12 Seriale îndrăgite cu sezoane noi în 2021

0
32693
seriale 2021

Cu sezoane reînnoite pentru 2021, dar cu programul producțiilor dat peste cap de pandemie, iată 12 dintre cele mai așteptate seriale cu sezoane noi în 2021. Să le ținem pumnii să nu fie amânate.

1. Lucifer – partea a doua a sezonului 5 în 2021

lucifer-seriale netflix
Cea de a doua parte a sezonului 5 din Lucifer este în perioada de post-producție (vorbim de ianuarie 2021) și este programat pentru a fi lansată în prima parte a anului 2021 pe Netflix. Cel de al șaselea și ultimul sezon al serialului va începe probabil filmările tot în acest an, cu șanse de a fi lansat spre sfârșitul anului 2021 sau chiar începutul anului 2022.

Crimă, dragoste, haz și mister. Așa poate fi descris pe scurt serialul de fantezie Lucifer. E un serial original Netflix care surprinde povestea lui Lucifer Morningstar, „the devil himself”. El abandonează iadul pentru a se aventura în Los Angeles, unde devine proprietarul propriului său club „LUX” și, mai târziu, un consultant în cadrul poliției.

O premisă cam nebună, nu? Intriga se va complica pe parcurs, atunci când în scenă vor apărea personaje neașteptate. Serialul este ideal pentru cei care au o atracție față de personaje misterioase care își ascund caracterul în spatele sarcasmului și al umorului. Plină de elemente de dramă și suspans, povestea se va concentra pe relația tensionată dintre Lucifer și detectiva Chloe Decker (mai mult sau mai puțin serioasă, având în vedere natura lui Lucifer).

2. Peaky Blinders – ultim sezon in 2021

peaky blinders seriale istorice netflix cu gangsteri

Peaky Blinders e una dintre senzațiile momentului și producătorii nu ne dezamăgesc, pentru că tocmai ce au început filmările la cel de al șaselea sezon și ultimul al serialului. Acest ultim sezon va vi lansat în 2021, dar producătorii ne-au asigurat că povestea va continua și după 2021, dar într-o altă formă. Probabil într-un serial spin-off.

The Peaky Blinders este un serial diferit de ce găsești de obicei în oferta televiziunilor, fără violenţă excesivă, cu personaje complexe, care încearcă să se întoarcă la viaţa lor de dinaintea războiului, chiar dacă pentru unii asta înseamnă ascensiunea în mafia irlandeză.

Pentru Thomas Selby, jucat impecabil de irlandezul Cillian Murphy, normalitatea înseamnă curse de cai măsluite, bătăi, ameninţări şi întâlniri cu poliţia mai mult sau mai puţin coruptă, totul în numele supravieţuirii.

Cu toate acestea, lucrurile nu sunt niciodată simple, Thomas se ghidează totuşi după un cod al onoarei, chiar dacă acesta nu corespunde mai niciodată cu litera legii. Mafia irlandeză nu apare ca o caracatiţă înspăimântătoare, ci ca o adevărată familie în care toţi membrii au ceva de spus, inclusiv femeile.

Poate fi vizionat pe Netflix. Vezi trailer-ul „Peaky Blinders”.

3. Ecaterina / The Great (2020-)


The-Great-Hulu-Elle-Fanning-Nicholas-HoultÎn ciuda pandemiei, casele de producție au continuat să lanseze seriale bune în 2020, inclusiv seriale istorice. După lansare, în iulie 2020, Hulu a anunțat că serialul pe care îl poți vedea în România pe HBO a fost înnoit pentru un nou sezon.

Ecaterina e un serial istoric mai jucăuș comparativ cu The Crown și care nu se ia atât de tare în serios. Elle Fanning și Nicholas Hoult sunt geniali în această comedie satirică despre Ecaterina Cea Mare și Regele Petru al Rusiei. Cu o abordare foarte fresh și modernă a producțiilor istorice și de epocă, The Great nu are deloc un aer pretențios, din contră, ar putea fi la fel de bine un serial a cărui acțiune se petrece în zilele noastre.

