65+ Citate despre respect, bun simț, caracter și respect de sine

0
43079
citate despre respect

Respectul se câștigă greu și se pierde extrem de ușor. Despre respectul nostru față de ceilalți dar și despre respectul pe care ni-l datorăm nouă înșine, v-am pregătit mai jos unele dintre cele mai expresive și bune citate despre respect. Le găsiți mai jos, structurate pe sub-tematici: citate despre respect în general, citate despre respect și bun simț, despre caracter și respect, omenie și respect, citate despre respect și iubire.

Cele mai bune citate despre respect

Mai jos am făcut o selecție din cele mai bune citate despre importanța respectului, despre lipsa de respect a celorlalți și cum ar fi bine să ne comportăm atunci când lipsește bunul simț în comportamentul celorlalți.

  1. Ceea ce permiți este ceea ce va continua.

2. Lipsa de limite invită la lipsă de respect.

3. Nu lăsa zgomotul făcut de opiniile celorlalți să acopere vocea ta interioară. – Steve Jobs

4. Respectă-te suficient cât să nu accepți nimic din ce nu te ajută să crești sau nu te face fericită.

5. Cel care își dorește trandafirul trebuie să îi respecte ghimpii. – proverb persan

6. Respectul este una din expresiile cele mai înalte ale iubirii.

7. Una dintre cele mai sincere forme de respect este să asculți cu adevărat ce îți spune celălalt.

8. Când oamenii te tratează ca și cum nu le pasă, crede-i. Chiar nu le pasă!

9. Dacă el nu face nimic ca să te păstreze, tu de ce încerci din răsputeri să rămâi? – Taylor Swift

10. Când cineva îți spune că l-ai rănit nu poți tu să decizi că de fapt nu l-ai/ai rănit-o. – Louis C. K.

11. Dragostea nu e un motiv pentru a tolera lipsa de respect

citate despre respect și iubire12. Celor în viață le datorăm respect, dar celor care nu mai sunt nu le datorăm decât adevărul. – Voltaire

13. Respectă-i pe ceilalți indiferent de nivelul la care sunt sau de nivelul la care te afli. Atunci când oferi respect, primești respect.

14. Toate relațiile noastre sunt o reflecție a relației noastre cu noi înșine. – Deepak Chopra

15. Trebuie să găsești curajul de a te ridica de la “masa” la care nu mai găsești respect.

16. Respectul e o formă de atenție permanentă.

17. Câteodată nu e vorba de ego, ci pur și simplu trebuie să spui “nu” pentru că te respecți pe tine însăți/însuți.

18. Fii prieten cu cel care e brutal de sincer, pentru că sinceritatea e una dintre cele mai înalte forme de respect. – Daniel Saint

19. Zidurile țin pe toată lumea afară. Limitele doar îi învață pe ceilalți unde este ușa. 🙂 – Mark Groves

20. O relație excelentă înseamnă două lucruri: în primul rând să identifici asemănările pe care le ai cu celălalt și în al doilea rând să îi respecți diferențele.

21. Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primit: nu accepta critici din partea celor la care nu te-ai duce niciodată să ceri sfaturi.

22. Întotdeauna va exista cineva care nu îți va vedea valoarea. Nu lăsa ca acel cineva să fii chiar tu!!

23. Dragostea de sine, respectul de sine, încrederea în sine – există un motiv pentru care toate au “sine” în numele lor: pentru că nu le poți găsi nicăieri altundeva.

24. Care e problema dacă îi pui pe ceilalți pe primul plan? Îi înveți că tu ești pe locul al doilea.


25. Să fii matur înseamnă să poți pleca din situațiile care îți amenință liniștea sufletească, respectul de sine, valorile, morala și încrederea de sine.

26. Respectul se câștigă, sinceritatea e apreciată, încrederea e câștigată, iar loialitatea este reciprocă.

27. Dacă încerci tot timpul să le dovedești celorlalți cât valorezi înseamnă că ai uitat deja care e valoarea ta.

28. Valoarea ta nu scade doar pentru că cineva e incapabil să îți vadă valoarea.

De multe ori greșim față de noi prin faptul că nu setăm limite și ceilalți instinctiv sau nu interpretează bunătatea noastră ca acceptarea unor comportamente pe care nu ar trebui să le acceptăm niciodată. Poate facem asta pentru că o iubim prea mult pe persoana respectivă sau trecem printr-o perioadă în care nu excelăm la categoria încredere în noi. Oricum ar fi, respectul pe care îl avem pentru noi se reflectă în respectul celorlalți. Dacă nu erați convinși, sperăm că v-au convins citatele de mai sus despre respect pe această temă.

