TOP 30 cele mai bune seriale din 2019

0
7938
top seriale 2019

2019 a fost un an foarte bun pentru seriale. S-au lansat foarte multe seriale noi bune în 2019, iar seriale deja consacrate s-au reînnoit cu sezoane noi super reușite. Mai jos găsiți 30 de seriale 2019 care sunt în topul nostru al celor mai bune seriale noi sau cu sezoane noi în 2019. Sperăm să descoperiți seriale noi care să vă facă plăcere să le urmăriți, dar și seriale pe care deja le-ați urmărit și v-au plăcut. 🙂 Așteptăm feedback-ul vostru, ca întotdeauna.

Dacă ar fi să aruncăm o privire de ansamblu, am spune că serialele polițiste încă au lucruri noi de spus, cu un nou sezon foarte bun în 2019 din True Detective, dar și cu un serial nou original și fresh în zona detectivistică, Unbelievable. Dar și cu un serial excelent HBO cehesc, Sub acoperire. E un serial detectivistic cu spioni de nota 10 care o să te prindă cu siguranță.

De asemenea, 2019 a fost un an bun pentru serialele romantice. Am numărat cel puțin 10 seriale 2019 de dragoste care merită văzute. Printre care Modern Love, Un iubit de sezon și Foodie Love. Dar nota cea mai interesantă este dată de serialele din 2019 cu accent satiric și de comedie neagră, precum On becoming a God in Central Florida, Catch-22 sau Fleabag.

1. On becoming a God in Central Florida – serial lansat în 2019

on becoming a god in central florida seriale 2019E un super serial Showtime, cu Kirsten Dunst în rolul principal și co-produs de George Clooney. Lansat în 2019, deja se așteaptă un al doilea sezon. On becoming a God in Central Florida e o comedie neagră care te prinde și nu te mai lasă din universul nebun în care te atrage. O familie tânără și săracă alcătuită din Kirsten Dunst, soțul ei, jucat de Alexander Skarsgard, și micul lor bebeluș încearcă să parvină spre o viață mai bună… Travis (Alexander Skarsgard) vrea să renunțe la jobul din asigurări pentru a se dedica total vânzărilor din platforma FAM.

FAM e o firmă de comerț piramidal, care pune o presiune foarte mare pe membri de jos pentru a crește veniturile pentru cei aflați în topul piramidei. Kirsten Dunst vede asta și, deși ajunge ca FAM să îi distrugă familia, ea se hotărăște să urce piramida cu orice preț… Serialul e foarte bine făcut și merită văzut inclusiv pentru rolul extraordinar pe care îl face Kirsten Dunst, nominalizată de altfel la Globurile de Aur pentru performanța ei.

2. Tales of The City / Cronici din San Francisco – miniserie Netflix din 2019

Așa cum Hollywoodul face sequel-uri după sequel-uri, Netflix s-a hotărât să-i calce pe urme cu un “sequel” la seriale mai vechi. Tales of The City e unul din acele seriale 2019 care de fapt continuă viața unor personaje deja cunoscute din seriale mai vechi.

E o miniserie despre diversitatea și originalitatea orașului San Francisco, realizat după cărțile unui autor american, Armistead Maupin. Personajele își caută identitatea (inclusiv sexuală) și drumul în viață, ajutați de o doamnă venerabilă, cea care deține apartamentele în care personajele stau cu chirie.  Este de fapt o continuare a mai multor seriale realizate de-a lungul anilor după cărțile lui Maupin. Dacă o să-ți placă miniseria Tales of The City produsă de Netflix, caută și celelalte seriale și mini-programe TV după același autor: Tales of The City (1993), More Tales of the City (1998) și Further Tales of the City (2001). Le găsești pe toate pe Netflix, care le-a cumpărat drepturile de difuzare.

3. Sub acoperire (The Sleepers) – serial din 2019 marca HBO

the sleepers seriale hbo buneUn serial din lumea spionilor realizat de HBO în Cehia? Da, iar povestea e incredibil de bine scrisă, cu foarte multe planuri și răsturnări de situație. Acțiunea se petrece la finalul anilor ’80 când începuseră să cadă regimurile comuniste din Europa de Est. Și se pregăteau deja să intre în scene actorii care trebuiau să tragă sforile în politică după căderea comunismului. Și acest serial e o reverență la True Detective. Așa că dacă ți-a plăcut acel serial, trebuie să încerci și Sub acoperire. Suspansul e de nota 10. Nota noastră: intră în top 10 seriale 2019 de văzut.

