TOP 20 filme pentru copii pe care le va îndrăgi întreaga familie

0
13767
top filme pentru copii

Ce poate fi mai frumos decât să petrecem timp împreună cu copiii noștri urmărind filme pentru copii? Să râdem, să ne emoționăm împreună cu ei, să îndrăgim personaje haioase și copilăroase. În vacanța mare sau în vacanța de Crăciun, când toată familia e acasă, vrem să petrecem cât mai mult timp împreună. Iar filmele pentru copii sunt o opțiune excelentă,  atunci când sunt alese pe sprânceană. Cu siguranță o să le iubească și cei mici, dar și cei mari.

Ca să vă fie mai ușor să alegeți între cele 20 de filme pentru copii pe care le-am selectat pentru voi, v-am precizat la fiecare și care este vârsta recomandată pentru vizionare. Pentru că am ales filme pentru copii pentru toate vârstele, de la copii mici, până la copii mai mari și adolescenți.

1. The Call of The Wild / Chemarea străbunilor (2020)

Call-of-the-Wild filme noi 2020A venit vara, așa că mulți simțim chemarea naturii și a aventurii. 🙂 De aceea vă propunem un film nou de aventură pentru copii și adulți deopotrivă, în care joacă cel mai cunoscut actor al acestui gen: Harrison Ford. Ce-i drept, nu mai e chiar la prima tinerețe, și nici la a doua :), dar The Call of The Wild merită văzut pentru senzația de libertate, pentru spiritul de aventură și pentru umanitatea și empatia lui. E un film destul de convențional (e de fapt o adaptare după romanul cu același nume al lui Jack London), dar dincolo de asta singurul lui minus semnificativ este faptul că exagerează cu imaginile create pe calculator, inclusiv cu cele ale personajului principal, câinele Buck.

Buck e un St Bernard imens, cu suflet mare, super blând, care trăiește cu stăpânii lui undeva în California. Doar că într-o noapte este răpit de hoți fără scrupule care îl vând pentru profit. Așa că Buck ajunge să tragă la sania unui poștaș din Canada, într-o regiune super îndepărtată, sălbatică și friguroasă. Așa începe aventura lui Buck, care se va intersecta la un moment dat cu destinul lui John Thornton (Harrison Ford).

Rating: AG, audiență generală.

 

2. Peter Rabbit / Peter Iepurașul (2018)

peter-rabbit-filme copii

Dacă ți-a plăcut filmul Paddington (vezi și mai jos), sunt șanse mari să-ți placă și Peter Rabbit. E tot englezesc și are același feeling britanic greu de imitat. La fel ca Paddington, e o combinație între joc cu actori reali și animație. Peter Iepurașul e o comedie simpatică, în care un personaj încearcă să scape definitiv de o trupă de iepuri care îi distruge în mod repetat grădina… Doar că zâna cea bună a iepurilor, vecina personajului urâcios, va face tot posibilul să îi apere și să îl îmbuneze pe vecin când vine vorba de iepurii neastâmpărați. Ca o notă suplimentară, între cei doi răsare și un interes romantic. 🙂

Un argument în plus ca să îl vedeți: la fel ca Paddington, e un film frumos vizual, la care îți face mare plăcere să te uiți. În găsiți pe Netflix România.

Rating: AG, audiență generală.




3. Inside Out / Întors pe dos (2015)

insideout filme copii Inside Out e un desen super reușit și educativ despre cum cei mici își pot gestiona propriile sentimente. Inside Out vine cu o poveste scrisa de Pete Docter, unul din oamenii responsabili pentru cateva dintre cele mai apreciate filme de animație, precum Toy StoryMonsters Inc.WALL -E sau Up. Studiourile Pixar au lansat această animație în vara anului 2015.

Inside Out spune aventura unei fetițe care se mută în San Francisco, după ce tatal ei primește o slujbă aici. Ca toți dintre noi, ea e influențată de emoțiile umane fundamentale cum ar fi, Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea. Mutarea ei în alt oraș și eforturile de adaptare la un alt stil de viață și o nouă școală vor crea panică în centrul de control al emoțiilor lui Riley. Oare cum vor face față situației cele 5 sentimente? 🙂 Vezi aici trailerul Inside Out.

