21 Super filme de actiune si comedie de vazut

0
10752
super filme actiune comedie

Vrei să vezi niște filme de actiune si comedie și nu știi care merită timpul tău? Iată câteva comedii de actiune dinamice, burdușite cu scene super antrenante, dar și cu umor de calitate. Sunt perfecte pentru o seară când vrei să te destinzi în familie sau cu prietenii.

Subgenul filmelor de actiune și comedie e din ce în ce mai practicat de producători și regizori, dar puține rezultate merită văzute. De aceea ne-am gândit să adunăm laolaltă 21 de filme de actiune si comedie bune. Dintre cele de mai jos, dacă ar fi să alegem doar 4 pe care să ți le recomandăm, atunci ar fi cele două ale lui Guy Ritchie: Lock, Stock and Two Smoking Barrels și Snatch, plus cele două filme de actiune comedie franțuzești din top: seria OSS și The World is yours (2018).

1. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019Începem cu o comedie nou-nouță, de anul ăsta. Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e un film de actiune și comedie care merită văzută. E jucat bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în această primăvară, dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

2. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019E un film de actiune și comedie ușurel, dar foarte simpatic cu Jennifer Aniston și Adam Sandler. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul. Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

3. The Gentlemen / Gangsteri cu stil (2019)

the-gentlemenE ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie. Cunoscut pentru alte două filme de actiune și comedie, super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Pe ultimele două sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este.

4. Kingsman: The Secret Service (2014)

Kingsman: The Secret Service e deja o serie reușită care îmbină comedia, acțiunea și intriga de spionaj. Totul a început în 2014 cu primul film din serie, The Secret Service. Și a fost urmat de Kingsman: The Golden Circle în 2017. În 2020 trebuie să apară prequel-ul seriei, denumit The King’s Man.

Pe fundalul unei crize globale declanșate de un geniu al tehnologiei, un agent secret cunoscut sub numele de Uncle Jack (Colin Firth) îl ia sub aripa sa pe Gary (Taron Egerton), un adolescent problematic, pentru a-l iniția în arta spionajului. Aceasta e intriga de la care pornește toată desfășurarea de forțe, dar și de umor în Kingsman: The Secret Service.

Din distribuiție fac parte super actorii Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Hamill șiTaron Egerton. Kingsman: The Secret Service este regizat de Matthew Vaughn(Kick-Ass, X-Men: First Class) și adaptat după povestea benzilor desenate Secret Service scrise de Mark Miller.

5. Game night (2018)

game-night-jason-bateman filme 2018E un film 3 în 1 🙂 comedie, film de acțiune și thriller. Max (Jason Bateman) și Annie (Rachel McAdams) formează o familie dar și o echipă în serile de jocuri de societate cu prietenii. Sunt obsedați să le câștige de fiecare dată. Doar că, în una dintre seri, jocul devine cât se poate de real dar ei nu știu asta. De unde foarte multe scene comice în care Max, Anne și prietenii lor sunt puși în situații periculoase de tot felul de răufăcători dar ei sunt convinși că totul e în joacă… 🙂

6. Venom (2018)

Un film cu super multă acțiune, bătăi și confruntări, cu super-eroi, dar care să fie și ironic și haios? Da, există, și se numește Venom. Ne-a distrat super tare deși, cum vă spuneam, nu suntem fani ai filmelor cu supereroi. Așa că dacă faci abstracție de faptul că o mare parte din ce vezi în film a fost creat pe calculator și treci peste asta, filmul o să-ți ofere o distracție pe cinste.

Brock, jucat de Tom Hardy, e un jurnalist de investigații care vrea să expună practicile necurate ale unei corporații. Aceasta din urmă încearcă să controleze mai multe forme de viață extraterestră. Doar că, printr-un accident, Hardy ajunge gazdă pentru una dintre acestea (Venom). În încercările disperate de a scăpa de ea și de a se lupta în continuare cu corporația, apar tot felul de ipostaze care mai de care mai haioase, datorită modului în care Venom se manifestă în corpul lui Hardy. Îl poți vedea pe HBO.

7. The world is yours (2018)

the-world-is-yours comedii de acțiuneVreți să vedeți un super film de acțiune, dar și să râdeți pe săturate? Atunci încercați The World is Yours (Le monde e a toi). E un film de acțiune și comedie franțuzească super distractivă din 2018, cu Vincent Cassel, Isabelle Adjani și un actor nou, Karim Leklou, în rolurile principale. Un mic dealer de droguri iese din închisoare cu planuri mari, doar ca să afle că maică-sa (Isabelle Adjani) i-a făcut praf economiile cu care voia să își extindă afacerea. Așa că plănuiește o lovitură pentru a face rost de bani. Doar că niciodată planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg… Reiese așadar un haos absurd și haios nu în mică parte datorat oamenilor apropiați personajului principal. Îl poți vedea pe Netflix.