Ea, super neexperimentată, cu idei naive despre dragoste și căsnicie. El, mega superficial și fără substanță. Singura soluție pe care o găsește Ecaterina pentru a putea supraviețui acestei relații: să-l ucidă…

E o producție Hulu lansată în mai 2020, dar o poți vedea în întregime (10 episoade) pe HBO Go.

 

4. Sex Education – sezon nou în 2021

sex-education-season-3-seriale 2021Sex Education are deja 2 sezoane și a fost reînnoit de Netflix pentru un nou sezon încă de la începutul lui 2020, doar că din cauza pandemiei filmările au fost amânate. De aceea noul sezon probabil nu va fi lansat mai devreme de mai 2021, față de ianuarie-februarie celelalte două sezoane. Filmările pentru al treilea sezon începuseră în septembrie 2020.

Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime.

Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate de la mama ta te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… E un serial pentru adolescenți, dar o să-ți placă și dacă ești adult. 🙂 Mama sexolog e jucată super bine (cum altfel 🙂 ) de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files).

5. Perry Mason (2020-)


perry mason seriale noiUn serial bazat pe poveștile detectivistice ale lui Erle Gardner, care îl au în centru pe investigatorul Perry Mason, în Los Angeles, în anii ’30. Lansat de HBO în iunie 2020, merită spus că a avut cea mai mare audiență HBO la lansare dintre toate serialele lor din ultimii 2 ani. Tocmai datorită acestui succes, HBO l-a reînnoit pentru un nou sezon. Să sperăm că acesta va veni în 2021, și nu în 2022.

Perry Mason este angajat să clarifice misterul răpirii și uciderii unui copil, cu consecințe nu doar pentru familia acestuia, ci pentru întregul oraș. Dar mai mult decât misterul detectivistic în sine, Perry Mason e o realizare din punctul de vedere al recreării cu minuțiozitate a atmosferei și vieții în America post marea criză economică din 1929. O să vă placă în mod special dacă aveți o slăbiciune pentru perioada de timp respectivă sau pentru serialele istorice.

 

6. Ozark – sezon nou în 2021

ozark seriale netflixÎn noiembrie anul trecut a început producția ultimului sezon din îndrăgitul serial Netflix Ozark (este și printre serialele urmărite de Bill Gates :D). Va fi ultimul sezon al serialului, dar nu oricum, ci va fi un super-sezon, de 14 episoade împărțite în două. Ceea ce va însemna cel mai probabil lansarea în două tranșe din 2021 a celor două jumătăți de sezon.

Visezi la o viață în afara normelor? Glumim, bineînțeles. Dar dacă vrei să evadezi din rutină, Ozark e o alegere bună. Cum ajungi să treci de partea cealaltă a legii? Simplu, speli bani pentru un traficant mexican de droguri. O familie normală de americani, cu doi copii, se transformă în mafioți. Asta după ce dau chix cu o schemă de spălare de bani. Ca să supraviețuiască, trebuie să recupereze toți banii pierduți. Cum? Printr-o operațiune și mai mare de spălare de bani. Rolurile principale sunt jucate de Jason Bateman și Laura Linney.

Are trei sezoane, cu al treilea lansat în acest an, și este așteptat al patrulea în 2021. Îl găsești pe Netflix.

7. Modern Love (2019- ) – sezon nou în 2021modern love serial
Super serialul Modern Love va avea cu siguranță un al doilea sezon în 2021, mai ales că filmările și producția lui s-au desfășurat în toamna anului trecut iar de la primul sezon se fac în acest an 2 ani. O dată oficială de lansare nu a fost comunicată de Amazon încă, dar noi zicem că s-ar putea să îl vedem până la începutul verii 2021. Great news, nu?

Un serial super original despre relații și dragoste, bazat pe articole apărute în The New York Times în rubrica cu același nume, Modern Love. E un serial super fresh, care reușește să te țină pe canapea, deși nu are o poveste unitară în cele 8 episoade, ci este serial de antologie. Fiecare episod are o poveste nouă și o distribuție diferită. Practic fiecare episod e un eseu despre o relație de iubire: poate o iubire neîmplinită, poate relații trecătoare, poate iubire complicată de istorii personale dureroase etc.

