Locuri de vizitat in Bucuresti – 25 de obiective turistice unde sa te simti bine

0
225075

Vii curând in Bucuresti si nu vrei sa ratezi cele mai bune obiective turistice? Locuiesti aici dar vrei sa descoperi locuri de vizitat in Bucuresti? Atunci încearcă propunerile noastre. Sunt locuri unde te vei simți bine, fie singur sau împreună cu prietenii sau familia.

  1. Art Safari 2022 – noua ediție

art safari locuri de vazut in bucurestiDupă ce întreaga vară te-ai putut bucura de frumos la expozițiile Art Safari ediția a 9-a, iată că urmează deja a 10-a ediție, pe care o poți vizita tot în Centrul Vechi.

Art Safari ne propune o expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Victoria & Albert din Londra, unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume, cu lucrări extrem de valoroase semnate de John Constable. Artistul britanic este unul dintre cei mai mari pictori peisagiști din toate timpurile. Expoziția va cuprinde și picturi semnate de celebrii Albrecht Dürer, Rembrandt, William Turner și Thomas Gainsborough.

Iar la capitolul artă românească, vei putea admira creațiile lui Ștefan Popescu,
unul dintre principalii pictori-călători ai artei românești și prieten al lui Constantin
Brâncuși.

Nu rata așadar noul Art Safari! Program de vizitare: joi-duminică (12:00-21:00), 23 septembrie-11 decembrie 2022, Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), strada Lipscani nr. 18-20.

2. Strada Brezoianu – perfectă pentru o plimbare gurmandă

strada brezoianu locuri de vazut in bucuresti

Simte-te turist în propriul orași! 🙂 Dacă Centrul Vechi nu mai e așa de cool ca loc de vizitat in Bucuresti, iar Calea Victoriei este noul Centrul Vechi, avem un alt loc să-ți recomandăm: Strada Brezoianu. Dinamica Strada Brezoianu începe aproape de pe malul Dâmboviței, traversează Lipscaniul și Bulevardul Elisabeta pentru a ajunge apoi până aproape de Sala Palatului.

Venind dinspre Centrul Vechi, Brezoianu îți oferă una dintre cele mai frumoase vederi ale unei străzi din București, mai ales că multe dintre clădirile de aici au fost renovate. În plus, strada e plină de hipsteri, oameni și locuri faine: Cafeneaua Trofic, așezată pe colț foarte aproape de Cișmigiu, unde te simți ca-n Paris urmărind trecătorii de pe stradă, Burger Van (probabil cei mai buni burgeri din oraș la un preț decent), Palatul Universul (vezi ceva mai jos detalii despre el) iar, dincolo de Bulevardul Elisabeta, ai bistrourile Pâine și Vin și Energiea. Și multe altele. Nu mai zicem că, la o aruncătură de băț de Energiea, găsești probabil cea mai bună cafea din oraș, la Origo. Mergeți și încercați dacă nu ați făcut-o încă, vă va revoluționa gustul de cafea 🙂

3. Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici

Muzeul Minovici_muzee bucurestiE un muzeu eclectic într-o vilă superbă în stil neoromânesc, care vine la pachet și cu un parc minunat în care te poți plimba după ce vizitezi muzeul. Și îți va prinde foarte bine, atât pentru relaxare și mângâierea celor două pisici din dotarea muzeului :), cât și pentru a lăsa să se sedimenteze tot ce ai văzut și experimentat la plimbarea prin muzeu.

E o casă mare după standardele vremii, dar este practic tapată cu picturi, fotografii, ceramică, ștergare, icoane, sculpturi și multe alte exponate. Toate sunt extrem de sugestive și exprimă în primul rând gusturile și emoțiile colecționarului Minovici. Vei vedea farfurii transformate în lustre, vei vedea fotografii cu tinere îmbracate în costum popular în iposteze ușor sexy :), vei vedea o colecție superbă de ouă încondeiate și câte și mai câte. Toate sunt de pe vremea lui Minovici, de la începutul secolului al XX-lea. E un muzeu de artă populară care te va impresiona pe cel puțin trei niveluri: expresivitatea artei populare și modul ingenios cum a fost pusă în valoare în cadrul muzeului, arhitectura vilei și, nu în ultimul rând, parcul generos.