8-9. Snatch (2000) și Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) – filme de comedie si de actiune

snatch filme de comedie

O comedie cu Brad Pitt, cu mafioți și tot felul de dubioși, toți în căutarea unui diamant? Da, e de încercat, mai ales pentru umorul englezesc și pentru ritmul rapid al acțiunii. Dacă ți-a plăcut, încearcă și Lock, Stock and Two Smoking Barrels.   Este tot un film de actiune și comedie, scris și regizat de același englez (Guy Ritchie).

10. Bandits (2001)

bandits 2001 filme comedieE genul de film de actiune și comedie care o să placă cu siguranță și doamnelor, pentru că include o intrigă romantică. De tipa foarte feminină se îndrăgostesc ambele personaje masculine principale. Personajul lui Bruce Willis și partenerul lui de răutăți se-ndrăgostesc de tipa pe care au răpit-o (interpretată de Cate Blanchett). Pentru că nimeni nu știe exact ce-și dorește, din acest triunghi al dragostei se nasc multe răsturnări haioase de situație.

11-12. OSS 117: Cairo, nest of spies (2006) și Lost in Rio (2009) – filme de actiune si comedie care parodiază seria James Bond

OSS 117 jean dujardin filme de comedieParodia OSS 117 reușește să-l facă pe James Bond super haios. Unde mai pui că buna dispoziție a James Bond-ului francez (Jean Dujardin) e molipsitoare. După OSS 117: Cairo, nest of spies, vă sugerăm să vedeți și continuarea, OSS 117: Lost in Rio (2009). Ar mai fi de adăugat că pe Jean Dujardin l-ai văzut probabil în The Artist.

13. The Old Man & The Gun – film de actiune si comedie inspirat din fapte reale

Vrei să vezi ultimul film din cariera lui Robert Redford? Pentru că la sfârșitul filmărilor la The Old Mand & The Gun, Redford a declarat că se retrage din actorie, la cei 84 de ani.

Filmul The Old Man & The Gun e în stilul multor filme cu care ne-a obișnuit, doar că acesta e unul mai de bătrânețe. 🙂 Forrest Tucker, personajul lui Redford, e un moșulică foarte simpatic și galant, care prăduiește bănci și chiar evadează din închisoare. Și nu se lasă deloc de vechile obiceiuri, chiar și când apare la orizont o damă foarte bine…

14. Train to Busan (2016)

train to busan filme de groaza

E un film de groază, care îmbină cu succes și comedia, și acțiune. Intriga: locuitorii Coreei trăiesc o apocalipsă cu zombie. Unii dintre ei sunt blocați într-un tren și încearcă să scape de toată nebunia luptându-se cu zombie de la bordul trenului și, în paralel, să încerce să călătorească cu trenul într-o zonă protejată. Filmul se ia și nu se ia în serios, fiind și super amuzant. 🙂 Plus cu multe scene de acțiune și mult dinamism. Așa că poate fi ușor încadrat și la categoria de filme de actiune si comedie. Așadar, cine va supraviețui și nu va fi transformat în zombie dintre cei care călătoresc cu trenul? 🙂 Rămâne de văzut…

15. North by Northwest – super film de actiune și comedie intrat în istoria cinematografiei (1959)

north-by-northwest-980x520Filmul ăsta e probabil cel mai bun film de spionaj făcut vreodată, deși personajul principal nu e spion. 🙂 Doar e confundat cu unul și ajunge să fie urmărit prin toată America (de unde și numele La Nord prin Nord-vest) pentru a fi prins de spionii adevărați. North by Northwest e semnat de Alfred Hitchcock care se pare că pe orice punea mâna de regizor transforma în etalon de neegalat.

Așa s-a întâmplat și cu genul – filme spionaj. Niciun alt film făcut de atunci până azi nu reușește să se apropie de șarmul, misterul, sex-appeal-ul, umorul din North By Northwest. Ca în multe alte filme de spionaj făcute de-a lungul timpului miza e o rolă de microfilm care conține secrete guvernamentale și care ajunge în mâinile unor spioni străini.

