21 filme de aventură super palpitante și distractive

0
12445
top filme de aventura

Vrei să vezi un film de aventură bun? Atunci ai venit în locul potrivit, pentru că vei descoperi mai jos 21 filme de aventură cu eroi adevărați, cu călătorii pline de peripeții palpitante, încercări și descoperiri. Eroii lor sunt în căutarea unor comori ascunse sau sunt într-o cursă contra cronometru pentru a descifra un mare mister. Toți trec prin urmări ca-n filme :), călătoresc și descoperă oameni și culturi diferite. Dar filmele de aventuri înseamnă, pe lângă distracție și călătorii, descoperiri și transformări personale. Vor găsi dragostea sau un sens mai adânc al vieții. 😀

Filme de aventură noi

1. The lost city / Orașul pierdut (2022)

the-lost-city filme 2022O combinație de comedie romantică și film de aventură care merge ca uns în primul rând datorită celor doi actori din rolurile principale, Sandra Bullock și Channing Tatum. Să nu uităm și de Brad Pitt într-un rol secundar care e cât pe ce să fure show-ul.

Sandra Bullock, o scriitoare de cărți romantice, ca să nu zicem de-a dreptul erotice, e debusolată. Ecranizările cărților ei îl au în rolul de erou pe Alan, adică Channing Tatum, un actor superficial, dar cu sex-appeal cât carul. Lui îi place de ea, ea refuză ideea, dar după ce ajunge în junglă printr-un concurs de împrejurări, Alan pleacă în căutarea ei…

Orașul pierdut e neașteptat de simpatic și haios, de neratat dintre filmele din 2022 de aventură / comedie lansate până acum.

2. The Adam Project (2022) – disponibil pe Netflix

the adam project filme netflix 2022Mulți dintre noi îl îndrăgesc pe Ryan Reynolds pentru talentul de a nu se lua mai niciodată în serios. După succesul de public Red Notice tot de pe Netflix, Ryan Reynolds joacă alături de Zoe Saldana și Jennifer Garner în filmul de aventură SF, The Adam Project.

Un călător în timp (Ryan Reynolds) face echipă cu versiunea lui mai tânără și tatăl său pentru a se împăca cu propriul trecut, în timp ce salvează viitorul. 🙂 Cam complicat, dar Ryan Reynolds face scenariul să pară nu doar simplu de parcurs, ci și delicios de simpatic. Nouă ni s-a părut chiar mai amuzant decât în Red Notice. 😉

Îl găsești pe Netflix.

3. The Call of The Wild (2020)

Call-of-the-Wild filme noi 2020A venit primăvara, așa că mulți simțim chemarea naturii și a aventurii. 🙂 Așa că vă propunem un film nou de aventură, în care joacă cel mai cunoscut actor al filmelor de aventură: Harrison Ford.

Ce-i drept, nu mai e chiar la prima tinerețe, și nici la a doua :), dar The Call of The Wild merită văzut pentru senzația de libertate, pentru spiritul de aventură și pentru umanitatea și empatia lui. E un film destul de convențional (e de fapt o adaptare după un roman), dar  minusul lui semnificativ este faptul că exagerează cu imaginile create pe calculator, inclusiv cu cele ale personajului principal, câinele Buck.

Buck e un St Bernard imens, cu suflet mare, super blând, care trăiește cu stăpânii lui undeva în California. Doar că într-o noapte este răpit de hoți fără scrupule care îl vând pentru profit. Așa că Buck ajunge să tragă la sania unui poștaș din Canada, într-o regiune super îndepărtată, sălbatică și friguroasă. Așa începe aventura lui Buck, care se va intersecta la un moment dat cu destinul lui John Thornton (Harrison Ford).

4. Cerul de la miezul nopții / The Midnight Sky (2020) – Netflix

the-midnight-sky-filme netflix 2020Lansat de Netflix, Cerul de la miezul nopții e penultimul film al lui George Clooney, regizat de el și în care joacă rolul principal. Nu este un film perfect, dar are meritele lui, pe lângă faptul că îl vedem pe Clooney într-un super rol. 🙂 Are o poveste emoționantă și plină de dramatism, plus interpretări excelente.

