TOP 55 citate despre prieteni falsi și falsitate

0
58524

Pentru că știm cu toții cât de important este să fim sinceri cu cei din jurul nostru, dar mai ales cu noi înșine, ți-am pregătit această colecție de citate despre prieteni falsi care să te ajute fie să treci peste o altfel de situație nefericită, fie să apreciezi dragostea celor care sunt alături de tine.

 

Citate despre prieteni falsi

 

1. Am prieteni falși, dar măcar dușmanii sunt pe bune. – Aleksandar Cotric

2. Mă pot încrede mai mult în dușmani cinstiți decât în prieteni falși. – Lorenzo de Medicicitate despre prieteni falsi

3. Dacă ai de gând să fii o persoană cu două fețe, cel puțin una dintre ele trebuie să fie drăguță. – Marilyn Monroe

4. Nu te teme de dușmanii care te atacă. Teme-te de prietenii care te lingușesc. – Dale Carnegie

5. Scopul nostru principal în viață este să îi ajutăm pe ceilalți, iar dacă nu îi poți ajuta, măcar nu îi răni. – Dalai Lama

6. Dacă toți oamenii ar ști ce vorbesc alții despre ei, nu ar mai exista nici patru prieteni în lume. – Blaise Pascal

7. Trăiește în așa fel încât dacă cineva te-ar vorbi de rău, nimeni nu l-ar crede.

8. Lasă-i să te judece. Lasă-i să te înțeleagă greșit. Lasă-i să te bârfească. Părerile lor nu sunt problema ta. Tu rămâi un om bun, iubește și simte-te liber în autenticitatea ta. Indiferent ce spun sau fac alții, să nu îndrăznești să te îndoiești de valoarea ta. – Scott Stable

 

Statusuri despre prieteni falsi care te barfesc

 

Surprinde acele persoane care s-au dovedit a fi prefăcute sau chiar rele față de tine prin aceste statusuri despre prieteni falsi care te barfesc cu care îi poți învăța ce înseamnă respectul de sine și importanța unei atitudini plăcute față de cei din jur.

Inevitabil, vom întâlni prin viață și prieteni falși. Aceștia fie sunt indiferenți față de prietenia pe care le-o arătăm, fie au chiar intenții rele, sperând să ne vorbească pe la spate sau să ne împiedice în ceea ce vrem să realizăm din invidie. Deși prietenii ne pot deveni o a doua familie, una pe care ne-o alegem, vom da și peste persoane care ne vor face să regretăm bunătatea și înțelegerea pe care le-am acordat-o. Cu toate acestea, este important să ne amintim că întotdeauna cel care face binele dezinteresat va fi mai câștigat decât cel care alege să facă rău.
9. Bârfește-mă. Tu îți obosești gura, eu îmi trăiesc viața.

10. Falsitatea este cel mai nou trend și se pare că și unii dintre prieteneii mei îl urmează.

11. Oricine îți împărtășește o bârfă este mereu gata să bârfească despre tine. – proverb spaniol

12. Ignoră-i pe cei care te vorbesc pe la spate. Acolo este locul lor – în spatele tău.

13. Cel ce își drămuiește cuvintele este o comoară. Măsurarea cuvintelor este cea mai prețioasă măsură. Dacă ești bârfitor, în curând lumea te va bârfi și pe tine, la rândul tău.

14. Cei care te bârfesc o fac doar pentru că le e teamă de tine.

15. Ei vorbesc despre tine pentru că, dacă ar vorbi despre ei, nimeni nu i-ar asculta.

16. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să elimini oamenii falși din viața ta pentru a face loc pentru cei care chiar merită să îți fie prieteni.

17. Amintește-ți că trebuie să fii recunoscător celor care te bârfesc pentru că bârfa este chiar o măsură a înteligenței.

18. Nu mă doare că vorbești prea mult despre mine atâta timp cât nici tu nu te superi că nu te ascult.

 

Mesaje pentru prieteni falsi

 

Prietenia este, după legătura atât de strânsă cu membrii familiei, relația de lungă durată pe care fiecare și-o formează liber, pe parcursul vieții. Adesea, este destul de ușor pentru oricine să își găsească persoanele drage cărora să le poată spună prieteni, dar, pentru fiecare dintre noi, vor apărea la un moment dat și acele persoane dificile, poate chiar cu intenții rele, care se vor dovedi a fi prieteni falși. Indiferent de atitudinea pe care intenționăm să o manifestăm, cel mai important este să rupem această legătură.

Amintește-ți cât de importante sunt liniștea și bucuria ta inspirându-te din aceste mesaje pentru prieteni falsi și trimițându-le celor care ți-au trădat încrederea aceste vorbe care le pot oglindi propriul comportament.

