TOP 10 filme noi din 2020 – cele mai bune producții de până acum

0
15077
top filme noi 2020

Anul 2020 e deja la jumătate și, în ciuda Covid-19, filmele bune nu au întârziat să apară. Iată mai jos topul nostru cu cele mai bune filme noi din 2020. Sunt filme fresh, care vin cu o abordare nouă și originală, fie că sunt drame, comedii, filme romantice. Sau sunt filme mai convenționale, dar reușesc să te captiveze și să te încânte. Așteptăm cu nerăbdare și alte filme noi care să fie lansate în cealaltă jumătate a lui 2020, printre care Tenet, al lui Christopher Nolan, The French Dispatch, al lui Wes Anderson, noul film James Bond și ecranizarea lui Dune.

1. The Assistant

assistant_filme noi 2020Vrei să vezi cam cât de mult se muncește într-o firmă competitivă? Aruncă-ți un ochi la The Assistant. Dar dincolo de aspectul ăsta, The Assistant merită văzut pentru că e extraordinar de bine scris, jucat, regizat și editat. The Assistant e primul film care abordează din interior atmosfera de hărțuire și abuz sexual din cadrul companiei producătorului Harvey Weinstein.

Totul se întâmplă într-o singură zi, noi urmărind-o pe o secretară foarte tânără de abia intrată în echipa lui Weinstein de câteva săptămâni. Obosită și muncită, dar atentă la toate nevoile colegilor de birou, ea ajunge să observe tot felul de mici semne care par să ducă la ideea că șeful ei întreține relații sexuale cu actrițe și femei foarte tinere chiar în birou. Atmosfera e minuțios construită de regizoarea Kitty Green încât efectiv ai impresia că muncești și tu în aceeași corporație toxică.

Dincolo de faptul că subiectul e foarte la modă, filmul The Assistant e o realizare remarcabilă cinematografică. Un film care te pune pe gânduri și te face pe alocuri chiar să-ți revezi anumite alegeri…

2. Bacurau (action thriller lansat în State în 2020)

bacurau filme western noiVrei să vezi un film western cu totul și cu totul original? 🙂 Atunci Bacurau e pentru tine. Dar pregătește-te pentru o experiență cinematografică diferită. Un thriller de acțiune în care personajele sunt construite cu atenție și care te va surprinde prin abordare. Cu siguranță toți am alege să vedem astfel de filme surprinzătoare dacă s-ar face mai multe. Nimeni nu vrea să vadă filme noi în care ne prindem din primele 5 minute cam încotro se duce povestea și cam care sunt opțiunile finalului.

Bacurau e un western modern nou, în care acțiunea se petrece în zilele noastre, nu în secolul al 19-lea ca mai în toate filmele western. Mai mult, deși acțiunea are loc în America, nu se desfășoară în Statele Unite, ci în deșertul brazilian… După moartea uneia dintre cele mai importante membre ale comunității unui mic sat din Brazilia, Bacurau, încep să se întâmple tot felul de fenomene ciudate. Urmează o vânătoare de oameni cum numai în cele mai tari filme western ai văzut.

Două dintre personajele principale sunt interpretate de Sonia Braga și Udo Kier.

3. The Call of The Wild

Call-of-the-Wild filme noi 2020A venit vara, așa că mulți simțim chemarea naturii și a aventurii. 🙂 Așa că vă propunem un film nou de aventură, în care joacă cel mai cunoscut actor al filmelor de aventură: Harrison Ford. Ce-i drept, nu mai e chiar la prima tinerețe, și nici la a doua :), dar The Call of The Wild merită văzut pentru senzația de libertate, pentru spiritul de aventură și pentru umanitatea și empatia lui. E un film destul de convențional (e de fapt o adaptare după ro, dar dincolo de asta singurul lui minus semnificativ este faptul că exagerează cu imaginile create pe calculator, inclusiv cu cele ale personajului principal, câinele Buck.

Buck e un St Bernard imens, cu suflet mare, super blând, care trăiește cu stăpânii lui undeva în California. Doar că într-o noapte este răpit de hoți fără scrupule care îl vând pentru profit. Așa că Buck ajunge să tragă la sania unui poștaș din Canada, într-o regiune super îndepărtată, sălbatică și friguroasă. Așa începe aventura lui Buck, care se va intersecta la un moment dat cu destinul lui John Thornton (Harrison Ford).


4. Shirley

shirley-filme noi 2020Vrei să vezi un film misterios, despre complicitățile intimității de cuplu și despre trădare? Atunci Shirley e filmul nou pe care ți-l recomandăm cu toată convingerea.  Personajele sunt atât de alunecoase și complexe încât, deși scenariul nu e complicat, atmosfera, schimburile de cuvinte și priviri te fac să stai lipit de canapea până la final. Dacă ești femeie, o să te regăsești și mai mult în filmul Shirley, așa că am zice că e un must-see pentru doamne și domnișoare.

O dramă biografică, coprodusă de Martin Scorsese, Shirley urmărește interacțiunile dintre scriitoarea Shirley Jackson, soțul acesteia și un cuplu tânăr pe care cuplul îl “adoptă” în casa lor. Shirley e o tipă a cărei stare emoțională și fizică se schimbă foarte ușor. Concentrată 100% asupra nuvelelor pe care le scrie, ajunge să îi fie frică să iasă din casă. Nu coboară la masă, iar dacă e totuși convinsă oarecum cu forța, devine foarte acidă cu cei doi tineri găzduiți în casa cuplului. Oare filmul se va transforma într-un film de crimă și mister, în unul de groază sau va rămâne o dramă profundă despre implicațiile vieții de cuplu și ale vieții de femeie?

