Rețete de Crăciun delicioase: aperitive, fel principal și deserturi

0
1160

Acest Crăciun ar trebui să fie unul lipsit de stres. Bucurați-vă de momentele în familie fără stresul din bucătărie. Am adunat 9 rețete de Crăciun ușoare și gustoase pe care le puteți servi alături de familie sau prieteni. Fie că doriți să faceți aperitive, feluri principale sau deserturi de Crăciun, sigur veți găsi ceva ce vă va place din listă😊.

Aperitive

Întotdeauna am fost entuziasmată de aperitivele de Crăciun: Salata Boeuf și alte mici atenții puse pe masă. Ar fi bine să nu fie nici prea multe și încărcate (dacă vrei să te bucuri și de desert), dar nici prea puține. Așa că am creat o listă cu 3 aperitive/ platouri ușor de făcut. Desigur, aceste rețete de Crăciun le puteți folosi și la Revelion. 😊

Egg muffin- brioșe cu ou, cașcaval și bacon

Brioșele cu ou sunt delicioase și ușor de preparat în weekend pentru a te bucura de ele la masa de Crăciun. Egg-muffins sunt o rețetă de Crăciun ușoară și delicioasă care nu necesită foarte multe ingrediente. O să iasă la fel de bune și dacă nu adăugați baconul. Puteți să puneți orice mezel la îndemână, chiar și piept de pui gătit (dacă vreți să vă țineți departe de carnea procesată). Pentru această rețetă aveți nevoie de o tavă pentru brioșe sau forme speciale din silicon.

Timp de preparare: 35 minute

Aproximativ 12 porții

Ingrediente:
12 ouă mari
Sare și piper, după gust
2 linguri de ceapa tocată mărunt
1/4 ceașcă de brânză cheddar (sau feta) mărunțită
1/4 cană de bacon tocat (5-6 felii aprox)
2-4 roșii tăiate în bucăți mici (depinde de mărime)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200° C. Într-un castron mare, amestecați împreună ouăle, brânza, baconul, roșiile și ceapa. Se adaugă în mix sare și piper, după gust. Ungeți o tavă sau formele cu puțin ulei. Adăugați amestecul de ouă la jumătatea fiecărei forme de brioșă din tavă. Coaceți timp de 20 de minute. Serviți sau depozitați în frigider brioșele cu ou și bacon până le veți lua la pachet sau mânca dimineața. 😊

Salată delicioasă cu feta și măsline

Ne-am gândit să includem și niște preparate de Crăciun care să fie mai ușor de făcut. Este cea mai ușoară și rapidă rețetă din listă. Știm că o să petreceți mult timp gătind felul principal și desertul, așa că această salată este perfectă pentru a vă salva timp în bucătărie gătind alte mâncăruri mai complexe de Crăciun. Puteți folosi orice brânză doriți, dar eu cred că brânza feta merge cel mai bine la această rețetă. Salata poate fi adăugată la platoul rece pe care doriți să-l serviți.

Timp total de preparare:  10 minute

Ingrediente:
270 grame de măsline kalamata
270 grame de măsline umplute cu ardei
220 grame brânză feta tăiată în bucăți
4-5 linguri ulei de măsline
1 lingură condiment italian
1 linguriță de rozmarin uscat
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper

Mod de preparare:

Într-un castron mediu așezați toate ingredientele și amestecați bine până ce acestea se combină. Acoperiți salata și lăsați-o la frigider timp de 2 ore înainte să o serviți. Ea se poate servi alături de mezeluri sau hummus. Poftă bună!

Ouă umplute

Este o rețetă clasică pentru masa de Crăciun, dar am adăugat un twist interesant rețetei. În loc să folosim maioneză, am ales să facem rețeta de Crăciun mai sănătoasă cu avocado. De obicei avocado se servește dimineața cu ouă, deci această combinație nu este ciudată deloc. Ea se poate servi pe platou alaturi de roșii sau felii mici de pâine prăjită cu somon.

Aproximativ :6-7 porții

Timp total de preparare:  20 de minute

Ingrediente:

4 felii de bacon, înmărunțite
1 avocado
6 ouă fierte, tăiate pe jumătate
1 lingură maioneză
2 lingurițe de muștar
1 strop de suc de lămâie
câțiva fulgi de ardei roșu (opțional)

Mod de preparare:

Într-o tigaie de mărime medie așezați baconul și lăsați-l să se gătească la foc mediu. Din când în când rotiți bucățile de bacon până acestea sunt gata. Aveți grijă să nu le prăjiți prea mult pentru a nu se arde (maxim 5 minute în tigaie). Se scoate baconul din tigaie și se scoate excesul de grăsime cu un șervețel. Într-un castron mare se pisează avocado cu o furculiță. Se amestecă cu restul de ingrediente. Se pune amestecul de avocado în jumătățile de albuș de ou. Se ornează cu fulgi de ardei iute (opțional) și se lasă la răcit. Poftă bună!