4. Catch-22 – serial lansat în 2019

Catch-22 top serialeE o miniserie de 6 episoade care te va ține cu sufletul la gură. Adaptare a celebrului roman american cu același nume, Catch-22 e o comedie satirică despre război co-produsă și co-regizată de George Clooney. În plus, Clooney joacă în serial rolul unui general răzbunător. Toată distribuția e stelară și datorită ei Catch-22 e super convingător.

John Yossarian e mobilizat în Al Doilea Război Mondial. Alege să zboare pe un avion de tip bombardier, în speranța că perioada de antrenament va dura suficient de mult cât să nu apuce să zboare efectiv până la terminarea războiului.

Planurile lui nu se adeveresc. Ajunge să trăiască într-un Purgatoriu. Toți îl vor mort. Când zboară, nemții îi mitraliază avionul. Iar când e la sol generali nebuni și o birocrație dementă îi cresc încontinuu numărul de zboruri necesare pentru a fi lăsat la vatră. Trăiește într-un absurd perfect, care pare fără ieșire.

Catch-22 e o producție Hulu excelentă. Merită văzută, dar nu te aștepta la o vizionare ușoară, ci la una destul de apăsătoare. Perfectă însă pentru vremurile apocaliptice pe care le trăim… E unul dintre cele mai bune seriale 2019, care o să-ți placă și o să te îngrozească în același timp.

5. Modern Love – serial din 2019 Amazon

modern love serialUn serial super original despre relații și dragoste, bazat pe articole apărute în The New York Times în rubrica cu același nume, Modern Love. E un serial super fresh, care reușește să te țină pe canapea, deși nu are o poveste unitară în cele 8 episoade, fiind o antologie. Fiecare episod are o poveste nouă și o distribuție diferită. Practic fiecare episod e un eseu despre o relație de iubire: poate o iubire neîmplinită, poate relații trecătoare, poate iubire complicată de istorii personale dureroase etc.

Și, pentru că tot am pomenit de distribuție, este absolut genială. Actorii se conectează extraordinar cu personajul interpretat și cu povestea, de la Anne Hathaway, la Dev Patel, la Andy Garcia sau românul nostru Laurențiu Possa. Dacă nu îl știai pe ultimul, e cazul să iei cunoștintă cu el în Modern Love, e foarte, foarte bun. 🙂 Modern Love e o producție Amazon. Concluzia noastră: unul dintre cele mai originale seriale 2019.

6. Killing Eve – sezon nou în 2019

Killing-Eve_seriale 2019E un serial britanic BBC, pe care îl poți vedea oricând pe HBO Go. E în același timp thriller de spionaj, dramă și comedie neagră. Ceea ce trebuie să recunoști, e o combinație pe care n-o vezi prea des pe micul ecran, dar e una câștigătoare pentru Killing Eve. Dinamica serialului e în general o creștere a suspansului, descărcată apoi în râs. Fix când te aștepți să se întâmple ceva dramatic, intervine o replică sau o descoperire haioasă. Ceea ce poate fi reconfortant și nou ca experiență de vizionare a unui serial sau film.

Villanelle e o spioancă psihopată care omoară diverse targeturi pe bandă rulantă. Eve e un spion MI6 care înțelege că în spatele crimelor există o singură persoană și încearcă să o prindă. Doar că nu e o vânătoare de genul pisica și șoarecele. Eve ajunge să fie ea însăși target și cele două ajung să facă o obsesie pentru cealaltă.

Serial britanic-britanic, dar rolul principal e jucat de o americancă 🙂 , super actrița Sandra Oh, care a și primit un Glob de Aur pentru rolul din Killing Eve. Început în 2018, Killing Eve a fost reînnoit cu un nou sezon în 2019, apoi în 2020. Urmează a patra serie în 2021.

