Cele mai bune comedii horror – înfricoșătoare, dar amuzante

0
3900

Nu știi la ce să te uiți cu prietenii vineri seara? Surprinde-i cu un gen în care râsul merge mână în mână cu groaza. 🙂 Iată lista noastră cu comedii horror care o să te încânte în cele mai neașteptate moduri. 🙂

Comediile de groază bune reușesc să se joace cu așteptările tale, prin modul în care creează tensiunea sau livrează momentele de descărcare prin râs.  Încă râzi la scena amuzantă din film? Pregătește-te de o sperietură pe cinste. Încă ești oripilat de baia de sânge din film? Este timpul pentru un pic de umor ca să te facă să uiți un pic de frică.

Am omis filme de groază care au doar accente de comedie, precum Cabin in the Woods, și am pus accentul pe comedii horror pur sânge. Așadar, dacă ești în căutarea unui horror recreativ, te invit să alegi măcar o comedie horror din lista noastră:

1. Ready or not (2019)

Un film care începe foarte frumos. Nici nu poți să prevezi întorsătura pe care o va lua. Acel final fericit pe care eroina noastră îl întrevede va deveni un scenariu horror. Ready or not este o comedie de groază despre Grace, o fată obișnuită care se va căsători cu bărbatul visurilor ei. Totul pare a fi prea frumos ca să fie adevărat: o proprietate luxoasă și o familie aproape normală. Aproape. Familia are o tradițe ciudată, care nu poate fi ignorată…

Ready or Not nu are prea multe jump-scare-uri și atenția nu cade excesiv pe scenele însângerate. Sunt momente violente, dar acestea nu sunt centrale filmului. Filmul încorporează elemente comice care te vor face să uiți pe moment de momentele de groază trăite de Grace.

Samara Weaving, actrița care o interpretează pe Grace, a făcut o treabă uimitoare în rolul  miresei curajoase și puternice pusă în mijlocul unui joc de-a v-ați ascunselea pe viață și pe moarte.

Poți urmări trailerul Ready or Not aici.

 

2. Extra Ordinary (2019)

extra ordinary filme horror noiO comedie horror despre speranțe pierdute, fantome, ritualuri și salvare. În acest caz este vorba mai mult despre o comedie, decât despre groază. Nu vor exista prea multe momente de teroare în acest film. Extra Ordinary are un umor simplu și absurd adunat într-o poveste amuzantă. Comedia de groază urmărește povestea lui Rose, o instructoare de condus, cu o istorie de spiritism și vânat fantome.

Rose este convinsă să-l ajute pe Martin. Soția lui răposată este acum poltergeist și îi trimite mesaje tipărite pe pâine prăjită. 🙂 Cele două personaje principale sunt extrem de comice și fac perechea romantică perfectă. Unele glume din acest film o să vă pară obișnuite, dar atenția la detalii și interpretarea actorilor fac acest film extraordinar. 😉

Puteți vedea trailerul aici.

 

3. Why Don’t You Just Die! (2018)

Comedia horror Why don’t you just die! îmi amintește un pic de stilul în care sunt realizate filmele lui Tarantino. Stilul scenelor violente și cinematografia fac filmul demn de vizionat.

Este un film de groază și comedie realizat de un tânăr regizor rus. Povestea filmului începe cu Andrei, un detectiv care locuiește în apartament cu soția sa. În care se reunesc fiica lui Andrei, un tâlhar furios și un polițist trădat. Fiecare din ei caută răzbunare. Veți fi martorii unei băi de sânge într-un apartament mic din Rusia… Filmul are și câteva momente amuzante, dar în general este o vărsare de sânge în toată regula.

Mi-aș fi dorit ca povestea să fie un pic mai surprinzătoare. Cu toate acestea,  merită încercată pentru stilul neobișnuit și unic în care e filmată.

Poți vedea trailerul aici.

4. The Babysitter (2017)

Ce se întâmplă când nu-ți asculți bona și stai treaz să vezi ce face seara târziu? Vei fi șocat de ororile pe care o să le vezi… Cole, personajul principal, descoperă că bona lui face parte dintr-un cult satanist, capabil să întreacă orice limite pentru a-și păstra identitatea secretă.

La început, Filmul prezintă povestea lui Cole într-o maniera chiar inocentă. Dar, nu e chiar așa. The Babysitter este o comedie horror destul de violentă și sângeroasă, aceste elemente îmbinându-se perfect cu momente hilare. Este o comedie perfectă pentru Halloween, dacă vreți ceva care să vă amuze și să vă sperie în același timp. Continuarea aceste comedii de groază a apărut acest an. Ambele filme pot fi vizionate pe Netflix.

 

5. Train to Busan (2016)

Vrei o perspectivă fresh a filmelor cu zombie? Atunci Train to Busan e o alegere bună. E un film de groază SF în care locuitorii Coreei trăiesc o apocalipsă cu zombie. Unii dintre ei sunt blocați într-un tren și încearcă să scape de toată nebunia luptându-se cu zombie de la bordul trenului și, în paralel, să încerce să călătorească cu trenul într-o zonă protejată. Filmul se ia și nu se ia în serios, fiind pe alocuri de-a dreptul amuzant. 🙂 Cu multe scene de acțiune și mult dinamism, poate fi ușor încadrat și la categoria de filme de acțiune. Așadar, cine va supraviețui și nu va fi transformat în zombie dintre cei care călătoresc cu trenul? Rămâne de văzut…

Dacă vreți să vedeți mai multe, puteți urmări trailerul aici.

