Cele mai bune 20 de filme din 2019 de pe Netflix

0
51943
top filme 2019 netflix

Cu toții vrem să vedem filme bune și, eventual, cât mai noi. 🙂 Așa că v-am pregătit 20 filme din 2019 pe care le găsiți pe Netflix și care au șanse să vă placă. Nu sunt toate niște capodopere ale genului, dar sunt excelente pentru o seară de relaxare acasă.

Nu știm dacă ai o părere bună sau rea despre Netflix. Din ce-am observat mulți dintre cititori intră pe articolele de genul ăsta pentru a-și confirma părerea proastă și anume că nu prea ai ce vedea bun în rețeaua gigantului de streaming american… Noi nu avem nici o părere bună, nici proastă. 🙂 Dar apreciem că fac eforturi pentru a produce filme și au bugete impresionante pentru a crea conținut de calitate. Mai mult, am avut surpriza să găsim pe Netflix super filme, pe care Netflix nu le-a produs, dar a ales să le distribuie și să le facă disponibile pentru un public foarte larg. Iată așadar 20 filme 2019 pe care le poți vedea pe Netflix oricând. Sunt filme destul de noi, voi le-ați văzut deja?

1. I am mother (2019) – super thriller SF din 2019

I Am Mother - filme 2019 netflix
Hilary Swank in I Am Mother

I am mother e unul dintre filmele din 2019 pe care le găsești pe Netflix și ar fi bine să nu îl ratezi 🙂 Unul dintre cele mai mișto thrillere pe care le-am văzut în ultimul timp, e genul de producție deșteaptă și bine jucată care se leagă frumos, chiar dacă nu e o capodoperă cinematografică. Un film SF post-apocaliptic în care suspansul se construiește lent dar autentic. Cine e personajul negativ? Este sau nu mediul exterior toxic? Mai există și alți oameni supraviețuitori sau Daughter e primul om al unei noi generații umane post-Apocalipsă? Răspunsurile nu vin foarte greu și nu pot fi prea complexe, având în vedere că e un film în 3 personaje, dar reușește să te țină în suspans și acordat la atmosfera filmului.

După un eveniment post-apocaliptic un bunker se autoactivează pentru salvarea speciei umane. Un robot denumit Mama “crește” embrioni umani și apoi copii în adulți… Fiica ei care nu are efectiv un nume, ci e doar Daughter (Fiica), e învățată cu răbdare de robotul mamă care e diferența între bine și rău… Dar e din ce în ce mai greu de spus dacă nu cumva ea reprezintă Răul.

Dacă ar fi să adăugăm alături de thriller câteva alte filme din 2019 de pe Netflix care sunt de asemenea thrillere bune, atunci încercați E casa mea!, Platforma și Uncut Gems.

2. Furie / Get In / E casa mea! (2019)

furie-filme 2019 netflixUn thriller de groază nebun cum numai filmele franțuzești pot fi. O familie cu un copil se întoarce din vacanță doar pentru a afla că aceia pe care i-au lăsat să aibă grijă de casă nu îi mai lasă să intre în propria locuință…Se pare că semnaseră un contract prin care ocupanții se angajau să plătească facturile de utilități… Și atâta timp cât aceștia sunt niște “chiriași” model, nu pot fi dați afară… Și, uite așa, familia liniștită rămâne pe drumuri și se refugiază într-un parc de rulote…Dar ăsta e doar începutul nebuniei…

3. Marea spălare de bani / Laundromat (2019)

The-Laundromat-Netflix-filme 2019E un film cu pretenții care nu se ridică neapărat la înălțimea propriilor așteptări. Dar totuși în marea de filme de pe Netflix, Marea spălare de bani e un film de văzut. Iar dintre filmele din 2019 de pe Netflix acesta intră în top 20.

Ellen (Meryl Streep) își pierde soțul într-un accident. Încercând să obțină banii care i se cuveneau din asigurare, nu reușește, pentru că firma de asigurări era doar un paravan gol. Din aproape în aproape Meryl Streep demască o întreagă schemă de firme create în paradisuri fiscale și care de fapt spală banii clienților. Cele două personaje din spatele firmei sunt jucați super haios de Antonio Banderas și Gary Oldman.

4. Perfect Date (2019)

theperfectdate-filme 2019 netflixE un film romantic de comedie cu adolescenți. Un film gândit pentru publicul tânăr, dar poți să-l vezi și dacă ai trecut de 20 de ani. 🙂 Noi am trecut bine de vârsta asta și ne-a plăcut. Are glume bune și sare bine de superficialitatea pe care o găsești în unele filme pentru copii de 16 ani. În plus, actorii joacă foarte bine. Așa că e un film din 2019 bun pentru o seară relaxată, pe care să-l vezi pe Netflix.