7. De necrezut / Unbelievable – mini-serie polițistă Netflix din 2019

UNBELIEVABLE seriale politiste netflix
UNBELIEVABLE

E o miniserie nouă Netflix, apărută în 2019, despre o serie de violuri investigate de două femei detectiv. În general serialele polițiste au ca personaje principale polițiști bărbați dintr-o bucată. Unbelievable e un serial în care o tipă pițigăiată, cu doi copii mici acasă, dă de cap unui caz complicat. Are ca partener o polițistă mai bărbătoasă decât mulți polițisti (jucată de Toni Collette). Dacă mai ai nevoie de argumente în plus, trebuie să știi că este bazat pe o întâmplare adevărată. Mai mult, deși netul și programele TV abundă de filme și seriale polițiste, vei găsi o abordare proaspătă în Unbelievable. Și proceduri polițiste pe care nu le vezi prea des descrise în astfel de filme. E unul dintre cele mai originale seriale 2019, în mod special din categoria seriale polițiste. Intră în top 10 seriale 2019 Netflix.

8. Un iubit de sezon / Home for Christmas – serial Netflix din 2019

Vrei un serial romantic de comedie la care să râzi și să te emoționezi și cu ale cărui dileme și situații să te poți identifica? Atunci o să-ți placă Un iubit de sezon. E atât de bine făcut încât personajele par desprinse din viața reală. Ca și cum ne-am uita la un serial în care joacă prietenii noștri. O să vezi că nu exagerăm, dacă îl vei vedea.

E un mini-program TV norvegian cu 6 episoade foarte simpatic, de văzut oricând, dar mai ales în preajma Crăciunului. E oarecum un Bridget Jones norvegian 😀 E chiar primul serial produs de Netflix Norvegia. Se apropie Crăciunul și masa aferentă cu toată familia, dar asistenta medicală Johanne nu mai are chef să fie din nou subiectul glumelor și apropourilor pentru că încă nu e așezată la casa ei. Are deja 30 de ani, dar nicio relație nu a funcționat, așa că e încă singură. Dar nu pentru mult timp, pentru că s-a hotărât ca până în seara de Crăciun să aibă un iubit.

Concluzia noastră: intră în top 10 seriale 2019 la categoria comedii.

9. The Loudest Voice – miniserie HBO din 2019

the loudest voice miniseriale drama hboE o miniserie de 7 episoade produsă de rețeaua de televiziune Showtime, dar pe care poți să o vezi pe HBO Go. Este o dramă despre personalitatea lui Roger Ailes, cel care a ridicat Fox News la rangul de cel mai puternic post de televiziune pro-republican din State. Chiar dacă nu vă interesează politica americană sau ce se întâmplă în media de acolo, merită văzut cel puțin din două motive. Vei avea ocazia să îl vezi pe minunatul Russell Crowe într-un rol foarte bun. Și vei putea să vezi ițele prin care politicul influențează mass media. Dacă ți-a plăcut House of Cards, cu atât mai mult The Loudest Voice este un serial bun pentru tine. Concluzia noastră: intră în top 10 seriale 2019, și e a doua cea mai bună miniserie lansată în 2019, după Cernobîl.

10. Foodie love – Dragoste cu sare și piper (serial lansat în 2019)

dragoste cu sare si piper seriale bune hboE un serial nou de pe HBO, foarte apreciat de critici și de spectatori deopotrivă. Îmbină cu succes pasiunea pentru mâncare cu povestea de dragoste ce se înfiripă între el și ea. Amândoi fragili după relații anterioare eșuate, se tatonează reciproc întâlnindu-se întotdeauna la un restaurant. Experiențele delicioase se îmbină cu discuții inteligente și sexy. Și sunt urmate de cele mai multe ori de partide hot de amor. O să vă placă Dragoste cu sare și piper, mai ales dacă sunteți niște romantici incurabili. E vorbit în limba spaniolă, ceea ce adaugă farmecului și muzicalității serialului. Verdict Postmodern: pentru originalitate și spontaneitate, intră în top 10 seriale 2019 pentru noi.

