15 muzee din Bucuresti pe care merita sa le vezi

0
22076
top muzee din bucuresti

Muzee din Bucuresti pentru că vrei sa vezi un muzeu in weekend sau la Noaptea Muzeelor? Avem pentru tine 15 muzee din Bucuresti pe care merita sa le vezi. Nu trebuie decat sa le alegi pe cele mai potrivite pentru tine și familia ta.

Cuprins

  1. Cele mai interesante muzee din București
  2. Muzee din București prietenoase cu copiii
  3. Muzee de artă în București

Muzee mai puțin cunoscute care merită văzute

1. Muzeul George Severeanu

muzeul severeanu_muzee bucuresti

Bucureștiul nu excelează în muzee masive, muzee așa cum avem în minte atunci când auzim cuvântul “muzeu” 🙂 Dar avem multe muzee mici și cochete unde poți evada din cotidan într-o zi de weekend. Ceea ce este și cazul Muzeului bucureștean George Severeanu, care a fost de altfel și restaurat și modernizat, fiind redeschis după mai bine de 25 de ani.

George Severeanu a fost medic radiolog, unul dintre întemeietorii radiologiei medicale românești și mare pasionat de antichități și numismatică. De fapt, colecția de numismatică a doctorului este una dintre cele mai valoroase din România, cu peste 9000 de piese din diverse perioade istorice.

Reședința medicului a fost transformată în muzeu, așa că vei putea să admiri și să studiezi nu doar monede și antichități, dar vei călători în timp și vei avea privilegiul să simți cum curgea viața în prima parte a secolului al XX-lea. Recomandăm acest muzeu nu doar pentru calitatea exponatelor și pentru minunata casă care le adăpostește, dar și pentru cât de frumos sunt puse în valoare piesele expuse. Într-un cuvânt, Muzeul Severeanu se simte ca un adevărat muzeu contemporan, nu are aerul prăfuit al altor muzee din București, care își așteaptă rândul la restaurare: luminat corespunzător, combinații plăcute de culori, nu doar un muzeu funcțional, ci și foarte plăcut estetic!

2. Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici

Muzeul Minovici_muzee bucurestiCa și muzeul George Severeanu, Muzeul de Artă Populară Minovici este tot al unui medic. E un muzeu eclectic într-o vilă superbă în stil neoromânesc, care vine la pachet și cu un parc minunat în care te poți plimba după ce vizitezi muzeul. Și îți va prinde foarte bine, atât pentru relaxare și mângâierea celor două pisici din dotarea muzeului :), cât și pentru a lăsa să se sedimenteze tot ce ai văzut și experimentat la plimbarea prin muzeu.

E o casă mare după standardele vremii, dar este practic tapată cu picturi, fotografii, ceramică, ștergare, icoane, sculpturi și multe alte exponate. Toate sunt extrem de sugestive și exprimă în primul rând gusturile și emoțiile colecționarului Minovici. Vei vedea farfurii transformate în lustre, vei vedea fotografii cu tinere îmbracate în costum popular în iposteze ușor sexy :), vei vedea o colecție superbă de ouă încondeiate și câte și mai câte. Toate sunt de pe vremea lui Minovici, de la începutul secolului al XX-lea. E un muzeu de artă populară care te va impresiona pe cel puțin trei niveluri: expresivitatea artei populare și modul ingenios cum a fost pusă în valoare în cadrul muzeului, arhitectura vilei și, nu în ultimul rând, parcul generos.

Pentru a te putea bucura cu adevărat de parc, îți recomandăm să mergi la niște ore mai liniștite în weekend, pentru că este în imediata apropiere a Fântânii Miorița, pe unde trec mii de mașini în fiecare zi. Și să combini această vizită cu una la Gara Regală aflată în imediata apropiere.


3. Muzeul de Artă Storck

Muzeul Storck_muzee din bucurestiDacă ar fi să rezumăm Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck într-o frază am spune: un muzeu romantic plin de artă și poezie, cu o grădină secretă în spate. 🙂 Dacă te atrage ideea, nu-l ocoli! Nouă ne-a plăcut foarte mult, în ciuda faptului că nu s-a investit prea mult în conservare din cauza problemelor juridice ale clădirii (dacă am înțeles noi bine). Vei putea admira nenumărate lucrări artistice, printre care mai ales sculpturi și picturi, create de familia Storck sau colecționate de-a lungul timpului de aceasta.

Sculptorul Frederic Storck a fost profesor la Școala de Belle-Arte fondată de primul artist modern român, Theodor Aman, în timp ce soția acestuia, Cecilia Cuțescu-Storck a fost pictoriță și prima femeie profesor într-o academie publică de arte din Europa, fiind profesoară de asemenea la aceeași Școală fondată de Theodor Aman.

Cele mai interesante muzee din București, pentru o călătorie în Bucureștiul de altădată

4. Muzeul Cotroceni

muzeul cotroceni muzee bucuresti

Dacă vrei să te simți ca o prințesă sau un prinț, alege Muzeul Cotroceni. Pentru că Palatul Cotroceni a fost casa regalității românești. Vei intra prin impresionantul hol de onoare, inspirat de cel al Operei din Paris. Apoi te vei plimba prin saloanele unde aveau loc recepțiile și balurile regale. Dar vei avea acces și la spațiile mai personale, precum biblioteca regelui Ferdinand sau dormitorul Reginei Maria. E bine de știut că vizita la Muzeul Cotroceni trebuie anunțată printr-un email sau telefon și vei avea un ghid pe tot parcursul vizitei. Pentru mai multe detalii, vezi articolul nostru despre Muzeul Cotroceni.


