80 Citate despre suflet și de suflet, frumusețe și liniște sufletească

0
34344
citate despre suflet top

Am ales pentru tine 80 de citate despre suflet care exprimă din cât mai multe puncte de vedere esența noastră ca oameni. Până la urmă sufletul nostru este tot ce avem mai uman și mai adevărat. Mai jos vei găsi aceste citate despre suflet organizate pe mai multe sub-tematici, inclusiv citate de suflet, citate despre frumusețea sufletului, citate despre liniștea sufletească, citate despre durerea sufletului, citate despre suflet și iubire, citate despre frumusețe și suflet.

Cele mai frumoase citate despre suflet

Sufletul, această materie inefabilă pe care trebuie mereu să îl hrănim cu ce îl bucură pentru că altfel se răzvrătește. Haideți să ne ascultăm mereu sufletul și viața va fi mult mai împlinită. Cam așa ar putea fi sintetizate multe dintre cele mai frumoase și expresive citate despre suflet. 🙂

Oferă-ți timp să-ți bucuri sufletul.

Pune-ți urechea aproape de suflet și ascultă cu foarte mare atenție. – Anne Sexton

Când sunt singur de fapt petrec timp cu sufletul meu.

Un suflet fericit e cel mai bun scut în fața lumii crude. – Atticus

Nu îl îndoi, nu încerca să îl faci logic, nu îți schimba sufletul după modă. Ci mai degrabă urmărește-ți obsesiile fără încetarae! -Franz Kafka

Concentrează-te pe sufletul tău și ce îți spune el. Nu îi lăsa vocea să se piardă printre vocile oamenilor din jurul tău.

Un spirit liber, o inimă blândă și un suflet bun – e tot ce-ți poți dori pe lumea asta.

Ascultă sunetele valurilor dinăuntrul tău. – Rumi

Ascultă-ți propria voce, ascultă-ți sufletul, prea mulți dintre noi ascultăm zgomotul lumii, în loc să se asculte pe ei înșiși. În adâncul tău știi ce îți dorești, nu lăsa pe nimeni altcineva să decidă pentru tine.

M-am născut cu un suflet prea sensibil pentru această lume rece și urâtă. Am simțit întotdeauna ce mi se întâmplă mai profund și diferit de cei mai mulți oameni din jurul meu.

Asta a fost întotdeauna binecuvântarea și blestemul meu. – Reggie Nulan

Sufletele vechi iubesc altfel.

Pierde-ți mintea, regăsește-ți sufletul.

Fii neînfricat în modul în care urmărești lucrurile care îți fac sufletul fericit și bucuros.

Nu sunt acest păr, nu sunt această piele, sunt sufletul care trăiește în interior.

citate despre suflet 2Nu îți poți schimba sufletul. / You can’t edit your soul.

Sufletul este esența sacră din noi, scopul nostru profund, înțelesul nostru unic, forța care ne ghidează în viețile noastre. – Mateo Sol

Există suflet în societatea modernă?

Dacă îți pierzi sufletul și știi asta, înseamnă că încă mai ai un suflet pe care să-l pierzi. / If you’re losing your soul and you know it, then you’ve still got a soul left to lose. – Charles Bukowski

O casă care are o bibliotecă în ea are suflet. – Platon

Nu ai un suflet, ești suflet. Ai un corp. / You don’t have a soul. You are a soul. You have a body – C.S. Lewis

Vântul bate singur, dorindu-și să fie văzut. Câteodată, și sufletele au astfel de zile. – Angie Weiland – Crosby


Citate de suflet

Am văzut că sunteți interesați mulți dintre voi nu doar de citate despre suflet, ci și citate de suflet, care exprimă adevăruri profunde despre noi ca oameni. De aceea v-am pregătit mai jos câteva astfel de citate și statusuri de suflet. Sperăm să le apreciați.

Ești cititor, așadar un gânditor, un observator, un suflet viu care vrea mai mult de la experiența de a fi om. – Salil Jha

Știai că toți avem cel puțin un loc-pereche pentru sufletul nostru în această lume? Un astfel de loc e unul special, unde simțim că ne potrivim și unde ne reîncărcăm cu energie.

Una dintre cele mai mari frici ale mele este că voi muri fără să găsesc un suflet care să știe ce să facă cu focul din mine. – Cindy Cherie

E o mare diferență între cineva care te place și cineva care îți vrea sufletul lângă al lui. Fă această diferență întotdeauna.

Sper să ai norocul să găsești pe cineva care vorbește limba ta ca să nu fii nevoit să-ți traduci sufletul o viață întreagă.