 

19. Dacă prietenii tăi îți bârfesc ceilalți prieteni, pentru ca mai apoi să aibă cele mai dulci vorbe atunci când vorbesc direct cu ei, fii sigur că la fel fac și cu tine. Imediat ce încetează să vorbească cu tine, încep să vorbească despe tine.

20. Când eşti fericit, toţi sunt prieteni cu tine.

21. Persoanei care a trădat dragostea i-am putut găsi o scuză, dar a fost o greșeală. Pentru cel care a trădat prietenia, nu pot găsi o scuză.

22. Un bărbat ar trebui să-şi aleagă un prieten care e mai bun decât el însuşi. Există o mulţime de cunoştinţe în lume, dar foarte puţini prieteni adevăraţi.

23. Învingătorul are mulţi prieteni, cel învins are doar prieteni buni.

24. Prietenii falși sunt foarte buni și atenți cu tine, dar doar atunci când au un interes anume. Prietenii cu adevărat buni și atenți sunt cei care sunt mereu amabili și drăguți cu tine, indiferent dacă au sau nu nevoie de ceva de la tine.

25. Mai bine fără prieteni decât cu prieteni răi.

26. Mai devreme sau mai târziu, toată lumea își scoate măștile. Atunci poți să vezi cine este prietenul tău cu adevărat.

27. Găseşte prieteni în zilele bune pentru a-i pune la încercare în zilele rele.

28. Prietenul fals este la fel ca o umbră – te urmărește atunci când mergi prin soare, dar dispare atunci când te afli în întuneric.

 

Citate pentru prieteni falsi
Adesea, găsim în citate ceea ce ajungem să învățăm din propria experiență. Acesta este și cazul prieteniilor ce eșuează, dar nu din vina noastră. Sperăm că prin următoarele citate pentru prieteni falsi să îți amintim cât de important este să depășești relațiile nereușite și să te concentrezi pe persoanele ce contează cu adevărat.

 

29. Pe măsură ce urci spre vârful societății, găsești tot atâta noroi precum găsești în pătura inferioară a societății; numai că acolo, pe pisc, noroiul este zvântat și poleit. – Honore de Balzac

30. Nimic nu este mai rapid decât lumina, cu excepția veștilor proaste, care au propriile lor legi. – Douglas Adams

31. Adevărații prieteni sunt aceia care se află alături de noi atunci când ni se întâmplă lucruri bune și se bucură de victoriile noastre. Falșii prieteni apar în momentele grele, cu mutra plouată de „solidaritate” cu noi, dar, de fapt, suferința noastră îi consolează pentru viața lor mizerabilă. – Paulo Coelho

32. Oamenii fac bani falși, iar banii fac oameni falși.

33. Unii oameni sunt ca niște orologii care arată o oră și sună alta. – proverb danez

34. Un om fățarnic are două fețe și niciun obraz. – Nicolae Iorga

35. Vor exista mereu oameni care te vor răni, așa că trebuie să îți păstrezi încrederea și doar să ai mai multă grijă în cine ai încredere și a doua oară. – Jose Garcia Marquez

36. Favoarea dă naștere la invidie și invidia la bârfeală. – George Călinescu

37. Nimic nu este mai amar decât otrava prieteniei false. – Emil Gârleanu

 

Statusuri despre prieteni falsi

 

Unii dintre noi  au în grupul de prieteni acea persoane căreia îi place să ne bârfească. Aceste statusuri despre prieteni falsi vor arăta persoanelor din grupul tău că, pe lângă faptul că ai aflat de felul în care se comportă, ești complet detașată de „prietenia” care v-a legat atâta timp.

 

38. Uită-te în spate să vezi ce ai pierdut, apoi uită-te în față să vezi și pentru cine.

39. Omul fals nu este cel care te-a mințit. Este cel care, după ce te minte, are curajul să te privească în față.

40. La un moment dat, și oamenii falși își vor arăta adevărata față pentru că nimeni nu poate să joace un rol pentru totdeauna.

41. Uneori aș vrea ca oamenii să fie la fel ca banii: dacă îi pun în lumină, să îmi pot da seama dacă sunt falși sau nu.

42. Îmi iubesc prietenii, dar pe dușmani îi iubesc cel mai mult pentru că invidia lor mă face să fiu cu o treaptă deasupra lor.

43. Atunci când o persoană are două fețe, cel mai important este să îți amintești că niciuna dintre ele nu merită încrederea ta.

