Rețete cu broccoli delicioase și rapide

0
193

Cât și cum se fierbe broccoli

Broccoliul este o legumă pe care o poți folosi în foarte multe rețete, dar uneori parcă nu poți să-l mănânci doar simplu. Știți cum e, o fii sănătos, dar dacă nu e gustos nu-ți vine să-l mai gătești încă o dată. V-am pregătit câteva rețete de broccoli care sper să vă placă. Dar, mai întâi să vă spun cum și cât să fierbeți broccoli.

rețete cu broccoli cât se fierbe

Pentru a pregăti broccoliul înainte de a-l fierbe trebuie să alegeți leguma care are tulpina cea mai verde și care sa nu aibă alte culori sau să fie prea mic pentru ce vreți să gătiți. El se vinde la bucată și se poate folosi așa întreg cum este , deci aveți foarte puțin de risipit din el ca și legumă. Tăiați tulpina și tăiați frunzele atașate de tulpină. Aruncați frunzele deoarece acestea nu pot fi folosite. Puteți totuși să lăsați frunzele mai fragede pe tulpină pentru că nu o să vă incurce. Tăiați buchetul de broccoli în bucghețele mai mici și spălați-l bine sub apă.

El va fi foarte ușor de gătit și nu vă va lua mult timp.Pentru a găti broccoliul luați un vas destul de încăpător pentru a nu da pe afară atunci când acesta va da în fierbere. El ar trebui să-și păstreze culoare verde și frumoasă chiar și după ce este fiert și nu ar trebui să fie prea moale. Timpul de gătit variază în funcție de preferințele dumneavoastră. Dacă vă place un gust mai crocant atunci timpul va fi mai scurt și dacă vă place gustul mai moale atunci timpul de efierbere va fi mai lung. Puteți să le încercați pe ambele. Pentru a fierbe, puneți într-o tigaie cu apă clocotită și gătiți broccoliul timp de 6-8 minute. El se scoate de pe aragaz, se scurge apa din oală și se lasă la răcit. Se poate păstra până la 3 zile în frigider, dar eu vă recomand să-l mâncați cât mai repede. El este mult mai bun când este proaspăt.

 

Broccoli la cuptor cu parmezan

Dacă nu ești fan al gustului tradițional de broccoli atunci această rețetă o să te ajute. Combinația de parmezan cu broccoli este absolut genială și este ușor de făcut pentru întreaga familie. Chiar și copii o s-ar putea să iubească această rețetă cu broccoli, mai ales dacă e servit cu ceva fun: un pui cu sos sau un piure gustos.

Aproximativ 3-4 porții

Timp total de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

680 g broccoli, tăiate în bucăți de dimensiuni uniforme

3-4 linguri de ulei de măsline (se poate adăuga mai mult în funcție de gustul dumneavoastră)

Suc de la o jumătate de lămâie, aproximativ 1 lingură (sau mai mult, după gust)

Sare

2-3 căței de usturoi tocat

Piper negru proaspăt măcinat

1/4 cană parmezan ras, sau după gust

Mod de preparare:

Înainte de a pregăti broccoliul preîncălziți cuptorul la 220 ° C. Ungeți broccoli cu usturoiul cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare. Într-un castron mare puneți broccoliul în bucăți mici/ medii (cât să vă încapă în tavă) și usturoiul tocat cu ulei de măsline și suc de lămâie până se acoperă fiecare bucată. Presărați sare peste broccoli și asigurați-vă că toate bucățile sunt acuperite unifrom. Aranjați pe un singur strat fără să se acopere bucățile de broccoli unul peste altul pentru a se găti unifrom pe foaia de copt care a fost unsă cu ulei de măsline sau orice alt ulei aveți la îndemână. Lăsa-ți la cuptor timp de 16-20 de minute la 220 ° C și pentru a verifica că este gata introduceți o furculiță, iar dacă aceasta intră ușor atunci este gata. Bucățile rumenite sunt cele mai bune! Deci, nu vă faceți griji dacă vedeți că unele bucăți sunt mai coapte. Presărați parmezan și piper negru acum. Puneți broccoliul copt înapoi în castron și aruncați cu mult piper negru proaspăt măcinat și parmezan ras. Puteți servi imediat. Poftă bună!

 

 

Sufleu de broccoli

Este o rețetă gustoasă de broccoli pe care o fac de obicei atunci câd nu am idee ce să gătesc în weekend. Nu necesită foarte mult timp și este extrem de gustoasă. De asemenea, este foarte bună și pentru o întâlnire între prieteni sau o cină în familie. Enjoy!

