Parcuri din Bucuresti – TOP 18 parcuri interesante

0
2399
top parcuri bucuresti

Parcuri din Bucuresti pentru că vrei să te relaxezi în mijlocul naturii, vrei să uiți de betoane, vrei să te bucuri de verde, flori, de cântecul păsărilor și de liniște. Și avem pentru tine câteva super propuneri de parcuri, unele chiar pline de faună sălbatică. Fie că vrei să te plimbi printr-un parc super aranjat și dichisit, fie că vrei să te re relaxezi într-un parc natural, care încearcă să păstreze natura cât mai nederanjată, avem pentru tine propunerile potrivite.

Parcul Natural Vacaresti – unul dintre cele mai neobișnuite parcuri din Bucuresti

parc natural vacaresti locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: parcnaturalvacaresti.ro

Căutați un parc diferit? În care să te simți cu adevărat în mijlocul naturii? Atunci Parcul Natural Văcărești este pentru voi. Este o deltă născută în mijlocul Bucureștiului, în ceea ce trebuia să fie un lac din sistemul hidrologic al Bucureștiului. Doar că proiectul de pe vremea comunismului nu a fost finalizat. Așa că, în zecii de ani care au urmat, groapa de aproape 190 ha a fost recucerită de natură.

La început tapetată cu beton și înconjurată de un dig, azi este prima și singura arie naturală protejată din București. Merită să fie văzută la pas. Vei putea admira peste 90 de specii de păsări, unele rare, printre care egrete, lișițe, lebede, cormorani, pescăruși. Dar și animăluțe precum vidre. Puteți vizita parcul atât pe cont propriu, dar și organizat. O vizită în Parcul Văcărești vă va umple de energie. Și veți vedea ce minuni poate face natura în lupta cu betoanele.

Parcul Muzeului de Artă Populară Nicolae Minovici

parcul muzeului minovici parcuri bucurestiE un muzeu eclectic într-o vilă superbă în stil neoromânesc, care vine la pachet și cu un parc minunat în care te poți plimba după ce vizitezi muzeul. Și îți va prinde foarte bine, atât pentru relaxare și mângâierea celor două pisici din dotarea muzeului :), cât și pentru a lăsa să se sedimenteze tot ce ai văzut și experimentat la plimbarea prin muzeu.

E o casă mare după standardele vremii, dar este practic tapată cu picturi, fotografii, ceramică, ștergare, icoane, sculpturi și multe alte exponate. Toate sunt extrem de sugestive și exprimă în primul rând gusturile și emoțiile colecționarului Minovici. Vei vedea farfurii transformate în lustre, vei vedea fotografii cu tinere îmbracate în costum popular în iposteze ușor sexy :), vei vedea o colecție superbă de ouă încondeiate și câte și mai câte. Toate sunt de pe vremea lui Minovici, de la începutul secolului al XX-lea. E un muzeu de artă populară care te va impresiona pe cel puțin trei niveluri: expresivitatea artei populare și modul ingenios cum a fost pusă în valoare în cadrul muzeului, arhitectura vilei și, nu în ultimul rând, parcul generos.

Pentru a te putea bucura cu adevărat de parc, îți recomandăm să mergi la niște ore  liniștite în weekend, pentru că este în imediata apropiere a Fântânii Miorița, pe unde trec multe mașini în fiecare zi. Și să combini această vizită cu una la Gara Regală aflată în imediata apropiere.

Parcul Romniceanu

sursa: https://sanuuitam.blogspot.com/

E un parc mititel, terasat, cu o fântână arteziană frumoasă, aflat în Cartierul Cotroceni. Altfel spus, noi îți recomandăm să dați o raită prin liniștitul Cartier Cotroceni – e plin de iasomie, trandafiri înfloriți, caprifoi și multe alte flori – ca apoi să vă odihniți pe bancă în fața fântânii arteziene din Parcul Romniceanu. În apropierea parcului se află și scările pictate preferate de cei care vor să se fotografieze în Cotroceni.

Parcul Sticlăriei

parcul sticlariei_parcuri bucurestisursa: https://www.facebook.com/strazipentruoameni
E un parc unic în București pe care l-am descoperit de curând. Timp de 30 de ani parcul a fost lăsat în grija naturii, ceea ce a însemnat o explozie a vegetației și faunei sălbatice. În 2021 s-a început procesul de reamenajare a parcului, dar cât mai puțin invaziv cu natura. Acum poți veni să te plimbi într-o zonă naturală superbă, ca în stilul Parcului Natural Văcărești, cu stuf, fără betoane, multă apă și un peisaj neobișnuit, inclusiv cu diferențe de nivel. Într-un cuvânt, un parc în care se poate vorbi despre biodiversitate. Nu e un parc mare, dar merită plimbarea până acolo 🙂

24. Grădina Casei memoriale Tudor Arghezi – livada din mijlocul Bucurestiului

casa memoriala tudor arghezi -locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: mnlr.ro

Nu e un parc, dar dacă vrei să te bucuri de liniște și verdeață într-un loc retras din București, nu într-un parc gălăgios și plin de biciclete care vâjâie pe lângă tine, este o alternativă bună. O livadă de aproape două hectare în mijlocul Bucureștiului, să fie adevărat? Da, este Casa memorială Tudor Arghezi. Este un colț izolat de agitația de zi cu zi, unde să vă relaxați în grădină și să ascultați povestea casei și a familiei Arghezi.