Ce face un om de știință într-o lume post-apocaliptică? Încearcă să salveze o navă care se întoarce pe Pământ, întorcând-o din cale. George Clooney e Augustine, singurul om care mai trăiește pe suprafața Pământului, undeva în zona arctică. Înainte ca atmosfera Pământului să devină complet irespirabilă, va trebui să se lupte cu frigul îngrozitor și alte adversități pentru a salva și o fetiță ce a fost lăsată în urmă la evacuarea planetei.

5. 4L (2019) – film de aventură în Sahara pe Netflix

4L-cele mai bune filme netflixE unul din acele filme de aventură excelente pe care nu am fi ajuns să îl vedem dacă nu era preluat de Netflix în grila sa. Asta pentru că nu a avut parte de prea mare promovare. Cum să nu merite să vezi un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi. Cu siguranță un must see dintre filmele 2019 disponibile pe Netflix.

Filme de aventură mai vechi

6. Le fils de francais / Fiul francezului (1999) – Netflix

E o comedie de aventură franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix de curând. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, în timp pe cealaltă n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii – gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

7. The Last of the Mohicans / Ultimul mohican (1992)

ultimul mohican filme aventurăVrei să vezi un film de aventură cu indieni americani? 🙂 Cu siguranță răspunsul nu poate fi decât da, dacă te-ai delectat când erai mic(ă) cu aventurile lui Winnetou și Old Shatterhand, din cărțile lui Karl May.  

The Last of the Mohicans îşi are eroul în Hawkeye (Daniel Day-Lewis), un hibrid al culturilor indiene şi engleze, ce se îndrăgosteşte de frumoasa Cora Munro (Madeleine Stowe). Împreună cu tatăl său adoptiv Chingachgook şi fratele său Uncas, Hawkeye trebuie să o protejeze pe ea şi sora ei în timpul războiului dintre Franţa şi Marea Britanie pentru controlul asupra coloniilor americane.

În parte poveste de dragoste şi în parte film de aventură, The Last of the Mohicans este, vizual vorbind, unul dintre cele mai frumoase filme realizate de Michael Mann. Iar ultimele 9 minute din film sunt, probabil, una dintre cele mai intense experienţe cinematografice la care poţi lua parte. Scena este un carusel de emoţii. În mod surprinzător conflictul principal este rezolvat aici nu de eroul alb, Hawkeye, ci de Chingachgook însuşi, ultimul mohican, într-unul dintre momentele iconice ale filmului.

 

8. Diarios de Motocicleta / Jurnal de călătorie (2004)

  diarios da motocicleta filme aventură

Vrei o aventură în America Latină? Diairos de Motocicleta surprinde în primul rând prin frumusețea Americii Latine: Anzii, Amazonul și Macchu Picchu. Filmul regizorului brazilian Walter Salles (Paris, je t’aime, Dark Water) reconstituie drumul iniţiatic al lui Ernesto Che Guevara (Gael Garcia Bernal) în 1952.

Hotărât să vadă și să simtă teritoriile cunoscute doar din cărţi, studentul Che Guevara pornește într-o călătorie prin regiunile sălbatice ale continentului. Partea riscantă şi îndrăzneaţă a călătoriei este vehiculul la care apelează, o motocicletă Norton 500 care îl va pune în încurcătură cam tot atât de mult pe cât îi va fi de folos. Nu suntem fanii figurii politice a lui Che, dar filmul este minunat. 🙂 La final, Che Guevara spune, ca orice călător la finalul unui drum inițiatic: mergând prin America m-am schimbat mai mult decât aș fi crezut. Nu mai sunt eu. Nu mai sunt același eu.