Timp total de preparare: 50-55 de minute

Ingrediente:
3 ouă mari
4 linguri de unt, împărțit
2 bucăți de broccoli
2 linguri de făină universală
1/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper
1-1/2 cani 2% lapte
2 căni de brânză cheddar mărunțită
1 linguriță de muștar
2 linguri pesmet uscat

Mod de preparare:

Scoateți oăle din frigider și lăsați-le să stea la temperatura camerei aproximativ 20-30 de minute înainte de a vă apuca de rețetă. Ungeți un vas cu o lingură de unt și lăsați-l deoparte. Preparați broccoliul prin spălarea lui și tăierea lui în bucăți de dimensiuni mai mici. Îndepărtați tulpina groasă a broccoliului. Așezați broccoli într-un oală cu apă și fierbeți. Aduceți la fierbere timp de 4-6 minute sau până când bucățile de broccoli sunt crocante.
Într-o cratiță mare, topește restul de unt rămas. Se amestecă făina, sarea și piperul până acestea sunt complet amestecate. Adăugați treptat lapte. Aduceți la fierbere și amestecați timp de 3 minute până ce amestecul se îngroașă. Adăugați 1-1/2 căni de brânză și muștar și amestecați până când brânza este topită. Se iau acestea de pe foc și se amestecă o cantitate mică de amestec fierbinte în gălbenușuri. Întoarceți totul în tigaie, amestecând continuu. Se amestecă broccoli. Se lasă să se răcească ușor.

Într-un castron mare, bateți albușurile până se formează o spumă. Cu o spatulă, amestecați o pătrime din albușurile de ou în amestecul de broccoli până când nu rămâne nicio dungă albă. Amestecați treptat albușurile rămase până se combină. Se transferă în vasul pregătit. Se presară cu restul de brânză și pesmet. Introduceți tot amestecul la cuptor timp de 30-40 de minute la 180° C timp de 35-40 de minute sau până când partea superioară este umflată și centrul pare gata. Scoateți tava și lăsați să se răceascp timp de 15 minute. Este gata de servire. Poftă bună!

 

Supă crema de broccoli- rețetă cu broccoli ușoară

Această rețetă este groasă și aromată. Este o rețetă de broccoli ușoară simplă și delicioasă și este perfectă în serile reci când aveți nevoie de o mâncare gustuasă care să vă încălzească. Enjoy!

Aproximativ 6 porții

Timp total de preparare: 30-40 de minute

Ingrediente:
5 linguri unt
1 ceapă, tocată
1 țelină, tocată
3 căni de apă
8 căni de broccoli
3 linguri de făină universală
2 căni de lapte (orice lapte doriți)
piper negru măcinat și sare după gust

Mod de preparare:

Se topește 2 linguri de unt sau se adaugă ulei într-o oală medie, și se lasă ceapa și țelina în tigaie până se înmoaie. Adăugați broccoli și bulion, acoperiți și fierbeți timp de 10 minute. Se toarnă supa într-un blender, umplând vasul nu mai mult de jumătate. Țineți apăsat capacul blenderului cu un prosop de bucătărie și porniți cu grijă blenderul, folosind câteva impulsuri rapide. Se toarnă treptat până se omogenizează și se toarnă într-o oală curată. Alternativ, puteți folosi un blender pentru a face supa de broccoli cremoasă. În o cratiță mică, topim la foc mediu 3 linguri de unt, amestecăm făina și adăugăm laptele. Se amestecă până devine gros și se adaugă la supă. Se condimentează cu piper și sare și se servește. Poftă bună!

 

Budincă de broccoli-Rețete de broccoli cu brânză

Broccoliul și brânza merg mână în mână și sunt o combinație foarte bună în rețetele cu broccoli. Această mâncare este perfectă pentru a o savura cu toată familia. O să vă ia un pic mai mult din timpul dumneavoastră, dar efortul depus va merita pentru gustul delicios al rețetei.

Aproximativ 5-6 porții

Timp total de preparare: 70 de minute

Ingrediente:

230 de grame de broccoli tăiat

2 linguri unt

2 linguri de ceapa tocată în bucăți mici

2 linguri de făină universală

Piper după gust

1/8 linguriță nucșoară

1/2 linguriță sare

1-1/2 căni jumătate și jumătate de smântână ușoară

1-1/2 cesti Cheddar

3 ouă mari, bătute

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350 F. Ungeți un vas de copt cu unt/ ulei. Aranjați broccoli fiert în prealabil (după cum am explicat în prima parte a articolului) și scurs în caserola/ vasul pregătit. Încălziți untul într-o tigaie mare sau medie și adăugați. Se ține pe foc timp de 3 minute sau până când ceapa se înmoaie. Se amestecă făina până se omogenizează bine și se fierbe timp de 1-2 minute. Adăugați ardeiul, nucșoara și sarea. Continuați să gătiți la foc mic până când se îngroașă. Se amestecă brânza și se gătește doar până când brânza este topită. Adăugați aproximativ o treime din amestecul de sos de brânză fierbinte la ouăle bătute; adăugați restul de amestec treptat, combinând bine. Se toarnă peste broccoli. Coaceți la cuptor timp de 35 până la 50 de minute, până când un cuțit sau o furculiță introdusă în centrul caserolei de broccoli ies curate. Lăsați la răcit 10 minute și este gata de servit. Poftă bună!