Pentru a te putea bucura cu adevărat de parc, îți recomandăm să mergi la niște ore  liniștite în weekend, pentru că este în imediata apropiere a Fântânii Miorița, pe unde trec multe mașini în fiecare zi. Și să combini această vizită cu una la Gara Regală aflată în imediata apropiere.


4. Weekend Sessions 2022 – Relaxare în mijlocul Bucureștiului cu muzică și mâncare bună

Dacă vrei să asculți muzică bună, să vezi un film, să mănânci ceva bun, să cunoști oameni interesanți și să te relaxezi în natură în mijlocul Bucureștiului știm exact ce să-ți recomandăm: picnicurile muzicale care au loc după-amiaza în fiecare weekend de vară în Grădina Botanică. Poți afla detalii despre cine cântă, cât costă etc în weekend-ul care te interesează de pe pagina evenimentului Weekend Sessions.

5. Grădina Botanică – unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucuresti

gradina botanica bucuresti locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: www.cotroceni.ro

Că tot am pomenit de Grădina Botanică, Grădina Botanică este un loc special, unde vei lua o pauză de la agitația din Bucuresti. Ascunse în inima Grădinii, și mai departe de orice zgomot, veți găsi serele. Intrați cu încredere! Preferatele noastre sunt cele cu cactuși. 🙂 Intrarea în Grădina Botanică costă 10 lei în timpul verii, iar intrarea în sere se plătește separat.

6. Muzeul Cotroceni – unul dintre cele mai elegante locuri de vizitat in Bucuresti

locuri de vizitat in bucuresti muzeul cotroceni

sursa foto: paginadebanci.ro

Vis-a-vis de Grădina Botanică este intrarea la Muzeul Cotroceni. Vizita trebuie programată, pentru că se face doar cu ghidul muzeului. Dar va fi cu atât mai deosebită. Te vei plimba practic prin aceleași încăperi în care au trăit regii și reginele României. Pentru mai multe motive de a vizita Muzeul, vezi articolul nostru despre Muzeul Cotroceni.


7. Casa memorială Ion Minulescu – unul din cele mai relaxante locuri de vizitat in Bucuresti 

casa ion minulescu bucuresti

sursa foto: mnlr.ro

Foarte aproape de Muzeul Cotroceni, se află apartamentul familiei poetului Ion Minulescu. E un apartament care te invită la relaxare și visare. Mai mult, te vei întoarce în atmosfera din saloanele Bucureștiului interbelic. Gazdă vă va fi o doamnă foarte simpatică, apropiată a familiei Minulescu.

8. Cartierul Cotroceni 

cartierul cotroceni

sursa foto: www.facebook.com/cartiercotroceni/


Dacă ați intrat în spiritul Bucureștiului de altădată, vă propunem să continuați această stare. Cum? Plimbându-vă prin cartierul Cotroceni. Veți descoperi străduțe liniștite și case frumoase, cu pisici tolănite la fiecare colț. De asemenea, veți putea încerca restaurantele și cafenelele cartierului. Dar și produsele micilor afaceri din Cotroceni.

9. Palatul Parlamentului – unul dintre cele mai controversate locuri de vizitat in Bucuresti

palatul parlamentului bucurestisursa foto: www.accorhotels.ro

Revenim la istoria mai recentă a Bucureștiului, cu o vizită la Casa Poporului/Palatul Parlamentului, foarte aproape de Cotroceni. Pentru a putea fi construită, aici a fost ras un cartier întreg… Din acest motiv și nu numai, este unul dintre cele mai controversate locuri de vizitat in Bucuresti. Dar și unul dintre cele mai căutate, atât de turiști străini, cât și români.