Rating: AG, audiență generală.

4. Vecinul meu Totoro (1988)

vecinul meu totoro_filme copii

Toți copiii sunt îndrăgostiți de animale. Le iubesc din tot sufletul și fața li se luminează ca de un soare nevăzut atunci când dau cu privirea de o pisicuță sau un cățel. Vecinul meu Totoro este despre căldura pe care o aduc în viața noastră și a copiilor animalele. Dar, mai mult decât atât, e despre copilărie și despre puterea imaginației. Abilitate pe care copiii și-o folosesc din plin și își creează o lume numai a lor, plină de minuni, miracole și fantezii. Vrei să vezi împreună cu odorul tău un fel de Amintiri din copilărie în variantă japoneză? Atunci nu rata Vecinul meu Totoro.

De ce Amintiri din copilărie? Pentru că, la fel ca și opera lui Creangă, Vecinul meu Totoro nu se bazează pe intrigi și conflicte, ci pe modul în care două fetițe se bucură de aventura vieții și de descoperirile pe care le fac în jurul lor. Imaginația le oferă suficient material ca să se bucure de tot ce observă în jurul lor. Fetițele sunt atât de autentice în ceea ce fac și în modul cum reacționează, încât copiii, dar și adulții care au văzut Vecinul meu Totoro sunt prinși fără drept de apel în vraja acestui film minunat.


E un film de animație devenit cult, adorat de generații și generații de copii și de adulți deopotrivă. Vă dăm doar o cifră: a generat încasări de-a lungul timpului de 1,4 miliarde de dolari. În plus, e o producție a celebrelor studiouri Ghibli, o forță creativă fantastică în domeniul animației pentru copii, un fel de Disney japonez. Dar, bineînețeles, animațiile lor sunt gândite mai mult pe filosofia asiatică. Sunt mai profunde, mai introspective și mai spirituale față de producțiile Disney.

Veți fi impresionați de frumusețea și minuțiozitatea cu care sunt lucrate aceste desene animate pentru copii, dar și pentru întreaga familie. Vestea bună e că găsești acest film minunat pentru copii pe Netflix, la un click distanță.

Rating: AG, audiență generală.

5. WALL-E (2008)

wall_e filme pentru copiiCâștigător al Oscarului pentru cel mai bun film de animație în 2009, Wall-E e unul din acele filme pentru copii care apar cel mult o dată la 10 ani. Foarte cald, uman, superb animat, original. Creat de Pixar pentru Disney, la fel ca multe alte animații reușite din ultimii 20 de ani, WALL-E iese din pluton prin delicatețea cu care înfățișează umanitatea robotului Wall-E. Deși e un robot care compostează gunoi, are sensibilitatea unui copil, care simte nevoia de interacțiune, tandrețe și atenție. Rămas singur pe Pământ pentru a strânge deșeurile lăsate în urmă de umanitatea plecată în spațiu, Wall-E ascultă cu nostalgie muzică din filme hollywoodiene vechi și strânge tot felul de mici artefacte umane ca un mic arheolog: linguri, furculițe, mixere, brichete etc.

Într-un peisaj apocaliptic lăsat în urmă de consumerismul fără margini, Wall-E e delicat ca o floare. Prietenii lui cei mai buni sunt un gândac, o plăntuță și personajele din filmele vintage. Dar nu pentru mult timp, pentru că omenirea trimite o sondă pentru a vedea dacă s-au îmbunătățit condițiile pentru viața pe Terra. Sonda Eve, pe numele ei, e un roboțel cam impulsiv, dar Wall-E se îndrăgostește nebunește de ea. Într-o asemenea măsură încât își pune existența în pericol și o urmărește în spațiu…

Rating: AG, audiență generală.

