100 Citate despre oameni și natura umană

0
62717
citate despre oameni

Oamenii – îi iubim, dar câteodată ne scot din sărite. 🙂 Alteori ne dezamăgesc sau ne mint. Oamenii sunt diferiți, dar ne avem unii pe alții. Iată mai jos multe citate despre oameni profunde, din care să te inspiri. Aveți mai jos citate despre oameni și ce înseamnă a fi om, citate despre oameni puternici, dar avem si citate din subcategorii mai puțin pozitive, pentru că am văzut că vă interesează: citate despre oameni falșicitate de dezamăgire oameni, citate despre oameni nerecunoscători sau fără caracter.

Citate înțelepte despre oameni

citate despre oameni 2Natura umană e complexă. Dar v-am pregătit mai multe citate despre oameni pline de tâlc care vă vor pune pe gânduri și vă vor ajuta să aveți așteptări mai realiste de la oameni. Pentru că, până la urmă, a fi om înseamnă să fii supus greșelii, să fii imperfect. Deși suntem cea mai apropiată ființă de perfecțiunea divină, ne lipsesc multe până acolo. 🙂

1. În timp, mi-am dat seama că oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.

I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.
― Maya Angelou

2. Oamenii au un potențial uriaș. Cei mai mulți pot realiza lucruri extraordinare dacă își asumă riscuri și dacă au încredere în ei. Dar totuși mulți nu realizează nimic extraordinar. Stau în fața televizorului ca și cum viața ar fi eternă. – Philip Adams

3. Stă în natura umană să învețe din propriile greșeli, nu din exemple. – Fred Hoyle

4. Râsul este cea mai mică distanță dintre doi oameni. – Victor Borge

5. Când cineva greșește, nu uita de toate lucrurile pe care le-a făcut bine.

6. Cea mai mare închisoare în care trăiesc oamenii este frica de ceea ce cred alții despre ei. – David Icke

7. Ține minte, nu poți ajunge unde ți-ai propus până când nu lași în urmă ce ți s-a întâmplat în trecut.

8. Nu uita, efortul pe care e cineva dispus să-l facă pentru tine e reflecția a cât de interesați sunt de tine.

9. Dacă ești important pentru cealaltă persoană, întotdeauna va găsi timp pentru tine. Fără scuze, fără minciuni și fără promisiuni încălcate.

10. Persoana potrivită va apărea și nu vei trebui să faci nimic ca să îi păstrezi interesul. Pentru simplul motiv că tu vei fi de ajuns.

11. Marea tragedie a vieții e că îmbătrânim prea devreme și devenim înțelepți prea târziu. – Benjamin Franklin

12. Toți consumăm minciuni când inimile noastre sunt înfometate…

13. Adevărul e ca o operație chirurgicală. Doare, dar vindecă. Minciuna e ca un calmant. Te ajută dar are efecte secundare…

14. Mama mi-a spus: de fiecare dată când îl vei ierta, el te va iubi mai mult și tu mai puțin. Așa că ziua în care el te va iubi cel mai mult va fi cea în care tu îl vei iubi cel mai puțin

15. Iertarea înseamnă să deschizi o ușă și să-ți dai seama că tu erai cel prizonier.

16. Dacă aștepți de la ceilalți să te împlinească nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit.

17. Cei care joacă un rol vor uita la un moment dat replicile potrivite. Fii atent la ele!

18. E o diferență între a renunța și a recunoaște când ai înghițit destule…

19. Unii oameni sunt înnebuniți de faptul că nu suferi pe cât ar aștepta ei să suferi…

20. Cei care au grijă de toți ceilalți din jurul lor sunt întotdeauna singuri când au și ei nevoie de cineva.

21. Să nu-ți fie frică să te eliberezi de oameni. Să-ți fie frică să nu te pierzi pe tine încercând să-i mulțumești pe toți cei din jurul tău.

22. Protejează-te, limitează timpul pe care îl petreci cu persoane negative.

23. Nu e normal să-ți dai foc ca să-i faci pe ceilalți să nu simtă frigul. – You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.


24. Evită oamenii care se joacă cu mintea ta. Evită-i pe cei care în mod repetat și intenționat fac și spun lucruri care știu că te supără. Evită-i pe cei care așteaptă ca ei să fie în topul listei tale de priorități, dar pentru care tu nu ești suficient de importantă pentru a fi pe lista lor. Evită-i pe cei care nu pot și nu vreau să-și ceară scuze în mod sincer.

25. Oamenii care nu pot fi fericiți cu ei însuși nu au cum să fie fericiți cu tine.

26.Cu cât le răspunzi mai puțin oamenilor negativi, cu atât viața ta va fi mai liniștită.

