Top 10 filme motivaționale Netflix de văzut

0
10657
filme motivaționale netflix

Filme motivaționale Netflix pentru că toți avem nevoie de un imbold câteodată. Cu toții avem nevoie de inspirație, de eroi sau oameni obișnuiți care au perseverat și au reușit să-și depășească limitele și circumstanțele în care s-au născut sau în care i-a adus viața mai târziu. Dar și de distracție, așa că hai să îmbinăm utilul cu plăcutul 🙂

Iată așadar câteva din favoritele noastre la capitolul filme motivaționale Netflix.

1. Burnt (2015)

burnt filme cu bucătari chefi și restaurante

Cum faci față stresului continuu, cum găsești bucuria în fiecare zi de a merge mai departe? Vei găsi câteva tips & tricks și inspirație pentru a te concentra pe ceea ce e cu adevărat important pentru tine, urmărind acest film motivațional Netflix mai puțin cunoscut, Burnt.

Hmm, și cum să refuzi să vezi un film în care Bradley Cooper joacă rolul unui chef bucătar, acompaniat în distribuție de Sienna Miller, Dustin Hoffman, Daniel Bruhl, Emma Thomson, Uma Thurman și mulți alții? Burnt e genul de film în care simți că faci și tu parte din echipa care pregătește preparatele alea delicioase, care arată ca niște opere de artă, care se servesc în restaurantele de top.

Dar asta vine și cu părți mai puțin bune, pentru că veți simți pe lângă bucuria de a fi cel mai bun în branșa ta și reversul medaliei, stresul extraordinar în care se muncește în această meserie. E vorba de stresul de a lucra tot timpul contra cronometru pentru a livra cât mai repede mâncarea care bucură papilele gustative ale clienților, dar și despre programul infernal de muncă, de multe ori întins până târziu în noapte.

Adam (Bradley Cooper) e un chef bucătar care și-a pierdut busola, după ce a câștigat 2 stele Michelin, una dintre cele mai dorite recunoașteri din lumea restaurantelor. Cu un potențial uriaș și super talentat, Adam se pierde din cauza drogurilor și temperamentului vulcanic, dar și a stresului constant căruia trebuie să îi facă față. Burnt este povestea încercării lui de a reveni în lumea rarefiată a bucătarilor de top, în paralel cu lupta pentru a se pune pe picioare mental și fizic.

Burnt nu e un film extraordinar, pentru că nu vine cu un scenariu pe măsura distribuției de nota 10  (fiind destul de clișeic), dar tot merită văzut pentru a te bucura de lumea mâncărurilor fine și de distribuție.

2. Evadare în zori / Rescue Dawn (2006)

rescue-dawn filme de acțiune de războiVei prinde puteri supraomenești și vei simți că poți da piept cu orice obstacol după ce vei vedea acest film. Ți se va părea că totul este floare la ureche 🙂

Un film motivațional Netflix care n-a făcut bani la box-office (de aceea a rămas și mai puțin cunoscut), dar care a impresionat criticii de film. Rescue Dawn are la bază războiul din Vietnam și spune povestea cât se poate de autentică a pilotului germano-american Dieter Dengler în timpul războiului din Vietnam. E o poveste despre rezistență și puterea de a nu-ți pierde speranța oricât de dificile ar fi circumstanțele.

Avionul lui Dieter este doborât în timp ce zbura deasupra Laosului, dar el supraviețuiește. Luat prizonier de o mișcare comunistă extremistă, ajunge într-o tabără de concentrare. Aici este înfometat și batjocorit de gardieni, împreună cu ceilalți colegi de celulă. Dar Dieter gândește imediat planuri de evadare, primite cu suspiciune de ceilalți. Urmează încercări de salvare super palpitante, care te vor ține pe marginea canapelei. 🙂


Rescue Dawn e semnat de regizorul Werner Herzog, căruia i se datorează în mare parte calitatea acestui film. Dar nu în ultimul rând este meritul lui Christian Bale, care îl interpretează pe Dieter. Știm cât de multă energie și dedicare investește Christian Bale în fiecare rol al său. Și asta se vede și în Rescue Dawn.

