Recomandări pentru acest weekend – 6 filme de neratat + un serial

0
1473
ce vedem recomandari de weekend

Weekendul acesta îți propunem 6 filme și un serial. Cele mai multe lansate în ultimele zile, plus un film care va ieși curând din grila Netflix – așa că, dacă nu l-ai văzut, nu îl rata.

1. My Policeman (2022) – nou, pe Amazon Prime Video

my policeman filme bune de vazutO dramă romantică, adaptată după romanul cu același nume din 2012 semnat de Bethan Roberts, avându-i în rolurile principale pe creatorul de muzică Harry Styles, care în acest an și-a făcut debutul ca actor în două filme (pe al doilea îl găsești mai jos), și Emma Corrin. Pe Emma Corrin o știi din serialul Netflix The Crown, unde a jucat-o pe Lady Di, și o vom vedea tot pe Netflix, spre sfârșitul anului, în drama romantică Amantul Doamnei Chatterley.

2. How to build a girl (2020) – nou pe Netflix

how-to-build-a-girl-filme de vazutNu ocoli această comedie spumoasă și deșteaptă! 🙂 Un film plin de energie, umor și voie bună, de văzut atunci când ai nevoie de puțină inspirație. How to build a girl este dus cu succes de la un capăt la altul de talentata Beanie Feldstein (ai văzut-o în Booksmart) – care demonstrează că are suficientă energie și maturitate actoricească pentru o astfel de sarcină. Dar să nu uităm nici de scenariul foarte bun, care are ca punct de plecare cartea cu același nume.

Johanna, o tânără de 16 ani, dintr-o familie săracă din Marea Britanie, încearcă să-și urmeze visele în ciuda originii, vârstei și a faptului că este fată. Cu inocență, dar și voință de mutat munții, Johanna ajunge critic de rock la una dintre revistele de specialitate, depășindu-și în același timp complexele de adolescentă, fricile și eșecurile.

Introdus de Netflix în grila sa foarte de curând.

3. Don’t worry darling / Nu îți face griji, dragă (2022) – nou pe HBO Max

Dont-Worry-Darling-filme 2022

Semnat de super talentata Olivia Wilde (cunoscută ca actriță dar, mai nou, și regizoare – dacă nu ai văzut-o, caută comedia Booksmart), Don’t worry darling a fost cam luat în balon de critici, așa că nu aveam așteptări prea mari. Dar ce surpriză plăcută! E un film cum nu prea mai vezi, un film american ambițios, care încearcă să treacă dincolo de nivelul obișnuit al Hollywoodului. Un film cu idee interesantă, scenariu bine legat, bine executat și bine jucat.

Alice (Florence Pugh) și Jack (Harry Styles) sunt un cuplu fericit din anii ’50, în California. Jack lucrează la un proiect secret care ajunge să o intrige din ce în ce mai mult pe Alice, în timp ce cercetările ei în privința proiectului provoacă tensiuni în comunitate. Șeful companiei lui Jack este interpretat de Chris Pine.

Thrillerul psihologic Don’t worry darling are în distribuție o prezență neobișnuită: cântărețul Harry Styles, care este și iubitul Oliviei Wilde. 😀 Fără experiență în actorie, probabil Harry Styles e singurul din distribuție care nu se ridică tocmai la nivelul misiunii sale 🙂

Vestea bună este că Don’t worry darling a intrat de ieri pe HBO Max.

Bonus: sezonul 5 din serialul The Crown – lansat în această săptămână, pe Netflix 

filme bune de vazut_Așteptarea se apropie de sfârșit. Noul sezon din super producția istorică Netflix The Crown va fi lansat pe 9 noiembrie 2022, adică peste 2 zile :D. Și ne așteptăm să fie la fel de bun, dacă nu chiar mai bun, față de celelalte sezoane.

Câteva schimbări de distribuție, așa cum ne-au obișnuit producătorii la trecerea de la un sezon la altul, pentru a reflecta trecerea timpului: Imelda Staunton care o va interpreta pe Regina Elisabeta, în timp ce Dominic West îl va juca pe Prințul Charles, iar Elizabeth Debicki pe Diana.

Probabil una dintre cele mai cunoscute producții Netflix, „Coroana”, redă, într-o manieră care se vrea obiectivă, viața familiei regale britanice, în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Costumele, decorul, portretizarea detaliată a personajelor, evenimentele importante din istoria Marii Britanii privite „din spatele cortinei” te îmbarcă într-o călătorie mentală de neuitat și te fac să te simți un membru în toată regula al casei regale.

Dacă Peaky Blinders, Ozark și Stranger Things s-au încheiat anul acesta, pentru The Crown sezonul al 5-lea nu va fi ultimul, așa cum poate ne așteptam.

Vezi și trailer-ul „The Crown”.

4. Parallel Mothers (2021) – pe HBO Max

parallel mother filme 2021Avem pentru voi și un film de artă de văzut în această săptămână :). Unul dintre cele mai apreciate filme din anul 2021 este pe HBO, cu Penelope Cruz în rolul principal.

E vorba despre două mame care, fără să-și dorească, ajung să-și întretaie viețile prin copiii lor. Un film cu Penelope Cruz în rolul principal semnat de Pedro Almodovar, pentru care nu poți să nu simți recunoștință, pentru că este, ca mai toate creațiile lui, un dar de emoție și poezie pură, ambalate sub forma unui film.


5. The Invisible Man / Omul invizibil (2020) – ultima șansă să îl vezi, va fi scos din grila Netflix pe 16 noiembrie 2022

the invisible man filme noi

Unul dintre cele mai bune filme de groază SF din ultimii ani este pe Netflix, dar doar până pe 16 noiembrie. Așa că nu îl rata, dacă nu l-ai văzut încă.

Filmul pleacă de la premisa romanului SF de groază clasic al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. O femeie este ținută captivă de soțul ei într-o casă enormă. Dar într-o noapte reușește să fugă, în ciuda riscurilor de a fi prinsă. După o perioadă de timp, îngrozită și mereu cu senzația că el este pe urmele ei, Cecilia află că Adrian Griffin, soțul ei, a murit. În loc să se simtă ușurată, Cecilia e și mai speriată, mai ales că în jurul ei încep să se întâmple tot felul de fenomene ciudate.

Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme bune de văzut.

6. The lost city / Orașul pierdut (2022) – nou pe HBO Max

Lost City-filme bune de vazutO combinație de comedie romantică și film de aventură care merge ca uns în primul rând datorită celor doi actori din rolurile principale, Sandra Bullock și Channing Tatum. Să nu uităm și de Brad Pitt într-un rol secundar care e cât pe ce să fure show-ul.

Sandra Bullock, o scriitoare de cărți romantice, ca să nu zicem de-a dreptul erotice, e cam debusolată. Ecranizările cărților ei îl au în rolul de erou pe Alan, adică Channing Tatum, un actor superficial, dar cu sex-appeal cât carul. Lui îi place de ea, ea refuză ideea, dar după ce ajunge în junglă printr-un concurs de împrejurări, Alan pleacă în căutarea ei…

Orașul pierdut e neașteptat de simpatic și haios, așa că nu îl rata dintre filmele din 2022 de comedie lansate până acum.

Vești bune, The Lost City a intrat de curând în grila HBO Max.

Dacă nu te-au convins aceste 6 filme bune de văzut în acest weekend, vezi și:

10 Seriale noi Netflix de văzut

Cele mai bune 20 filme de Oscar pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here