Top 10 seriale horror noi care merită văzute

0
6970

Dacă relaxarea pentru tine implică un weekend cu jump-scare-uri, monștri și mister, ai ajuns la lista potrivită. Dacă ești dornic să stai treaz o noapte întreagă, alege unul dintre aceste seriale. P.S.: Unele sunt inspirate din evenimente reale

Cu toate că sunt o fană înfocată a filmelor horror, nu prea am acordat o șansă serialelor de groază până acum. Sincer nu știu cum am putut să ratez așa comori ascunse în genul horror. De la seriale horror SF care depășesc orice prag al imaginației și până la povești înspăimântătoare care te fac să-ți dorești să nu fi văzut primul episod singur. Aceste seriale mi-au schimbat percepția asupra serialelor horror apărute recent și sper că și vouă.

Sunteți gata de o noapte plină de mister, coșmaruri și grotesc adus la realitate? Atunci încercați măcar una din producțiile alese pentru lista noastră de seriale horror. Iată câteva din serialele de groază care au apărut în ultimii ani:

1. Ratched (2020- )

Cea mai recent apărută serie, Ratched este un serial horror îndrăgit mai ales de fanii American Horror Story pentru că în rolul principal joacă Sarah Paulson. Ea ne-a oferit un rol principal uimitor într-o poveste interesantă pentru psihologia, ascensiunea feminină și diferite alte subiecte din perioada anilor 1950.

Povestea serialului este ușor de urmărit și e foarte interesantă. Serialul horror spune povestea asistentei de azil Mildred Ratched (personaj inspirat din romanul „Un zbor deasupra unui cuib de cuci” al lui Ken Kesey). În 1947, Mildred ajunge în nordul Californiei pentru a căuta un loc de muncă la un spital psihiatric. Aici sunt folosite experimente noi și tulburătoare asupra minții umane. Vei fi purtat de-a lungul poveștii pentru a vedea cât de întunecate și morbide devin personajele. Sarah Paulson s-a descurcat excelent în rolul de asistentă, mai ales când face o mulțime de lucruri nebunești și amuzante pentru a-și îndeplini propriul ei scop.

Unul dintre cele mai interesante lucruri la acest serial este abordarea unui stil vizual aparent inofensiv care ascunde o lume bolnavă și întunecată. În ciuda acțiunilor terifiante și neortodoxe, scenografia pare scoasă din contextul serialului cu scene predominate de culori pastelate și vintage-ul estetic al anilor 1950.

Serialul nu o sa te facă să tresari, dar te va ține captiv într-un mister diabolic. Sunt prezente câteva elemente de gore, dar nimic peste măsură. Seria este perfectă pentru fanii unui horror plin de suspans.

Îl poți vedea acum pe Netflix.

 

2. Swampthing (2019)

Este un serial de groază bazat pe personajul DC Comics cu același nume. DC Comics a atins o etapă memorabilă cu acest serial în ceea ce privește genul horror. Amestecul unei descoperiri științifice cu o dramă bazată pe un virus răspândit într-un oraș mic menține show-ul interesant. Povestea începe cu Abby Arcane care se întoarce acasă în Louisiana. Ea va investiga un virus mortal transmis în mlaștină. Aici se va întâlni cu omul de știință Alec Holland, un personaj important în continuarea serialului 😉.

Ce mi-a plăcut foarte mult la acest serial sunt efectele speciale și actoria impecabilă care fac povestea serialului să pară una credibilă. Aspectul mistic te ține captiv într-o lume tulburătoare. The Swampthing este o serie de groază cu elemente fantastice și grotești, care poate deveni într-adevăr violentă.

Puteți vedea trailerul serialului aici.

3. Chambers (2019)

Chambers este un serial de groază distribuit de Netflix. Seria horror nu este o experiență de groază tradițională. Ea abordează mai multe teme horror din lumea supranaturalului dar și a minții umane  și le pune într-o nouă perspectivă. Scopul acestei serii nu este să te înfricoșeze, ci să spună o poveste bună care să te sperie și îți răscolească mintea.