6. Paddington (2014)

paddington-filme pentru copiiProducătorii lui Harry Potter au creat în 2014 un alt film reușit pentru copii. Paddington e unul dintre cele mai englezești, calde și umane filme pentru copii din ultimii ani. La fel de englezesc și cald ca o ceașcă de ceai. 🙂 Este vorba despre Paddington, cu actori ca Nicole Kidman și Colin Firth.

Filmul spune povestea unui urs din Peru, ajuns tocmai la Londra. Se pare că ursuleţului îi place tot ce ţine de cultura britanică, fiind încă un visător atras de poveştile referitoare la marea capitală, o destinaţie cool pentru cei ce vor să încerce jungla cosmopolită. La un moment dat, acesta descoperă că traiul în inima oraşului nu are nimic bun pentru visătorii care şi-au creat o imagine ireală a Londrei în mintea lor. Norocul lui este legat de familia Brown, care, după ce vede mesajul Vă rugăm să aveţi grijă de acest urs, inscripţionat pe un pandativ purtat de protagonist, decide să îl apere de pericolele oraşului.

Filmul regizorului Paul King are la bază una dintre cele mai iubite poveşti pentru copii, scrise de Michael Bond, în care ursuleţul Paddington este personajul principal. Numele vine de la jucăria de pluş, căruia soţia autorului i-a dat acelaşi nume cu al zonei din Londra unde locuiau atunci. Povestea a fost scrisă în anii ’50, după ce Bond, un fost soldat revenit acasă după al Doilea Război Mondial, s-a apucat de scris. Partea și mai bună e că găsești pe Netflix partea a doua a filmului, Paddington 2. Vezi trailerul Paddington.

Rating: AG, audiență generală.




7. ParaNorman (2012)

paranorman filme cu zombieAnimația produsă de scenaristii Coraline e probabil singurul film din multele filme cu zombie la care te poți uita și cu copiii. 🙂

Norman Babcock este un baietel cu o abilitate care il distinge de ceilalti copii de varsta lui – poate vedea si vorbi cu spiritele de pe lumea cealalta. Nimeni nu îi crede poveștile, însă, în afara prietenului său, Neil.

Norman va fi surprins să afle că este singurul capabil să salveze orașul Blithe Hollow de furtuna magica iscata de o vrajitoare, care urmeaza sa trezeasca la viata toti „ocupantii” cimitirelor. Cu toate ca sinopsis-ul nu o transmite, povestea lui Norman evolueaza intr-o directie neasteptat de profundă.

Printre talentele vocale de care beneficiaza filmul se afla John Goodman, Casey Affleck (Gone Baby GoneThe Assassination of Jesse James…) și Anna Kendrick (Up in the Air, 50/50, Scott Pilgrim vs. the World).

Rating: AP-12, e nevoie de acordul părinților pentru copiii sub 12 ani.

 

8. Wreck-it Ralph (2012)

wreckit-ralph-filme copiiDedicată în mod special iubitorilor jocurilor video clasice (de arcadă), dar iubită de toți copiii și adulții deopotrivă care l-au văzut, animatia produsa de Disney Wreck-It Ralph reuneste o serie de aparitii din lumea virtuala a anilor ’80: personaje din Sonic The Hedgehog, Mortal Kombat,  Pac Man sau Super Mario Bros.

Wreck-It Ralph sau Ralph Strică-Tot este un personaj de joc video care, sătul de lipsa de apreciere și popularitate din cauza rolului său negativ din jocul în care trăiește, îl părăsește cu gândul de a-și construi o reputație mai bună în altă parte. Calatorind prin cablurile electrice, Ralph ajunge intr-un shooter – un tip de joc violent, de arme –  cu planul de a castiga o medalie, care i-ar aduce recunoasterea dorita. Lucrurile nu merg insa conform planului, pentru că Ralph pune in pericol toata sala de jocuri video cand starneste accidental un inamic primejdios.

Animatia beneficiaza de vocile unor actori precum John C. Reilly (Magnolia, We Need to Talk About Kevin, Carnage), Ed O’Neill(inconfundabilul Al Bundy din Married with Children) sau Jack McBrayer(serialul 30 Rock). Vezi aici trailerul Wreck-It Ralph.