Parcul Nicolae Iorga

parcul nicolae iorga_parcuri bucurestisursa: digi24.ro

Mai corect spus Părculețul Nicolae Iorga. 🙂 E un parc din București cochet în care să-ți tragi sufletul de la agitația zilei dacă te afli pe Calea Victoriei, în mod special dacă ai un copil mic. Parcul are o amenajare foarte frumoasă și relativ nouă potrivită pentru copiii mai mici. Când să te retragi pentru căteva zeci de minute aici? De exemplu după ce te plimbi pe Calea Victoriei pietonală din timpul weekendului 🙂

Parcul Grădina Icoanei


Parcul Gradina Icoanei - statuieTot un parc din centru, din zona Romană de această dată. Este un parc de cartier amenajat ca parcurile din Spania sau Italia, cu mult nisip și pământ galben și mai puțin beton. Așa că dacă vrei să te simți ca într-un parc din Spania, fă-i o vizită 🙂 E un pic altfel față de celelalte parcuri din București.

Parcul Ioanid

Parcul IoanidDacă vrei să îți continui plimbarea, în imediata apropiere este un alt parc foarte cochet din București, Parcul Ioanid, amenajat cu ușoare accente japoneze. Înconjurat de vile superbe, Parcul Ioanid e o oază de liniște și verdeață în mijlocul Bucureștiului. Perfect dacă ai copil mic, pentru că are un loc de joacă, inclusiv cu nisip, special amenajat.

Parcul Carol

Parcul Carol din Bucuresti - aleea principala vazuta dinspre MausoleuParcul Carol e unul dintre cele mai frumoase parcuri din București și unul dintre favoritele noastre. A fost creat la începutul anilor 1900 pentru a sărbători 40 de ani de domnie ai Regelui Carol I. Așadar, denumirea de Parcul Libertății, pe care mulți bucureșteni o știu, nu e prima denumire a parcului, ci e chiar invers. Parcul s-a numit prima dată Parcul Carol, ca apoi pe vremea comunismului să fie redenumit Parcul Libertății.

De altfel, a fost mult schimbat de comuniști. El avea nenumărata pavilioane și alte clădiri care au fost strămutate sau chiar demolate. Iar în vârful dealului care străjuiește Parcul a fost construit Monumentul Soldatului Necunoscut. Chiar cu toate modificările, te vei putea bucura de chic-ul franțuzesc de început de secol al XX-lea plimbându-te prin el.

Ar mai fi de spus că, datorită acestei esplanade a Monumentului Soldatului Necunoscut, Parcul Carol e singurul parc din București care îți oferă posibilitatea unui punct de belvedere, la fel cum au mai toate capitalele din lume.

Parcul Circului


Parcul_Circului_de_Stat_parcuri bucurestisursa: Wikipedia.ro

E un parc elegant, de dimensiuni medii, din București, care găzduiește clădirea Circului de Stat, de unde și denumirea. Te poți plimba prin 26 ha de verdeață, printre copaci rari de platani, chiparoși de baltă și Ginkgo biloba. Dar, cu siguranță, atracția numărul 1 a Parcului este lacul care este câteodată acoperit în totalitate cu lotuși egipteni, care înfloresc într-o culoare roz minunată. De asemenea, poți să te bucuri de fauna sălbatică, precum rațe și broaște sălbatice.

Parcul Muzeului Satului

muzeul satului bucuresti

sursa foto: muzeul-satului.ro

Dacă vrei să te simți ca la țară în mijlocul Bucureștiului și să te plimbi pe alei verzi, în timp ce admiri case vechi, mai potrivite decât un parc clasic sunt aleile Muzeului Satului. Mai civilizat și curat decât parcurile din București, Muzeul Satului e o oază de verdeață pe care ți-o recomandăm mai ales în perioadele în care parcurile din București sunt foarte aglomerate, ca de exemplu primăvara.

Așadar, ce ziceți de un muzeu în aer liber? Să încercați viața satului în centrul Bucureștiului? Muzeul Satului cuprinde o colecție foarte cuprinzătoare, de peste 120 de case și dependințe țărănești din diverse zone ale țării. Programul de vizitare îl găsiți pe site-ul Muzeului Satului.

