Filme de văzut la TV în acest weekend

0
6094
top recomandari filme la tv

Vrei să vezi un film-două în acest weekend și nu știi ce să alegi din oferta televiziunilor? Am răsfoit pentru tine programul TV și venim în întâmpinarea ta cu câteva recomandări de filme la TV în acest weekend. Unele sunt chiar printre favoritele noastre din top filme văzute vreodată.

Recomandări filme TV pentru Vineri, 12 februarie 2021

Un plan perfect (2012) – ora 20:00, Film Now

Un-Plan-parfait-TF1-Diane-Kruger-en-mode-comiqueO comedie romantică și de aventură în care rolurile principale sunt ale unor actori greu de imaginat într-un cuplu, chiar și pe ecran: diafana și eleganta actriță de origine germană Diane Kruger și vedeta franceză cu zero sex-appeal, dar umor cât carul Dany Boon. 🙂 Pentru a sparge ghinionul familiei în care mereu prima căsătorie este un eșec, Isabelle (Diane Kruger) se căsătorește cu un necunoscut zărit pe aeroport, în drum spre nunta adevărată.  Planul care părea perfect se dovedește a nu fi chiar atât de perfect, pentru că Jean-Yves este super-distractiv și trăiesc împreună aventură după aventură.

American Hustle / Țeapă în stil american (2013) – ora 21:15, HBO

AMERICANHUSTLE_filme inspirate din fapte realeScenariul American Hustle este bazat pe o poveste adevarată: o operațiune întreprinsă de FBI la sfârșitul aniilor ’70 și începutul aniilor ’80.

Un escroc financiar notoriu, Irving Rosenfeld (Christian Bale) și amanta sa Sydney Prosser (Amy Adams) sunt obligați să colaboreze cu Richie DiMaso (Bradley Cooper), un agent federal cu un comportament dezechilibrat. Scopul lor principal este de  a demasca  sau de a prinde alți infractori, mafioți și politicieni din New Jersey, iar în centrul poveștii se află Carmine Polito (Jeremy Renner), primarul orășelului Camden.

În film, joacă și Jennifer Lawrence (Silver Linings Palybook, The Hunger Games) în rolul soției personajului lui Christian Bale, a cărei fire imprevizibilă amenință cu năruirea tuturor planurilor.

American Hustle a castigat trei Globuri de Aur (cel mai bun film de comedie/musical, cea mai buna actrita in rol principal – Amy Adams si cea mai buna actrita in rol secundar – Jennifer Lawrence) si a fost nominalizat la nu mai putin de 10 categorii la Oscar, pintre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor – David O. Russell, Cel mai bun actori principal – Christian Bale, Cea mai bună actriță principală – Amy Adams, Cel mai bun actor în rol secundar – Bradley Cooper și Cea mai bună actriță în rol secundar – Jennifer Lawrence plus Cel mai bun scenariu original. Tot atâtea motive să adăugați și American Hustle pe lista cu filme inspirate din fapte reale de văzut. 🙂

Recomandări filme TV pentru Sâmbătă, 13 februarie 2021

Îngerii lui Charlie (2019) – ora 16:05, HBO

charlie s angels filme la tv

Nu e o capodoperă, dar e o comedie de acțiune distractivă, numai bună pentru o sâmbătă după-amiază, cu Kristen Stewart și Elizabeth Banks în rolurile principale. Cele trei detective particulare salvează lumea de răufăcători, distrându-se la maxim în același timp. Îngerii lui Charlie e o variantă soft și care nu se ia așa de în serios a unui James Bond cu femei în rolurile principale.

Whiplash (2014) – ora 16:50, HBO 2 

whiplash filme tv azi
Photo by Daniel McFadden, Courtesy of Sony Pictures Classics

Terrence Fletcher, personajul pentru care actorul J.K. Simmons a luat cam toate premiile pentru rol secundar in 2015, este acel profesor al cărui orgoliu ajunge să strivească talentele pe care el ar trebui să le ajute să se dezvolte. Pentru Fletcher un instrument dezacordat sau un ritm cu o masura prea alertă sunt crime capitale. Care se pedepsesc cu scaune aruncate spre nefericitul muzician şi un şir nesfârşit de umilinţe.

Fletcher este atât de exigent încât în căutarea următorului Charlie Parker e capabil să sacrifice generaţii întregi de muzicieni sub pretextul : There are no two words in the English Language more harmful than good job. Citește aici mai mult despre Whiplash și vezi trailerul Whiplash.

A naibii dragoste (2011) – ora 20:00, HBO


crazy stupid love filme de comedieCrazy, stupid, love e una dintre cele mai haioase filme de comedie din ultimii ani. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

Favorita (2018) – ora 23:20, Cinemax 2

the-favourite-emma-stone

E unul dintre favoritele noastre din toate timpurile. N-aveam cum să ratăm să îl includem în lista cu filme bune de văzut weekendul acesta, pentru că e în grila Cinemax. Favorita face parte din categoria de filme de epocă și critică socială, dar poate intra ușor și în categoria comediilor negre. Filmul este unul dintre cele mai bune lansate în ultimii cinci ani, atât ca scenariu, dar și regie, cinematografie și originalitatea subiectului.