Rating: AG, audiență generală.

 

9. Beauty and The Beast / Frumosa și Bestia (1991)


beauty-and-the-beast-filme pentru copiiFrumoasa și Bestia nu e doar unul dintre cele mai frumoase și emoționante animații din toate timpurile, ci poate fi cu ușurință inclus într-un top al celor mai bune filme realizate vreodată. E un film de referință, atât pentru copii, dar și pentru adulți. Beauty and The Beast, varianta din 1991, deși e un film animat, este unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste. Și e una dintre cele mai înduioșătoare și sensibile comedii. O să vă prindă încet-încet în mrejele poveștii și o să îl iubiți la final. Asta dacă nu l-ați văzut și nu îl aveți la inimă la fel de mult ca noi deja. 🙂

Rating: AG, audiență generală.

 

10. The Incredibles / Incredibilii (2004)

the-incredibles-filme copiiE filmul nostru preferat de animație de la Pixar. L-am văzut prima dată la cinematograf când nu aveam copil. Acum de abia așteptăm să mai crească un pic ca să ne distrăm împreună la el.

Cu o poveste foarte bine scrisă și legată, cu incredibil de mult umor la adresa vieții plicticoase de familie din suburbiile americane, The Incredibles se concentrează pe o familie de supereroi care sunt obligați prin lege să lase uitată viața lor de eroi și puterile lor ieșite din comun și să ducă o viață obișnuită. Cei doi soți Incredibles și cei trei copii ai lor vor intra negreșit într-o intrigă prin care sunt obligați să încalce înțelegerea cu oamenii legii. Spre deliciul nostru și al copiilor noștri. The Incredibles e o comedie de acțiune de nota 10 și un film de animație pentru copii și întreaga familie care vă va face la final să exersați relaxarea mușchilor feței, după atâta râs.

Rating: AG, audiență generală.

 

11. Prințesa Mononoke (1997)

printesa mononoke filme pentru copii

E un film pentru copii mai mari, care au cel puțin 13 ani, din cauza unor scene violente portretizate în film. Pentru un film de copii, Printețesa Mononoke e destul de dramatic, dar să nu uităm că și poveștile nemuritoare pentru copii cu care am crescut și noi vorbesc despre iezi mâncați și capete înfipte în țăruși, așa că…

Prințesa Mononoke e unul dintre cele mai frumoase și filosofice filme de animație pentru copii și familie făcute vreodată. Produs tot de Studiourile Ghibli, la fel ca și Vecinul meu Totoro, Prințesa Mononoke se distinge de Totoro prin firul narativ epic. Povestea e atât de eroică și avântată, cu lupte strânse, încleștări între personaje și situații limită, încât câteodată uiți efectiv că te uiți la un film de animație și nu la un film obișnuit. Da, într-adevăr, la această senzație s-ar putea să contribuie și cât de minuțios, atent și detaliat e lucrată fiecare planșă. Pentru că la Studiourile Ghibli animațiile încă se fac manual, nu sunt animate pe calculator.

Prințul Ashitaka își apără regatul de un duh rău, ucigându-l. Doar că acesta îl blesteamă la rându-i. Pentru a scăpa de blestem Ashitaka pleacă să caute o dezlegare și o întâlnește pe Prințesa Mononoke, prințesa crescută de lupi și care încearcă să salveze pădurea și habitatul animalelor sălbatice de expansiunea civilizației umane. Filmul Prințesa Mononoke e un film de dragoste, un film epic, dar și un film care problematizează probleme de mediu. Și asta se întâmpla deja în 1997… Partea super bună e că poți vedea și acest film, la fel ca multe alte filme pentru copii și părinți, deopotrivă, create de Studiourile Ghibli, pe Netflix.