Cu cât ești mai tăcut, cu atât vei auzi mai mult. – Rumi

Există acel tip special de oameni care se găsește izolat și singur în lumea asta aproape încă de la naștere. Existența lui solitară nu vine dintr-o preferință anume sau dintr-un temperament antisocial – este pur și simplu un suflet bătrân. Cu o inimă bătrână, cu o minte bătrână – e un suflet bătrân care are o perspectivă foarte diferită și mult mai matură asupra vieții față de majoritatea celor din jurul lui. – Aletheia Luna

Citate despre frumusețea sufletului

Îi iubesc pe outsideri. Pe excentrici, pe cei respinși, pe singuratici și oile negre. De cele mai multe ori oamenii aceștia au cele mai frumoase suflete.

Ceilalți văd cât de mare e sufletul tău din modul cum te porți cu un cățel… – Charles F Duran


E tipul de regină care are coroana în suflet, nu pe cap. – Adrian Michael

Citate despre liniștea sufletească

Liniștea sufletească este neprețuită. Toți vrem să fim liniștiți sufletește, adică împăcați cu alegerile noastre și cu viața pe care o ducem. În același timp vrem să avem o liniște interioară profundă care să ne extragă ca prin minune din stresul și alergătura cotidiană, să ne ducem viețile într-un ritm mult mai lent și mai calm. Mai jos veți găsi câteva citate despre liniște, liniștea sufletului, mulțumire și lipsa stresului.

Mi-e dor de un loc despre care nici nu știu dacă există. Undeva unde inima mea e plină.

Corpul meu e iubit. Și sufletul mi-e înțeles.

Poate că această călătorie numită viață nu este despre a deveni ceva. Ci este despre a-ți dezvăța sufletul de tot ceea ce nu este cu adevărat, pentru a putea deveni cine era menit să fie de la început.

Una dintre cele mai curajoase decizii pe care le vei lua vreodată este să te eliberezi în sfârșit de ce îți rănește inima și sufletul. – Brigitte Nicole

Fă acele lucruri care te fac să te simți bine pe de-a-ntregul: minte, corp și suflet. – Robyn Conley Downs / Do things that make you feel good: mind, body and soul.

Când cineva iartă, două suflete sunt eliberate.

Liniștește-ți inima și sufletul va vorbi. – Buddha

Sufletul meu e venit din altă parte și intenționez să găsesc acel loc și să nu mai plec niciodată de acolo.

Oprește-te din a urmări ce-și dorește mintea ta și vei primi ce are nevoie sufletul tău.

Bucuria este o plasă de iubire în care prindem sufletele. 🙂 – Maica Tereza

Eliberează-te de ceea ce îți sufocă sufletul.

Miroase marea și simte cerul. Lasă-ți sufletul și spiritul să zboare acolo unde se simte cel mai adevărat.

Oceanul îți agită inima, îți inspiră imaginația și îți aduce bucurie în suflet.

Sufletele tind să se întoarcă acolo unde se simt acasă. – N.R. Hart

Citate despre durerea sufletului

Durerea sufletească e uneori doborâtoare, surdă, imposibil de ignorat. Despre aceasta durere și despre cum se simte ea sunt următoarele câteva citate despre durerea sufletului.


Nu știi că sunt suflete mereu chinuite? – Flaubert

În fiecare seară gândurile îi apăsau greu pe suflet, dar în fiecare dimineață se trezea pentru a se lupta cu o nouă zi, după ce supraviețuia nopții.

Arată-mi sufletul tău. Lasă-mă să văd cele mai rănite părți ale sufletului tău și eu îți voi arăta cât de puternic pot încă să strălucească.

Un suflet empatic e unul care a trecut prin dureri profunde.

Când sufletul suferă prea mult ajunge să dezvolte o plăcere pentru adversități. – Albert Camus / When the soul suffers too much, it develops a taste for misfortune.

Reexaminează tot ce ți s-a spus. Nu lua în considerare nimic din ce îți insultă sufletul. – Walt Whitman

Cele mai bune suflete sunt cele care au înghițit durerea fără să o transmită mai departe, fără să îi facă pe alții să o simtă la rândul lor.

Nu poți duce o viață autentică fără ca sufletul tău să sufere.

Citate despre suflet și iubire

Iubirea cea mai profundă e cea care implică cea mai mare intimitate între două suflete, în care cele două suflete devin unul singur, atât de bine reușesc să comunice unul cu celălalt. Iată mai jos câteva citate despre suflet și iubire și despre iubirea la prima vedere, ca o formă de conexiune instantanee între două suflete diferite.