 

Brioșe cu broccoli

Această rețetă cu broccoli este perfectă pentru diminețile în care rămâi fără timp și ai nevoie să iei ceva rapid și să mănânci. Poate fi servită cu foarte multe legume sau orice fel de carne doriți. Dacă nu aveți o mini tigaie pentru brioșe, le puteți face în forme de brioșe.

Aproximativ 10-12 porții (depinde de mărimea formelor)

Timp total de preparare: 15-20 de minute

Ingrediente:
2 căni de broccoli tocate mărunt (pentru a încăpea în forme)
1 cană de brânză cheddar mărunțită
2 ouă mari, bătute
2 linguri de făină de grâu (sau făină universală)
2 linguri de unt nesărat, topit
2 linguri de lapte
sare și piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare:

Înainte de a vă apuca de rețetă preîncălziți cuptorul la 180° C. Ungeți formele de brioșe cu orice ulei doriți. Într-un catron mediu sau mare combinați broccoli, brânză, ouă, făină, unt topit și lapte. Se condimentează ușor cu sare și piper după preferință și se amestecă bine. Se pune amestecul în formele de brioșe și se coace timp de 15 minute, până când este prăjită și aurită. Sunt gata de servire. Poftă bună!

 

Pui cu cheddar, bacon și broccoli

Este tentant să folosim arome noi de fiecare dată când gătim puiul, dar cu o bucată de bacon și cheddar nu poți greși. Poți să-l servești în combinație cu o porție de cartofi cu usturoi (rețeta de mai jos) sau cu niște legume fierte. O idee bună pentru un prânz rapid, sănătos și gustos și o rețetă cu broccoli excelentă.

Aproximativ 4 porții

Timp total de preparare: 35 de minute

Ingrediente:

4 jumătăți de piept de pui dezosat

1/4 cană sos teriyaki/ sos de soia

1/4 cană sos barbeque

4 felii de bacon gătite la tigaie, tăiate în jumătate

4 felii de brânză cheddar

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt. Înmuiați puiului în sosul teriyaki/ soia și așezați-l pe în tavă. Coaceți la  timp de 13-18 minute sau până când puiul pare gata. Pune sosul de gratar/BBQ peste pui și acoperiți cu bacon și brânză. Introduceți-l din nou la cuptor și coaceți timp de 4-5 minute până când brânza este topită complet. Serviți cu broccoli fiert (vezi cum se fierbe broccoliiul la începutul paginii) puiul delicios. Enjoy!

 

Broccoli cu somon la cuptor

Vrei să impresionezi lumea fără să muncești prea mult în bucătărie? O masă cu somon la cuptor este o rețetă cu broccoli sănătoasă pentru prânz pe care o poți servi cu prietenii sau familia. O poți servi singur și a doua zi de la gătirea mesei pentru că va fi la fel de bun.Chiar dacă ți-e frică să gătești pește la cuptor, credeți-mă ca această rețetă este foarte ușoară și nu-ți va lua mult timp. Are doar 5 ingrediente și poate fi servit cu legume, cartofi alături de broccoli.

Aproximativ 3 porții

Timp total de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

1 kg de somon

5 crenguțe de rozmarin proaspăt (sau orice alte ierburi proaspete doriți)

2 lămâi

2 linguri de ulei

1 linguriță sare

1/4 linguriță piper negru măcinat

4 catei de usturoi tocat

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220° C. Căptușiți un vas de copt mare sau o avă cu o bucată mare de folie de aluminiu. Ungeți folia cu ulei, apoi puneți 2 crenguțe de rozmarin în mijloc. Tăiați lămâia în felii subțiri puneți lângă rozmarin. Așezați somonul deasupra. Stropiți somonul cu uleiul de măsline și presărați sare și piper după gust. Împrăștiați usturoiul deasupra. Așezați restul de rozmarin și stoarceți sucul dintr-o lămâie deasupra.

Îndoiți folia de aluminiu în sus până când somonul este complet acoperit.

Coaceți somonul timp de 14-22 de minute, până când somonul este aproape complet gătit în partea mai groasă. Verifică somonul pentru a nu se arde. Când este gata scoateți somonul din cuptor și deschideți cu foarte mare grijă folia. Reintroduceți somonul și mai lăsați-l 2-3 minute până când peștele este gătit. Urmăriți cu atenție somonul ca să vă asigurați că nu se arde. Scoateți somonul din cuptor și serviți-l cu broccoli fiert (vezi cum se fierbe broccoliiul la începutul paginii). Nu lăsați-l să stea prea mult. Enjoy!

 

Sper că ați găsit o rețetă de broccoli pe care să o gătiți! Dacă vrei să gătești ceva mai aparte și unic:

Vezi și rețete asiatice 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here