 

Felurile principale de Crăciun

Întotdeauna a existat un stres legat de felul principal de Crăciun. Oare o să se bucure toată lumea de el? Știm că fiecare are gusturi diferite dar, cu o friptură grozavă și o ruladă delicioasă nu poți da greș.

Friptura de porc, pui sau curcan- rețetă de Crăciun ușoară

 

Pentru a nu vă restrânge opțiunile la o anumită carne pe care o puteți găti la cuptor am ales să vă arătăm în ce puteți marina carnea, indiferent de preferințele dumneavoastră. În funcție de carnea pe care alegeți să o folosiți, timpul de preparare la cuptor va varia între 25-45 de minute.

Timp total de preparare:  o oră (depinde de carnea și cantitatea pe care o alegeți

Ingrediente:

½ cană de ulei de măsline
¼ cană sos de soia
sos iute (puneți după gust)
3 linguri de muștar
⅔ cană de suc de lămâie
sare și piper după gust
pudră de usturoi după gust
Ceapă deshidratată pulbere

Mod de preparare:

Într-un castron sau un recipient adânc combinați uleiul de măsline, sosul de soia, sucul de lămâie, sosul iute și muștarul. Amestecați-le în castron. Peste amestec se adaugă pulberea de ceapă, sarea, piperul și usturoiul pudră, Așezați carnea marinată și întoarceți-o pe ambele părți pentru a se îmbiba cu acest amestec. Acoperiți recipientul și lasați-l la frigider cel puțin două ore, răsucind odată la ceva timp carnea.
În funcție de preferințele dumneavoastră puteți să alegeți să folosiți orice fel de carne la această rețetă. Iar dacă nu vă place un anumit condiment, puteți să-l scoateți din listă. Cel mai important lucru la o friptură bună este să fii răbdător. Poftă bună!

Ruladă de pui cu bacon și ciuperci

Aproximativ 4 porții

Timp total de preparare:  2 ore

Ingrediente:

1 kg piept de pui
sare
piper
boia dulce
2 linguri de ulei

Umplutura:

1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
35 g unt
180 g bacon cubulete
180 g ciuperci proaspete sau din conserva
sare
piper
1/2 cană crutoane

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Se spală și se taie pieptul de pui sub forma unei fâșii și se pune la marinat într-un recipient mai adânc în ulei, sare și piper. Se lasă deoparte. Pentru umplutură tăiați ceapa, usturoiul și ciupercile in bucățele mai mari. Într-o tigaie mai mare puneți puțin ulei și lăsați ceapa, usturoiul și ciupercile să se facă timp de 5-10 minute. După ce este gata, opriți focul și lăsați să se răcească. Adăugați crutoanele. Așezați umplutura pregătită de dumnoeavoastră pe fâșiile de carne și legați-o cu sfoară de bucătărie. Așezați-o în tavă și turnați puțină apă. introduceți la cuptor și în 30 de minute va fi gata. Serviți orice fel de legume la cuptor. Poftă bună!

Plăcintă cu mirodenii și carne tocată

O rețetă original franțuzească, placinta de carne cu mirodenii este o rețetă de Crăciun sățioasă la care se poate folosi orice carne tocată doriți. Mult spor!

Aproximativ 7-8 porții

Timp total de preparare:  50-60 de minute

Ingrediente:

1 cartof mediu
230 de grame de carne de vită măcinată
230 de grame carne de porc măcinat
⅓ cățel de usturoi, tocat
jumătate de ceapă tocată
¼ cană de apă
½ linguriță semnințe de muștar pudră
½ linguriță cimbru uscat
¼ linguriță cuișoare măcinate
sare
¼ linguriță piper măcinat
foi de plăcintă refrigerate

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Decojiți și tăiați în cuburi cartoful. Într-o oală așezați cartoful tăiat și puneți apă peste el. Fierbeți cartoful până se înmoaie, scurgeți apa și pisați cartoful. Se lasă deoparte. Înmărunți carnea de vită și de porc și adăugați condimentele din listă. Se gătește la foc mediu se amestecă (pentru a nu se arde) până când carnea este gata. După ce este gata lăsați un pic să se răcească și adăugați cartofii făcuți piure. Așezați una din foiole de plăcintă pe o tavă. Adăugați pe foaie amestecul de plăcintă și apoi acoperiți cu o altă foaie de plăcintă. Îndoaie aluatul în jurul marginilor. Coaceți timp de 25-30 de minnute până când marginile se vor rumeni. Poftă bună!

Deserturi de Crăciun

Una din cele mai importante aspecte legate de preparatele de Crăciun este faptul că ele sunt servite într-o atmosferă plăcută alături de cei dragi. Indiferent de cât de mult au muncit la un desert :), dacă nu ai prietenii sau familia ta care să se bucure de ele alături de tine, dulciurile parcă nu mai au același gust. Ca să satisfac cât mai multe gusturi/preferințe la dulciuri de Crăciun am inclus mai multe arome: ciocolată, cocos și vanilie. Sper să alegeți una dintre rețetele noastre și să le savurați alături de familie și prieteni.