27. Câteodată te eliberezi de unii oameni fără să-ți dai seama. Nu te mai gândești în fiecare zi la ei, nu mai aștepți să-ți răspundă. Nu mai ești dispus(ă) să le oferi așa mult timp din timpul tău. Mergi pur și simplu mai departe. Îți vezi de ziua ta fără să-ți mai faci griji pentru ei. Nu mai aștepți să-și ceară scuze. Accepți că nu mai fac parte din viața ta. Și, uite așa, mergi mai departe….

28. Cei care nu pot să comunice au impresia că orice discuție e o ceartă.

29. Câteodată nu putem vedea decât cum ceilalți sunt diferiți de noi. Dar dacă ne uităm cu mai multă atenție vom vedea cât de asemănători suntem. – Jasmine

30. Să gândești e dificil, de aceea cei mai mulți oameni doar judecă. – Carl Jung

Citate adevărate despre om

citate dezamagire oameniCe înseamnă să fii om? Care e chemarea noastră pe acest Pământ? Ce ne împlinește, cât de importantă e dragostea pentru noi, oamenii? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care răspund citatele despre om de mai jos, extrase din scriile unor personalități contemporane sau trecute.

31. Toți avem o chemare. Și job-ul nostru real în viață este să ne dăm seama cât mai repede care e această chemare. Să înțelegi cine ai fost menit să fii și să începi să onorezi această chemare pe cât de bine poți. – citat Oprah Winfrey

32. Să crești e dificil. Schimbarea poate fi dureroasă. Dar nimic nu e mai dureros decât să rămâi blocat într-un loc/proiect/job în care nu te regăsești.

33. Omul ar trebui să caute ceea ce este, nu ceea ce crede că ar trebui să fie.

34. Fără iubire e trist să fii om. – Voltaire

35. Orice viață de om începe de mai multe ori. – Tudor Arghezi

36. Niciodată să nu judeci un om după părerea altora.

37. Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte. – Schopenhauer

38. Singura diferență între o zi bună și una rea este atitudinea ta.

39. Omul este rezultatul gândurilor sale. Ceea ce gândește, va deveni. – Mahatma Gandhi

40. Chiar și cei mai încrezători oameni în ei înșiși, s-au simțit ca niște străini sau s-au simțit nevăzuți și neauziți la un moment în viața lor. – Steve Carell

41. Cei mai mulți dintre noi sunt pe atât de fericiți pe cât se hotărăsc să fie. – Abraham Lincoln

42. De ce îi este omului astăzi foame? De iubire și de sens. – Nicolae Steinhardt

43. Oamenii ar trebui să își urmeze pasiunile. Îi va face mai fericiți decât orice altceva. – Elon Musk, antreprenor

44. O persoană fericită nu e o persoană aflată într-un anume context favorabil al vieții. Ci mai degrabă are un anumit set de atitudini. – Hugh Downs
Citate despre oameni puternici

Puterea unor oameni de a depăși orice obstacol și de a-și atinge visele ne inspiră și ne uimește câteodată. Ca de exemplu cea a președintelui american Roosevelt, care a rămas paralizat de la brâu în jos dar totuși, la 12 ani de la acest lucru, a fost ales președinte. Astfel de oameni sunt cel puțin inspiraționali. Mai jos aveți câteva citate care celebrează oamenii puternici.

citate despre om45. Unii oameni visează la cum arată succesul, în timp ce alții se trezesc în fiecare dimineață și fac să se întâmple acest succes. – Wayne Huizenga

46. Un învingător e un visător care nu a renunțat niciodată la visul lui. – Nelson Mandela

47. Când ceva e suficient de important pentru tine, îl faci chiar dacă șansele sunt împotriva ta. – Elon Musk

48. Stă în puterea oamenilor obișnuiți să aleagă să fie extraordinari. – Elon Musk

49. Avem nevoie de lideri care să nu iubească banii, ci dreptatea. Care să nu iubească publicitatea, ci umanitatea. – Martin Luther King Jr.

50. Oricine poate să renunțe. E cel mai ușor lucru de făcut. Dar să continui când oricine altcineva ar înțelege dacă ai renunța – asta înseamnă să fii puternic cu adevărat.

51. Oamenii puternici rareori au în spate un trecut simplu…

52. Cei puternici își fac timp să îi ajute pe ceilalți, chiar dacă și ei au propriile probleme personale.

53. Oamenii puternici își apără punctul de vedere, dar cei și mai puternici îi apără și pe cei din jurul lor. – Suzy Kassem . Varianta în limba engleză sună chiar mai bine ca acea în română: Strong people stand up for themselves, but stronger people stand up for others.