12. Legend (1985)  – un basm modern

legend 1985 filme pentru copiiLegend, creat de Ridley Scott (cunoscut printre altele pentru Prometheus, Gladiator, Blade Runner), cu Tom Cruise și Mia Sara în rolurile principale, e unul dintre cele mai frumoase din punct de vedere vizual filme pentru copii și adolescenți create vreodată. (Cred că și acum la ani și ani distanță eu, una, încă mai visez în culorile și în peisajele din Legend :D)

La fel ca E.T. – Extra-terestrul sau Back to the Future/Înapoi în viitor, imaginile, emoția și povestea din Legend au făcut parte din copilăria și adolescența copiilor din anii ’80. Acum ajunși părinți, la fel ca mine, redescoperim universul din aceste super filme pentru copii mai măricei, împreună cu ei. Mai mult, retrăim aceleași emoții, semn că inimile noastre nu s-au blazat prea tare. 🙂

Devenit un film cult între timp, la fel ca și alte filme semnate de Ridley Scott, Legend a avut o primire mixtă din partea criticilor. E o poveste despre lupta dintre bine și rău, un basm modern perfect. Tinerii Lili și Jack se iubesc. În pădurea fermecată în care își dau întâlnire, unicornii păzesc lumina de forțele răului. Doar că Lili și Jack, printr-o serie de greșeli ajută fără să vrea Prințul întunericului să ucidă unicornii și să fure lumina, pentru a duce în întuneric etern lumea întreagă. Deodată, imaginile minunate și luminoase se transformă într-un peisaj apăsător și întunecat, iar cei doi îndrăgostiți trebuie să lupte cu forțele răului pentru a-și îndrepta greșelile și a readuce lumina pe Pământ.

Rating: conform codificării americane, e nevoie de acordul părinților pentru a fi urmărit de copii. Ce înseamnă asta? De exemplu poate fi urmărit de copii împreună cu familia, pentru a le putea fi explicate scenele mai dure.

 

13. E.T. Extraterestrul (1982)

E.T. extraterestrul filme pentru copii_E.T. Extraterestrul e unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată. Inclus în nenumărate topuri realizate de critica de film, cât și de iubitorii de film, E.T. rămâne la mulți ani de la lansare un film de neratat, mai ales în categoria filme pentru copii și familie.

Creat de Steven Spielberg și bazat pe copilăria lui, în care părinții au divorțat și Spielberg și-a creat un prieten imaginar pentru a face față acestei drame de familie, E.T. a fost un blockbuster la momentul lansării. Și a rămas pentru câțiva ani filmul cu cele mai mari încasări din istorie, până la Jurassi Park, o altă realizare a lui Spielberg.

E un film care te emoționează și de care te atașezi. Un memento al copilăriei, E.T. Extraterestrul este nu neapărat un film SF despre un extraterestru rămas din greșeală pe Pământ, ci e un film despre copilărie, puterea imaginației și empatie.

Dacă aș fi întrebată ce film m-a emoționat cel mai mult în copilărie, aș alege fără să mă gândesc de două ori E.T. Extraterestrul. Nu îl ratați, (re)vedeți-l împreună cu cel mic.

Rating: conform codificării americane, e nevoie de acordul părinților pentru a fi urmărit de copii. Ce înseamnă asta? De exemplu poate fi urmărit de copii împreună cu familia, pentru a le putea fi explicate scenele mai dure.

 

14. The Jungle Book / Cartea junglei (1967)

jungle book 1967 cele mai bune filme pentru copiiCopiilor din generaţia născută în anii ’80, Cartea junglei le aminteşte de primele animaţii Disney, pline de culoare, văzute pe casetele video închiriate de părinţi, sau de volumele din colecţia Biblioteca pentru Toţi, care le umpleau verile petrecute în grădina bunicilor. Ajunși acum oameni la casa lor, e timpul să le “deschideți” Cartea junglei copiilor voștri.

Povestea lui Mowgli, crescut în junglă, spusă în animația Disney este de neratat de nicio generație. Culorile, desenele, povestea în sine, vocile, coloana sonoră în ritm de jazz – totul este perfect la Cartea junglei. Îi va fascina și încânta pe toți copiii, de la mic la mare, iar vouă vă va aminti de momente frumoase din copilăria voastră.