Raffaello


Vreți să gătiți un desert simplu și fresh în doar câteva minute? Avem rețeta de Crăciun perfectă pentru acest desert. Ea nu necesită folosirea unui cuptor și este aproape la fel de delicioasă ca bomboanele originale. Preparatul de Crăciun este foarte ușor de făcut și nu o să-ți ia mai mult de 17 minute. Mult spor!

Aproximativ 14 porții

Timp total de preparare:  15 minute

Ingrediente:
135 de grame fulgi nucă de cocos
160 ml cană de lapte condensat
14-15 alune sau migdale

Mod de preparare:
Într-un castron mediu se amestecă bine cana de lapte condensat și  fulgii de nucă de cocos. Înveliți o nucă/ migdală în acest amestec și rotiț-o într-o bilă. Procedați la fel cu celelalte bile până când se consumă amestecul. Rulați mai apoi fiecare bilă prin restul de nucă de cocos și răciți-le în frigider pentru 2 ore înainte să le serviți. Poftă bună!

Tort de ciocolată


Tortul de ciocolată este perfect pentru orice ocazie: zile de naștere, Crăciun, Anul Nou. Desigur, nu ai nevoie de un motiv întemeiat pentru a găti acest desert delicios. Este un preparat care necesită un pic mai mult timp, dar este o rețetă de Crăciun perfectă pentru a fi savurată de toată familia. Puteți să puneți orice topping-uri doriți peste această prăjitură: bucăți de ciocolată albă sau neagră, orice fel de nuci sau alte siropuri care vă plac.

Aproximativ 12 porții

Timp total de preparare:  o oră și jumătate

Ingrediente:
Ingrediente
Pentru tort
225g făină
350g zahăr alb
90g praf de cacao
1½ linguriță praf de copt
1½ linguriță de bicarbonat de sodă
2 ouă
250ml lapte
125ml ulei
2 lingurițe de extract de vanilie
250 ml apă clocotită

Pentru glazura de ciocolată
200g ciocolată simplă
200ml frișcă

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Ungeți și acoperiți cu hârtie de copt tava specială de tort. Într-un bol mare așezați toate ingredientele pentru tort (cu excepția apei fierte) și amestecați bine. Adăugați treptat apa clocotită în amestec până se omogenizează. Împărțiți aluatul de tort între forme coaceți-le la cuptor timp de 20-35 de minute,. Pentru a știi când blatul este gata introduceți o scobitoare în aluat. Dacă aceasta este curată, aluatul este gata. Înainte de a pune glazura, lăsați blaturile să se răcească complet. Pentru glazura de ciocolată, încălziți ciocolata și frișca într-o cratiță la foc mic până când ciocolata se topește. Opriți focul și amestecați până când aluatul este omogen și un pic mai gros. Se lasă la răcit o oră. Scoateți cu grijă blatul din forme și întinfeți glazura peste partea superioară a unui blat. Acoperiți blatul cu glazură cu un alt blat și repetați procesul. Poftă bună!

Brioșe de ciocolată

rețete deserturi brioșe cu ciocolată

Sunt o mare fană ciocolată și nu ratez oportunitatea de a găti o rețetă delicioasă cu acest ingredient. Această rețetă este una din cele mai lungi din listă, dar pot să spun că merită. Ea poate fi făcută și servită cu prietenii sau în familie și sunt sigură că o să-i impresionați cu acest desert ușor. Este o rețetă de Crăciun perfectă pe care o poți servi alături de o cană de ciocolată caldă.

Aproximativ 12 porții

Timp total de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

2 căni de făină
1 cană zahăr (alb sau brun)
1 cană bucăți de ciocolată fărâmițată (puteți să o tăiați în bucăți cu ajutorul unui cuțit)
½ cană praf de cacao
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 ou
1 cană iaurt
½ cană de lapte
1 linguriță extract de vanilie
½ cană ulei

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 C. Înainte de a prepara mixul ungeți 12 cupe pentru brioșe sau o tavă specială pentru brioșe. Într-un castron combinați făină, zahăr, 3/4 din cana de ciocolată fărâmițată, pudră de cacao și bicarbonat de sodiu. Într-un alt castron combinați și amestecați oul, iaurtul, laptele, vanilia și uleiul până se omogenizează. Se combină amestecurile până ce acestea sunt mixate complet. Când ați terminat umpleți formele de brioșe cu amestecul făcut de dumneavoastră și restul de ciocolată fărâmițată. Introduceți formele la cuptor și lăsați să se coacă pentru aproximativ 20-23 de minute. Când sunt gata opriți cuptorul și lăsați să se răcească pentru 5-10 minute în afară. Este gata de servire. Poftă bună! Pot fi servite cu un pahar de lapte sau orice altă băutură caldă. 🙂

Sper că ați găsit câteva mâncăruri de Crăciun pe care să le serviți în familie😊. Poftă bună și Sărbători fericite!

Vezi și

Rețete sănătoase pentru prânz 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here