TOP 10 comedii noi și seriale de comedie noi de văzut

0
12241
comedii noi_

Toamna se numără bobocii. Dar și comediile noi, ca să facem mai ușor trecerea de la perioada verii și a vacanței la muncă și responsabilități. 🙂 Pentru că 2020 a fost un an deosebit, deși am căutat sub toate pietrele cinematografice, mai mult de 7 comedii noi nu am identificat pentru tine. Așa că am completat lista cu trei seriale de comedie noi. 🙂

1. Eurovision song contest: The story of Fire Saga (2020)

eurovision song contest comedii noiE o comedie nouă și nebună marca Will Ferrell (Anchorman). Dacă îți plac comediile lui, cu siguranță o să râzi și la Eurovision song contest: The story of Fire Saga. Comedia e o parodie sărită de pe fix a concursului Eurovision. Dacă te întrebi cum știe americanul Will Ferrell de această adevărata instituție europeană :P, ei, bine, Ferrell e căsătorit cu o suedeză… Se pare că ea l-a introdus în tainele Eurovisionului în 1999, când Suedia chiar a câștigat concursul.

Will joacă împreună cu Rachel McAdams doi islandezi și buni prieteni. El visează dintotdeauna să câștige Eurovision. McAdams e îndrăgostită de el și speră ca pasiunea ei să se materializeze dacă vor câștiga concursul… Deocamdată ei formează trupa islandeză Fire Saga ale cărei manifestări artistice nu prea sunt înțelese de locuitorii micii localități unde trăiesc…

Dacă îți place umorul de tip Saturday Night Live sunt șanse destul de mari să apreciezi Eurovision song contest. Dacă vrei o comedie clasică, filmul lui Will Ferrell o să ți se pară o prostie 🙂 Oricum ar fi, comedia asta nouă e cam lungă. Putea foarte bine să se încadreze într-o 1h 30minute în loc de 2 ore.

E o comedie nouă Netflix.

2. Palm Springs (2020)

palm-springs filme de dragoste noiPalm Springs e o comedie romantică nouă cu Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) în rolul principal. Lansată în iulie 2020, pe Hulu, a fost bine primită de critică, pentru jocul actoricesc dar și pentru modul în care exploatează premisa SF a unei bucle a timpului. Mai simplu spus, Palm Springs este o Ziua Cârtiței, dar în care acțiunea nu se petrece în anii 90, ca în clasicul film de dragoste cu Bill Murray și Andie MacDowell, ci chiar în 2020.

Mai e o diferență, de data asta și el, și ea rămân blocați în timp, condamnați să își petreacă mereu și mereu aceeași zi, la infinit. În Ziua Cârtiței cu Bill Murray doar el era blocat în timp.

Diferența de abordare venită din modul în care relațiile de dragoste au evoluat din anii 90 până azi e destul de pregnantă. Râsetele, ca și emoțiile, ne sunt provocate de alte situații, mai pragmatice, mai lipsite de iluzii și mai concentrate pe dictonul trăiește clipa. Sexul e mult mai tranzacțional, dar într-un final comedia atinge un grad de profunzime al relației dintre cei doi.

3. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019Vrei să vezi o comedie nouă care e și romantică și de acțiune? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în această primăvară. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

4. The Wrong Missy / Cealaltă Missy (2020)

THE WRONG MISSY comedii netflixE o comedie nouă Netflix, din 2020, pe care ți-o recomandăm dacă n-ai văzut-o deja. E, mai precis, ceea ce se numește a raunchy comedy, adică una mai din topor 🙂 Cu glume mai grosolane și nebune, dar care ajung să te distreze copios după ce te obișnuiești cu stilul dintr-o bucată al umorului din The Wrong Missy.

Tim Morris (David Spade) are o întâlnire romantică dezastruoasă cu Melissa, care pare de-a dreptul scăpată de la casa de nebuni. Ideile ei sunt atât de sărite de pe fix și e atât de directă și fără filtre sociale, încât îl sperie de moarte pe Tim. Între timp, Tim cunoaște o altă Melissa și cei doi par făcuți unul pentru celălalt. Așa că Tim se hotărăște să o invite în retreat-ul firmei lui în Hawaii. Doar că își dă seama de abia în avion că a invitat-o pe prima Melissa, cea super stranie și care te pune în cele mai ciudate situații…

Așa că vacanța în Hawaii o ia complet razna și toată lumea e oripilată de Melissa…

5. The Gentlemen / Gangsteri cu stil (2019)

the-gentlemenE ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie. Cunoscut pentru alte două filme de actiune și comedie, super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Pe ultimele două sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este.

