TOP 10 cele mai bune filme Netflix din 2020

0
54759
top filme netflix 2020

În 2020, un an care nu seamănă cu niciun altul din istoria recentă, gigantul de streaming american Netflix ar fi trebuit să exceleze la capitolul filme noi produse sau distribuite. Cu toții am stat mai mult în case și ne-am dorit și ne dorim să vedem conținut de calitate pe Netflix. Din păcate am strâns cu foarte multă greutate 10 filme Netflix 2020 care să merite să fie văzute. Noroc că au mai lansat câteva filme interesante în aceste ultime zile din decembrie 2020.

Iată așadar top 10 filme Netflix din 2020 pentru noi, cei de la Postmodern. Așteptăm părerile voastre în comentarii.

  1. Cerul de la miezul nopții / The Midnight Sky (2020)

the-midnight-sky-filme netflix 2020Lansat de Netflix pe 23 decembrie 2020, Cerul de la miezul nopții e ultimul film al lui George Clooney, regizat de el și în care joacă rolul principal. Nu este un film perfect, dar are meritele lui, pe lângă faptul că îl vedem pe Clooney într-un super rol. 🙂 Are o poveste emoționantă și plină de dramatism, plus interpretări excelente.

Ce face un om de știință într-o lume post-apocaliptică? Încearcă să salveze o navă care se întoarce pe Pământ, întorcând-o din cale. George Clooney e Augustine, singurul om care mai trăiește pe suprafața Pământului, undeva în zona arctică. Înainte ca atmosfera Pământului să devină complet irespirabilă, va trebui să se lupte cu frigul îngrozitor și alte adversități pentru a salva și o fetiță ce a fost lăsată în urmă la evacuarea planetei.

2. Povestea incredibilă Insulei Trandafirilor (2020)

rose island top filme netflix 2020E o comedie dramă din 2020 creată de Netflix Italia despre puterea imaginației și a curajului de a te lupta cu sistemul. Un inginer idealist construiește propria insulă în largul coastei italiene a Mării Adriatice. Când o ridică la rangul de națiune, devine problematică pentru Uniunea Europeană și guvernul italian.

E un film foarte simpatic, care merită văzut pentru glume, scenariu și pentru că e bazat pe o poveste absolut reală. 🙂 E unul dintre cele mai simpatice filme Netflix din 2020 🙂

3. Mank (2020) 

mank-mank filme netflix 2020Vrei un bilet către o călătorie în timp în strălucitorul și creativul Hollywood în anii lui de glorie? Atunci Mank e biletul pe care îl cauți.

Mank nu e prima producție Netflix din 2020 care e o reverență la Hollywoodul din Epoca lui de Aur. Cu un dialog extraordinar de deștept, acid și haios și interpretări remarcabile, Mank este un film biografic care îl urmărește pe scenaristul Herman Mankiewich în procesul creativ prin care s-a născut povestea unuia dintre cele mai bune filme făcute vreodată, Cetățeanul Kane/Citizen Kane.

Filmul este regizat de David Fincher, cunoscut pentru Se7en, Zodiac, Fight Club, The Curious Case of Benjamin Button (pe multe dintre ele le găsești pe Netflix) și altele, după un scenariu scris de tatăl acestuia. Planul inițial al lui David Fincher era să îl filmeze imediat după The Game, din 1997, dar filmul a ajuns să vadă lumina zilei de abia în 2020.

4. Hillbilly Elegy / Elegia celor bătuți de soartă (2020)

hillbilly elegy filme netflix 2020Un film Netflix din 2020 despre o poveste de familie, în care un tânăr provenit dintr-o zonă extrem de săracă a Americii reușește să ajungă la una dintre cele mai bune universități din lume, Yale. Filmul e regizat de Ron Howard, cel care a realizat și A Beautiful Mind / O minte sclipitoare. E un film despre cum poți depăși dificultățile vieții atunci când nu te-ai născut cu prea multe oportunități și cu părinți echilibrați care să aibă grijă de tine. O să te impresioneze povestea lui J.D. Vance, care este chiar adevărată, Hillbilly Elegy fiind ecranizarea biografiei cu același nume apărută în 2016.