Încă vedem puține femei care conduc povestea principală a filmelor în care joacă. În Favorita avem 3 doamne, într-un triunghi amoros inspirat din fapte reale. Regina Ana a Angliei, în secolul al XVIII-lea, pradă unei sănătăți precare, este manipulată de două femei. Cele două își doresc să conducă statul, controlând-o pe regină. Dialogul spumos și jocul proaspăt al celor trei actrițe Emma Stone, Rachel Weisz și Olivia Colman îl recomandă pentru o vizionare atentă, pentru a vă bucura total de experiență.

 

Recomandări filme TV pentru Duminică, 14 februarie 2021

Cum să scapi de un tip în 10 zile (2003) – ora 16:30, Antena 1


how to lose a guy in 10 days filme tvO comedioară simpatică cu Kate Hudson și Matthew McConaughey în rolurile principale. Amândoi sunt adorabili și super simpatici în rolurile de îndrăgostiți în How to lose a guy in 10 days. Ea scrie la o revistă pentru femei și următorul ei articol este despre cum te poți despărți cât mai eficient de cineva. El ajunge cobaiul ei în pregătirea pentru articol… Dar dragostea nu are reguli. Așa că deși trebuia să fie doar un joc pentru Andie, jocul se transformă în ceva mai serios. Doar că nici Benjamin (Matthew McConaughey) nu e tocmai ușă de biserică.

Let them all talk! / Lasă-i să vorbească (2020) – ora 18:05, HBO

let-them-all-talk-meryl-streep-filme noiLet them all talk! e un film care te bucură prin înțelepciunea și naturalețea lui. Și îți dă energie și o stare de bine, atât de dorite la finalul unei zile epuizante sau într-un weekend cu vreme mohorâtă. Are acea magie care-ți transformă starea de spirit, dar fără efecte speciale sau nu știu ce cascadorii și scene de acțiune.

E un film lansat pe finalul anului 2020, pe 10 decembrie mai exact, pe HBO. O producție cu buget mic, dar cu distribuție mare și cu un regizor la fel – Steven Soderbergh. Așa că așteaptă-te la un film care radiază acel coolness pe care îl au filmele din seria Ocean’s Eleven, regizate in mare parte tot de Soderbergh, dar și la aerul de film european pe care-l degajă filmele lui precum Sex, lies and videotape (pe care-l poți vedea pe Netflix, apropo).

Distribuția e pur și simplu fenomenală, în frunte cu Meryl Streep și completată de alte două actrițe de primă clasă din generația ei: Candice Bergen și Diane Wiest și care improvizează mare parte din dialogurile din film. Cele trei sunt prietene din tinerețe și se revăd după mulți ani într-o călătorie de reconectare și regăsire pe un vapor de croazieră transatlantic.


A naibii dragoste / Crazy, stupid, love (2011) – ora 19:40, HBO

crazy stupid love filme de comedieCrazy, stupid, love e una dintre cele mai haioase filme de comedie din ultimii ani. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

The man who knew too little (1997) – ora 20:05, TV1000

the man who knew too little filme la tv_1O super comedie destul de puțin cunoscută, deși am putea spune că e deja clasică. O comedie cu spioni, cu Bill Murray în rolul principal, în care totul e o confuzie enormă. Bill Murray este luat drept spion de niște agenți adevărați care încearcă să îl lichideze, doar că Bill reușește de fiecare dată să scape miraculos și foarte haios 🙂

A star is born (2018) – ora 21:45, Film Now – o poveste emoționantă de dragoste

a star is born filme de dragoste


Cel mai bun film de dragoste din ultimii doi ani îi are ca protagoniști pe Bradley Cooper și Lady Gaga. Bradley Cooper e un obișnuit al filmelor de dragoste, jucând și într-un alt film de dragoste bun din ultimii ani. E vorba de Silver Linings Playbook, prezentat mai jos.

Povestea din S-a născut o stea o să vă emoționeze cu siguranță. Doi muzicieni talentați ajung să se cunoască din întâmplare. El e deja un muzician consacrat, ea lucrează la un restaurant, dar are o voce divină. Bradley Cooper, cu o privire mai albastră ca oceanul, nu e băiatul drăguț cu care ne-am obișnuit. Joacă rolul unui rocker, cu o voce profundă și guturală. Dar e același tip cu inimă de aur pe care l-am văzut în alte filme.

Looper (2012) – ora 22:00, RTL+

looper1 filme la tvLooper: Asasin in viitor este un film de acțiune SF noir care îi reunește pe Joseph Gordon-Levitt și Bruce Willis în interpretarea a doua vârste ale unui criminal. Recomandăm Looper in special pentru atmosfera si valoarea de entertainment, datorate unei regii bune, dar si jocului actoricesc reușit.

În viitor, călătoria în timp este noua metodă a mafiei de a se debarasa fără urmă de personajele nedorite. În anul 2042, victimele atacurilor mafiote sunt trimise 30 de ani în trecut pentru a fi ucise de criminali specializați – looperi. Unul dintre cei mai buni asasini, Joseph Simmons, ajunge însă în postura de victimă și situația îi scapă de sub control.

Din distributie fac parte si Jeff Daniels și Emily Blunt (The Adjustmeant Bureau, The Five Year Engagement).

Citește recenzia noastră a filmului SF Looper.

Acestea sunt recomandările noastre de filme la TV în acest weekend. Sunt filme bune de văzut și revăzut. 🙂 Sperăm să vă placă și vouă, dacă vă decideți să mergeți pe mâna noastră. 🙂

Citește și

10 filme noi, din 2021 și 2020, pe care să le vezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here