Brooks e un adolescent care vrea neapărat să intre la Universitatea Yale. În ciuda notelor super bune care îi va asigura o oarecare bursă dacă va intra, va avea nevoie și de o finanțare substanțială ca să poată face față cheltuielilor. Așa că împreună cu un prieten lansează o aplicație de întâlniri amoroase. E un fel fel de gigolo, dar cât se poate de platonic. Se întâlnește cu diverse fete care au nevoie de o escortă pentru a face față unui bal, unei întâlniri cu părinții, pentru a face o figură frumoasă în fața prietenilor etc. Doar că își găsește nașul în una dintre cele mai cinice și smart tipe cu care își dă întâlnire.

5. The two popes / Cei doi papi – cel mai bun film biografic din 2019

The-Two-Popes - filme 2019 onlineAmbii giganți TV HBO și Netflix au produs seriale și filme bune care au în centru Vaticanul. Dacă HBO a ales o abordare mai neobișnuită și poetică, cu The Young Pope și The New Pope, Netflix a ales o cale mai clasică. Dar rezultatul nu e mai puțin demn de a fi urmărit. E un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani.

Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix. Alte două filme din 2019 de văzut pe Netflix care fac parte tot din categoria dramă sunt Marriage Story (vezi mai jos) și The Irishman (Vezi mai jos).

6. The Platform (2019)

E un film de groază spaniol pe care-l poți vedea pe Netflix. Filmul e înțesat cu scene violente, grotești, cu mult sadism, dar și cu dovezi ale altruismului uman. E filmul perfect de văzut în pandemie. Ne arată limitările, atât în bine, cât și în rău. E o parabolă pentru natura umană și cum ne schimbăm într-o criză.

…Un film horror care se vrea în esență un film de critică socială. Un horror SF și thriller, în același timp, care spune povestea unor rezidenți dintr-un fel de bloc. Aici, cei care au norocul să stea la etajele superioare mănâncă pe săturate. În timp ce restul rezidenților, în mod special cei de la nivelele cele mai de jos practic mor de foame. Pentru că singurul sistem prin care primesc hrană este “platforma”. Aceasta e înțesată cu mâncare, dar pe măsură ce coboară de la etaj la etaj mâncarea se transformă în resturi. Până când nu mai rămâne deloc.

A fost lansat pe Netflix în martie 2020.

7. Uncut Gems / Diamante neșlefuite (2019)

uncut-gems adam sandler O producție Netflix din 2019 care începe să capete un statut cult, Uncut Gems e un thriller reușit cu Adam Sandler în rol principal. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite. Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final.

Producția, pe care o poți vedea pe Netflix, a fost primită foare bine de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

8. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019Că am pomenit de Adam Sandler, ce ziceți și de o comedie cu el? 🙂 E o comedie ușoară, dar foarte simpatică cu Jennifer Aniston și Adam Sandler. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul. Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

Dacă vrei să vezi niște producții de film din 2019 pe Netflix în care comedia se întâlnește cu romantismul, iată câteva comedii de dragoste de anul trecut produse sau distribuite de gigantul american.

9. Someone great / O fată pe cinste (2019)


O comedie din 2019 care va fi pe placul celor care se distrează mult prin cluburi 🙂 Cam toată acțiunea se petrece în drum spre sau de la club. 🙂 Cele trei fete cucuiete și bune prietene vor să se distreze o ultimă oară înainte să facă la modul serios pasul spre responsabilitățile maturității. Comedia Someone great e dinamică, distractivă și haioasă – mai ales dacă ești în targetul demografic 🙂 Filmul e disponibil pe Netflix.

10. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019)

isnt it romantic comedii romantice netflixO comedie lansată prima dată pe Netflix. E ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. E o comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților. A fost lansat la nivel internațional de rețeaua de streaming Netflix.

11. Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂

always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează.

E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂

Acestea sunt câteva din filmele bune de comedie pe care le găsești pe Netflix în acest moment. Nu uita, însă, Netflix schimbă grila cu conținut în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă din partea gigantului american. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.

 

12. Marriage Story / Poveste despre căsnicie (2019)

marriage story cele mai bune filme netflixNetflix investește sume foarte mari și adună multe talente din industria cinematografică pentru a produce filme de Oscar. Nu îi iese de fiecare dată, dar pariul pe Marriage Story a fost unul câștigător. Este unul dintre cele mai apreciate filme produse de Netflix. Și va intra probabil în istoria filmului, lângă un alt film pe aceeași temă Kramer vs Kramer. Tema: ce înseamnă un divorț, mai ales atunci când la mijloc există un copil.