Ca o ultimă notă, Glenn Close și Amy Adams fac două roluri impresionante în Hillbilly Elegy, filmul merită văzut inclusiv pentru rolurile lor.

5. The Lovebirds / Porumbeii (2020)


lovebirds comedii 2019 Avem și o a doua comedie în lista noastră cu cele mai bune filme Netflix din 2020. Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

6. Rebecca (2020) – apare pe Netflix pe 21 octombrie

REBECCA filme noi netflix

E un thriller romantic produs de Netflix, cu atmosferă de belle epoque, decoruri și costume luxoase, scene de dragoste, riviera engleză. Dacă v-a plăcut romanticul Call me by your name din 2017, o să vreți să vedeți și Rebecca.

Asta pentru că unul din rolurile principale e jucat de același actor ca și în Call me by your name, Armie Hammer. Hammer interpretează rolul lui Maxim de Winter, ce o seduce pe tânăra Lilly James pentru a-i fi soție. Ajungând la moșia acestuia, Lilly James începe să fie bântuită de prezența fostei soții a lui Maxim.

7. The Trial of the Chicago 7 / Procesul celor șapte din Chicago – apare pe 16 octombrie

Trial-of-the-Chicago-7-filme noi netflixE o dramă juridică și istorică cu o distribuție excepțională: Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne, Frank Langella și Yahya Abdul-Mateen (Aquaman). Da, cam mulți bărbați, dar asta pentru că filmul urmărește povestea a șapte protestatari împotriva Războiului din Vietnam, din 1968.

Scenariul a fost scris în 2007 și trebuia să fie regizat de Steven Spielberg, dar din cauza unei greve a scenariștilor, planul a picat. Și ghinionul nu l-a părăsit complet, pentru că în 2020, când trebuia să fie lansat în cinematografe de Paramount, a venit pandemia. Dar cum ghinionul cuiva e norocul altuia, Netflix a cumpărat drepturile de distribuție, așa că putem să-l vedem pe Netflix începând cu 16 octombrie. A fost bine primit de critici și poți vedea aici trailer-ul The Trial of the Chicago 7 .

8. Rapperiță la 40 de ani / The 40-year-old version (2020)

40yearold_version_filme optimisteE o comedie fresh și plină de viață și energie despre viața de artist, cu toate părțile ei pozitive dar și lupta pentru a-ți câștiga existența. Mai larg de atât, Rapperiță la 40 de ani este despre căutarea sensului și a împlinirii.

Acțiunea se petrece la New York, unde o versiune ficțională a artistei Radha Blank se luptă pentru scrierea și producerea unei noi piese de teatru. Căzută într-un con de umbră după un relativ succes de acum mulți ani, Radha se apropie de 40 de ani, nu are bani să-și plătească chiria și creativitatea pare că a părăsit-o. Dar forța interioară a Radhei nu o lasă la greu și descoperă ca supapă pentru a-și transpune viața prin rap.


9. Baietii din trupa / The Boys in the Band (2020)

the boys in the band filme noi netflix

Din 30 septembrie a intrat în grila Netflix un film nou despre comunitatea LGBTQ din New York din 1968. Când homosexualii încă erau persecutați social și a fi openly gay era văzut ca un act de curaj.

Șase prieteni gay se întâlnesc la o petrecere de aniversare, care va scoate la iveală foarte multe intimități și dileme interioare, pentru fiecare dintre cei prezenți. Băieții din trupă are un ritm al dialogului foarte susținut, schimburi de replici inteligente și tăioase. Nu e o capodoperă cinematografică, dar este peste media filmelor pe care le poți vedea pe Netflix.