 

11. Coisa mais linda – Cel mai frumos lucru (serial 2019)

coisa mais linda seriale bune netflix

Vrei să te lași transportat(ă) într-o altă lume? Ce zici de anii ’50 în romanticul și sexy-ul Rio de Janeiro? Unde e în plină vogă jazz-ul, iar Malu, o femeie super frumoasă și ambițioasă, deschide un club de muzică. Și, bineînțeles se îndrăgostește de un cântăreț și chitarist foarte sexy. O să iubești muzica din serial, dialogurile în romantica limbă portugheză, dar și culorile, costumele și multe alte detalii care construiesc atmosfera de vis din serial. Aproape că vei simți briza oceanului urmărind Coisa mais linda/Most beautiful thing. E un serial Netflix. Verdict nostru: unul dintre cele mai spumoase și vii seriale 2019.

12. Derry Girls (sezon nou în 2019)

derry girls

E unul dintre cele mai haioase seriale din ultimii ani văzute de noi. Un sitcom britanic, cu umor negru englezesc de cea mai bună calitate. Povestea e simplă, serialul e povestea adolescenței lui Erin și a colegelor ei. Cum era oare adolescența lor în plin conflict civil din Irlanda de Nord în anii ’90? Ca a tuturor adolescenților din toată lumea, dar mai nebună, cu siguranță. Dar nu vă gândiți că e un serial pentru adolescenți neapărat, o comedie reușită e binevenită la orice vârstă. De fapt în Irlanda de Nord a fost unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile.

Lansat în 2018, are două sezoane de care să vă bucurați pe Netflix. Al treilea sezon va apărea în 2020. Concluzia noastră: intră în top 5 seriale 2019 de comedie. Intră în top 10 seriale 2019 Netflix.

13. Fleabag (sezon nou în 2019)

fleabag top seriale_
Vrei să vezi un serial bun complet ieșit din tipare? Fleabag e o comedie într-o ureche, cum numai britanicii pot face. The Guardian îl numește cel mai electrizant și devastator serial de mulți ani încoace. Și este, într-adevăr, și electrizant și devastator. O comedie, care ar putea fi mai bine descrisă ca o tragicomedie, Fleabag are o energie și o dinamică super antrenante, dar nu neapărat pozitive și optimiste. Lumea lui Fleabag e complicată. Se reface după o traumă. Sora ei Claire e nefericită, cumnatul ei e atras de ea, iar sexul e ceva la ordinea zilei, dar niciun bărbat nu îi place cu adevărat. Îi place un preot, care nu poate avea relații lumești…
Fleabag e un serial super original care, la fel ca multe lucruri super noi, s-ar putea să nu-ți pice cu tronc de la primul episod. Necesită un pic de adaptare din partea noastră, a privitorilor. Dar după acest mic efort, îți intră pe sub piele și devii dependent de el.
Ambele sezoane ale Fleabag sunt iubite de critică. A doua serie a luat și două Globuri de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță în rol principal. E o producție BBC și Amazon Video. Concluzia noastră: intră în top 5 seriale 2019 de comedie.

14. Big little lies – Marile minciuni nevinovate (a doua serie lansată în 2019 )

big-little-lies seriale bune hboUn serial TV cu unul dintre cele mai faine actrițe de la Hollywood? Da, există, și îl poți vedea pe HBO. Nicole Kidman, Meryl Streep, Reese Witherspoon, Laura Dern, dar și sexy-ul Alexander Skarsgard, joacă în serial. Crima se petrece într-un mic orăsel. Doar că aici e vorba despre o comunitate model și numai de oameni bogați. Dar care ascund secrete și lupte de putere care pot conduce chiar și la crimă. Mai mult decât orice serialul este despre relații de prietenie între femei, iubiri și modul în care copiii și ambițiile părinților pentru copii pot degenera și le pot face rău și părinților, nu doar copiilor. Dacă mai aveați nevoie de un argument să-l adaugi în lista serialelor reușite la care merită să te uiți, această mini-serie a câștigat 4 Globuri de Aur, inclusiv pentru cea mai bună mini-serie TV. E un serial HBO.

15. Aterizare forțată în brațele tale / Crash landing on you – serial din 2019

crash-landing-on-you-hyun bin Aterizare forțată în brațele tale are o poveste originală, cu doi actori extraordinari de carismatici care o să-ți placă negreșit. Sunt de altfel două staruri coreene. Iar serialul pe care îl construiesc împreună are o intensitate emoțională foarte mare, care trece ușor de ecran. În plus, serialul are și scene de comedie foarte reușite, care îi fac pe cei doi și mai umani și calzi.

