie cu elemente de dramă și umor negru, perfectă dacă ai rămas în aer după terminarea serialului Game of Thrones. Serialul este potrivit și pentru fanii care apreciază o producție fantastică cu elemente horror.

Este unul din cele mai apreciate seriale fantasy lansate în 2019 și un serial original Netflix bazat pe o serie de cărți semnată de un polonez (cool, nu?), numită „Saga Witcher”. În primele episoade serialul ne introduce într-un mod credibil într-o lume fantastică din Evul Mediu, populată cu personaje mitologice. Dar povestea îi urmărește în principal pe doi vrăjitori, dintre care unul e jucat de Henry Cavill, și o prințesă. Așa că pregătește-te să fii atras într-un tărâm fincțional denumit Continentul, în care bătăliile și actele de magie abundă.

Poți vedea primele 8 episoade, adică primul sezon din The Witcher, pe Netflix. Dar urmează sezonul 2 în 2021.

 

5. The Umbrella Academy (2019-) – sezon nou în 2020

The umbrella academy seriale fantastice
Dacă vrei un serial de fantezie fără atmosfera de Ev Mediu, precum The Witcher, atunci îți recomandăm serialul cu super eroi The Umbrella Academy. Tot un serial Netflix, la fel ca și The Witcher.

Prima dată când mi-a fost recomandat The Umbrella Academy am ezitat să-l urmăresc, părând să fie la fel ca oricare alt serial cu super-eroi. Adică personaje dornice să-și riște viețile pentru a salva orașul sau lumea în care trăiesc și care, eventual, se aleg cu o poveste complicată de dragoste. Ei bine, acest serial are toate aceste elemente. Ce îl diferențiază de altele este modul în care intensitatea acțiunii se îmbină cu sarcasmul și hazul personajelor.

Intriga poveștii este una foarte interesantă: 43 de femei au născut în aceeași zi, fără să fi fost gravide înainte de a intra în travaliu. Șapte din acești copii sunt adoptați de un bilionar excentric care îi transformă în supereroi.

Iar dacă ești cumva fanul trupei rock My Chemical Romance, ai un motiv în plus să te uiți la acest serial, deoarece benzile desenate din care a fost inspirat au fost scrise chiar de solistul acestei trupe. 🙂

Serialul are deja două sezoane pe Netflix, iar următorul sezon va apărea în anul 2021.

 

6. The Dark Crystal: Age of Resistance (2019- ) 

dark crystal seriale fantasticeCu o poveste frumoasă și emoționantă, The Dark Crystal aduce la viață personaje unice. Un serial fantasy american produs de Netflix, The Dark Crystal este o urmare a filmului The Dark Crystal din 1982 (produs de Jim Henson).

Serialul explorează lumea lui Thra creată în filmul original și urmărește povestea a trei personaje pozitive, denumite Gelfing: Rian, Deet și Brea, care se vor ridica împotriva personajelor negative reprezentate de Skeksis. Cei trei Gelfing vor încerca să-și salveze planeta, Thra, de la distrugere. Evenimentul apocaliptic e cunoscut sub numele de Darkening.

Serialul este perfect pentru adepții fantasticului clasic și pentru cei care au apreciat filmul după care a fost inspirat acest serial. The Dark Crystal se remarcă în mod special prin costumele detaliate și interpretarea actorilor de voce.

Serialul poate fi vazut de toată familia. Chiar dacă personajele sunt jucate de păpuși, decorul și acțiunea vor reuși să te atragă într-o lume magică.

 

7. Disenchantment (2018- ) – sezonul al treilea lansat în 2020

the disenchatment seriale fantasyCâteodată vrem să ne desprindem de realitatea în care trăim și să ne întoarcem la zilele în care ne uitam la desene animate. Disenchantment este perfect pentru a retrăi acea nostalgie printr-un desen amuzant dedicat adulților. Acest serial animat nu îmi amintește deloc de desenele clasice cu prințese, dar elementele fantastice și umorul mă readuc în starea confortabilă din copilărie: fără griji și râzând în fața unui ecran.