Ea, jucată de Scarlett Johansson, este o actriță de teatru din New York. El, jucat de Adam Driver, este regizorul de teatru cu care e căsătorită. Deși își propun să ajungă la o despărțire amiabilă, inevitabil apar certuri, neînțelegeri, vorbe dureroase aruncate de o parte și de cealaltă. E un film pe alocuri simpatic, pe alocuri trist, jucat foarte bine de întreaga distribuție, cu dialoguri și situații credibile. Ce se va întâmpla cu toată tandrețea pe care o au unul pentru celălalt personajele, cu dragostea trăită între cei doi, cu copilul lor? Veți afla urmărind filmul pe Netflix, bineînțeles. 🙂

Îl poți vedea pe Netflix, aici.

13. Atlantique / Atlantics (2019)

atlantics filme noiEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme drama văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Vei vedea o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix! 🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

Sunt multe filme din 2019 pe Netflix de tip dragoste, dar acesta e cel mai original. Încercați-l dacă vreți ceva nou 🙂

Filme de acțiune din 2019 pe Netflix


Îl lista noastră și-au făcut loc și trei filme din 2019 de pe Netflix în care acțiunea face legea: Triple Frontier, Polar și Close.

14. Triple frontier / Tripla frontieră (2019) – filme de acțiune Netflix

triple frontier filme de acțiuneUn film de acțiune bine dozat și realist. În rolurile principale joacă Ben Affleck, Oscar Isaac și Garrett Hedlund. Cu o poveste închegată și personaje bine conturate, Triple frontier este încercarea unor foști luptători din Armata Americană de a-și reface bugetul personal. 🙂 Cum? Prin pedepsirea unui șef de cartel columbian și prăduirea acestuia. În general nu prea îți pasă de soarta celor care împușcă și descind în forță în filmele de acțiune. Aici, tocmai pentru că ai văzut mizele personale din viețile personajelor principale, filmul câștigă în suspans. Îl poți vedea pe Netflix.

15. Close / Tot mai aproape (2019)

close filme de acțiune

E un film de acțiune din 2019 distribuit de Netflix, cu o femeie în rolul principal. Ceea ce poate fi interesant de văzut, după atâtea filme de acțiune cu bărbați în rolurile principale. Iar actrița Noomi Rapace (The Girl with the dragon tatoo, Prometheus) face o treabă foarte bună. Rolul ei este construit după personajul Jacquie Davis, o femeie bodyguard care i-a avut ca și clienți pe Nicole Kidman și familia regală britanică, printre alții.

Ea e angajată de o familie foarte bogată să o apere pe fiica rebelă. Ajung în Maroc, unde toată lumea pare să își dorească să o răpească sau ucidă pe aceasta. Doar bodyguard-ul ei poate să o salveze din situațiile super periculoase în care ajunge. Close nu e o capodoperă, dar e un film de acțiune foarte bun pentru vineri seara. Poate fi văzut pe Netflix.

16. Polar (2019)

Polar-filme de acțiuneE un thriller de acțiune din 2019 cu super cool-ul Mads Mikkelsen în rolul principal. Mikkelsen e un asasin plătit care vrea să se retragă într-un sătuc uitat de lume… Doar că fix angajatorul lui îl vrea mort înainte de pensionare… Mads emană mister, cum altfel? Dar filmul nu e chiar la înălțimea talentului lui. Dar e o distracție bună pentru o seară acasă. Mai ales dacă ești fan Mads Mikkelsen. 🙂 Îl poți vedea pe Netflix.

 

17. The Irishman (2019)

The-Irishman-filme inspirate din fapte realeE un film Netflix din 2019 regizat și produs de nimeni altul decât Martin Scorsese. Ca mai toate cele 20 filme inspirate din fapte reale din top, și acesta se bazează pe o carte de non-ficțiune – I heard you paint houses de Charles Brandt. De ce se numește cartea Am auzit că văruiești case? Pentru că asta era codul în cadrul Mafiei atunci când erai ucigaș plătit. Expresia face referire la faptul că în momentul asasinării sângele victimei murdărește pereții casei… Cartea e scrisă de un fost procuror și investigator care spune că ucigașul Mafiei Frank Sheeran i s-a confesat în privința asasinării liderului unuia dintre cele mai puternice sindicate din State, Jimmy Hoffa.

