Filme de familie Netflix – 14 filme de văzut împreună cu cei dragi

0
1116
top filme de familie netflix

Vrei să vezi filme de familie Netflix? Un film bun la care să te distreze și adulții, și copiii din familie? Un film la care să vă simțiți bine împreună? Avem pentru voi 14 recomandări, sperăm să vă placă.

1. Cutează să atingi stelele (2022)

Jumping-From-High-Places_filme noi netflix

Filmul perfect pentru a-l vedea cu copilul / copiii și a-ți aminti de vacanța de vară 🙂

E o comedie nouă Netflix, italienească, despre o tânără care își propune să-și depășească anxietățile cu ajutorul prietenilor. Nu e uau, dar dacă vrei să te relaxezi seara după serviciu împreună cu familia cu peisaje și imagini de vară din Italia (mai exact din pitoreasca zonă Apulia), plus intrigi ușoare cu tineri plăcuți, atunci Cutează să atingi stelele este pentru tine.

Audiență 13 ani +

2. Hustle / Marea încercare (2022) 

hustle filme bune netflix

Un film cu adevărat bun. La nivel superficial este despre sport, mai exact basket, dar în substrat este despre reușită, despre familie și ce înseamnă să depășești provocări fără să te lași bătut. Hustle este un film perfect de văzut împreună cu familia pentru a vă conecta și mai mult împreună. Dar este și un film inspirațional cu care îți poți motiva copilul să aspire cât mai sus.

Adam Sandler descoperă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA…

La fel ca și în Diamante neșlefuite, tot cu Adam Sandler pe Netflix, Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american, plus Queen Latifah în rolul nevestei lui Sandler.

Audiență 16 ani +

3. Okja (2017)

Okja-cele mai bune filme netflix

Un film în care nu copiii din familie au ceva de învățat, ei știu și simt deja cât de consumeristă e lumea în care trăim și cât de mult suferă Planeta. Este un film de familie Netflix cu care copilul tău îți va educa empatia și te va emoționa.

Știți deja probabil, premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2020 a fost câștigat de un film coreean, Parasite. Pare de-a dreptul ireal, dar nu vă gândiți că membrii Academiei Americane de Film au văzut un film coreean atât de bun încât nu au putut să nu îi dea premiul, pur și simplu. Nu. Regizorul Parasite, pe numele lui Bong Joon Ho, era deja bine cunoscut la Hollywood și în State, de unde și aplecarea Academiei pentru producția lui.

Una dintre filmele lui realizate în Statele Unite este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja e o dramă emoționantă, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor. Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate. Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații. Așa cum pentru unii dintre noi filmul lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre, Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film doar pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

Audiență 16 ani +

4. Povestea incredibilă a Insulei Trandafirilor (2020) 

rose island top filme netflix 2020


E o comedie dramă din 2020 creată de Netflix Italia despre puterea imaginației și a curajului de a te lupta cu sistemul, perfectă pentru a-ți inspira copilul să viseze și pentru a-i arăta că totul e posibil :).

Un inginer idealist construiește propria insulă în largul coastei italiene a Mării Adriatice. Când o ridică la rangul de națiune, devine problematică pentru Uniunea Europeană și guvernul italian.

E un film de familie Netflix simpatic, care merită văzut pentru glume, scenariu și pentru că e bazat pe o poveste reală. 🙂 Noi zicem că e unul dintre cele mai simpatice filme de pe Netflix 🙂

Audiență 13 ani +

5. Le fils de francais / Fiul francezului (1999) 

Un film de familie Netflix care bifează tot ce poate fi bifat la un film de familie bun: umor bun, aventură, locuri exotice, povești despre maturizare.

E o comedie franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, în timp pe cealaltă n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii – gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

Audiență 13 ani +

6. Totul va fi bine Crăciunul care vine / Just another Christmas (2020)

just another christmas filme de crăciun netlfix_2Dacă ești în căutarea unui film de familie Netflix pe tematica de Crăciun, oprește-te din căutări și încearcă Totul va fi bine Crăciunul care vine 🙂

Nu știm voi, dar noi am descoperit cu mare plăcere comediile braziliene de pe Netflix. Sunt incredibil de simpatice și fiecare are energie pozitivă cât pentru trei comedii americane.