Și atunci sufletul tău te-a văzut și a spus ceva de genul: ah, aici erai, de când te caut…

Câteodată trebuie să iei o decizie care îți va răni inima dar îți va vindeca sufletul.

Universul știe când sufletele sunt atât de bine conectate încât să spulbere întreaga lume.

Viețile noastre nu se potrivesc împreună, dar, vai, cât de frumos au dansat împreună sufletele noastre! / Our lives may not have fit together, but ohhh did our souls know how to dance…

Femeile independente sunt cele mai dificil de iubit, par reci ca gheața. Dar dacă găsești focul ascuns din sufletul lor, dragostea lor va fi fără margini.

Când e timpul ca două suflete să se întâlnească, nimic nu le poate opri. Indiferent cât de departe s-ar afla fizic unul de celălalt.

Sufletul tău pereche există. Sufletele pereche trebuie să treacă de multe ori prin multe încercări înainte de a se găsi unele pe celelalte.

Dacă nu îți urmezi inima îți vei petrece întreaga viața dorindu-ți să o fi făcut.

Lasă-mă să te privesc în ochi. Aceste oceane nesfârșite întotdeauna îmi calmează sufletul iar inima ta mă face să simt cu adevărat. Când sufletele noastre se conectează focul tău interior mă întregește.

El e mai mult ca mine eu însămi. Din orice ar fi făcute sufletele noastre, al lui și al meu sunt unul și același. – Emily Bronte

Am închis ochii încet și m-am îndrăgostit de modul cum mi te aminteam: trup, suflet, întreaga ta făptură. – Christopher Poindexter

Nu-mi amintesc exact când sufletul tău i-a vorbit sufletului meu, dar știu că l-ai trezit. Și nu a mai dormit niciodată de atunci. – JmStorm

Corpul tău ar trebui să aparțină doar celui care se îndrăgostește de sufletul tău. – Charlie Chaplin într-o scrisoare către fiica lui, Geraldine / Your naked body should belong only to those who fall in love with your naked soul.

Când ne uităm unul în ochii celuilalt sufletele noastre se aprind.
Citate despre frumusețe și suflet

Frumusețea fizică e strâns legată de frumusețea sufletească. Nu o spunem doar noi, ci majoritatea poeților și înțelepților de-a lungul timpului. V-am selectat mai jos câteva citate despre frumusețe și suflet care exprimă această idee dar nu numai despre ce înseamnă frumusețe sufletească și cum se reflectă ea în exterior. 🙂

Adevărata frumusețe a unei femei se reflectă în sufletul ei. – Audrey Hepburn

M-am săturat de urât. Și nu mă refer la urâțenia exterioară. Mă refer la inimi urâte, suflete urâte și fapte urâte.

Avea sufletul liber și spiritul unui luptător. Nu își cerea niciodată scuze pentru inima ei nebună. A lăsat în urma ei normalul pentru a explora magicul și extraordinarul. Și este cu adevărat impresionantă pentru asta.

Mă îndrăgostesc de suflete, nu de fețe.

Ochii tăi sunt o reflecție a sufletului tău.

Râsetele sunt artificiile sufletului.

Sufletele pereche găsesc locuri secrete în această lume violentă unde fac schimb de frumusețe. – Muhammad Balkhi

Arta spală din suflet praful vieții de zi cu zi. / Art washes from the soul the dust of every day life.

Ai nevoie de haos total în sufletul tău pentru a da naștere unei stele care dansează. – Friedrich Nietzsche

O cameră fără cărți este ca un corp fără suflet. – Cicero

Are o frumusețe pe care ochii nu o pot nega, și un suflet pe care inimile nu pot să nu îl simtă. – JmStorm

Sufletul ei era de topaz și îl puteai vedea în ochii ei.

Ea este artă. Ce poți aștepta de la ea decât haos, frumusețe și mult suflet? 🙂

Ochii sunt ferestrele către sufletul tău. – Shakespare

Sperăm că ați găsit în colecția noastră de citate despre suflet gândul pe care îl căutați exprimat cât mai frumos și profund. Dacă da, lăsați-ne mai jos un mesaj. 🙂 Care sunt citatele voastre preferate în general, de unde vă informați când vine vorba de citate și cum le utilizați mai departe. Suntem curioși să ne împărtășiți cât mai multe despre pasiunea voastră pentru citate.

Citește și

100 cele mai adevărate citate despre oameni și natura umană

Cele mai frumoase citate despre ochi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here