Filmul are o distribuție excelentă, de la Jim Parsons (personajul principal din serialul Big Bang), până la Matt Bomer (pe care noi l-am îndrăgit peste măsură în comedia Papi Chulo). De fapt, The Boys in The Band este o adaptare a unei piese de teatru, care este jucată pe Broadway de aceeași distribuție ca și în filmul Netflix. Așa că poți să consideri când îi dai play că ți-ai luat bilet pe Broadway și ești în New York. 😀

10. Ultimul lucru pe care l-a dorit / The last thing he wanted (2020)

the last thing he wanted


The Last Thing He Wanted e un thriller politic cu multă acțiune și dinamism, adaptat după romanul cu același nume al lui Joan Didion. Scenariul e bine gândit și construit cu atenția unui puzzle. Rolurile principale sunt interpretate de Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Anne Hathaway joacă rolul unei jurnaliste care are grijă de tatăl ei bolnav. Dar află că este implicat în traficul de arme în America Centrală. Anne Hathaway ajunge astfel să joace rolul tatălui său, prea bolnav pentru a se deplasa și a realiza schimbul de arme. Lucrurile se complică. Și Anne Hathaway intră într-o intrigă în care nu mai știe în cine să aibă sau nu încredere, nici măcar când vine vorba de diplomații americani. Îl poți vedea pe Netflix.

 

Bonus: un film pentru inițiați 🙂 I’m thinking of ending things / Mă gândesc să-i pun capăt (2020)

im-thinking-of-ending-things filme noi netflixVrei să vezi un film cu totul și cu totul diferit? În septembrie, gigantul american de streaming a lansat unul dintre cele mai originale filme Netflix produse vreodată de el. Dar și unul dintre cele mai originale și neașteptate filme lansate în general în 2020. Și cu asta am spus cam tot. Povestea e simplă. Un cuplu merge în vizită la părinții lui… Drumul cu mașina și tot ce se întâmplă în film e în același timp metafizic, dar și cât se poate de visceral. E ca și cum ți-ai schimbat corpul și acum ești complet mutat în corpul și mintea personajului principal, tânăra din cuplu.

Ca să vorbim în genuri, I’m thinking of ending things e un horror psihologic sau thriller psihologic. De fapt, e mai mult de atât. E greu de pus într-o categorie. Dar dacă ai văzut alte nebunii de filme ca Being John Malkovich sau Adaptation/Hoțul de orhidee, atunci sigur o să apreciezi și I’m thinking of ending things. Pentru că are în spate gândirea aceluiași Charlie Kaufmann. Scenarist în primele două filme, Charlie Kaufmann a adaptat romanul I’m thinking of ending things pentru film și a regizat această producție care te va ului…


Bonus 2 – un film pentru adolescenți: Toate acele locuri minunate (2020) 

all the bright places filme de dragoste netflixAll the bright places e un film de dragoste produs de Netflix în 2020, un film delicat și poetic despre dragostea dintre doi adolescenți. Ea, interpretată de talentata Elle Fanning, încearcă să depășească pierderea surorii. În timp ce el, colegul de liceu, Theodore, încearcă să o ajute. Chiar dacă e un film cu adolescenți, îi va emoționa și atinge pe romanticii de orice vârstă. Filmul este adaptarea romanului de succes cu același nume.

Acestea sunt filmele Netflix din 2020 care ne-au plăcut cel mai mult, până acum. Nu sunt egale în valoare, nici în cât de mult captivează sau în originalitate. Dar având în vedere limitările impuse de criza Covid-19 și amânările multor filme de la lansare până după redeschiderea cinematografelor, va trebui să ne mulțumim și cu atât 🙂 Sperăm să nu fi greșit cu pariul pus pe cele 3 titluri din top care nu au apărut încă 🙂 Only time will tell…

Voi ce filme Netflix din 2020 ați descoperit până acum și merită văzute?

Vezi și

Cele mai bune 20 de filme din 2019 de pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here