Este meritul Netflix că ne-a adus în atenție acest film, altfel probabil că ne-ar fi scăpat definitiv. Având în vedere că în fiecare an se fac sute de filme, sunt șanse mari să ajungem să vedem doar filmele de succes la public și pe cele super premiate la festivaluri. Rescue Dawn merită cu siguranță văzut.

3. Steve Jobs (2015)

steve jobs filme netflix inspirate din fapte realeDin punctul nostru de vedere, e cel mai bun film despre Steve Jobs. Iar dacă biografia lui Steve Jobs nu e una inspirațională și motivațională, atunci e greu de găsit vreo biografie motivațională vreodată 🙂 Așa că dacă nu l-ai văzut încă, dă o șansă acestui film disponibil acum pe Netflix.

Filmul palpitant al lui Danny Boyle, care se desfășoară în culisele a trei lansări de produse Apple, începe cu cofondatorul Apple certându-i pe ceilalți câteva minute înainte de a introduce Macintosh în 1984, deoarece echipa nu a reușit să spună „Salut” cum trebuie. Era ciudat în unele privințe și obsesiv – calități pentru care era renumit – dar avea și dreptate pentru ceva, așa cum știm acum: această idee a tehnologiei servind ca un tovarăș constant și reconfortant. Acestea împreună cu faptul că a fost atât de rece și a respins oamenii cei mai apropiați de el – oamenii care l-au iubit de fapt – duc la o contradicție fascinantă.

Dacă nu știi foarte multe despre Steve Jobs, despre garajul din Los Altos, unde a început totul sau despre lunga și încurcată prietenie cu Wozniak îți recomandăm și filmul lui Alex Gibney, “Steve Jobs: The Man in the Machine“, care acoperă o mare parte din același teren, dar mai detaliat.

Vezi trailerul Steve Jobs și citește recenzia Steve Jobs.


4. 1917: Speranță și moarte (2019)

1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Un film motivațional mai puțin convențional, despre cum poți găsi motivație să mergi înainte când vezi în jurul tău numai deșertăciune. Când te lovești atât de palpabil cu moartea în război, mai poți oare găsi resurse să treci prin foc și sabie pentru semenii tăi?

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați.

Filmul este regizat de Sam Mendes (cunoscut pentru American Beauty) și e bazat pe fapte reale. Mai exact pe amintirile din război ale bunicului din partea tatălui al lui Sam Mendes 🙂 Iată cum povestirile bunicilor pot lăsa amprente în memoria nepoților și se pot transforma la ani distanță în filme inspirate din fapte reale.

5. Mănâncă, roagă-te, iubește (2010)

eat pray love filme de dragoste netflix

Un film motivațional Netflix mai ancorat în realitățile zilelor noastre, despre blazarea contemporană, despre cum ne găsim sensul în traiul modern. Bazat pe memoriile americancei Elizabeth Gilbert. Elizabeth pare că are o viață personală și profesională de succes, după standardele lumii moderne. Doar că ea se simte nefericită și neîmplinită, așa că lasă totul baltă și pleacă într-un voiaj emoționant și în același timp simpatic de căutare de sine 🙂

Ca toate filmele în care joacă Julia Roberts, zâmbetul, energia și exuberanța ei sunt molipsitoare. Vei plânge, vei râde cu ea, vei călători în jurul lumii, din Italia până în Indonezia. Și vei mânca cele mai bune și gustoase mâncăruri. Vei gândi cele mai profunde și înțelepte idei despre viață. Și, nu în ultimul rând, vei descoperi dragostea. Celălalt personaj principal al filmului e interpretat de Javier Bardem.

