10 filme horror noi de văzut singuri (dacă aveți curaj) sau cu prietenii

0
10125
filme horror noi

Ce zici de 10 filme horror noi pe care merită să le vezi? 🙂 Sunt în special filme de groază din 2020 care te vor captiva și te vor ține lipit de canapea până la final. Dacă vrei să ai o experiență de vizionare intensă, cele 10 filme horror noi pe care le-am ales pentru tine sunt perfecte. Avem câte ceva pentru fiecare dintre voi: filme horror SF, filme horror de acțiune, filme de groază psihologice, filme de groază mai soft etc. Citește mai jos și încearcă ce ți se potrivește:

1. Underwater (2020)

Underwater-filme horror noiDacă îți plac filmele horror cu creaturi înfricoșătoare, atunci îți recomandăm un film de groază nou, lansat în 2020 fără mare succes în State. Dar comparativ cu marea masă de filme de groază noi, Underwater e o capodoperă 🙂

Dacă ți-a plăcut Alien, sunt șanse mari să-ți placă și Underwater. Doar că acțiunea nu se petrece în spațiu, ci în adâncurile Gropii Marianelor. Cam așa începe acest film de groază de acțiune în care senzația de claustrofobie te apasă. Cine va scăpa din această cursă contra cronometru pentru supraviețuire din cei 6 membri ai echipajului? Într-un centru de forare în adâncul oceanului, un cutremur aproape distruge întreaga baza de cercetare. Kristen Stewart și Vincent Cassel sunt doi dintre supraviețuitori, care se luptă să găsească o soluție pentru a ieși la suprafață înainte de colapsul întregului centru. Doar că supraviețuitorii nu știu că se mai confruntă cu cineva: un monstru hidos care se pare că trăia nederanjat în adâncuri până la acest cutremur…

Underwater e un film de groază nou care, poate paradoxal, nu vine cu ceva nou. 🙂 Sună de multe ori destul de familiar, mai ales cu Alien și atmosfera de acolo. Actorii joacă foarte bine și îl fac destul de credibil, dar asta nu reușește să insufle filmului originalitate. Dar, așa cum spuneam, merită văzut ținând cont de penuria de filme reușite în 2020.

 

2. The Lodge (2020)

the-lodge-filme de groaza 2020Dacă Underwater era pentru fanii filmelor de groază SF de acțiune, The Lodge o să-ți placă în mod special dacă te prind filmele horror psihologice. La fel ca și Underwater, The Lodge e derivat din alte filme horror. Aici, în mod special The Lodge aduce cu The Shining.

O femeie cu probleme psihologice ajunge într-un mediu ostil atât fizic, cât și psihologic. La fel ca-n The Shining iarna are și ea un rol de jucat în senzația de claustrare. Ai senzația că ești prins într-o situație fără ieșire. Afară frigul nu te va lăsa să ajungi prea departe, iar înăuntru riști s-o iei razna, dacă nu cumva ajungi să nu fii omorât de personajul negativ…

The Lodge a fost destul de bine primit de critici, pentru modul în care se joacă cu așteptările privitorului, încercând să îl surprindă. Lansat pentru publicul larg în februarie 2020, The Lodge nu a reușit să adune la box office mult peste 3 milioane de dolari, probabil și din cauza restrictiilor legate de pandemie.

Două dintre rolurile principale sunt interpretate de Alicia Silverstone și Richard Armitage.

3. Extra Ordinary (2019)

extra ordinary filme horror noiNu sunt multe filme horror noi din categoria comedie. Așa că dacă îți place acest sub-gent, nu ocoli Extra Ordinary.

E o comedie horror nouă irlandeză, lansată în Statele Unite în 2020. Dacă ți-a plăcut seria Ghostbusters, sunt șanse să apreciezi și Extra Ordinary. Independent de Ghostbusters însă, dacă îți plac comediile nebune, care duc absurdul la extrem, Extra Ordinary o să te facă să râzi cu lacrimi.