Citate despre respect și bun simț

Bunul simț al celor șapte ani de acasă unii spun că e din ce în ce mai rar. Nu știm dacă suntem neapărat de acord cu asta, dar cu siguranță întotdeauna ne vom lovi de lipsa de bun simț și de respect a unora. Pentru astfel de situații veți găsi mai jos o mini-colecție de citate despre respect și bun simț. Nu poți avea respect fără bun simț și bune maniere. Practic respectul se manifestă printr-un comportament caracterizat de bun simț și bune maniere. Toate acestea sunt strâns legată și conectate. Această idee dar și altele sunt exprimate în aceste citate minunate de mai jos despre respect, bun simț și bune maniere.

29. Să te comporți frumos cu cineva de care nu-ți place nu înseamnă că ești fals, înseamnă că ești suficient de matur încât să accepți că nu îl placi și să te comporți civilizat.

30. Unul dintre semnele adevărate ale maturității este abilitatea de a fi în dezacord cu cineva fără să fim lipsiți de respect față de persoana respectivă. – Dave Willis

31. Nu îți cere niciodată scuze celorlalți pentru că nu au înțeles cine ești.

32. Când cineva se comportă urât cu tine, nu o lua personal. Pentru că asta nu spune nimic despre tine, dar spune foarte mult despre persoana respectivă.

33. Respectă sentimentele celorlalți. Chiar dacă asta nu înseamnă mare lucru pentru tine, poate să însemne totul pentru ceilalți.

34. Dacă te respectă, respectă-i! Dacă nu te respectă, respectă-i! Nu lăsa acțiunile celorlalți să îți scadă bunele maniere. Pentru că tu te reprezinți pe tine însuți/însăți, nu pe ceilalți.

35. Nu poți forța pe cineva să te respecte. Dar poți refuza să îi lași pe ceilalți să se comporte urât cu tine.

36. Câteodată trebuie să uiți ce simți și să-ți amintești ce meriți.

37. Nu te îneci căzând în apă. Te îneci dacă rămâi acolo…

38. Fii atent cu cuvintele pe care le spui, pentru că odată spuse nu mai pot fi uitate, doar iertate.
Citate despre caracter și respect

Caracterul este pentru noi prima și cea mai importantă condiție a oricărei relații de prietenie, amiciție, job, iubire etc. Dacă persoana cu care ne vom petrece ore, luni, ani nu are caracter restul nu prea mai contează. Sperăm că sunteți și voi de aceeași părere cu noi. Iată câteva citate despre caracter și respect care exprimă acest principiu dar nu numai. Respectul și caracterul sunt de asemenea legate de loialitate, de respectul față de dorințele și alegerile celuilalt, de acceptarea celuilalt așa cum este, fără să încerci să îl schimbi, despre a-l trata pe celălalt așa cum ți-ar plăcea să fii și tu tratat la rându-ți.

39. Nu poți să te repari pe tine stricând pe altcineva.

40. Respectul pentru noi înșine ne ghidează etica, respectul pentru ceilalți ne ghidează manierele. – Laurence Sterne

41. Singurii oameni cărora le datorez loialitate sunt cei care nu m-au făcut niciodată să le pun sub semnul întrebării loialitatea lor față de mine.

42. Respectă-te suficient cât să spui “merit pace” și să pleci de lângă oamenii sau lucrurile care nu te lasă să fii liniștit. – Jerico Silvers

43. Oamenii care sunt absorbiți de ei înșiși nu se gândesc decât la ce le este bine la momentul respectiv – nu au niciun fel de respect sau considerație pentru nimeni altcineva. Și apoi se întreabă de ce nicio relație a lor nu rezistă.

44. Nu mai aștepta loialitate de la oameni care nu-ți oferă nici măcar sinceritate.

45. Dacă trebuie să spui în mod constant cuiva cum te face să te simți și el nu își schimbă comportamentul, trebuie să înțelegi că nu îi pasă și nu te respectă.