Povestea din Aterizare forțată în brațele tale

El e jucat de Hyun Bin, un tip pe la 37 de ani, atât în viața reală cât și în serial, cu un chip sculptat pe care nu lasă să se vadă prea multe emoții… Dar chiar și el se va lăsa înmuiat de drăgălășenia, naivitatea, dar și duritatea, atunci când e nevoie, a lui Son Ye-jin. Ea e una dintre cele mai iubite actrițe din Coreea de Sud. Fină ca un porțelan, frumoasă, care poate juca la fel de bine scene haioase, ca și scene foarte serioase și profunde. Ea joacă în Aterizare forțată rolul unei femei de afaceri care printr-un accident, unii ar spune scris în stele, ajunge să aterizeze cu parapanta în Coreea de Nord. El e căpitan în armata Coreei de Nord și împreună cu camarazii păzește granița cu Coreea de Sud.

Așa o întâlnește pe Son Ye-jin care nu înțelege unde e și ce s-a-ntâmplat exact. Hyun Bin devine apărătorul ei, are grijă să nu fie descoperită de dușmanul lui de moarte și să fie încarcerată. Și se concentrează pe soluții pentru a o întoarce în siguranță în Coreea de Sud. Îl poți vedea oricând pe Netflix sau site-urile cu seriale traduse. Este al doilea cel mai urmărit serial coreean din toate timpurile.

16. Peaky Blinders (ultimul sezon din 2019)

Lansat în 2013, cu primul sezon, în 2019 Peaky Blinders a ajuns la a cincea serie. 🙂 And still going strong 🙂 Realizat de BBC cu o atenţie extraordinară pentru redarea atmosferei din Birminghamul anului 1919, The Peaky Blinders te va hipnotiza încă din primele minute când liderul mafiei irlandeze locale se plimbă călare prin mahalaua chinezească cu aerul unui senior care-şi vizitează supuşii.

The Peaky Blinders este un serial diferit de ce am văzut în ultima vreme, cu personaje complexe, care încearcă să se întoarcă la viaţa lor de dinaintea războiului. Chiar dacă pentru unii asta înseamnă continuarea ascensiunii în mafia irlandeză. Pentru Thomas Selby, jucat impecabil de irlandezul Cillian Murphy, normalitatea înseamnă curse de cai măsluite, bătăi, ameninţări şi întâlniri cu poliţia mai mult sau mai puţin coruptă. Totul în numele supravieţuirii. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt niciodată simple, iar Thomas se ghidează după un cod al onoarei, chiar dacă acesta nu corespunde mai niciodată cu litera legii.

Mafia irlandeză nu apare ca o caracatiţă înspăimântătoare, ci ca o adevărată familie în care toţi membrii au ceva de spus, inclusiv femeile. Mătuşa Polly (Helen McCorry) şi Ada Selby (Sophie Rundle) sunt personaje bine conturate, femei emancipate graţie războiului, care nu leşină când văd sânge sau arme şi înţeleg de minune lumea mafiei irlandeze. Îl poți vedea pe Netflix. Concluzia noastră: intră în top 10 seriale 2019 romantice.

17. Brooklyn Nine-Nine (al șaselea sezon lansat în 2019)

Brooklyn Nine Nine seriale bune de comedieE un super serial în care comedia deține 100% din timp. Nu are nici măcar o umbră de dramă în el. Totul se întâmplă într-o secție de poliție din Brooklyn. Fiecare polițist are o personalitate foarte specială, un mod de a vorbi și a pune problema, care mai de care mai haios. Singurul “serios” e șeful secției, care trebuie să strunească gașca de “nebuni”. Are deja 9 sezoane, bucurându-se de succes deja din 2013. Brooklyn Nine-Nine are la activ 2 premii Globuri de Aur, printre care pentru cel mai bun serial de comedie. Îl poți vedea pe Netflix.