Rating: AG, audiență generală.




15. Toy Story / Povestea jucăriilor (1995)

Toy Story-cele mai bune filme pentru copiiPovestea jucăriilor e prima animație realizată vreodată 100% pe calculator. Lăudată și iubită, deopotrivă de critică, adulți și copii, Toy Story e un super film despre inventivitate și puterea imaginației. Un film pentru copii luminos, care e și o mare realizare din punctul de vedere al animației. În egală măsură a plăcut și adulților, pentru că are genul de umor care îi va atrage și pe aceștia.

Povestea are loc într-o lume în care jucăriile prind viață. Jucăria clasică Woody, un cowboy a cărui voce o interpretează nimeni altul decât Tom Hanks, rivaliează pentru atenția și dragostea micului Andy Davis cu o altă jucărie, un astronaut pe nume Buzz. Dar cei doi rivali vor deveni prieteni de nedespărțit, în încercarea de a se reuni cu copilul, după ce sunt despărțiți de acesta.

 

16. The Sound of Music / Sunetul muzicii (1965)

the_sound_of_music_filme copiiCâștigător al Oscarului pentru cel mai bun film și cea mai bună regie în 1966, Sunetul muzicii e unul dintre acele filme pentru copii și familie pe care nu poți să le ratezi.

Pe când nu existau efecte speciale sofisticate, erau mult mai populare musical-urile 🙂 Care reușeau prin muzică și emoția pe care o transmite să aibă asupra spectatorului efecte mai profunde ca efectele speciale de azi. Sunetul muzicii e un astfel de musical, plin de entuziasm, veselie, voie bună și imaginație.

Dacă îl lași să-ți intre pe sub piele, o să te farmece cu bucuria de a trăi pe care ți-o transmite. Julie Andrews joacă o tânără plină de viață, care se pregătește să devină măicuță. Doar că stareță simte că ea ar fi mai fericită într-un alt mediu. Așa că o trimite guvernantă pentru cei șapte copii ai căpitanului Von Trapp (jucat de Christopher Plummer). Dacă la început cei șapte copii de vârste foarte diferite sunt sceptici, Maria (Julie Andrews) le câștigă încrederea prin jocuri, cântece, energie pozitivă, bunătate și atenția pe care le-o oferă din plin. Educați spartan de tatăl lor fost militar, copiii se încălzesc și se deschid ca niște flori îmbobocite sub grija și iubirea Mariei.

Sunetul muzicii e unul dintre cele mai de succes film din toate timpurile și nu merită ratat. Dar, dacă cumva nu-ți plac musicalurile și filme mai cu sirop, te înțelegem, poți să-l sari. 🙂

Rating: AG, audiență generală.

Filme pentru copii mai mari pe care le poți vedea pe Netflix

17. The Karate Kid (1984)

the-karate-kid

Este un film de arte marțiale și acțiune în care adolescentul Daniel se transformă dintr-un băiat fără multe responsabilități într-o persoană matură. Meritul îi revine maestrului Miyagi care îl învață karate și filosofia din spatele acestei arte marțiale. E unul din acele puține filme care au avut mare succes atât la public, cât și la critică, pentru scenele de acțiune, pentru jocul actorilor și poveste. Filmul nu e o mare surpriză, te prinzi repede cam cum se vor așeza lucrurile, dar e atât de cald și de relaxat, iar cele două personaje principale, tânărul Daniel și înțeleptul maestru Miyagi, au o chimie așa de plăcută, încât e greu să-i reziști.

Prietenia celor doi e copleșitoare și merită să o urmăriți împreună cu copilul și familia. Pentru că este în mare parte aceeași relație de tipul maestru-învățăcel pe care o are și copilul vostru cu voi. 🙂 Mai mult, îl poți vedea pe Netflix.