46. Nimeni pe lumea asta nu are dreptul să te trateze urât. Citește din nou propoziția anterioară și nu uita!

Citate despre omenie și respect

Omenia pare de-a dreptul o noțiune excentrică în lumea în care trăim. Pare că fiecare dintre noi se luptă numai pentru binele propriu și nu ne mai interesează de consecințele alegerilor noastre pentru ceilalți. Suntem din ce în ce mai concentrați asupra binelui propriu. Dar omenia e o valoare și o virtute atât de umană și atât de conectată cu respectul. Mai jos aveți 3 citate despre omenie și respect, despre ce înseamnă să fii omenos și respectuos.

47. Acolo unde nu există respect reciproc, apar întotdeauna probleme. – Dizzie Gillespie

48. Să îi judeci pe ceilalți e uman, dar să ții pentru tine părerea ta despre alții înseamnă să ai clasă.

49. Oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că acțiunile lor au un efect asupra altor oameni. Așa că ai grijă ce spui și faci, pentru că nu e întotdeauna doar despre tine.

Citate despre respect și iubire


Totul pleacă de la respect spun unii. Fără respect nu există iubire. Nu e ca și cum după ce apar sentimentele de afecțiune ajungem să îl respectăm pe celălalt. Și cu toate acestea mulți dintre noi am fost dezamăgiți să constatăm că respectul și încrederea mutuală lipseau. Despre importanța respectului în iubire și despre cum ar fi bine să reacționăm când respectul lipsește dintr-o relație sunt cele câteva citate despre respect și iubire de mai jos.

50. Dragostea mea e necondiționată. Încrederea și respectul meu nu sunt.

51. Să pierzi pe cineva care nu te respectă sau nu te apreciază este de fapt un câștig, nu o pierdere.

52. Femeile cu adevărat puternice nu explică de ce vor din partea celorlalți respect. Pur și simplu nici nu interacționează cu cei care nu le oferă respect. – Sherry Argov

53. Respectul și loialitatea nu sunt o treaptă superioară într-o relație. Ele sunt cerințe apriori.

54. Limite – astăzi setez limite care îmi protejează starea mea de bine emoțională, timpul și energia. Așa cum eu mă iubesc și mă respect, și ceilalți mă vor respecta văzând relația pe care eu însămi o am cu mine.

55. Doar pentru că cineva nu te iubește așa cum ți-ai dori să te iubească nu înseamnă că nu te iubesc așa cum pot ei mai bine.

56. Limite – dacă cineva protestează când stabilești limite, cu atât mai multe înseamnă că trebuie să stabilești acele limite.

57. Nu vreau să mai trec vreodată prin situația în care să îi spun unui bărbat cum să se comporte cu mine!

58. O femeie nu va uita niciodată cum s-a purtat partenerul ei atunci când avea mai mari și mai mare nevoie de ajutorul lui.

59. Nu te urăsc. Doar că mi-am pierdut respectul pentru tine.

60. Învăț cum să ies din situații și cum să evit oamenii care îmi amenință liniștea sufletească, respectul de sine și încrederea în propriile forțe.


61. Dacă nu te respectă, respectă-te pe tine părăsind situația respectivă.

62. Nu controlez comportamentul tău și nici nu-mi doresc această sarcină…dar nu îmi voi cere scuze pentru că refuz să fiu tratat fără respect și să fiu mințită. Am standarde.

63. Oamenii din viața ta ar trebui să fie o sursă de mai puțin stres, nu de mai mult.

64. La vârsta la care am ajuns nu mă mai interesează decât consecvența, stabilitatea, respectul și loialitatea.

65. Să fii un tată bun începe cu a o respecta pe mama copilului tău.

66. Nu îl lăsa să te trateze urât doar pentru că îl iubești.

Acestea sunt cele câteva citate despre respect și respect de sine, caracter, omenie și bun simț care nouă ne plac cel mai mult. Sperăm că ați găsit și voi în această colecție citatele care să vă exprime starea, poate chiar frustrarea, dar și gânduri de mers mai departe după o experiență neplăcută cu cineva care s-a dovedit lipsit de caracter și respect. Dacă ai citate pe această temă pe care ai vrea să le împărtășești cu noi, am aprecia cu siguranță dacă îți faci timp să le lași în comentarii. 🙂

Citește și

100 Cele mai bune citate despre dezamăgire, regret și încredere trădată

100 cele mai adevărate citate despre oameni și natura umană

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here