6. Îmblânzitorul de vânt / The boy who harnessed the wind (2019)


the boy who harnessed the wind filme netflix inspirate din fapte realeE un film minunat care spune o poveste extrem de pozitivă și inspirațională despre cât de multe poți face cu puține resurse dacă ești deschis și încerci să-ți dai frâu liber creativității. Ca multe alte producții care îți dau o stare de bine, și acesta face parte din categoria filme inspirate din fapte reale. Și parcă tocmai de asta, pentru că se bazează pe o poveste reală filmele astea te motivează și mai mult și te fac să îți recapeți încrederea în oameni. Asta dacă cumva ți-ai pierdut-o.

Producție britanică, Îmblânzitorul de vânt se bazează pe memoriile cu același nume scrise de William Kamkwamba și Bryan Mealer. Născut într-un sătuc super sărac din Malawi, William face parte dintr-o familie de fermieri. Deși nu mai poate merge la școală pentru că părinții nu-și mai permit taxele, totuși William găsește o cale pentru a continua cursurile și a avea acces la bibliotecă. La mijlocul anilor 2000, spectrul foametei bântuie în satul lui, din cauza secetei. Oamenii încep să plece care încotro și să abandoneze locul. Dar William se gândește cum ar putea construi un motor alimentat eolian care să acționeze o pompă electrică ce ar trebui să alimenteze cu apă satul… Va reuși William să facă rost de părțile componente dar, mai ales, să construiască un prototip funcțional? 🙂

E unul dintre cele mai frumoase filme Netflix motivaționale.

7. The Artist (2011)


the artist filme frantuzesti
De ce l-am inclus în categoria filme motivaționale Netflix? Pentru că are atâta energie pozitivă, încât e imposibil să nu te molipsească și pe tine și să vezi lumea mai plină de potențial și deschidere.
În rolul principal joacă irezistibilul și haiosul Jean Dujardin. The Artist a făcut senzație la momentul lansării și a câștigat cam toate premiile pe care le putea câștiga. A luat Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună regie, pentru cel mai bun actor în rol principal (Jean Dujardin). Astfel, Jean Dujardin a marcat primul premiu Oscar luat vreodată de un francez la această categorie.
Comedia The Artist e atât de umană și de caldă încât te va cuceri. Acțiunea are loc la Hollywood, la sfârșitul anilor ’20 și începutul următorului deceniu. Filmele mute încep să piardă din teren. Iar actorii vedetă trebuie să supraviețuiască trecerii la filmele cu sunet sau să dispară… Jean Dujardin e o astfel de vedetă, care se îndrăgostește de una din actrițele noului val…

8. Moneyball (2011)

moneyball filme inspirate din fapte realeMoneyball este o poveste despre cum poți schimba “lumea” plecând de la o idee. Este o dramă biografică despre baseball ca business si ca sport, avându-i în rolurile principale pe Brad Pitt,  Jonah Hill (Super Bad), Robin Wright (House of Cards, Forrest Gump) si Philip Seymour Hoffman (The Big Lebowski, Magnolia).

Moneyball nu este doar un film hollywoodian despre sport asa cum ne-am obisnuit: povestea unei echipe in dificultate, transformata cu efortul unor persoane carismatice si cu viziune intr-o echipa-star. Este istoria unei idei, plecand de la intrebarea cum sa privesti cu ochi noi ceva cu care te-ai obisnuit. In cazul filmului, intrebarile sunt cum se joaca baseball-ul, cum se conduce si cine il joaca? De fapt, cum poti inova?

Filmul ecranizeaza bestseller-ul lui Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game, care spune istoria reală a echipei de baseball Oakland Athletics, condusa de Billy Beane. In ciuda unei situatii financiare dificile, managerul echipei reuseste sa compuna o echipa extrem de competitiva printr-o abordare moderna si analitica, plecand de la statistici si alte date empirice despre jocul de baseball.