Dacă vă hotărâți să-l vedeți, e bine de știut că Shirley e de fapt Shirley Jackson, o scriitoare cunoscută de literatură de groază și suspans, care a influențat mulți scriitori actuali ai genului, printre care chiar și pe Stephen King. O mențiune specială merită și actrița care o interpretează în film, nimeni alta decât super talentata Elisabeth Moss, pe care o veți mai regăsi într-un alt film nou din 2020, mai jos.

5. The Way Back (2020)

the-way-back-filme noi 2020E o dramă sportivă cu Ben Affleck umană, despre viața adultă cu momentele ei dramatice, cu pierderea busolei și lupta pentru regăsirea sensului și echilibrului. The Way Back nu e un film nou cum n-ai mai văzut, dar e un film bun, care reușește să te atingă emoțional, fără să fie melodramatic. Din contră, e foarte reținut, modest, sobru.

Ben Aflleck îl joacă pe Jack, un lucrător în construcții care suferă de alcoolism. Este despărțit de soție și pare că se luptă cu demonii lui interiori pentru a ieși din nou la liman. O șansă nesperată i se oferă când liceul la care a învățat și unde a fost un star al echipei de basket îi propune să antreneze actuala echipă de basket…


6. The Invisible Man / Omul invizibil (film nou din 2020)

the invisible man filme noi

Dacă ar fi să alegem un singur film din lista asta cu filme noi pe care să îl revedem, atunci acesta ar fi. Nu suntem fani filme horror, pentru că de cele mai multe ori sunt ridicole și pline de clișee. Dar acesta e altceva, o să vă surprindă într-un mod plăcut. Adică o să vă bage în sperieți, exact ce trebuie să facă un film horror bun. O să se joace cu așteptările voastre, fără nu știu ce strigoi, fără zombie, fantome și altele asemenea. Este oarecum în stilul filmelor de groază ale lui Hitchcock.

Filmul pleacă de la premisa romanului clasic de groază al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State până acum, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme noi de văzut.

7. Blow The Man Down

blow-the-man-down-filme noiE un film Amazon Original, lansat pe Amazon în martie 2020.  Un thriller cu accente de comedie neagră, e unul dintre acele filme despre oamenii mării, oameni care trăiesc lângă ocean sau mare, obișnuiți cu condițiile dure și vântul necruțător. Dar și cu lipsurile vieții libere, dar sărăcăcioase ale unui astfel de trai. Oceanul joacă și el un rol bine definit, imaginile cu apa învolburată adăugând dramatismului poveștii.

Blow The Man Down e o poveste detectivistică mai degrabă în stilul Agatha Christie sau Angela Lansbury și mai puțin în stilul Hitchcock. Suspansul nu te face să sari din canapea, dar povestea e bine spusă. E genul acela de film care nu-ți spune totul și îți pune logica și imaginația să umple detaliile nerostite. Practic, după ce se termină filmul completezi singur puzzle-ul din piesele deja arătate în film, dar nemontate. Pentru că regizorul îți lasă ție, ca privitor, această plăcere.

8. Never. Rarely. Sometimes. Always (2020)

never. rarely. sometimes. always filme noi

E un film american cât se poate de european. 🙂 Cu un ritm lent, multe lucruri lăsate nespuse, dar cu atât mai intens și mai apăsător. Simplist spus, este vorba despre drama unei adolescente care rămâne însărcinată. Dar povestea e spusă cu atâta delicatețe, discreție și sensibilitate, încât e mai convingătoare decât dacă ar fi fost mult mai directă și ar fi arătat abuzuri fizice sau psihologice. Din lista noastră cu filme noi din 2020, Never Rarely Sometimes Always e o recomandare fără nicio ezitare. Dar depinde foarte mult ce vrei să vezi, pentru că nu e un film confortabil, la care să te relaxezi seara după o zi de muncă.


9. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019 Avem și o comedie nou-nouță în lista noastră cu filme noi din 2020. Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în această primăvară. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

10. Ultimul lucru pe care l-a dorit / The last thing he wanted (2020)

the last thing he wantedBen Affleck e singurul actor de gen masculin care intră în topul nostru cu două filme. The Last Thing He Wanted e un thriller politic cu multă acțiune și dinamism, adaptat după romanul cu același nume al lui Joan Didion. Scenariul e bine gândit și construit cu atenția unui puzzle. Rolurile principale sunt interpretate de Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Anne Hathaway joacă rolul unei jurnaliste care are grijă de tatăl ei bolnav. Dar află că este implicat în traficul de arme în America Centrală. Anne Hathaway ajunge astfel să joace rolul tatălui său, prea bolnav pentru a se deplasa și a realiza schimbul de arme. Lucrurile se complică. Și Anne Hathaway intră într-o intrigă în care nu mai știe în cine să aibă sau nu încredere, nici măcar când vine vorba de diplomații americani. Îl poți vedea pe Netflix.


Acestea sunt cele 10 filme noi din 2020 care ne-au plăcut cel mai mult până acum. Nu sunt egale în valoare, în cât de mult captivează sau în originalitate. Dar având în vedere limitările impuse de criza Covid-19 și amânările multor filme de la lansare până după redeschiderea cinematografelor, va trebui să ne mulțumim și cu atât 🙂 Voi ce filme noi din 2020 bune ați descoperit până acum?

Vezi și

Filme 2020 – Cele mai așteptate 20 de filme ale anului

Filme noi pe Netflix în 2020 – ce merită să vezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here