5. Observatorul Astronomic

observatorul astronomic muzee bucurestiVrei o experiență interesantă după ora la care se închid muzeele, adică ora 18:00? Mergi la Observatorul Astronomic. Aici vei putea admira prin telescop sau în planetariu stele, planete și constelații. E impresionant, așa că îți recomandăm să încerci.

6. Casa Memoriala Ion Minulescu

casa memoriala ion minulescu bucurestiPeste drum de Muzeul Cotroceni se află cladirea in care a trait poetul Ion Minulescu. Daca vrei să te relaxezi in atmosfera din saloanele Bucureștiului interbelic, apartamentul lui Ion Minulescu e perfect pentru asta. Vei afla povesti frumoase dar și picante despre Ion Minulescu și artiștii vremii.

Muzee din București prietenoase cu copiii

7. Muzeul Satului

muzeul satului muzee bucuresti

Vreți să vizitați un muzeu dar să vă bucurați și de natură și soare? Atunci mergeți la Muzeul Satului, singurul muzeu în aer liber din București. Veți putea vedea și vizita peste 150 de case tradiționale diverselor zone ale țării. Dacă mergeți cu copiii, vor fi încântați să alerge printre case, dar și să învețe despre obiceiuri străvechi.

sursa foto radioromaniacultural.ro

8. Casa Memoriala Anton Pann
casa memoriala anton pann bucuresti muzee
Casa Memoriala Anton Pann e cel mai interactiv muzeu din București. Copiii se vor distra cu siguranță, dar și adulții. Pentru că poți să iei contact cu aproape toate exponatele. La atingerea vizitatorului, unele cântă, altele construiesc puzzle-uri, altele se transformă în filme. Pe nesimțite, ajungi să te întorci în Bucureștiul secolului al XIX-lea, când a trăit și a creat Anton Pann.

9. Muzeul National al Literaturii Romane

10. Muzeul National al Literaturii Romane muzee bucurestisursa foto bucharestcityapp.com

Muzeul Literaturii Romane sau MNLR este probabil cel mai activ muzeu din București. Tot timpul se intampla ceva interesant in muzeu sau în gradina muzeului. Dar și in alte locații din București care țin tot de MNLR. Poți urmari evenimentele Muzeului Literaturii, abonându-te la newsletter-ul acestuia. Ascultă concerte și poeti care își recită poeziile. Vezi expoziții și adu-ți copilul la ateliere gândite special pentru el. Toate evenimentele muzeului sunt gratuite pentru public. Nu în ultimul rând, pune-ți ceva timp deoparte ca să vizitezi și muzeul în sine.

10. Muzeul Tehnic

muzeul tehnic muzee bucurestiMuzeul Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida îi va învăța pe cei mici sau mari despre mecanică, electricitate, telecomunicații, electrotehnică, fizică atomică și multe altele. De asemenea, tot aici sunt puși în valoare inventatorii români. În mod special, Henri Coandă. Vei putea admira machetele avioanelor lui, dar și ale lui Traian Vuia și Aurel Vlaicu. Mai multe detalii despre accesul la Muzeul Tehnic găsiți aici.

11. Muzeul Antipa

muzeul antipa muzee bucuresti

sursa foto mediafax.ro

Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa este cel mai vizitat muzeu din București. Și e neapărat de văzut pentru copii. Pe lângă expozițiile permanente, Muzeul organizează des expoziții temporare interesante. Deci îl vei putea vizita de câteva ori pe an pentru expozițiile noi.


Muzee de artă în București

12. Muzeul de Arta Recenta

Mare muzeul de arta recenta bucurestisursa foto igloo.ro

Muzeul de Artă Recentă, pe scurt MARe, este singurul muzeu privat din România cu ambiții de muzeu mare. Este un muzeu atât de fain, încât atmosfera te va duce cu gândul la muzeele de afară. Vizitează expoziția permanentă a muzeului, cu artă contemporană românească. Dar și expoziții temporare de artă românească sau străină. Nu-l rata!

13. Muzeul National de Arta Contemporana

muzeul national de arta contemporanaE un muzeu diferit de majoritatea muzeelor. Deci dacă vrei o experiență altfel, cu expoziții nu mereu comode pentru privitor, mergi la Muzeul National de Artă Contemporană. Este găzduit în clădirea Palatului Parlamentului. La final, îți recomandăm să bei un cappuccino pe terasa muzeului, aflată pe acoperiș. De unde poți admira o parte a Bucureștiului.

14. Muzeul Colecțiilor de Arta

muzeul colectiilor de arta muzee bucurestiVrei o artă mai prietenoasă, după atâta artă contemporană? Nu ocoli Muzeul Colecțiilor de Artă, deschis pe Calea Victoriei. Aici vei vedea în mod special tablouri ale colecționarilor de artă donate către statul român. Atmosfera e foarte plăcută. Așa că ușor, ușor, te vei simți în vizită acasă la colecționarii respectivi. Tablourile sunt semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ioan Andreescu, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Camil Ressu și Alexandru Ciucurencu. Dar și mulți alți artiști.

15. Muzeul National de Arta al Romaniei

muzeul national de arta muzee bucurestiDacă tot ai ajuns aici, mergi în continuare pe Calea Victoriei până la Muzeul Național de Artă. Bineînțeles, aici veți găsi expuse cele mai valoroase opere ale artiștilor români, dar și opere ale unora dintre cei mai valoroși artiști străini. Așadar pune-ți deoparte câteva ore pentru a le admira pe îndelete.

Citește alte recomandari de locuri și muzee București in Locuri de vizitat in Bucuresti.

Vezi și

Locuri de vizitat in Bucuresti – 20 de obiective turistice unde sa te simti bine

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here