18. Workin’ Moms (al treilea sezon lansat în 2019 )

workin moms seriale comedie reusiteCum echilibrezi în lumea nebună și vitezomană de azi viața de familie și creșterea copiilor cu munca și profesia? Vei afla urmărind acrobațiile a 4 femei din Toronto care tocmai au devenit mame. E o comedie bună, fără îndoială, și vei relaționa cel mai bine cu acest serial dacă ești proaspătă mămică. 🙂 E perfect pentru serile în care vrei puțin timp pentru tine după ce a adormit bebelu’. Îl poți vedea pe Netflix. Tocmai ce a apărut o nouă serie, a patra, în mai 2020.

19. Cernobîl (mini-serie lansată în 2019)

cernobil mini seriale dramaMiniseria HBO Cernobîl e considerată unul dintre cele mai bune seriale din 2020. A fost extrem de comentată la momentul lansării și a fost de asemenea și multi-premiată. A primit două premii Globul de Aur și zece premii Emmy. Dar dincolo de premii, este un serial pe care nu-l vei putea uita. Dramatismul lui este atât de autentic încât te va marca cu siguranță. Subiectul este bineînțeles dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986 și modul în care minciuna și lipsa de responsabilitate a regimului comunist au făcut ca efectele lui să nu fie mult timp cunoscute. Ceea ce a condus la iradierea multor oameni în necunoștință de cauză.

Dar este și despre eroii acelor zile și despre cum oameni simpli și-au riscat viața ca să minimizeze efectele accidentului. Este vorba despre oameni de știință care au colaborat pentru a veni cu o soluție tehnică pentru neutralizarea zonei afectate.

Tot ce putem spune mai mult decât atât este că nu e un serial ușor de văzut. Dar cele mai multe filme și seriale bune nu sunt cele mai confortabile experiențe pentru că îți trezesc emoții puternice. Dar din momentul în care îi vei da drumul îți va fi greu să nu îl vezi până la capăt. Este o producție HBO Go. Concluzia noastră: este numărul 1 în topul nostru de seriale 2019.

 

20. The Crown (cu patru sezoane până acum, penultimul lansat în 2019 )

the crown seriale bune tip dramaSerialul Netflix The Crown pare făcut de BBC, nu de Netflix. Are stilul, interpretarea impecabilă, costumele, povestea și dialogurile excelente cu care ne-a obișnuit BBC-ul în producțiile sale. The Crown va ajunge în 2020 deja la a patra serie, urmărind viața reginei Elisabeta a II-a și intrigile din culisele monarhiei britanice din ultimii 50 de ani. Intrigi politice, amoroase, familiale, problemele de adaptare la rolul de regină ale tinerei Elisabeta și viața ei de familie… Toate fac obiectul acestui serial, unul dintre cele mai bune producții ale Netflix de până acum. Dacă vreți să vedeți o dramă istorică cu ștaif, lux și maniere britanice, la care se adaugă câteva povești de dragoste, nu stați departe de The Crown. Intră în top 10 seriale 2019 Netflix.

 

21. Mindhunter (sezon nou în 2019)

mindhunterFilmele Tăcerea mieilor, Hannibal, Se7en plus toată suita de seriale pe urma criminalilor în serie pleacă de la premisa unor polițiști, detectivi și agenți care pentru a-l prinde, încearcă să înțeleagă psihologia criminalului. Mindhunter e un serial foarte reușit despre perioada în care nu exista ideea de criminal în serie și profilarea criminalului. În care nu exista noțiunea că psihologia te poate ajuta să prinzi ucigașul. Serialul urmărește cum mai mulți agenți FBI încep să pună cap la cap la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80 piese din puzzle-ul psihologiei criminalilor în serie și să o transforme într-un corp de cunoaștere.

O producție foarte bună Netflix, te va captiva prin poveste, vizualuri și prin atenția cu care-și construiește personajele. Și nu doar cu primul sezon, ci ambele. Primul a apărut în 2017 și al doilea în 2019, ambele fiind lăudate de critică.

A avut o a doua serie în 2019 după cea din 2017, chiar mai apreciată de critici față de prima.