Disenchantment este un sitcom american animat de fantezie realizat de Matt Groening, creatorul serialelor „The Simpsons” și „Futurama”. Seria este singura producție a lui Groening care apare exclusiv pe Netflix. Serialul urmărește povestea lui Bean, o prințesă alcoolică, care nu trăiește după reguli. Ea este total opusă prințeselor din povești și este destul de curajoasă să plece în cele mai periculoase aventuri alături de prietenul ei demon Luci și un spiriduș naiv Elfo. Personajele create de Groening sunt pline de farmec și de haz. Pe măsură ce serialul avansează, în poveste sunt aduse elemente și personaje noi care diferențiază acest desen animat de un serial de fantezie tipic.

Urmărește serialul, bucurându-te de umorul lui întunecat și savurând lângă desertul preferat din copilărie. 🙂

 

8. Lucifer (2016- ) – sezonul 5 a apărut în 2020

lucifer-seriale netflix


Crimă, dragoste, haz și mister. Așa poate fi descris pe scurt serialul de fantezie Lucifer. E un serial original Netflix care surprinde povestea lui Lucifer Morningstar, „the devil himself”. El abandonează iadul pentru a se aventura în Los Angeles, unde devine proprietarul propriului său club „LUX” și, mai târziu, un consultant în cadrul poliției.

O premisă cam nebună, nu? Intriga se va complica pe parcurs, atunci când în scenă vor apărea personaje neașteptate. Serialul este ideal pentru cei care au o atracție față de personaje misterioase care își ascund caracterul în spatele sarcasmului și al umorului. Plină de elemente de dramă și suspans, povestea se va concentra pe relația tensionată dintre Lucifer și detectiva Chloe Decker (mai mult sau mai puțin serioasă, având în vedere natura lui Lucifer).

Ceea ce m-a atras cel mai mult la acest serial este soundtrack-ul care este foarte bine integrat în serial și care stabilește ritmul potrivit, dar și interpretarea perfectă a lui Tom Ellis: jucăuș și serios în același timp, cu o personalitate care invită la viciu 🙂

 

9. Outlander / Străina (2014-) – sezonul 6 a apărut în 2020

OUTLANDER seriale de dragoste netflixShow-ul Outlander este o dramă cu 6 sezoane, care va face deliciul iubitorilor de fantasy, dar și de povești de dragoste intense. Urmărindu-l, veți râde, veți plânge, veți sta cu sufletul la gură, dar, mai ales, vă veți îndrăgosti de personajele principale și de povestea lor.

Outlander urmărește parcursul unei asistente medicale a cărei poveste începe în al Doilea Război Mondial. Dar care printr-un „artificiu” ajunge în Scoția secolului al XVIII-lea. Claire este o eroină inventivă și plină de compasiune, care se descurcă indiferent de situație cu ajutorul cunoștințelor ei din secolul 20. Mai mult, în această călătorie în timp îl va întâlni pe Jamie Fraser, marea ei dragoste de peste secole.
10. Arrow (2012-2020) – sezonul 8 lansat în 2020

Green Arrow seriale de fantasyLista se încheie cu un serial clasic de fantasy cu supereroi, care are 8 sezoane, ultimul lansat în 2020. Serialul are la bază universul DC Comics. Personajul principal al seriei este Green Arrow, un miliardar care a petrecut cinci ani naufragiat pe o insula misterioasă. Asta înainte de a se întoarce acasă în „Starlight City” pentru a combate criminalitatea.

Serialul oferă o perspectivă fresh asupra lui Green Arrow. Dar și asupra altor personaje care i se alătură pe parcursul seriei. Actorul principal transmite o atitudine sobră și matură, potrivită acestui gen de erou: un războinic agil care încearcă să elibereze orașul de corupție.


Arrow este perfect pentru amatorii de seriale cu supereroi, deoarece acțiunea este intensă și complexă. Și oferă o colecție impresionantă de cascadorii și lupte.

Acestea sunt serialele noastre preferate de fantezie noi sau care au lansat sezoane noi în 2020. Pe majoritatea serialelor fantasy din listă le poți găsi pe Netflix.

Citește și:

Seriale bune de văzut în 2020. Atenție, dau dependență 🙂

TOP 10 comedii noi și seriale de comedie noi de văzut

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here