 

6. One Cut of the Dead (2017)

Este o altă comedie horror cu zombie pe care să n-o ratezi. Știu că probabil te-ai săturat să tot vezi aceste creaturi care nu sunt hotărâte înca să moară. Însă, aceasta este o comedie de groază excelentă. Filmul pentru mine a fost ca un rollercoaster. La început m-am întrebat de ce mă uit la așa ceva. Am râs de scenele care păreau a fi făcute stupide în mod intenționat. După, a urmat o stare de confuzie. Iar apoi am râs de cât de mișto este gândit filmul.

Povestea urmărește o echipă de filmare și un director care filmează un film cu zombi. Totul este filmat într-o clădire japoneză abandonată din al doilea război mondial. Gluma se îngroașă când ei sunt atacați de zombi adevărați.

One Cut of The Dead e una din multele comedii horror realizată cu un buget redus și cu o distribuție de actori necunoscută. Dar care reușește să se ridice la înălțimea ambiției de a face o comedie horror bună. Filmul a avut premiera într-un teatru mic din Japonia pentru o perioadă de șase zile, dar filmul se bucură azi de o popularitate internațională.

Puteți vedea trailerul comediei horror One Cut of The Dead aici.

 

7. Deathgasm (2015)

 

Sincer dacă ar fi să aleg o comedie horror care să îmbine perfect aceste genuri, aceasta ar fi. Nu duce lipsă de scene însângerate și sperieturi, dar nici de un umor negru, bine integrat în film.

Intriga filmului: Doi prieteni organizează o trupă pe nume „Deathgasm”. Ei vor invoca fără să vrea o entitate malefică numită The Blind One. Viețile lor obișnuite vor fi date peste cap de magie neagră și bătăi însângerate. Poate un pic cam mult sânge, dar până la urma acesta este farmecul unei comedii horror. Dar, la fel cum am spuneam și pentru alte filme din lista noastră cu comedii horror, dacă nu-ți plac scenele sângeroase, alege un film mai ușor de digerat din listă.

Chiar dacă nu ești fan heavy metal, te vei bucura de acest film. Iar dacă ești un fan Evil Dead sau Braindead – filme despre invocări, posedări și lupte cu forțele supranaturale ale răului – o să-l iubești.

Poți vedea trailerul filmului aici.

 

8. What we do in the shadows (2014)

Filmul este un documentar parodic și o comedie horror care urmărește viața unor vampiri. Aceștia trăiesc împreună într-un apartament din Wellington. Cei trei vampiri – Viago, Deacon și Vladislav se confruntă cu probleme cu adevărat esențiale în viața de zi cu zi. 🙂 Cine să facă treburile în casă si cum ar trebui să procedeze la următoarea vânătoare de sânge uman. Fiecare dintre aceste personaje au momentele lor amuzante. Chiar și personajele secundare ale filmului devin la fel de simpatice pe parcurs.

Există câteva momente în acest film care îți amintesc că această comedie este într-adevăr una horror. În special datorită efectelor speciale care sunt foarte bine realizate. Dar, sub toate scenele însângerate și înfricoșătoare se ascunde o comedie ingenioasă cu vampiri. De asemenea, dacă v-ați bucurat de acest film, vă recomand să vedeți și serialul cu același nume. Puteți citi mai multe despre el aici.

9. Dead snow (2009) și Dead Snow 2 (2014)

Te-ai aștepta să nu mai existe moduri interesante de abordare a poveștilor cu zombi. La câte filme și seriale s-au făcut, așa aș fi zis și eu. Dar, mereu se găsește o viziune fresh  😊. Cu Dead Snow, vei intra într-o lume unde zombie sunt inspirați din creaturile din mitologia scandinavă numite Draugr. Se spune că aceste creaturi protejează cu înverșunare o comoară.

Totul începe cu un grup de opt studenți la medicină care se aventurează în munți pentru a se relaxa. Ceea ce nu știu ei este că și-au ales cel mai prost loc pentru o vacanță. Un batalion de soldați naziști au dispărut în pădurile acestor munți. Cadavrele lor zombificate bântuie aceste zone muntoase. Povestea nu pare foarte interesantă la prima vedere. Dar, acest film folosește clișeele în avantajul lui.

Dacă ai chef de un binge-watch îți recomand să vezi ambele filme Dead Snow. Continuarea este la fel de bună. Dead Snow: Red vs. Dead. Poți vedea trailerul de la primul film aici. 

 

10. Housebound (2014)

 

Housebound e o poveste horror familiară, dar spusă cu ajutorul unei eroine care reacționează diferit de personajele clasice de horror. Comedia de groază Housebound o urmărește pe delicventa Kylie, condamnată la arest la domiciliu. Inițial ea este sceptică față de fenomenele inexplicabile care se întâmplă în casă. Și abordează aceste situații diferit de alți eroi din filme de groază, ceea ce creează niște situații comice pe cinste.

Filmul îmbină ingenios elemente de horror și mister cu elementele comice. Dacă ești convins că știi în ce direcție se va îndrepta filmul, vei afla în scurt timp că te înșeli. Suspansul și groaza sunt echilibrate perfect de momentele comice care ironizează clișeele filmelor horror. Așa că o să treci printr-un cocktail de momente haioase și momente care o să-ți facă să tresară.

Dacă ești în căutare de o comedie horror plină de mister, crime și fantome atunci Houseboound este alegerea potrivită.

Poți vedea trailerul la acest link.

Aceasta este lista noastră cu filme de groază și comedie. Sperăm ca atunci când vei fi în cautare de un film nou, o să încerci una din comediile noastre horror din listă. 😊

Poate vrei să vezi și cele mai noi filme horror apărute:

10 filme horror noi de văzut singuri (dacă aveți curaj) sau cu prietenii

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here