22. True Detective (sezon nou în 2019)

true detective seriale buneCă tot l-am pomenit mai sus, dacă nu l-ai văzut, e musai. True Detective este noul standard în materie de seriale thrillere. Este ceea ce se numește o antologie. Adică fiecare dintre cele 3 serii (prima din 2014 și ultima din 2019), urmărește o poveste diferită, dar toate au ca fir comun investigarea unor crime. Primul sezon, cel din 2014, a devenit un subiect de discuție între prieteni, colegi de serviciu, membri de familie – oriunde în lume te-ai fi aflat. Nebunia cu serialul în care juca Matthew Mcconaughey a fost atât de mare încât au apărut apoi numeroase seriale care încearcă să îl copieze. Dar niciunul nu a reușit până acum să se apropie de nivelul din prima serie True Detective, nici măcar sezoanele care au urmat. Și seriile 2 și 3 sunt bune, dar nu la fel ca primul sezon. E o producție HBO.

23. Don’t F**k with cats: Hunting an internet killer – serial documentar Netflix din 2019

don't f k with cats documentare bune

E neobișnuit să recomanzi un documentar într-o listă de seriale, mai ales la capitolul thrillere… Dar Don’t F**k with cats este prea bun ca să fie lăsat în afara listei. Te ține cu sufletul la gură și dacă nu știi povestea din ziare, întorsăturile îți dau fiori de groază. Nu spunem mai mult ca să nu facem spoiler. Dar vă spunem că nu e vorba nici pe departe doar despre pisici… Nu e ușor de urmărit dar e un mini serial foarte, foarte bun. O să-ți placă și mai mult dacă îți plac filmele bune, pentru că are multe referințe cinematografice. De neratat, pe Netflix. Intră în top 5 seriale 2019 Netflix de tip documentar.

 

24. Stranger Things (sezon nou în 2019)

stranger things seriale bune SFE un serial horror cu adolescenți care te bagă în sperieți 🙂 Deci dacă vrei să vezi un serial bun horror, Stranger Things e o alegere bună. Într-un mic orășel din statul Indiana, Statele Unite, se întâmplă fenomene paranormale. Un băiețel dispare într-o dimensiune paralelă. Prietenii lui îl caută, cu ajutorul unei fete cu puteri supranaturale. În plus, serialul e o reverență adâncă la anii ’80 și la filmele lui Steven Spielberg. De la costume, tunsori, scenografie, te simți ca în E.T. Deci dacă te-au încântat filmele lui Steven Spielberg pe vremea când erai copil sau adolescent, o să-ți placă să te întorci un pic în atmosfera lor. În 2021 e așteptat al patrulea sezon. Până atunci poți vedea primele 3 sezoane cu Netflix.

25. Black Mirror (sezon nou în 2019)

black mirror seriale SF super buneDacă ți-a plăcut The Twilight Zone, Black Mirror e pentru tine. Iar dacă vrei să vezi un serial de referință, despre care se va vorbi și peste ani, Black Mirror de asemenea este o alegere bună. Un serial britanic pe care îl poți vedea pe Netflix, Oglindă neagră pune în scenă posibile consecințe horror ale noilor tehnologii în viețile noastre.

Fiecare episod explorează o poveste și ipoteză nouă, așa că poți să-l vezi pe bucățele fără să-ți faci griji că nu-ți mai amintești ce s-a întâmplat în sezoanele sau episoadele anterioare. Serialul e în același timp un thriller, SF și satiră a societății devorate de obsesia noastră pentru telefoane mobile, social media, roboți etc. A ajuns deja la 6 sezoane și a câștigat 6 premii Emmy, printre care pentru cel mai bun film de televiziune.

26. The Big Bang Theory (ultimul sezon difuzat în 2019)

the big band theory cele mai bune seriale de comedieDacă nu l-ai văzut încă, și vrei să începi un serial tip comedie care să te țină cu adevărat ocupat, The Big Bang Theory e o idee minunată. Are 281 de episoade, lansate între 2007-2019. Personajele principale sunt 4 prieteni tocilari. Oameni de știință sclipitori sau ingineri, cei patru trebuie să se adapteze lumii reale, dincolo de calculele matematice care le țin mințile ocupate, benzile desenate și filmele SF și cu supereroi și pasiuni și idei ciudate de tocilari. 🙂 Dacă te regăsești în descriere, cu siguranță ai auzit de The Big Bang Theory. 🙂 Dacă nu, dă-i o șansă. Nu sunt prea multe seriale de comedie reușite realizate pe lumea asta. 🙂 Așa că nu îl ocoli, pentru că e unul dintre cele puține. Și mai mișto, poți să-l vezi și pe Netflix, și pe HBO.