54. Oamenii plâng nu pentru că sunt slabi. Ci pentru că au fost cei puternici pentru prea mult timp. – Johnny Depp

55. Cei slabi nu vor putea niciodată să ierte. Iertarea e atributul oamenilor puternici. – Mahatma Gandhi

56. Dificultățile pe care ți le rezervă viața de multe ori te conduc la unele dintre cele mai frumoase momente ale vieții. Mergi mai departe. Provocările complicate construiesc oamenii puternici. – Roy T Bennett

57. De fiecare dată când am în fața mea o persoană puternică îmi vine să o întreb: cu ce demoni a trebuit să te lupți ca să devii atât de puternică?

58. Oamenii slabi vorbesc mult și nu fac nimic, oamenii puternici fac și nu vorbesc despre asta.

59. Puterea și rezistența nu vin fin succese. Devii puternic atunci când te lupți și te chinuiești. Când treci prin greutăți și te hotărăști să nu cedezi, asta e puterea adevărată. – Mahatma Gandhi – și varianta în engleză: Strength does not come from winning. Your struggles develop your strengths. When you go through hardships and decide not surrender, that is strength.

 

Citate despre oameni falsi


Oamenii falși – cine îi acceptă? De obicei doar cei la fel ca ei. Oamenii de caracter îi evită, doar că nu întotdeauna știi ce hram poartă. Iată câteva citate despre oameni falsi care să te ajute să te distanțezi de ei și să te aperi pe viitor de interacțiunea cu aceștia.

60. Câteodată trebuie să îi lași în pace pe ceilalți nu pentru că nu ți-ar păsa, ci pentru că lor nu le pasă de tine.

61. O persoană toxică nu se va schimba niciodată. Doar va schimba victimele și va continua să dea vina pe ceilalți.

62. Când oamenii te tratează ca și cum nu le-ar păsa, crede-i…

63. Singurul mod prin care poți câștiga un conflict cu o persoană toxică e să nu te angajezi într-un conflict cu ea.

 

Citate de dezamagire oameni

Cine poate spune cu inima pe inimă că nu a fost dezamăgit în viață până acum de alți semeni? Nimeni. Toți am trăit gustul amar al dezamăgirii, mai devreme sau mai târziu. Mai jos veți găsi mai multe citate de dezamagire oameni spuse de oameni dezamagiti, la fel ca noi. Haideți să vedem ce au de spus despre acești oameni. 🙂

64. Să eviți anumite persoane toxice pentru a nu te lăsa afectat emoțional nu e o slăbiciune, e înțelepciune. 🙂

65. Dacă lipsa mea nu te afectează deloc înseamnă că prezența mea n-are nicio semnificație…

66. Nu irosi cuvinte pe oameni care merită doar tăcerea ta. Câteodată cel mai puternic lucru pe care poți să-l spui este să nu spui nimic.

67. Care e diferența dintre Te plac și Te iubesc? Atunci când îți place o floare, o rupi. Dar când o iubești, o uzi în fiecare zi. Cine înțelege asta, înțelege esența vieții.

68. Dacă o altă femeie îți fură bărbatul, nu e răzbunare mai mare decât s-o lași să-l aibă. Bărbații adevărați nu pot fi furați.

69. În viață e important să știi când să te oprești din a-i demonstra cuiva cum stau lucrurile de fapt și să-l lași să pur și simplu să greșească.

70. Ce dezamăgire să aperi pe cineva pentru foarte mult timp crezând că e diferit doar ca să realizezi că toți ceilalți aveau dreptate…

71. Mi-ar plăcea să pot să mă întorc în timp la momentul în care te-am cunoscut și pur și simplu să trec mai departe. Pentru că, sincer, dacă făceam aș fi fost scutit(ă) de multă durere și suferință.

72. E timpul să te distanțezi de cei care te dezamăgesc în mod constant. E timpul să începi să te iubești pe tine însuți/însăți.

 

Citate despre oameni nerecunoscatori

Oamenii nerecunoscatori sunt cei care se gândesc numai la ei înșiși și la faptul că li se cuvine totul. Dar nu uitați, oamenii nerecunoscatori sunt în general nefericiți, pentru că nu pot fi recunoscători pentru ceea ce sunt și ceea ce au, așa că să nu ne gândim prea mult la ei. Să-i lăsăm la ale lor și noi doar să citim câteva citate despre oameni nerecunoscatori care să ne dea o perspectivă fresh asupra subiectului.