 

9. Inglourious Basterds / Ticăloși fără glorie (2009)

Ca orice aventură cinematografică semnată de Quentin Tarantino, și aceasta te satisface pe deplin. 🙂

E greu să rezişti tentaţiei de a rescrie istoria atunci când îţi propui să faci un film despre Al Doilea Război Mondial, dar Quentin Tarantino nici măcar nu a încercat să reziste. Rezultatul este un film în care o ceată de evrei americani încearcă să asasineze liderii nazişti şi sunt gata să scalpeze pe oricine le stă în cale. Inglourious Basterds nu dă doi bani pe corectitudine politică şi construieşte nişte eroi atipici care sub conducerea lui Aldo Reine (Brad Pitt) încearcă să-şi ducă misiunea la bun sfârşit, deşi sunt deconspiraţi la tot pasul de accentul lor american şi de gesturile foarte diferite de ale nemţilor.

 

Filme de aventură de văzut pe Netflix

Pe lângă The Adam Project (2022), 4L, Cerul de la miezul nopții și Fiul francezului de mai sus, îți recomandăm alte 2 filme de aventură pe care le poți găsi de asemenea pe Netflix.

10. The Revenant – Legenda lui Hugh Glass (2015)

the revenant cele mai bune filme netflix

Tot în peisajele sălbatice din Statele Unite se petrec și aventurile personajului principal din The Revenant. Cu multe scene memorabile, The Revenant este un adevărat film de aventură pe viață și pe moarte. Inspirat din fapte reale, acțiunea are loc în anul 1823 în America de Nord, iar în centrul ei se află Hugh Glass, interpretat de Leonardo DiCaprio.

Hugh Glass este membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este atacat de un urs grizzly și rănit grav. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni (personaje interpretate de Tom Hardy, Will Poulter și Domhnall Gleeson) pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar, de frica să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și îl abandonează. Eroul, însă, reușește să supraviețuiască și se târăște mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, motivat fiind de planurile sumbre de răzbunare pe cei care l-au părăsit.

The Revenant este filmul regizat de Alejandro González Iñárittu cu care a câștigat 3 premii Oscar: pentru regie, cel mai bun actor (Leonardo DiCaprio) și imagine. Urmărește și trailerul The Revenant.

Îl poți vedea pe Netflix.

 

11. Seven years in Tibet / Șapte ani în Tibet (1997)

Șapte ani în Tibet este despre călătorii și aventuri, care ne conduc să ne schimbăm în interior. În plus, exotismul lumii prin care călătoresc cele două personaje principale fac din Șapte ani în Tibet o experiență cinematografică deosebită, care te va marca vizual.

Doi oameni ai muntelui încearcă să cucerească un vârf muntos din India, dar sunt surprinși acolo de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial. Printr-un concurs de împrejurări, cei doi ajung în Tibet, unde Heinrich, interpretat de tânărul pe atunci Brad Pitt, devine unul dintre mentorii viitorului lider spiritual al tibetanilor. Relația dintre cei doi este o experiență de învățare pentru amândoi. Delicatețea și bunătatea lui Dalai Lama, în fond încă un copil, dar deja foarte înțelept, îl ajută pe Heinrich să devină o persoană și un tată mai bun.

Îl poți urmări de asemenea pe Netflix, ca și The Revenant.

 

Filme de aventură în care personajele principale sunt tineri sau adolescenți

Pe vremea copilăriei și adolescenței consumam pe nerăsuflate cărți și filme de aventură. Îmi imaginez că acum copiii și adolescenței se bucură și mai mult de astfel de romane și producții de film. Ca să retrăiești emoțiile copilăriei când citeai romane sau vedeai filme de aventură, am inclus în listă și trei producții în care eroii sunt adolescenți. 🙂

12. Into the Wild / În sălbăticie (2007)

            into-the-wild-filme aventură

Sau ce zici de un film de aventură a cărei acțiune se petrece în Alaska și Arizona? Este povestea lui Chris, un personaj ce nu ezită să se aventureze în sălbăticie. Producţia lui Sean Penn, inspirată de cazul real al lui Christopher Johnson MacCandless, redă cei doi ani petrecuţi de acesta călătorind singur prin Statele Unite.