Rating: conform codificării americane, e nevoie de acordul părinților pentru a fi urmărit de copii. Ce înseamnă asta? De exemplu poate fi urmărit de copii împreună cu familia, pentru a le putea fi explicate scenele mai dure.

 

18. Back to the future (1985)


Anii ’80 au fost unii dintre cei mai buni ani pentru filme pentru copii și întreaga familie. Au rămas în memoria noastră afectivă filme precum E.T., The Legend, Karate Kid și nu numai. Back to the future, din 1985, e unul dintre cele mai simpatie și inventive filme de aventură despre călătoria în timp.

Regizat de Robert Zemeckis (el a făcut Forrest Gump) și produs de Steven Spielberg, care l-a ales cu flerul lui de neeagalat de a vedea potențiale hituri hollywoodiene, Back to the future combină aventura cu acțiunea, intriga romantică și comedia într-un film pe care îl vei urmări pe nerăsuflate împreună cu copilul tău. 🙂 Nu-l ocoli, mai ales că este disponibil pe Netflix.

Rating: conform codificării americane, e nevoie de acordul părinților pentru a fi urmărit de copii. Ce înseamnă asta? De exemplu poate fi urmărit de copii împreună cu familia, pentru a le putea fi explicate scenele mai dure.

 

19. Seria Indiana Jones

Ne apropiem de finalul topului nostru cu filme pentru copii de văzut cu întreaga familie. Și nu puteam să nu includem în lista noastră seria Indiana Jones. Din care poți vedea multe filme pe Netflix. Fie că ai fată sau băiat, aventurile lui Indiana Jones sunt la fel de plăcut de urmărit, dacă odorul e ceva mai mărișor.

Arheologul jucat de Harrison Ford, cu pălăria și hainele lui camel, e eroul de aventură prin excelență. Seria nu mai are așadar nevoie de nicio prezentare. Doar vă spunem că filmele din serie sunt la fel de plăcut de revăzut, mai ales dacă le revedeți și redescoperiți alături de noile generații, ca de exemplu copiii voștri. 🙂 Raiders of The Lost Ark, Indiana Jones and The Temple of Doom și Indiana Jones and The Last Crusade rămân sus pe lista filmelor de aventură pentru toți iubitorii de filme, la aproape 40 de ani de la primul film. Vestea bună e că în 2022 e așteptat un nou film din serie, cu Harrison Ford în rolul principal.

Rating: conform codificării americane, e nevoie de acordul părinților pentru a fi urmărit de copii. Ce înseamnă asta? De exemplu poate fi urmărit de copii împreună cu familia, pentru a le putea fi explicate scenele mai dure.

 

20. Okja (2017)

Okja-cele mai bune filme netflixȘtiți deja probabil, premiul Oscar pentru cel mai bun film în acest an a fost câștigat de un film coreean, Parasite. Pare de-a dreptul ireal, dar nu vă gândiți că membrii Academiei Americane de Film au văzut un film coreean atât de bun încât nu au putut să nu îi dea premiul, pus și simplu. Nu. Regizorul Parasite, pe numele lui Bong Joon Ho, era deja bine cunoscut la Hollywood și în State, de unde și aplecarea Academiei pentru producția lui.

Una dintre filmele lui realizate în Statele Unite este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja e o dramă emoționantă, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor. Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate. Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații. Așa cum pentru unii dintre noi filmul lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre. Așa Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film numai pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

De reținut că nu este recomandat copiilor mici, ci celor de minimum 16 ani. Așa că dacă ai un adolescent, puteți să vă bucurați împreună de Okja, pe Netflix.

Acestea sunt 20 dintre preferatele noastre atunci când vorbim despre filme pentru copii, care vor putea fi urmărite cu plăcere și îndrăgite de întreaga familie. Sperăm să vă placă acelea pe care nu le-ați văzut deja. Și să revedeți cu plăcere reînnoită filmele pentru copii pe care le-ați îndrăgit când erați copii și adolescenți și pe care le veți revedea împreună cu proprii copii acum.

Vezi și

15 filme de aventură super palpitante și distractive

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here