Povestea e frumoasă și poți să te conectezi ușor cu ea. Jorge se pregătește de Crăciun, aleargă după cadouri, are tot felul de discuții cu soția “de sezon” :D, primește invitații etc. Doar că a doua zi se trezește din nou în ziua de Crăciun. Nu este ca în ziua Cârtiței, ci își pierde amintirile ultimului an doar în ziua de Crăciun. Așa că pentru o zi are impresia că trăiește la infinit un nou Crăciun la un an distanță: cu aceleași drame, aceleași râsete și îmbrățișari. Dar, cu timpul, lucrurile se schimbă destul de mult… Vă spun doar atât, ca să nu vă stric surpriza.

Rolul principal e jucat de un star brazilian de comedie Leandro Hassum de care te vei îndrăgosti, la fel ca de întreaga distribuție. Nu e singura comedie braziliană de pe Netflix care merită văzută. Dacă îți va plăcea Just Another Christmas, caută și altele.

Audiență 13 ani +

7. Îmblânzitorul de vânt / The boy who harnessed the wind (2019)


the boy who harnessed the wind filme netflix inspirate din fapte realeE un film minunat care spune o poveste extrem de pozitivă și inspirațională despre cât de multe poți face cu puține resurse dacă ești deschis și încerci să-ți dai frâu liber creativității. Ca multe alte producții care îți dau o stare de bine, și acesta e inspirata din fapte reale. Și parcă tocmai de asta, pentru că se bazează pe o poveste reală filmele astea te motivează și mai mult și te fac să îți recapeți încrederea în oameni. Asta dacă cumva ți-ai pierdut-o.

Producție britanică, Îmblânzitorul de vânt se bazează pe memoriile cu același nume scrise de William Kamkwamba și Bryan Mealer. Născut într-un sătuc super sărac din Malawi, William face parte dintr-o familie de fermieri. Deși nu mai poate merge la școală pentru că părinții nu-și mai permit taxele, totuși William găsește o cale pentru a continua cursurile și a avea acces la bibliotecă. La mijlocul anilor 2000, spectrul foametei bântuie în satul lui, din cauza secetei. Oamenii încep să plece care încotro și să abandoneze locul. Dar William se gândește cum ar putea construi un motor alimentat eolian care să acționeze o pompă electrică ce ar trebui să alimenteze cu apă satul… Va reuși William să facă rost de părțile componente dar, mai ales, să construiască un prototip funcțional? 🙂

E unul dintre cele mai frumoase filme de familie Netflix, inspirate din fapte reale.

Audiență 13 ani +

8. Jurnalul unei studente în străinătate / Secret diary of an Exchange Student (2021) 

SECRET-DIARY-OF-AN-EXCHANGE-STUDENT-filme de craciun netflixE o comedie despre tineri care își caută drumul în viață, cu foarte multă voie bună, veselie și energie pozitivă. Cele două personaje principale, Barbara și Taila, pleacă din Brazilia ca studente cazate în casele a două familii americane, pentru a studia și a avea grijă de copiii familiilor. E o comedie care poate fi văzută împreună cu familia, pe părinți îi va emoționa cu siguranță cum este portretizată relația dintre copii și părinți, în timp ce toată lumea se va distra la glumele simpatice din Jurnalul unei studente în străinătate.

Audiență 13 ani +

9. Fiicele doctorului March (1994)fiicele doctorului march filme de familie netflix

Vrei să vezi un film de epocă potrivit de văzut în familie? Atunci Little Women este pentru tine.

Fiicele doctorului March e unul din acele drame pozitive despre familie, despre dragoste și găsirea drumului în viață, așa cum Hollywoodul nu prea mai produce de ceva timp.

Ecranizarea unui roman (semi)autobiografic clasic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women adună laolaltă o distribuție incredibilă: de la Winona Ryder, Kirsten Dunst și Christian Bale până la Susan Sarandon și Claire Danes.

Audiență 13 ani +

10. The Adam Project 

the adam project filme netflix 2022Mulți dintre noi îl îndrăgesc pe Ryan Reynolds pentru talentul de a nu se lua mai niciodată foarte în serios. După succesul de public Red Notice tot de pe Netflix, Ryan Reynolds joacă alături de Zoe Saldana și Jennifer Garner în filmul de acțiune și aventură SF The Adam Project.


Un călător în timp (Ryan Reynolds) face echipă cu versiunea lui mai tânără și tatăl său pentru a se împăca cu propriul trecut, în timp ce salvează viitorul. 🙂 Cam complicat, dar Ryan Reynolds face scenariul să pară nu doar simplu de parcurs, ci și delicios de simpatic.