Mai multe despre ce poți descoperi aici găsești în articolul nostru despre Palatul Parlamentului.

10. Muzeul Național de Artă Contemporană

muzeul national de arta contemporana - locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: www.ziarulmetropolis.ro

În Palatul Parlamentului este găzduit unul dintre cele mai interesante muzee din București. Este vorba despre Muzeul Național de Artă Contemporană, unde vei admira artă contemporană românească și străină. La finalul vizitei, faceți-vă timp să vă destindeți pe terasa de pe acoperiș. De aici puteți vedea o parte din București, parcul Palatului Parlamentului, dar și Catedrala Neamului…

11. Muzeul de Artă Recentă  – unul dintre cele mai cool locuri de vizitat in Bucuresti

muzeul de arta recenta bucuresti

sursa foto: igloo.ro


Că tot vorbim de artă contemporană, nu ratați unul dintre muzeele noi din București, MARe – Muzeul de Artă Recentă. Este un muzeu privat care găzduiește colecția creatorului muzeului, dar nu numai. Veți avea ocazia să vedeți expoziții temporare, inclusiv ale unor artiști străini cunoscuți. Dacă vreți să vă simțiți ca într-un muzeu de afară, MARe este pe măsura acestei așteptări.

12. Muzeul Zambaccian – Picasso și Matisse îi întâlnesc pe Tonitza și Grigorescu

Muzeul Zambaccian obiective turistice in bucuresti

sursa foto: mnar.arts.ro

La câteva străzi distanță de Muzeul de Artă Recentă vă așteaptă Muzeul Zambaccian. Colecția de pictură și sculptură modernă a muzeului este pusă în valoare într-o vilă superbă. E un muzeu prietenos, cu opere semnate de Tonitza, Theodor Pallady, Petrașcu, Nicolae Grigorescu, dar și Picasso, Cezanne sau Matisse.

13. Grădina Cișmigiu

Grădina Cișmigiu locuri de vazut in bucurestiPână acum nu puteam recomanda Grădina Cișmigiu, cel mai vechi și mai chic parc din București, pentru că era murdar și neîngrijit. Aspect care s-a schimbat vizibil în ultimele luni. Pentru a vă putea bucura din plin de frumusețea lui, cel mai bun moment pentru a-l vizita sunt cele câteva zile în care înfloresc copacii. Grădina Cișmigiu este efectiv o splendoare vizuală, dar și olfactivă. Dacă vrei să iei o pauză pentru a te integra mai bine în atmosfera liniștită a parcului, poți alege una dintre cafenele. Vei găsi una chic și artistică, cu măsuțe afară, la care se ajunge din intrarea din strada Gheorghe Lazăr. Cafeneaua e marcată pe Google Maps ca Zona Liberă Butic, nu ne întrebați de ce 😀 😀

14. Calea Victoriei și Cartierul Creativ

calea victoriei obiective turistice in bucuresti

sursa: booking.com


De la Muzeul Zambaccian mergeți până în Piața Victoriei de unde intrați apoi pe Calea Victoriei. Calea Victoriei e una dintre vechile străzi ale Bucureștiului, care își păstrează farmecul de altădată. În plus, pe Calea Victoriei sau în apropiere veți putea admira mai multe muzee și clădiri arătoase.

Tot aici veți descoperi magazine, ateliere creative, cafenele, baruri, ciocolaterii, cofetarii, restaurante etc. Vă recomandăm așadar s-o luați la pas sau să închiriați o bicicletă sau trotinetă. Pentru ultimele două variante vă așteaptă o pistă specială destul de generoasă. Vedeți aici o hartă care să vă ajute să alegeți punctele care vă interesează cel mai mult din Cartierul Creativ. Vă sugerăm să o deschideți direct în Google Maps.