Serialul Chambers urmărește povestea unei adolescente care după primirea unui transplant de inimă este bântuită de viziuni terifiante și inexplicabile. Pe măsură ce povestea avansează, viziunile devin din ce în ce mai puternice și dese. În acest timp, protagonista încearcă să dezvăluie circumstanțele misterioase în care donatoarea ei a murit.

Cu toate că această serie horror are o acțiune care avansează într-un ritm mai lent, reușește, printr-o poveste nouă și prin suspans, să te țină lipit de scaun. Te va face să fii atent la detalii și să le acorzi importanță în timp ce te întrebi „oare ce se mai poate întâmpla?”.

4. Marienne (2019)

Marienne este un serial francez de groază ce descrie povestea unei scriitoare. Protagonista este ademenită în orașul ei natal, unde descoperă că spiritul rău care i-a bântuit visele și despre care a scris o carte există și în viața reală.

Există multe filme de groază cu spirite și fantome care au anumite similarități cu această poveste. Ceea ce face acest serial special este modul în care este spusă povestea, aceasta fiind dezvăluită treptat, într-un mod dramatic.

Este serialul perfect pentru un binge-watch de weekend. Povestea nu este prea complicată, dar este destul de complexă ca să nu te saturi de ea.

Dacă ești în căutare de un serial de groază pe Netflix și ești un fan al horror-ului clasic, atunci nu trebuie să-l ratezi. Îl găsești aici pe Netflix.

5. The Twilight Zone (2019-)

Ai trecut acum în Zona Crepusculară, dar în varianta nouă apărută în 2019. The Twilight Zone este un serial horror bazat pe serialul original de televiziune din 1959, creat de Rod Serling. A fost scris într-o direcție mai proaspătă, respectând în același timp originile de la care a plecat.

În această variantă nouă, fiecare episod detaliază evenimente supranaturale, probleme sociale și invazii extratereste. Și fiecare se încheie cu o întorsătură neobișnuită și neașteptată. În același timp, The Twilight Zone este reformulată și adaptată pentru societatea de astăzi. Peste jumatate din episoade abordează probleme legate de xenofobie, politică și rasism. Serialul nu este foarte de speriat, dar dacă ai chef de o producție care se va juca cu mintea ta, vei fi un fan al seriei.

De asemenea, dacă nu ai vazut încă varianta originală, îți recomand să o ai în vedere.

Poți vedea trailerul Twilight Zone din 2019 aici.

6. Love, Death and Robots (2019-)


Dragoste, moarte și roboți este un serial animat de groază pentru adulți. Seria acoperă mai multe genuri, inclusiv science fiction, fantezie, groază și comedie. Serialul este perfect pentru un binge-watch seara târziu când nu poți să dormi și vrei să te bucuri de niște plot twist-uri bune din universuri alternative.

Animația are la bază un concept asemănător serialului Black Mirror. Fiecare episod are o poveste proprie care nu depășește durata de 20 de minute, produse de diferite distribuții și echipe. Cyberpunk, dragoste, moarte, post-apocalipsă și spațiul cosmic; acestea sunt câteva dintre subiectele acestei serii horror. Așadar, fiecare spectator poate găsi câte ceva să-i placă. Heads-up: sunt prezente câteva scene de nuditate și violență în unele episoade.

De asemenea, animația în sine este incredibilă. Există o varietate de stiluri afișate în funcție de episod. Unele chiar te vor face să te întrebi dacă este într-adevăr realism sau doar un model 3D.

Serialul este distribuit de Netflix.

7. Dark (2017-2020)

Dark este un serial care urmărește personaje din orașul fictiv german Winden ce sunt în căutarea adevărului, în urma dispariției unui copil. Ei urmează legăturile dintre patru familii pentru a dezlega o conspirație sinistră de călătorie în timp, care se întinde pe mai multe generații.

Dark se încadrează mai mult în sfera SF-ului, dar atmosfera și temele întunecate ale serialului sunt ceea ce îl fac cu adevărat înspăimântător și demn de această listă. Nu este un horror la rădăcini, dar povestea și intriga șocantă a serialului îl diferențiază de orice alt serial de pe listă.