Dispreţuind valorile moderne, Chris caută fericirea sub o altă formă. Personajul refuză categoric să muncească pentru a-şi construi o carieră, catalogând-o ca “o invenţie a secolului al XX-lea”. Alegând să trăiască în cea mai mare parte a timpului ca un pustnic, renunţând inclusiv la bani, personajul capătă o aură aproape mistică.

Pentru cei pe care îi întâlneşte în parcursul său, Chris devine un soi de înger păzitor, ajutându-i să se regăsească sau să iasă din impas.

Se găsește de asemenea pe Netflix.

13. Life of Pi / Viața lui Pi (2012)

life of piVrei să vezi un film de aventură fascinant, în care omul trebuie să îmblânzească natura în mijlocul unui naufragiu? Viața lui Pi e o poveste care te va inspira și, în același timp, un deliciu vizual. Life of Pi e povestea lui “Pi” Patel, un băiat indian care isi pierde familia intr-un naufragiu, fiind nevoit sa petreaca 227 de zile in largul Oceanului Pacific pe o barca de salvare. Dar nu oricum ci împreună cu un tigru bengalez imens. Relatia complexa care se construieste intre Pi si periculosul său companion, lupta pentru supravietuire și aventurile prin care vor trece împreună transformă aventura lui Pi într-o adevărată parabolă.

Filmul Life of Pi, bazat pe romanul cu același nume scris de Yann Martel, este o creatie a regizorului Ang Lee (Brokeback Mountain, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Hulk, Sense and Sensibility), castigatorul premiului Oscar in 2006 pentru filmul Brokeback Mountain.

Vezi trailerul Life of Pi și citește recenzia noastră a acestui film de aventură.

14. Y tu mama tambien – aventura adolescenței prin care se face trecerea la maturitate

Y-Tu-Mama-TambienIn filmul lui Alfonso Cuaron, Julio Zapata (Gael Garcia Bernal ) este un adolescent fără prea multe griji sau principii în căutarea unui scop. Scop pe care îl găseşte din curiozitate sau plictiseală atunci când întâlneşte o femeie matură extrem de atrăgătoare. Așa că Julio şi cel mai bun prieten al său, Tenoch, pleacă în vacanța de vară alături de o Mrs. Robinson mexicană.

Pe drum ei îşi explorează sexualitatea, își testează limitele prieteniei și descoperă gelozia. Dar şi plaja la care toţi visau, fără să ştie dacă există cu adevărat. Călătoria presărată cu picanterii este mai degrabă un rit de trecere de la adolescenţă la maturitate pentru băieţi, de la maturitate la moarte pentru însoţitoarea lor.

 

15. Moonrise Kingdom / Aventuri sub clar de lună (2012)

Vrei să vezi o aventură emoționantă cu adolescenți? Atunci dă-i o șansă lui Moonrise Kingdom/ Aventuri sub clar de lună. E un film de aventură cu adolescenți, dar e la fel de plăcut de urmărit la orice vârstă. Cei doi tineri trăiesc prima poveste de dragoste și fug de acasă, în căutarea plajei perfecte. În urma lor, se naște o furtună de căutări înfrigurate, din partea părinților și autorităților. Sam și Suzy trăiesc prima aventură din viața lor, campând pe insula unde au fugit în locuri de o frumusețe care-ți taie respirația. Insula este idilică, totul pare în aceeași stare ca la început de timpuri. În răstimp, cei doi își descoperă reciproc gusturile și talentele. Suzy citește cărți despre personaje cu puteri magice și ascultă muzică franțuzească. Sam pictează și este un cercetaș foarte responsabil.

Moonrise Kingdom este o comedie-drama in stilul altor filme semnate de Anderson: The Grand Budapest Hotel, Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic with Steve Zissou. În film joaca obisnuitul regizorului american, Bill Murray, in rolul tatalui fetei. Plus alti actori unul si unul: Bruce Willis (politistul in misiune), Edward Norton (cercetas), Frances McDormand (mama fetei). Din distributie fac parte si Tilda Swinton, Harvey Keitel si Jason Schwartzman. Citește recenzia noastră la Moonrise Kingdom.