Rose e instructoare de condus undeva într-un orășel din Irlanda. Mucalită, dintr-o bucată, mâncăcioasă și cu grave sentimente de vinovăție. Ultima parte provine din talentele ei paranormale de a trimite pe celălalt tărâm spiritele care bântuie încă pe Pământ. Rose a fost partenera de acte paranormale a tatălui ei. Din păcate, în copilărie, printr-un accident și-a trimis tatăl pe tărâmul morților. Acum este chemată să ajute un tată a cărui fiică este sub puterea unei vrăji puternice și care va ajunge să fie sacrificată pentru un duh rău…

4. Host (2020)


host-2020 filme de groazaE filmul horror nou pentru pandemie 🙂 Șase prieteni fiecare aflat în izolare acasă, din cauza pandemiei COVID-19, păstrează legătura prin întâlniri regulate pe Zoom. Ca să fie mai interesant, la întâlnirea din această săptămână participă și un medium care va încerca să comunice cu spiritele. Doar că lucrurile scapă de sub control într-un mod cât se poate de horror.

Bine primit de critici, Host e un film care durează doar 57 de minute dar care te va băga în sperieți, garantat. Dintre toate filmele horror noi pe care ți le recomandăm aici, acesta e, într-un fel, cel mai actual. Încercați-l și întâlnirile pe Zoom nu vor mai fi la fel. 🙂

5. You Should Have Left (2020)

youshouldhaveleft-filme horror noiDacă vrei să vezi un film groază psihologic nou în care elementul central este o casă bântuită, încearcă You should have left. Kevin Bacon și Amanda Seyfried interpretează rolul unui cuplu cu un copil. Ea e actriță și pentru că jobul o cere se hotărăsc să închirieze o casă în Europa în timpul filmărilor la noul ei film. Situația se deteriorează rapid însă și, dintr-un cuplu fericit, ajung să se despartă. Iar demonii trecutului dau târcoale sănătății mintale a personajului central…

You should have left nu e un film de nota 10, dar merge de o seară de film. E autentic de groază :). În plus, ai argumentul în plus al jocului celor doi actori: Kevin Bacon – sex-simbolul etern 🙂 și Amanda Seyfried, eterna dragoste cu ochi albaștri 😛

6. The Invisible Man / Omul invizibil (film nou din 2020)

the invisible man filme noi

Dacă ar fi să alegem un singur film din lista asta cu filme de groază din 2020 pe care să îl revedem, atunci acesta ar fi. Nu apar multe filme horror noi și bune într-un an, pentru că de cele mai multe ori sunt ridicole și pline de clișee. Dar acesta e altceva, o să vă surprindă într-un mod plăcut. Adică o să vă bage în sperieți, exact ce trebuie să facă un film horror bun. O să se joace cu așteptările voastre, fără nu știu ce strigoi, fără zombie, fantome și altele asemenea. Este oarecum în stilul filmelor de groază ale lui Hitchcock.

Filmul pleacă de la premisa romanului clasic de groază al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State până acum, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme horror noi de văzut.

7. The Platform (2019)


E un film de groază nou spaniol pe care-l poți vedea pe Netflix. Filmul e înțesat cu scene violente, grotești, cu mult sadism, dar și cu dovezi ale altruismului uman. E filmul perfect de văzut în pandemie. Ne arată limitările, atât în bine, cât și în rău. E o parabolă pentru natura umană și cum ne schimbăm într-o criză.

…Un film horror care se vrea în esență un film de critică socială. Un horror SF și thriller, în același timp, care spune povestea unor rezidenți dintr-un fel de bloc. Aici, cei care au norocul să stea la etajele superioare mănâncă pe săturate. În timp ce restul rezidenților, în mod special cei de la nivelele cele mai de jos, practic mor de foame. Pentru că singurul sistem prin care primesc hrană este “platforma”. Aceasta e înțesată cu mâncare, dar pe măsură ce coboară de la etaj la etaj mâncarea se transformă în resturi. Până când nu mai rămâne deloc.

A fost lansat pe Netflix în martie 2020.

8. Shirley (2020)

shirley-filme noi 2020Vrei să vezi un film misterios, care nu știi dacă e film horror, thriller sau filme psihologic? Atunci Shirley e filmul nou pe care ți-l recomandăm cu toată convingerea.  Personajele sunt atât de alunecoase și complexe încât, deși scenariul nu e complicat, atmosfera, schimburile de cuvinte și priviri te fac să stai lipit de canapea până la final. Dacă ești femeie, o să te regăsești și mai mult în filmul Shirley, așa că am zice că e un must-see pentru doamne și domnișoare.