Audiență 13 ani +

11. Hillbilly Elegy / Elegia celor bătuți de soartă (2020) 

hillbilly elegy filme netflix 2020Un film Netflix din 2020 despre o poveste de familie, în care un tânăr provenit dintr-o zonă extrem de săracă a Americii reușește să ajungă la una dintre cele mai bune universități din lume, Yale. Filmul e regizat de Ron Howard, cel care a realizat și A Beautiful Mind / O minte sclipitoare. E un film despre cum poți depăși dificultățile vieții atunci când nu te-ai născut cu prea multe oportunități și cu părinți echilibrați care să aibă grijă de tine. O să te impresioneze povestea lui J.D. Vance, care este chiar adevărată, Hillbilly Elegy fiind ecranizarea biografiei cu același nume apărută acum câțiva ani.

Ca o ultimă notă, Glenn Close și Amy Adams fac două roluri impresionante în Hillbilly Elegy, filmul merită văzut inclusiv pentru rolurile lor.

Audiență 16+ ani.

12. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei să vezi împreună cu cei dragi un film polițist? De obicei astfel de filme arată imagini groaznice cu cadavre și scene violente.  Dar Knives Out este dintr-o cu totul altă categorie. E o comedie detectivistică cu aer englezesc, cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții.

Netflix a preluat această comedie cu mare succes la public, dar și la critica de film, în grila sa. Unde mai pui că are și o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul). Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂

Vestea bună, în acest an apare Knives Out 2, tot pe Netflix.

Audiență 13+ ani.

13. Mamma mia!  


mamma-mia filme de comedie de dragosteFilmul Mamma Mia!, din 2008, e comedie de vară potrivită pentru întreaga familie, cu multă muzică bună, briza mării și probleme ușoare. Sophie se pregătește de căsătorie, dar se folosește de acest moment pentru a afla cine e de fapt tatăl ei. Bineînțeles că mama, jucată de Meryl Streep, nu e deloc încântată de revederea cu foștii parteneri. De adăugat neapărat că Mamma Mia! e un musical. Muzica se îmbină ușor și plăcut în poveste, dar dacă nu suportați musicalurile, e bine totuși de știut 🙂

O altă comedie de familie pe care o poți vedea tot pe Netflix este și Un socru de coșmar.

Audiență 13 ani +

14. Spirited away (Netflix)

Puneți-vă niște timp deoparte și dați o șansă unui desen japonez de la Studiourile Ghibli, pe care să îl vedeți împreună cu familia.

Desenele animate japoneze trec de limitele imaginației și te poartă pe un tărâm magic. Filmul animat te ține lipit de ecran, iar atunci când se termină ți-ai dori să intri și tu și să trăiești alte aventuri mărețe alături de personaje.

Povestea din Spirited Away te prinde fie că ai 3 ani (am testat pe un copil de 3 ani și a fost fermecat total), fie 99 🙂 Așadar, povestea este una cu învățătură care urmărește o fetiță care se pierde pe un tărâm magic în căutarea părinților ei. Spre oroarea ei aceștia au fost transformați într-una din creaturile care populează această lume misterioasă. Pare puțin grotesc în anumite momente, dar este îmbrăcat într-o animație extrem de frumoasă. Altfel, n-ar aveam cum să spună morala poveștii „Ai grijă ce-ți dorești…”.

Animația Netflix mai puțin cunoscută are și anumite detalii ascunse care s-ar putea să vă ducă cu gândul la societatea din ziua de azi. Dar, detaliile astea sunt pentru adolescenții sau adulții care se vor uita la el. Puteți vedea Spirited away pe Netflix 

Audiență 7 ani +

Acestea sunt câteva din acele filme de familie Netflix distractive, dar care nu sunt goale de mesaj. Vor fi o experiență plăcută împreună cu familia, dar vei rămâne la final și inspirat de poveștile cărora le dau viață.

Vezi și

TOP 20 filme pentru copii pe care le va îndrăgi întreaga familie

23 Filme animate bune, dar mai puțin cunoscute (din ultimii ani și clasice)

SHARE
Articolul precedentCele mai bune 15 comedii romantice Netflix
Următorul articolTop 20 filme Netflix inspirate din fapte reale
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here