Filme de aventură science-fiction

Noua tipologie a filmelor de aventură este cea SF. Acțiunea nu se mai petrece în trecut, ci în viitor. Nu mai vedem exploratori prin Amazon și căutători de comori ascunse. Ci supereroi și oameni din viitor care trăiesc aventuri tipice vremurilor trăite de ei.

16. Snowpiercer / Expresul zăpezii (2013)

filme aventură sf SnowpiercerAcțiunea filmului este plasată în viitor, când după un experiment ratat în care s-a încercat stoparea încălzirii globale, toate viețuitoarele dispar, cu excepția pasagerilor din trenul Snow Piercer care străbate Pământul. Toată aventura se întâmplă în acest tren care merge și merge fără întrerupere, ca într-un coșmar care se repetă la nesfârșit. În lupta pentru supraviețuire, în tren se creează grupuri de interese și revolte.

Filmul lui Bong Joon-ho îi are în distribuție pe Tilda SwintonChris Evans (Not Another Teen Movie, seria Captain America), Song Kang-hoOctavia Spencer și Ed Harris (A Beautiful Mind, The Hours, Game Change). Vezi trailerul Snowpiercer. Sau citește recenzia.

 

17. Inception / Începutul (2010)

O aventură pe care personajul principal o trăiește nu în tărâmuri îndepărtate, ci în mintea altor oameni? In Inception problema centrală este definirea realităţii, ca și în clasicul Matrix. In filmul lui Christopher Nolan oamenii pot intra unii în visele celorlalţi. Astfel, se coboară spre zonele mai profunde ale minţii visătorului, sărind din vis în vis. În universul din Inception, ca şi în Matrix, nu există limite. Oraşele sunt construite într-o clipă, iar legile fizicii pot fi sfidate fără niciun pericol.

Această lume este însă mai periculoasă decât cea reală. Pentru personajul principal, Cobb (Leonardo Di Caprio), visul devine o a doua realitate din care nu mai poate sau nu mai vrea să se trezească.

Partea bună este că poți vedea acest clasic deja al filmelor science fiction pe Netflix, la fel ca și Interstellar. Vezi trailerul Inception.

18. Avengers / Răzbunătorii

Filmele de aventură evoluează și nu trebuie să le purtăm pică celor care le produc. Deși suntem fanii lui Indiana Jones. Acum aventurile sunt create pe calculator, iar eroii sunt supereroi. Dar mesajele lor sunt la fel de profunde, iar distracția oferită la fel de plină de suspans.

The Avengers (Razbunatorii) este un blockbuster Marvel cu super eroi.  Captain America conduce “echipa” de superpersonaje din benzile desenate Marvel ecranizate în ultimii ani. Supereroii sunt Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America). Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow) si Jeremy Renner (Hawkeye).

In The Avengers, Nick Futy interpretat de Samuel L. Jackson, seful organizatiei de pace S.H.I.E.L.D., ii recruteaza pe Iron Man, the Hulk, Thor si Captain America pentru a-si uni puterile speciale in lupta cu fratele lui Thor, Loki (interpretat de Tom Hiddleston), hotarat sa distruga Planeta.

Filmul este scris (povestea si scenariul, plecand bineinteles de la personajele Marvel) si regizat de Joss Whedon, cunoscut pentru serialul cu vampiri Buffy.

The Avengers a primit din partea criticilor recenzii in general favorabile, oferind un entertainment de calitate si un escapism sofisticat. Printre altii, criticul The Hollywood Reporter spune: Whedon and his cohorts have managed to stir all the personalities and ingredients together so that the resulting dish, however familiar, is irresistibly tasty again.

Până acum are deja trei sequel-uri Avengers: Age of Ultron din 2015, Avengers: Infinity War din 2018 și Avengers: Endgame din 2019.

Vezi trailerul Avengers.

 

Filme aventură clasice

19. North by Northwest / La nord prin nord-vest

north-by-northwest-980x520Filmul ăsta e o aventură sub forma unei urmăriri. E o joacă de-a șoarecele și pisica, povestită cu mult umor și suspans. Și care are chiar și o poveste de dragoste foarte hot. Unde mai pui că vine și cu una dintre cele mai cunoscute scene din istoria filmului.