O dramă biografică, coprodusă de Martin Scorsese, Shirley urmărește interacțiunile dintre scriitoarea de nuvele horror Shirley Jackson, soțul acesteia și un cuplu tânăr pe care familia Jackson îl “adoptă” în casa lor. Shirley e o tipă a cărei stare emoțională și fizică se schimbă foarte ușor. Concentrată 100% asupra nuvelelor de groază pe care le scrie, ajunge să îi fie frică să iasă din casă. Nu coboară la masă, iar dacă e totuși convinsă oarecum cu forța, devine foarte acidă cu cei doi tineri găzduiți în casa cuplului. Oare filmul se va transforma într-un film de crimă și mister, în unul de groază sau va rămâne o dramă profundă despre implicațiile vieții de cuplu și ale vieții de femeie?

Dacă vă hotărâți să-l vedeți, e bine de știut că Shirley e de fapt Shirley Jackson, o scriitoare cunoscută de literatură de groază și suspans, care a influențat mulți scriitori actuali ai genului, printre care chiar și pe Stephen King. O mențiune specială merită și actrița care o interpretează în film, nimeni alta decât super talentata Elisabeth Moss, pe care o veți mai regăsi într-un alt film nou din 2020, mai jos.

9. I’m thinking of ending things / Mă gândesc să-i pun capăt (2020)

im-thinking-of-ending-things filme noi netflix


Vrei să vezi un film horror nou cu totul și cu totul diferit? În septembrie 2020, gigantul american de streaming a lansat unul dintre cele mai originale filme Netflix produse vreodată de el. Dar și unul dintre cele mai originale și neașteptate filme lansate în general în 2020. Și cu asta am spus cam tot.

Povestea e simplă. Un cuplu merge în vizită la părinții lui… Drumul cu mașina și tot ce se întâmplă în film e în același timp metafizic, dar și cât se poate de visceral. E ca și cum ți-ai schimbat corpul și acum ești complet mutat în corpul și mintea personajului principal, tânăra din cuplu.

Ca să vorbim în genuri, I’m thinking of ending things e un horror psihologic sau thriller psihologic. De fapt, e mai mult de atât. E greu de pus într-o categorie. Poate un horror/thriller metafizic. 😀 Dar dacă ai văzut alte nebunii de filme ca Being John Malkovich sau Adaptation/Hoțul de orhidee, atunci sigur o să apreciezi și I’m thinking of ending things. Pentru că are în spate gândirea aceluiași Charlie Kaufmann. Scenarist în primele două filme, Charlie Kaufmann a adaptat romanul I’m thinking of ending things pentru film și a regizat această producție care te va ului…

10. Bacurau – action-thriller-horror lansat în State în 2020

bacurau filme western noiVrei să vezi un film nou western cu totul și cu totul original? 🙂 Atunci Bacurau e pentru tine. Dar pregătește-te pentru o experiență cinematografică diferită. Un thriller de acțiune în care personajele sunt construite cu atenție și care te va surprinde prin abordare. Cu siguranță toți am alege să vedem astfel de filme surprinzătoare dacă s-ar face mai multe. Nimeni nu vrea să vadă filme noi în care ne prindem din primele 5 minute cam încotro se duce povestea și cam care sunt opțiunile finalului.

Bacurau e un western modern nou cu accente horror, în care acțiunea se petrece în zilele noastre, nu în secolul al 19-lea ca mai în toate filmele western. Mai mult, deși acțiunea are loc în America, nu se desfășoară în Statele Unite, ci în deșertul brazilian… După moartea uneia dintre cele mai importante membre ale comunității unui mic sat din Brazilia, Bacurau, încep să se întâmple tot felul de fenomene ciudate. Urmează o vânătoare de oameni cum numai în cele mai tari filme western ai văzut.


Două dintre personajele principale sunt interpretate de Sonia Braga și Udo Kier.

Acestea sunt top 10 filme horror noi pentru noi, din 2020. Sperăm că v-am făcut să descoperiți filme noi care să vă placă. Voi ce filme de groază din 2020 ați descoperit până acum și v-a rămas gândul la ele? 🙂

Citește și

21 Filme de groază bune pentru o seară înspăimântătoare 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here