Pe firul poveștii, The Irishman urmărește activitatea lui Frank Sheeran și cum ajunge acesta să lucreze pentru Mafie în anii ’50, apoi devine bodyguardul lui Jimmy Hoffa, ca în 1975 Mafia să îi ordone să îl execute. În ciuda relației foarte apropiate cu Hoffa, Frank Sheeran duce la îndeplinire acțiunea… Filmul e interesant, jucat de actori de primă mână, de la Robert De Niro care interpretează rolul principal, la Al Pacino și mulți-mulți alții. Singurul păcat al filmului e lungimea lui… Scorsese nu se grăbește deloc, poate și pentru că s-a gândit că pe Netflix avem suficient timp să ne delectăm cu The Irishman.

18. Ultimul lucru pe care l-a dorit / The last thing he wanted (2020)


the last thing he wantedUn thriller politic cu multă acțiune și dinamism, adaptat după romanul cu același nume al lui Joan Didion. Scenariul e bine gândit și construit cu atenția unui puzzle. Rolurile principale sunt interpretate de Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Anne Hathaway joacă rolul unei jurnaliste care are grijă de tatăl ei bolnav. Dar află că este implicat în traficul de arme în America Centrală. Anne Hathaway ajunge astfel să joace rolul tatălui său, prea bolnav pentru a se deplasa și a realiza schimbul de arme. Lucrurile se complică și Anne Hathaway intră într-o intrigă în care nu mai știe în cine să aibă sau nu încredere, nici măcar când vine vorba de diplomații americani. Îl poți vedea pe Netflix.

19. Îmblânzitorul de vânt / The boy who harnessed the wind (2019)

the boy who harnessed the wind filme inspirate din fapte realeÎmblânzitorul de vânt e un film minunat care spune o poveste extrem de pozitivă și inspirațională despre cât de multe poți face cu puține resurse dacă ești deschis și încerci să-ți dai frâu liber creativității. Ca multe alte producții care îți dau o stare de bine, și acesta face parte din categoria filme inspirate din fapte reale. Și parcă tocmai de asta, pentru că se bazează pe o poveste reală filmele astea te motivează și mai mult și te fac să îți recapeți încrederea în oameni. Asta dacă cumva ți-ai pierdut-o.

Producție britanică, Îmblânzitorul de vânt se bazează pe memoriile cu același nume scrise de William Kamkwamba și Bryan Mealer. Născut într-un sătuc super sărac din Malawi, William face parte dintr-o familie de fermieri. Deși nu mai poate merge la școală pentru că părinții nu-și mai permit taxele, totuși William găsește o cale pentru a continua cursurile și a avea acces la bibliotecă. La mijlocul anilor 2000, spectrul foametei bântuie în satul lui, din cauza secetei. Oamenii încep să plece care încotro și să abandoneze locul. Dar William se gândește cum ar putea construi un motor alimentat eolian care să acționeze o pompă electrică ce ar trebui să alimenteze cu apă satul… Va reuși William să facă rost de părțile componente dar, mai ales, să construiască un prototip funcțional? 🙂

E unul dintre cele mai faine filme din 2019 de pe Netflix.


BONUS 20. American Factory – documentarul anului 2019

american factory

OK-ok, ai văzut destul de multe filme din 2019 pe Netflix. Dar documentare? Netflix are super mână la producție de documentare bune. Așa că s-ar putea să găsești adevărata măsură a filmelor Netflix nu în cele dramatice, ci în documentarele pe care le-au produs sau distribuit în 2019.

Indiferent dacă vrei sau nu să dai o șansă documentarelor Netflix, dacă ar fi să vezi un singur documentar din anul 2019 (Netflix sau nu), atunci acesta vă recomandăm să fie. Seamănă destul de mult cu un film artistic, pentru că dramatizează destul de mult subiectul. Dar rămâne un documentar în carne și oase. Fabrica americană e prima producție a companiei lui Barack și Michelle Obama și a luat Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2019.

Povestea și atmosfera se construiesc cu răbdare, ceea ce necesită o mică investiție de timp din partea ta. Dar încet-încet povestea prinde contur și te va prinde și pe tine în mreje.

Documentarul are în centru o investiție chineză în Statele Unite. Un mare producător de parbrize pentru autoturisme din China redeschide o fabrică General Motors. Și angajează în mare parte foștii muncitori ai fabricii. Vei înțelege mai bine atât cultura și societatea americană, cât și pe cea chineză. Diferențele sunt șocante și greu de acceptat de ambele părți, dar umanitatea muncitorilor din ambele țări te va emoționa. American Factory deschide o ușă către realități sociale atât din China, cât și din SUA.

Îl poți vedea pe Netflix.

Acestea sunt preferatele noastre în materie de filme 2019 pe Netflix.

Citește și

25 Seriale de comedie bune și unde le poți vedea

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here