73. Oamenii nu observă ce facem pentru ei până când nu le mai facem…

74. Fii bun cu toată lumea, fără să aștepți recunoștință…

75. Unii oameni nu-ți vor fi recunoscători oricât de multe vei face pentru ei. Eliberează-te de ei. Stai cu cei care te apreciază și te înțeleg.  – Robert Tew

76. Dacă o fac des înseamnă că nu e o greșeală, înseamnă că ăsta e caracterul lor…

77. Cei care sunt nerecunoscători nu merită atenția ta. Oferă-le energia ta celor care te apreciază. – Brendon Burchard

78. Oamenii egoiști ajung la final să se aibă doar pe ei înșiși.

79. Recunoștința începe acolo unde impresia de “mi se cuvine” se termină.

80. Câteodată regret că am fost drăguț(ă), că mi-am cerut scuze deși nu greșisem cu nimic și pentru că i-am pus pe lista priorităților pe cei care nu meritau.

81. Nu mai fi pentru ceilalți ceea ce ei nu vor sau nu pot fi pentru tine.

82. Unele dintre cele mai profunde răni în viață vor veni de la cei pe care i-ai ajutat cel mai mult.

83. Există două categorii de persoane pe Pământ: cei care oferă și cei care primesc. Cei care primesc s-ar putea să “mănânce” mai bine, dar cei care oferă dorm mai bine.

84. Poți să stai întins complet, în timp ce ceilalți calcă pe tine și tot se vor plânge că n-ai stat destul de bine întins.

85. 3 moduri în care să-ți ratezi viața: 1. Să te plângi de tot și de toate. 2. Să-i învinuiești pe ceilalți pentru problemele tale. 3. Să nu fii niciodată recunoscător.

86. Nu oferi din timpul tău celor nerecunoscători.

87. Persoana în preajma căreia să nu fii niciodată e cea care se plânge de tot și care nu e niciodată recunoscătoare.

88. Trebuie să te oprești din a face lucruri pentru cineva atunci când acele lucruri ajung să fie așteptate și nu apreciate. / în engleză sună și rimează mai bine 🙂 You need to stop doing things for someone when you find out it’s expected rather than appreciated.

89. Acea persoană pentru care te sacrifici se va întoarce într-o zi către tine și-ți va spune că nu ți-a cerut să te sacrifici pentru ea.

90. Unii oameni nu vor aprecia niciodată ce faci pentru ei…

91. Nu toți din jurul tău vor aprecia ce faci pentru ei. De aceea trebuie să îți dai seama cine merită bunătatea ta și cine doar profită de tine…

92. Persoanele nerecunoscătoare se plâng de acel singur lucru pe care nu l-ai făcut pentru ele, în loc să fie recunoscătoare pentru celelalte sute de gesturi cu care le-ai ajutat.

93. Oamenii buni se satură la un moment dat să fie buni cu persoanele nerecunoscătoare.

94. Persoanele nerecunoscătoare produc negativitate. Nimănui nu îi face plăcere să fie de treabă cu cei nerecunoscători…

 

Citate despre oameni fara caracter

Există și această categorie. Și când dai de un exemplar din aceasta, parcă vrei să-ți verși năduful într-un fel sau să iei distanță de tot ce s-a-ntâmplat. De ce nu citind niște citate despre oameni fara caracter sau trimițându-i astfel de citat.

95. Să te maturizezi înseamnă să înțelegi că mulți dintre prietenii tăi nu sunt cu adevărat prietenii tăi.

96. Cea mai bună indicație a caracterului cuiva este: cum se comportă cu cei care nu îl pot ajuta cu nimic și cum se comportă cu cei care nu pot să îi răspundă cu aceeași monedă. – Abigail Van Buren

97. Aproape toți oamenii pot să depășească dificultățile vieții, dar dacă vrei să testezi caracterul cuiva, oferă-i putere! – Abraham Lincoln

98. Atunci când nu ți-e clar ce caracter are cineva, uită-te la prietenii lui. – proverb japonez

99. Măsura ultimă a caracterului unui om nu stă în modul în care se comportă atunci când îi este bine, ci în momentele dificile și controversate. – Martin Luther King Jr.

Acestea sunt citatele nostre despre oameni, printre care sperăm că ați găsit ceea ce căutați pentru starea în care sunteți acum. Ne-ar face plăcere să auzim feedback-ul vostru, ce v-a ajutat și ce v-a ajutat mai puțin în abordarea noastră.

Citește și

TOP 55 citate despre prieteni falsi și falsitate

Citate celebre despre viata, fericire, succes și lucrurile care contează cu adevărat

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here