Este o serie despre călătorie în timp, cu o intrigă destul de complicată. Dar dacă aveți răbdarea să urmăriți povestea, veți rămâne cu gura căscată la revelațiile constante și la povestea binegândită a seriei.

8.What we do in the shadows (2019-)

Să trecem și la ceva mai puțin serios și înfricoșător. Acest serial de groază este o comedie horror pentru iubitorii de haz, vampiri și satiră. Seria îmbină frumos toate aceste elemente, păstrând în același timp povestea în continuă evoluție. Aceasta are în centru patru vampiri colegi de cameră în Staten Island.

Dacă ești un fan al umorului negru și al sarcasmului și dacă ai un stomac rezistent la scenele însângerate, atunci serialul este perfect pentru tine. Cu siguranță această serie horror mi-a adus aminte de serialul de comedie The Office, dar într-o variantă cu vampiri, clișeică, dar absolut hilară. Serialul nu introduce glume în poveste, el este în întregime o glumă care satirizează un concept absurd: combinația unor vampiri gotici cu timpurile moderne.

Trailerul este valabil aici.

9. Castlevenia (2017-)

Pentru că nu există limită de vârstă când vine vorba de o serie animată bună am ales un alt serial animat de groază despre vampiri. Dar, acest serial nu înfățișează o poveste clișeică. Bazat pe seria japoneză de jocuri video cu același nume realizată de Konami, serialul animat horror urmărește povestea lui Trevor, Alucard și Sypha, în timp ce apără Țara Românească de Dracula și minionii săi.

Povestea nu este una nouă, dar cu siguranță este abordată într-un mod unic. De la ritmul perfect al serialului și până la personajele pe care le veți îndrăgi inevitabil. Chiar și personajele negative au un anumit farmec și o motivație în acțiunile lor diabolice.

Seria este perfectă dacă ești în cautare de un horror frumos animat care să aibă personaje comice, dar complexe.

10. Lovecraft Country

Dacă ești fanul unui horror cosmic, pregătește-te de acest serial cu monștri inspirați din lumea lui H.P. Lovecraft. Povestea descrie aventura unui tânăr afro-american care își caută tatăl. El călătorește în SUA în anii 1950, unde se va confrunta cu provocări letale. Dar, după cum am mai auzit, adevărații monștri se dovedesc a fi chiar oamenii. Pe lângă înfricoșătoarele creaturi, el se confruntă cu amenințările rasiste ale acelei perioade.

Seria oferă câteva momente cu adevărat șocante și pline de tensiune care te vor ține cu sufletul la gură. Sunt destule scene care se focusează pe un suspans provocat de personajele monstruoase și de ororile rasismului.

Dacă ești un fan al miturilor create de H.P. Lovecraft, atunci te vei bucura de acest serial horror care le-a adus la viață sub forma unei povești originale.

Puteți vedea acest serial pe HBO.

Bonus: The Haunting of Hill House

Știți acele filme de groază la care simțiți nevoia să vă uitați cu cineva sau să-l vedeți în timpul zilei? Am același sentiment cu acest serial horror. Seria horror „The Haunting of Hill House” este una mai veche decât cele recomandate în listă dar este un must-see pentru fanii genului horror. Mai ales un horror care implică posedări, o casă bântuită și o familie nefericită care trebuie să facă față acestor provocări.

Seria de groază se concentrează în jurul unei familii care a crescut în cea mai faimoasă casă bântuită din țară. Seria este într-adevăr unică prin complexitatea personajelor și prin momentele înfricoșătoare. Elementele de groază o să-ți pună la îndoială cunoștințele despre fantome, întuneric și următoarea casă veche pe care o să vrei să o vizitezi.

Acestea sunt serialele horror recent apărute pe care le-am ales pentru lista noastră. Sper că în această listă v-ați găsit un serial pe care să-l vedeți singur sau cu prietenii și să vă lăsați purtați de personajele negative și acțiunea incitantă într-o lume înfiorătoare și misterioasă.

Vezi și

10 filme horror noi de văzut singuri (dacă aveți curaj) sau cu prietenii

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here