6. The Willoughbys (2020)

the willoughbysIncludem în lista noastră cu comedii noi și un film de animație. E o comedie recomandată tuturor copiilor peste 7 ani, inclusiv adulți 🙂 Frumos desenat și haios, The Willoughbys a fost lansat în 2020 pe Netflix. Este povestea a patru copii roșcați și a aventurilor lor. Ricky Gervais, mare iubitor de animale și stăpân de pisică, interpretează vocea unei pisici albastre superbe și a naratorului animației. E o sugestie de văzut cu familia, mai ales dacă ai copii. Îl poți vedea aici, pe Netflix.

7. The Hustle / Ticăloasele (2019)

the hustle comedii 2019
O comedie nu chiar nou-nouță, e din 2019, dar e nouă pe HBO și Amazon. Cei doi giganți ai streamingului au cumpărat drepturile de difuzare în 2020. The Hustle e o comedie destul de simpatică despre două escroace. Una foarte sexy, elegantă și foarte încrezută (jucată de Anne Hathaway), cealaltă arată ca un butoi și e cam grosolană (Rebel Wilson), dar datorită ei cuplul escroacelor prinde viață și dinamism.

Cele două sunt rivale și încearcă prin toate mijloacele să-și dovedească superioritatea față de cealaltă. Așa că fac un pariu: care dintre ele va reuși să îl păcălească pe un tânăr bogat pentru a-l escroca de jumătate de milion de dolari. Pe lângă glumele din The Hustle, merită să vezi comedia și datorită locurilor cool de pe Riviera Franceză unde se petrece acțiunea. Poți vedea comedia The Hustle pe Amazon Prime, dar îl găsești acum și în lista de filme HBO Go.

8. Ecaterina / The Great (2020)

The-Great-Hulu-Elle-Fanning-Nicholas-HoultÎn ciuda pandemiei, casele de producție continuă să lanseze seriale de comedie noi în 2020. De la ultima actualizare a articolului, am descoperit încă patru seriale noi care merită văzute.

Ecaterina e o producție Hulu nouă, din 2020. Dar o poți vedea deja în întregime (10 episoade) pe HBO Go. Elle Fanning și Nicholas Hoult sunt geniali într-o comedie satirică despre Ecaterina Cea Mare și Regele Petru al Rusiei. E o abordare foarte fresh și modernă a producțiilor istorice și de epocă. Nu e deloc înțepată și pretențioasă, din contră, ar putea fi la fel de bine un serial a cărui acțiune se petrece în zilele noastre. O să vă distreze și o să vă șocheze pentru cât de diferit se simte ca experiență. Dacă ți-a plăcut filmul The Favourite/Favorita, cu siguranță o să-ți placă și Ecaterina. Dacă, în schimb, îți plac producțiile de genul The Crown sau Downton Abbey, Ecaterina s-ar putea să nu fie pe placul tău.

Ea, super neexperimentată, cu idei naive despre dragoste și căsnicie. El, mega superficial și fără substanță. Singura soluție pe care o găsește Ecaterina pentru a putea supraviețui acestei relații: să-l ucidă…

9. Space Force (2020)

space force seriale de comedie 2020

Lansat în 2020, Space Force e un serial de comedie co-creat de Steve Carell pe care-l poți vedea pe Netflix. Carell joacă și rolul principal, alături de John Malkovich. Generalul Naird (Steve Carell) este primul general al Forțelor Aeriene Americane care se ocupă de cucerirea spațiului 🙂 Așa că Naird și restul echipei trebuie să trimită cum necum oameni în spațiu, eventual și cu costuri minime. Ca întotdeauna, militarii sunt absurzi și vor să vadă rezultate, în timp ce oamenii de știință încearcă să le bage mințile în cap… Space Force e simpatic prin umorul de situație și pentru jocul actorilor, așa că merită să-i oferiți o șansă. Dar nu va fi pe gustul tuturor, abundă de umor absurd. 😀

10. Feel Good – Vreau să mă simt bine (2020)

feel good netflixPe Netflix, poți vedea o comedie britanică nouă queer. (Nu e produsă de Netflix, ci de Channel 4 din Marea Britanie, dar Netflix a cumpărat drepturile de difuzare la nivel mondial.) Cele două personaje principale sunt două fete care încearcă să trăiască o poveste de dragoste. Mae e un comedian canadian care se joacă pe ea însăși. E în căutare de succes în Anglia dar pare că găsește mai degrabă dragostea. Mae Martin este cea care a și co-scris scenariul acestui serial simpatic și haios pe alocuri, care se simte destul de autentic. Așa că dacă vrei să te simți bine, la fel ca și personajele din acest serial nou Netflix, caută-l și dă-i o șansă.

Acestea sunt 10 filme de comedie noi și seriale noi de comedie pe care ți le recomandăm toamna asta, dacă nu le-ai văzut deja. Sperăm să îți placă. 🙂 Dacă tu ai avut mai mult noroc ca noi și ai găsit și alte comedii noi haioase, lasă-ne titlurile lor în comentarii aici sau pe Facebook. 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here