15. Muzeul Colecțiilor de Artă

muzeul colectiilor de arta obiective turistice in bucuresti

sursa foto: Wikipedia.ro

La 900m de la intrarea pe Calea Victoriei vă veți întâlni cu Muzeul Colecțiilor de Artă, recent refăcut. Așa cum îi spune și numele, găzduiește colecții de artă donate statului român. De aceea muzeul este destul de divers, adunând laolaltă de la artă religioasă și obiecte decorative, până la artă contemporană. La fel ca și Muzeul Zambaccian, e foarte plăcut și prietenos cu vizitatorii. Informații despre orarul de vizitare a Muzeului Colecțiilor de Artă, găsiți aici.

16. Muzeul Național de Artă al României

muzeul national de arta al romaniei obiective turistice in romania

sursa foto: mnar.arts.ro


După alte câteva sute de metri veți ajunge la Muzeul Național de Artă. Aici veți admira cea mai valoroasă colecție de artă românească veche și modernă, dar și artă europeană. Mai multe informații despre ce puteți vedea aici, găsiți pe site-ul Muzeului Național de Artă.

17. Ateneul Român – unul dintre cele mai simbolice locuri de vizitat in Bucuresti

Ateneul_Roman

sursa foto: wikipedia.org

Vis-a-vis de Muzeul Național de Artă se află Ateneul Român, un simbol al Bucureștiului și al României. Este una dintre cele mai impresionante clădiri din România, atât la exterior, cât și interior. Aici au ținut conferințe sau concerte unele dintre cele mai mari figuri ale culturii românești. (În Cimitirul Bellu se află pietrele funerare ale multora dintre acestea, printre care Eminescu, Caragiale și Coșbuc.)

Informații despre cum îl puteți vizita găsiți pe site-ul Filarmonicii George Enescu, asta dacă nu mergeți direct la un concert de muzică clasică al Filarmonicii la Ateneu.

18. Caru’ cu Bere

caru cu bere - locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: carucubere.ro

În continuare, mai jos pe Calea Victoriei, ajungem în dreptul Centrului Vechi. Aici avem cel puțin două locuri de văzut: Caru’ cu Bere și Biserica Stavropoleos. Carul, construit în stil neogotic, este monument istoric de arhitectură. Dar e și un loc tare bun pentru o masă românească după o zi prin București. Faceți-vă rezervări din timp, sunt șanse mari să nu găsiți locuri altfel.


19. Biserica Stavropoleos

sursa foto: stavropoleos.ro

Ești în căutare de câteva momente de liniște după plimbarea pe Calea Victoriei? Intră atunci în curtea interioară a Bisericii Stavropoleos și admiră detaliile construcției în stil brâncovenesc, azi monument istoric și oază de calm.

20. Palatul Universul – hub de energie creativă

palatul universul Foto_Andrei_Margulescu bucuresti

sursa: wikipedia.org

Palatul Universul nu e un monument istoric, dar e de văzut și încercat. Zumzăie de energie creativă și e numai bun pentru petrecerea câtorva ore de relaxare și răsfăț în București. Astfel, este casa unui teatru, a unui birou de arhitectură, agenții de publicitate și unui studio de înregistrări. De asemenea aici funcționează o sală de dans, un design shop și o galerie de artă. Vă recomandăm așadar să vedeți ce vă îmbie cafeneaua și barul din Palat, dar și ceilalți chiriași.

21. Muzeul Satului

muzeul satului bucuresti

sursa foto: muzeul-satului.ro

Ce ziceți de un muzeu în aer liber? Să încercați viața satului în centrul Bucureștiului? Muzeul Satului cuprinde o colecție foarte cuprinzătoare, de peste 120 de case și dependințe țărănești din diverse zone ale țării. Programul de vizitare îl găsiți pe site-ul Muzeului Satului.


22. Casa Melik – Muzeul Theodor Pallady

Muzeul_Theodor_Pallady locuri de vazut bucuresti

sursa foto: mnar.arts.ro

Avem norocul ca una dintre cele mai vechi și frumoase case din București să fie deschisă pentru vizitatori. În plus, multe picturi semnate de Theodor Pallady și-au găsit aici găzduirea.