 

Filme actiune comedie pe care le găsești pe Netflix

Pe lângă filmele de actiune comedie de mai sus pe care le poți vedea pe Netflix, le găsești tot în serviciul de streaming american și pe următoarele:

16. The Nice Guys / Super băieți (2016)

Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele comedii mișto pe care le găsești acum pe Netflix.

17. Mortdecai (2015)

mortdecai comedii netflix

Personajul Mortdecai, interpretat de Johnny Depp, trebuie să scape de ruși, agenți MI5 și teroriști pentru a pune mâna pe un tablou care conține cifrul unui seif al naziștilor. Conținutul seifului merită toată osteneala, conține o adevărată comoară. Scenariul pare un roman clasic de aventuri, deloc surprinzător având în vedere că este o adaptare a seriei comice Mortdecai a lui Kyril Bonfiglioli.

Filmul este regizat de David Koepp (Premium Rush, Ghost Town), iar distribuția este una impresionantă: Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Olivia Munn, Jeff Goldblum, Oliver Platt.

18. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. comedii netflixFilmul The Man from U.N.C.L.E. e un mix promițător de aventură, acțiune și comedie, așa că nu-l ocoliți. E ceea ce s-ar numi o comedie de acțiune. 🙂

Perechea de agenți secreți interpretată de Henry Cavill (cunoscut din Superman) și Armie Hammer (The Lone Ranger) face tot posibilul să oprească o organizație criminală internațională. Aceasta urmărește destabilizarea lumii prin răspândirea armelor nucleare. Citește aici mai multe și vezi trailerul. E disponibil pe Netflix.

19. Rush Hour 2 & 3

Cele doua filme din seria Rush Hour disponibile pe Netflix sunt o completare a rețetei clasice a filmelor cu Jackie Chan. Cum? Prin introducerea unui nou personaj comic, al carui efect comic nu este obtinut din cascadoriile dificile, ci din backgroud ul de stand up comedy. E vorba de personajul lui Chris Tucker. Sunt filme pentru toata familia, cu violență moderată. În care sunt bineinteles prezenți raufacatori si arme, dar scenele de lupta si de actiune sunt doar cascadorii dificile a la Jackie Chan.

20. The Big Short / Brokerii apocalipsei (2015)

The-Big-Short- filme bune netflixNu e în sine un film de acțiune, dar e foarte dinamic, așa că se potrivește cel mai bine la categoria comedii de actiune de văzut.

E posibil să faci un film haios, antrenant, care să-ți dea o stare de bine despre criza financiară din 2008-2009? 🙂 Da, este posibil și deja s-a făcut. Este The Big Short, o comedie-dramă care reușește să explice concepte financiare complicate și să te distreze în același timp.

Cu un scenariu adaptat după o carte, The Big Short are o distribuție stelară (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt și mulți alții). Urmărește trei povești paralele care ajung să se intersecteze. Fiecare dintre cele trei are la bază specialiști în finanțe care intuiesc căderea piețelor financiare, plecând de la criza pieței imobiliare din SUA. Așadar, nu-l ratați pe Netflix. Noi ne-am făcut deja un obicei de a reveni la el periodic, cu aceeași plăcere, așa cum o facem și cu alte filme bune din ultimii ani.

21. Inglourious Basterds / Ticăloși fără glorie (2009)

Ca orice film de actiune si comedie semnat de Quentin Tarantino, și acesta te satisface pe deplin. 🙂

E greu să rezişti tentaţiei de a rescrie istoria atunci când îţi propui să faci un film despre Al Doilea Război Mondial, dar Quentin Tarantino nici măcar nu a încercat să reziste. Rezultatul este un film în care o ceată de evrei americani încearcă să asasineze liderii nazişti şi sunt gata să scalpeze pe oricine le stă în cale. Inglourious Basterds nu dă doi bani pe corectitudine politică şi construieşte nişte eroi atipici care sub conducerea lui Aldo Reine (Brad Pitt) încearcă să-şi ducă misiunea la bun sfârşit, deşi sunt deconspiraţi la tot pasul de accentul lor american şi de gesturile foarte diferite de ale nemţilor.

Dacă nu l-ai văzut încă, te așteaptă pe Netflix.

Acestea sunt câteva din favoritele noastre la categoria filme actiune comedie. Tu ce favorite ai și vrei să ni le recomanzi?

SHARE
Articolul precedentTop 10 seriale de dragoste Netflix de văzut
Următorul articolCele mai faimoase 100+ citate despre prostie
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here