 

Citate despre prieteni falsi in engleza

 

Când cuvintele par că nu vor să fie de partea ta, ai nevoie de vorbele deja rostite și scrise ale unei care știe situația prin care ai trecut. Astfel, aceste citate despre prieteni falsi in engleza pot fi perfecte pentru momentele în care natura sentimentelor pe care ți le poartă cel pe care l-ai crezut prieten te întristează sau îți dă de gândit.

Adesea, limba engleză ne oferă și nouă, vorbitorilor de limba română, acces la o plajă extrem de largă de cuvinte și expresii ce pot exprima mult mai bine și mai aproape de adevăr sentimentele noastre. Întrucât engleza este parte din viețile noastre de zi cu zi, fie prin intermediul rețelelor de socializare, fie prin intermediul termenilor pe care i-am împrumutat din această limbă, ne este foarte ușor să apelăm la ea chiar și în momentele mai puțin fericite. Astfel, sperăm că poți găsi vorbele înțelepte sau pline de adevăr pe care le cauți printre următoarele citate despre prieteni falsi in engleză.

 

44. Having fake friends is like hugging a cactus. The tighter you hug, the more pain you get. – Riza Prasetyaningsih / Să ai prieteni falși este ca și cum ai îmbrățișa un cactus. Cu cât îmbrățișezi mai puternic, cu atât te doare mai tare. – Riza Prasetyaningsih

45. Some people will only love you as much as they can use you. Their loyalty ends where the benefits stop. / Unele persoane te vor iubi doar atât cât vor avea nevoie de tine. Loialitatea lor se sfârșește acolo unde beneficiile pentru ei încetează.

46. You don’t lose friends because real friends can never be lost. You lose people masquerading as friends, and you’re better for it. – Mandy Hale / Nu poți pierde prieteni pentru că un prieten adevărat nu poate fi pierdut. Poți pierde doar persoane care se costumează în prieteni, și așa ești mai câștigat. – Mandy Hale

47. Friends don’t leave their friends for other friends. / Prietenii nu își părăsesc prietenii pentru alți prieteni.

48. I’d rather have an enemy who admits they hate me, instead of a friend who secretly puts me down. / Aș prefera să am un dușman care admite că mă urăște în locul unui prieten care mă jignește pe la spate.

49. A friend is one that knows you as you are, understands where you have been, accepts what you have become, and still, gently allows you to grow. – William Shakespeare / Prietenul este o persoană care te cunoaște așa cum ești, înțelege de unde vii, acceptă ceea ce ai devenit, și continuă să iți permită să crești. – William Shakespeare

50. The word “friend” is a label anyone can try on. You decide who is best suited to wear it. – Carlos Wallace / Cuvântul „prieten” este o etichetă pe care oricine o poate încerca. Tu decizi cine este cel mai potrivit pentru a o purta. – Carlos Wallace

51. Everybody isn’t your friend. Just because they hang around you and laugh with you doesn’t mean they are your friend. People pretend well. At the end of the day, real situations expose fake people, so pay attention. / Nu toată lumea este prietenul tău. Doar pentru că stă cu tine și râde alături de tine nu înseamnă că este prietenul tău. Oamenii se prefac foarte bine. În final, situațiile reale demască prietenii falși, așa că fii atent mereu.

52. People may not always tell you how they feel about you, but they will always show you. Pay attention. – Keri Hilson / Oamenii poate nu îți vor spune întotdeauna ce cred despre tine, dar mereu îți vor arăta. Fii atent. – Keri Hilson


53. I’ve got more respect for someone who comes out and says they don’t like me than for the ones who act like they do but talk bad about me when I’m not around. – Mitchell Perry / Am mai mult respect pentru cineva care îmi spune direct că nu mă place decât pentru cineva care se comportă de parcă mă place, dar mă vorbește pe la spate. – Mitchell Perry

54. True friends are always there for you. Fake friends only appear when they want something from you. / Prietenii adevărați sunt mereu acolo pentru tine. Prietenii falși apar doar atunci când vor ceva de la tine.

55. An insincere and evil friend is more to be feared than a wild beast; a wild beast may wound your body, but an evil friend will wound your mind. – Buddha / Un prieten mincinos și rău este mult mai periculos decât o fiară sălbatică; un animal sălbatic poate să îți rănească trupul, dar un prieten rău îți va răni mintea. – Buddha

 

Sperăm că aceste citate despre prieteni falsi te vor ajuta să înfrunți o astfel de persoană pentru a-ți transforma grupul de prieteni în acea a doua familie de care să te poți bucura zi de zi.

 

Citește și

65+ Citate despre respect, bun simț, caracter și respect de sine

60+ citate despre prietenie – despre prietenii buni și prietenia adevarata

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here