23. Casa memorială Anton Pann – unul dintre cele mai interactive locuri de vizitat in Bucuresti

casa memoriala anton pann bucuresti locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: mnlr.ro

Deschisă în 2018, Casa memorială Anton Pann este numai bună de vizitat, mai ales de familiile cu copii. Este o casă memorială ca afară. Pentru că poți interacționa cu mai tot ce este în casă. Te poți juca cu instalații, animații, o arhivă de sunete și instrumente muzicale. Poți să auzi instrumentele în bucățile muzicale compuse de Anton Pann. Toate de mai sus au menirea să vă întoarcă în timpul și vremurile în care a trăit Anton Pann. Casa e interesantă și din punctul de vedere al istoriei Bucureștiului. Pentru că poți vedea și simți aici cum era Bucureștiul acum două secole.

24. Casa memorială Tudor Arghezi – livada din mijlocul Bucurestiului

casa memoriala tudor arghezi -locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: mnlr.ro

O livadă de aproape două hectare în mijlocul Bucureștiului, să fie adevărat? Da, este Casa memorială Tudor Arghezi. Este un colț izolat de agitația de zi cu zi, unde să vă relaxați în grădină și să ascultați povestea casei și a familiei Arghezi.

25. Parcul Natural Vacaresti – unul dintre cele mai neobișnuite locuri de vizitat in Bucuresti

parc natural vacaresti locuri de vizitat in bucuresti

sursa foto: parcnaturalvacaresti.ro

Căutați un București diferit? Atunci Parcul Natural Văcărești este pentru voi. Este o deltă născută în mijlocul Bucureștiului, în ceea ce trebuia să fie un lac din sistemul hidrologic al Bucureștiului. Doar că proiectul de pe vremea comunismului nu a fost finalizat. Așa că, în zecii de ani care au urmat, groapa de aproape 190 ha a fost recucerită de natură.

La început tapetată cu beton și înconjurată de un dig, azi este prima și singura arie naturală protejată din București. Merită să fie văzută la pas. Vei putea admira peste 90 de specii de păsări, unele rare, printre care egrete, lișițe, lebede, cormorani, pescăruși. Dar și animăluțe precum vidre. Puteți vizita parcul atât pe cont propriu, dar și organizat. O vizită în Parcul Văcărești vă va umple de energie. Și veți vedea ce minuni poate face natura în lupta cu betoanele.


Bonus: Grădina Eden

Obosiți sau însetați după vizitele și plimbările la obiective turistice în București? Nicio problemă, pentru că în centru se află cea mai faină grădină de vară din capitală. E oarecum un loc secret, pentru că nu e vizibil din stradă, fiind amenajată printre copacii crescuți spontan în spatele unei clădiri de pe Calea Victoriei. De unde rezultă două avantaje foarte mari. Lumea care o frecventează e de foarte bună calitate și atmosfera e perfectă. Și al doilea avantaj e senzația de sălbăticie dată de copacii crescuți în voie. Parcă nu-ți vine să crezi că ești la câteva sute de metri de Calea Victoriei. Adresa e Calea Victoriei nr 107.

Acestea sunt cele 20 de locuri de vizitat in Bucuresti pe care vi le recomandăm. În plus, Bucureștiul are de oferit zeci de cafenele, grădini, restaurante, ateliere, magazine. Relaxați-vă descoperindu-le în pauzele dintre plimbările în parcuri și vizitele de mai sus.

Citește și

Locuri de vizitat langa Bucuresti

15 muzee din Bucuresti pe care merita sa le vezi

Muzeul Cotroceni – 5 lucruri faine pe care le-am văzut acolo

Sursa feature photo: Travel365.md

SHARE
Articolul precedentComedii Netflix – Cele mai bune de văzut acum
Următorul articol27 thrillere Netflix de neratat
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here