Celebrul Oldboy, în versiunea restaurată în cinematografe

0
137
oldboy filme la cinema

Dacă te întrebai ce să mai vezi la cinema, ei bine avem ocazia să vedem pe marile ecrane din România Oldboy, în versiunea restaurată, în întâmpinarea premierei noului film al regizorului Park Chan-wook, Decision to Leave. Despre Decision to Leave v-am povestit mai multe aici. Cât despre Oldboy, dacă nu l-ați văzut încă, vă spunem doar că noi l-am inclus în lista cu 100 de filme de văzut într-o viață 😉

Filmul clasic al lui Park Chan-wook, Oldboy, un amestec de thriller, dramă și film de
acțiune, revine pe marile ecrane cu ocazia aniversării a 20 de ani de la apariția filmului.
Filmul are la bază manga japoneză cu același nume și spune povestea lui Oh Dae-Su (Choi
Min-sik), care, după ce a stat 15 ani închis într-o cameră de hotel, este eliberat și are doar cinci zile pentru a-l găsi pe cel care îl răpise.

Este al doilea titlu din Trilogia răzbunării, după Sympathy for Mr. Vengeance (2002), precedând filmul Lady Vengeance (2005).

Oldboy, versiunea restaurată și remasterizată sub supravegherea regizorului, poate fi vizionat în avanpremieră la Cinema Elvire Popesco din București, pe data de 1 februarie de la ora 20:30, iar în premieră începând cu 3 februarie 2023 în mai multe cinematografe din țară.

Dacă mai aveți nevoie de un argument în plus, Oldboy a luat marele premiu al juriului la Festivalul de Film de la Cannes, în 2004.

regia: Park Chan-wook (2003): thriller, acțiune, mister; Coreea de Sud; 120 minute
Rating: I.M.-18

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here