Și pentru că tot am pomenit de distribuție, este absolut genială. Toți se conectează extraordinar cu personajul interpretat și cu povestea, de la Anne Hathaway, la Dev Patel, la Andy Garcia sau românul nostru Laurențiu Possa. Dacă nu îl știai pe ultimul, e cazul să iei cunoștintă cu el în Modern Love, e foarte, foarte bun. 🙂 E o producție Amazon.

8. Outlander / Străina (2014- )

OUTLANDER seriale de dragoste netflixFilmările la sezonul 6 din Outlander, serialul Starz pe care îl putem vedea în România pe Netflix, au început la jumătatea lunii ianuarie 2021, cu șanse de a fi lansat în acest an, dacă nu apar evenimente perturbatoare, ca de exemplu alte valuri ale pandemiei. Toate starurile serialului se pare că vor juca și în acest sezon.

Outlander (Străina) este unul dintre cele mai sexy și romantice seriale din ultimii ani. Personajul principal e Claire, o asistentă medicală teleportată în mod misterios în secolul al XVIII-lea. Aici este obligată să se căsătorească cu un luptător scoțian. În ciuda tuturor așteptărilor, între cei doi se naște o poveste de dragoste… Dă-i o șansă și Outlander te va conduce într-o lume romantică, cu cavaleri și povești intense de iubire. Îl poți vedea pe Netflix.

9. Păcatul / The Sinner – (sezon nou în 2021)

the sinner seriale polițiste

Așteptăm al patrulea sezon din serialul de antologie The Sinner în 2021, având în vedere că a fost reînnoit de canalul care îl produce, USA Network. În România îl vom vedea pe Netflix. De abia îl așteptăm, pentru că este unul dintre cele mai originale seriale de tip crimă și mister din ultimii 3-4 ani.

Un serial ajuns la al treilea sezon până acum, dar care a reușit să-și păstreze calitatea. Serialul psihologic și polițist The Sinner este ceea ce se poate descrie nu ca un who-dunnit, ci un why-dunnit. Misterul pe care detectivul Harry îl are de descifrat nu este identificarea criminalului, ci înțelegerea motivației criminalului. Și aici încape multă psihologie fină, multă cunoaștere a vieții și empatie pentru suspecți. De toate dă dovadă detectivul interpretat de Bill Pullman, hârșâit prin viață și dispus să descifreze și să înțeleagă motivațiile oricui.


În fiecare din cele 3 sezoane din The Sinner, criminalul este persoana la care te-ai aștepta cel mai puțin. Dar atunci, de ce oare a făcut-o? În primul sezon Jessica Biel îl omoară pe un aparent străin, îl al doilea un copil de 11 ani își otrăvește prietenii, iar în a treia explicații de-a dreptul filosofice intră în scenă pentru justificarea unor crime.

Toate cele trei sezoane sunt bune și toate sunt legate între ele prin structura poveștii, dar și prin detectivul Harry, jucat în toate sezoanele de nimeni altul decât Bill Pullman. Cu un psihic tulburat el însuși, are o aplecare specială spre a căuta explicații și a-i înțelege pe ucigași.

Îl poți vedea pe Netflix.

10. Stranger Things – sezon nou în 2021

stranger things seriale horror de groaza netflixSe fac doi ani de la cel de al treilea sezon din Stranger Things. Așa că ar fi timpul să ne pregătim pentru cel de al patrulea, anunțat deja din 2019. Producția încă e în desfășurare (ianuarie 2021), așa că îl vom vedea pe Netflix de abia în a doua jumătate a anului 2021.

Dacă vrei să vezi un serial horror pe Netflix, atunci Stranger Things e alegerea cea mai bună. Într-un mic orășel din statul Indiana, Statele Unite, se întâmplă fenomene paranormale. Un băiețel dispare într-o dimensiune paralelă. Prietenii lui îl caută, cu ajutorul unei fete cu puteri supranaturale. Dacă ți-a plăcut E.T. când erai copil, trebuie neapărat să vezi Stranger Things. Pentru că acțiunea se petrece în anii ’80 și se inspiră din sensibilitatea și elementele vizuale ale filmelor lui Steven Spielberg. Iar dacă ești adolescent cu siguranță nu trebuie ratat. Pentru că e unul dintre cele mai bune seriale horror din ultimii ani.