 

27. The affair (5 sezoane, ultimul lansat în 2019)

the_affair_-season_1 seriale netflixEste un serial multi-premiat la Globurile de Aur, cu 6 sezoane la activ. Un scriitor căsătorit, cu patru copii, are o relație cu o chelneriță, care a trecut printr-o dramă familială devastatoare. Relația lor îi afectează nu doar pe ei, ci și pe cei apropiați. Producția urmărește în detaliu efectele relației, de unde și o notă nostalgică și întunecată. Fiind produs de canalul Showtime, nu toate sezoanele sunt disponibile pe Netflix. Dar poți să îl incepi acolo și să vezi daca vrei să mergi dincolo de sezonul 4.

28. Sex education (serial lansat în 2019)

Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime. Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate astfel te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… Mama sexolog e jucată exemplar de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files). Sex Education are deja 2 sezoane. Îl poți vedea pe Netflix.

29. Jane The Virgin – ultimul sezon difuzat în 2019

jane the virgin telenovele netflix

Jane The Virgin este uman și cald, cum numai o comedie romantică care e și telenovelă poate fi 🙂 De fapt satirizează formatul de telenovelă. Oricât ai rezista, te vei îndrăgosti iremediabil de el, pentru că te va face să te simți atât de bine, încât vei da play la încă un episod și încă un episod… Nu sunt multe seriale care să transmită atât de multă energie pozitivă! Serialul are 100 de episoade filmate în 5 serii, ultima produsă în 2019. A fost nominalizat și premiat la Globurile de Aur. Deci nici măcar nu vei avea de ce să te simți vinovat(ă) că te uiți la o telenovelă. 🙂 Dacă te încearcă cumva astfel de vinovății. 🙂

Printr-o eroare medicală, Jane, o americancă de origine venezueleană, ajunge să fie inseminată artificial. Și să nască astfel copilul bărbatului pentru care a avut o pasiune în adolescență. Acțiunea se petrece în Miami.

30. Curățenie cu Marie Kondo – serial documentar Netflix din 2019

E unul din acele seriale din 2019 care merită văzut pentru cât este de nebunesc în abordare. 🙂 Pentru că își propune să aplice filosofia de viața austeră japoneză la modul de viață risipitor și haotic al americanilor. O să vedeți cum se întâmplă asta în serialul documentar Netflix Tidying up with Marie Kondo. Dar nu merită văzut doar pentru asta, s-ar putea să vă inspire și pe voi să faceți o schimbare. 🙂

Poate ești la curent cu această nouă modă, poate nu, dar minimalismul în materie de haine și obiecte pe care le deținem e o tendință care face din ce în ce mai mulți adepți. Unul dintre cei care se fac “vinovați” de promovarea ei este Marie Kondo, e japoneză care crede că pacea interioară poate începe de la făcutul de curățenie în casă. Dacă te uiți la acest documentar despre filosofia lui Marie Kondo, o să înveți tehnici interesante și de ajutor prin care poți să-ți organizezi mai bine casa si lucrurile din șifonier, dar vei vedea și ce înseamnă consumerismul cu adevărat din State…

Marie Kondo merge în fiecare episod într-o casă de americani pentru a-i ajuta și convinge să-și facă curat în casă și, oarecum, în viață. Cantitatea de lucruri cumpărate și nefolosite din casele respective te va șoca, cu siguranță… Tyding up with Marie Kondo intră în top 5 seriale 2019 Netflix de tip documentar.

Dacă nu aveți timp și trebuie să alegeți doar 3 seriale din listă pe care să le vedeți, atunci recomandarea noastră cu top 3 seriale 2019 este: Cernobîl, Catch-22 și The Sleepers. Acestea sunt preferatele noastre în materie de seriale 2019. Așteptăm să ne spuneți ce sezoane noi din 2019 și seriale nou-nouțe de anul trecut v-au plăcut vouă. 🙂
Vezi și

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here