Grădina Cișmigiu

Grădina Cișmigiu locuri de vazut in bucurestiPână acum nu puteam recomanda Grădina Cișmigiu, cel mai vechi și mai chic parc din București, pentru că era murdar și neîngrijit. Aspect care s-a schimbat vizibil în ultimele luni. Pentru a vă putea bucura din plin de frumusețea lui, cel mai bun moment pentru a-l vizita sunt cele câteva zile în care înfloresc copacii. Grădina Cișmigiu este efectiv o splendoare vizuală, dar și olfactivă. Dacă vrei să iei o pauză pentru a te integra mai bine în atmosfera liniștită a parcului, poți alege una dintre cafenele. Vei găsi una chic și artistică, cu măsuțe afară, la care se ajunge din intrarea din strada Gheorghe Lazăr. Cafeneaua e marcată pe Google Maps ca Zona Liberă Butic, nu ne întrebați de ce 😀 😀

Parcul Izvor


Din Parcul Cișmigiu, la o aruncătură de băț, după ce traversezi Bulevardul Elisabeta și Dâmbovița, ai acces direct în Parcul Izvor. Nu era printre preferatele noastre, pentru că nu prea aveai unde să te adăpostești de soare, dar, între timp, copacii au crescut spectaculos. Dacă ai puțin noroc te poți plimba prin Parcul Izvor chiar după ce a fost tunsă iarba și miroase incredibil a verdeață. Dacă ai copii e și mai bine, pentru că Parcul are tot felul de locuri special amenajate și locuri de joacă pentru copii mici, dar și pentru copii mai mari și adolescenți. Deși nu e unul dintre cele mai generoase parcuri din Bucuresti, dacă nu ai ajuns încă în Parcul Izvor, dă-i o șansă! 🙂

Grădina Botanică – unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti

gradina botanica bucuresti locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: www.cotroceni.ro

Că tot am pomenit de Grădina Botanică, Grădina Botanică este un loc special, unde vei lua o pauză de la agitația din Bucuresti. Ascunse în inima Grădinii, și mai departe de orice zgomot, veți găsi serele. Intrați cu încredere! Preferatele noastre sunt cele cu cactuși. 🙂 Intrarea în Grădina Botanică costă 10 lei în timpul verii, iar intrarea în sere se plătește separat.

Parcul Tineretului

Parcul Tineretului3Nu a fost niciodată pe lista de parcuri din Bucuresti preferate 🙂 Dar între timp l-am reabilitat pe lista noastră 🙂 Pentru că părea extrem de aglomerat și lăsat în plata Domnului. De fapt, este unul dintre cele mai plăcute parcuri din București pentru că este foarte mare. Te poți plimba kilometri întregi fără să mergi pe aceleași cărări. Iar alt aspect care îl recomandă este faptul că poți admira multe animale sălbatice: lebede, rațe cu puii lor, broaște țestoase care se încălzesc la soare pe un buștean în mijlocul apei și multe altele.

Parcul Floreasca 

Parcul_Floreasca_parcuri bucurestisursa: Wikipedia


E un parc comunist 🙂 Adică a fost amenajat pentru prima oară pe vremea comunismului, în anii ’60, aici fiind înainte Groape Floreasca, un ghetou de romi. E un parc bun pentru puțină relaxare după o plimbare prin zonă, dar și pentru familiile cu copii mici, având un loc special amenajat foarte simpatic departe de stradă.

Parcul Kiseleff

Parcul KiseleffE un parc potrivit mai ales pentru corporatiștii care lucrează în zona Victoriei, pentru o plimbare în pauza de prânz printr-o zonă verde. Altfel, nu aș merge special până în Parcul Kiseleff pentru o plimbare, dintr-un motiv foarte simplu: zgomotul. Este limitat pe cele două mai mari laturi ale sale de două bulevarde foarte zgomotoase: Kiseleff și Aviatorilor. Singurul moment de liniște din parc este culoarea roșie a semafoarelor. Ca alternativă, vă puteți retrage undeva în zona din apropierea Străzii Barbu Delavrancea. Înainte, vă luați un croissant sau altceva super bun de la Pain Plaisir, care este peste drum de parc, o înghețată și o cafea bună de la boutique-urile tot peste drum de parc. 😉

Parcul Regele Mihai I / Parcul Herăstrău

Dacă vrei o plimbare lungă, de aproape 6km, în jurul unui lac, Parcul Herăstrău poate fi una dintre cele mai bune alegeri. Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai mari parcuri Bucuresti, dar mare parte din suprafață este acoperită de lacul din centru. Așadar, dacă vrei să faci mișcare fără să te plictisești repetând aceleași cărări, Parcul Herăstrău este perfect pentru tine.

Acestea sunt parcurile din București în care ne place să ne plimbăm. Nu sunt toate parcuri în înțelesul clasic al termenului, dar când simțim nevoia de ceva nou, o plimbare altfel, acestea sunt alternative bune. De asemenea, când parcurile clasice ale Bucureștiului sunt aglomerate, vă recomandăm să vă retrageți în parcurile și locurile verzi mai puțin cunoscute ale Bucureștiului de mai sus.

Vezi și

Locuri de vizitat in Bucuresti – 25 de obiective turistice unde sa te simti bine

15 muzee din Bucuresti pe care merita sa le vezi

SHARE
Articolul precedent15 muzee din Bucuresti pe care merita sa le vezi
Următorul articolELVIS – vine de la Cannes în România
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here