11. Însoțitoarea de zbor/ The Flight Attendant (2020)

insotitoarea de bord seriale 2020_

În decembrie 2020, la o zi după ce ultimul episod din primul sezon avusese premiera, HBO Max a anunțat reînnoirea serialului de succes cu un nou sezon. Cel mai probabil ne putem aștepta ca acesta să apară la fel ca și primul sezon, spre sfârșitul anului, prin decembrie 2021.

Dacă vrei să vezi un serial antrenant și distractiv, serialul Însoțitoarea de zbor e un candidat perfect. Este ceea ce se numește pulp fun, adică nu vă așteptați la nu știu ce subtilități și probleme existențiale dezbătute în The Flight Attendant, dar e atât de bine făcut încât distracția e garantată. Noi așteptăm cu sufletul la gură apariția fiecărui episod. Serialul a debutat în a doua jumătate a lunii noiembrie pe HBO, iar ultimul episod din cele 8 a fost difuzat pe 17 decembrie 2020.

Un argument în plus? Dacă ești fan Big Bang Theory, trebuie neapărat să-l vezi, pentru că în rolul principal joacă Kaley Cuoco, care face același rol ca și în Big Bang Theory, de tipă dintr-o bucată și cam împrăștiată. Doar că aici este stewardesă și este într-o cursă contra cronometru cu un ucigaș plătit, dar și cu FBI.

12. Hunters (2020-)


hunters seriale noiHunters, serialul în stilul lui Quentin Tarantino de pe Amazon, a fost și el reînnoit pentru un nou sezon. Producția nu a început încă, așadar cel mai probabil vom vedea cel de al doilea sezon spre sfârșitul anului 2021 sau chiar ianuarie 2022. Le ținem pumnii să îl finalizeze cât mai repede, mai ales că viziunea creatorilor este ca acest serial să aibă 5 sezoane.

E un serial dramatic nou de tip conspiraționist, în care Al Pacino strălucește. Super actorul american joacă unul dintre rolurile principale, care i se potrivește mănușă. Așa cum nu s-a întâmplat prea des în ultimele apariții pe micile și marile ecrane. Ți-l recomandăm dacă vrei un serial dramatic, din 2020, cu suspans de calitate, cu scene de acțiune bune și cu distracție în stilul oferit de filmele lui Quentin Tarantino. Dar și cu drame și dileme umane descrise cu minuțiozitate și empatie.

Hunters exploatează premisa pe care am văzut-o deja în multe filme, cea a vânătorii de naziști fugiți ca potârnichiile prin toată lumea după Cel De-Al Doilea Război Mondial. Dar nu doar evreii îi vânează. Ci și invers. Naziștii, în încercarea de a institui un al Patrulea Reich, îi vânează pe supraviețuitorii lagărelor care le-ar putea sta în cale.

Lăudat pentru scenele de acțiune și pentru tensiunea construită, Hunters a fost criticat pentru lipsa de realitate a poveștilor evreilor pe care a ales să le spună. Dar creatorul serialului, nepotul unui supraviețuitor al Holocaustului, chiar asta a evitat să facă: să spună povești adevărate. Pentru că serialul e atât de entertaining, te ține în suspans și te face să uiți că privești episod după episod, încât ar fi fost deplasat să fie bazat pe povești reale. Îl poți vedea pe Amazon.

Serialelor noi de mai sus, li s-ar adăuga și Better Call Saul, cu un al șaselea sezon în 2021, Riverdale, cu al 5-lea sezon în 2021, Killing Eve, Brooklyn Nine-Nine și Grace and Frankie (cu sezonul 7 și ultimul al serialului).

Citește și

TOP 15 seriale 2020 Netflix, HBO, Amazon & Co

10 Seriale spaniole bune, dar mai puțin știute

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here