Roger, este greșit identificat cu un anume George Kaplan, pe care nu l-a văzut nimeni până acum. Așa că răufăcătorii îl prind, îl scapă și îl urmăresc prin toată America el fiind cu totul altcineva decât persoana căutată.

North by Northwest e un film ceva mai vechi, din 1959, dar a îmbătrânit frumos. Se poate urmări cu mare plăcere și acum, pentru că și-a păstrat prospețimea. Nu v-am convins? Atunci să mai adăugăm că e trecut de multe reviste și institute de film pe lista celor mai bune filme realizate vreodată. Că este un thriller și film de aventură semnat de nimeni altul decât Alfred Hitchcock. Și că rolul principal e jucat de super talentatul Cary Grant.

Pe lângă suspansul de nota zece, o să primești și umor la fel de bun. Și o poveste de dragoste super pasională :). Atât cât se putea lăsa vedea pe marile ecrane la sfârșitul anilor ’50. Iar, dacă ne întrebați pe noi, e filmul nostru preferat al lui Hitchcock, la egalitate cu Marnie.

Vezi trailerul North by Northwest

20. Aguirre, The Wrath of God / Aguirre, Mânia lui Dumnezeu 

Un film de aventură în căutarea miticului El Dorado și a îmbogățirii rapide? Oh, da! Aguirre, The Wrath of God promite și oferă o aventură foarte autentică. Poate o expediție chiar prea autentică. Unul dintre conchistadorii trimişi de Coroana spaniolă în Peru, Aguirre visează la faimosul El Dorado. E un regat de legendă în mijlocul junglei, ce aprindea imaginaţia europenilor, unde aurul e din belșug.

După ce vei urmări filmul, unul dintre cele mai bune din cinematografia germană, sigur vei zice : A fost extraordinar!. Cu atât mai mult cu cât personajul este unul real, dacă e să ne luăm după însemnările părintelui Carvajal, trimis alături de Aguirre să găsească El Dorado.  Te va impresiona de asemenea personajul central, interpretat de unul dintre copiii teribili ai filmului german, Klaus Kinski. 

Meritul regizorului Werner Herzog este acela de a nu urma traseul clasic al unei aventuri inițiatice. În care personajul principal se descoperă pe sine la finalul călătoriei. Pentru că nimeni nu evoluează în lumea lui Aguirre și nebunia personajului principal merge până la capăt.

Aguirre, The Wrath of God e un film de artă. Deci nu te aștepta la un film de aventură în stilul Indiana Jones. Citește toată recenzia noastră la Aguirre, The Wrath of God.

 

21. Seria Indiana Jones

Încheiem cu seria de filme care a devenit în timp definiția filmului de aventură: Indiana Jones. Arheologul jucat de Harrison Ford, cu pălăria și hainele lui camel, e eroul de aventură prin excelență. Seria nu mai are așadar nevoie de nicio prezentare. Doar vă spunem că filmele din serie sunt la fel de plăcut de revăzut, mai ales dacă le revedeți și redescoperiți alături de noile generații, ca de exemplu copiii voștri. 🙂 Raiders of The Lost Ark, Indiana Jones and The Temple of Doom și Indiana Jones and The Last Crusade rămân sus pe lista filmelor de aventură pentru toți iubitorii de filme, la aproape 40 de ani de la primul film. Vestea bună e că în 2022 e așteptat un nou film din serie, cu Harrison Ford în rolul principal.

Aceste filme de aventură sunt câteva dintre favoritele noastre. Mai sunt mult alte filme care prezintă aventuri extraordinare ale unor oameni obișnuiți sau eroi în adevăratul sens al cuvântului. Pentru voi, care sunt filmele de aventură care v-au marcat? Așa cum v-au marcat cărțile de aventură ale copilăriei, precum Cei trei mușchetari, Insula sau romanele lui Jules Verne?

Citește și

TOP 25 thrillere care te țin cu adevărat în suspans

10 filme noi bune de văzut

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here