Filmul trebuia sa fie produs de Sony si regizat de Steven Soderbergh. Dupa ce Sony s-a retras chiar inainte de inceperea filmarilor, Brad Pitt, simtind ca povestea si rolul lui au potential, a refacut echipa cu regizorul Miller. Proiectul n-a murit, ci s-a transformat intr-un film care distreaza in aceeasi masura in care este profund. Revista americana Rolling Stone a incadrat filmul la categoriadynamite stuff. Poți vedea aici trailerul Moneyball.

9. The Blind Side / Povestea unui campion (2009)

the_blind_side_jef_filme oscar netflixUn film biografic sportiv, The Blind Side a primit recenzii mixte din partea criticii, cu excepția interpretării extraordinare a Sandrei Bullock, pentru care a și fost răsplătită cu un premiu Oscar 🙂 Dacă nu l-ați văzut încă, vă place Sandra Bullock sau vreți să vedeți un film motivațional, The Blind Side vă așteaptă în grila Netflix.


Filmul îl are în centru pe un copil plecat pe drumul vieții dintr-un mediu foarte defavorizat, dar care datorită celor doi părinți adoptivi ajunge să fie selectat în liga națională de fotbal american. Este bazat pe un caz real, documentat în cartea cu același nume.

10. The Social Network (2010)

the social network filme biograficeFacebook este mai mult decât o rețea de socializare – spre exemplu, 44% dintre americani primesc majoritatea știrilor lor de aici. Din ce auzim și vedem în jur putem presupune că și la noi, în România, procentele acestea sunt mari. Însă lumea așa cum este văzută prin Facebook arată diferit de la un utilizator la altul, în funcție de ce informații personale oferă pentru algoritmul site-ului.

The Social Network  este un film biografic al celui care a fondat Facebook, arătându-ne povestea apariției acestei rețele pe care o folosim cu toții. Studentul de la Harvard, Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), a fost părăsit de iubita sa, așa că, pentru a se răzbuna, scrie un blog despre ea și creează un concurs pentru a fi evaluată în comparație cu alte fete. Devine incredibil de popular, așa că Zuckerberg dezvoltă planuri pentru o rețea socială numit Facebook, care ajunge un succes aproape peste noapte. Pe măsură ce Facebook crește, Zuckerberg se îndepărtează de cel mai bun prieten și partener de afaceri, timp în care izbucnesc diferite scandaluri, printre care și cel declanșat de unii care susțin că le-a furat ideea.

Rețeaua socială este un paradox. În timp ce aducea lumea împreună, a despărțit cinci persoane care au avut legătură cu crearea ei. În plus, l-a făcut pe fostul student la Harvard, Mark Zuckerberg, în vârstă de 26 de ani, cel mai tânăr miliardar din istoria recentă. Vedem că Zuckerberg își creează site-ul revoluționar din mai multe motive, parțial din ciudă, parțial din concurență și parțial pentru că este „cool”. Nu tocmai așa cum ne-am fi putut aștepta, se pare, pornind de la o idee strălucitoare sau un plan de afaceri bine gândit.

La apariția filmului, Zuckerberg l-a catalogat drept fictiv (și mai târziu „dureros”), iar echipa de relații publice a companiei a luat câteva contramăsuri înainte de lansarea sa, fără să atace vreodată filmul în sine. S-a bazat pe fapte reale (știri și dosare în justiție), așa că nu a fost ca și cum regizorul David Fincher și scenaristul Aaron Sorkin au cusut totul cu ață albă. Dar au existat, în mod clar, înfloriri, dintre care cea mai evidentă este faptul că nimeni nu vorbește de fapt așa cum scrie Sorkin. 

Chiar dacă nu e neapărat exact din punct de vedere istoric – doar oamenii care se aflau în cameră știu acele adevăruri – filmul e important pentru mesajele sale: confidențialitatea contează (indiferent dacă faceți fotografii pe un site sau dați acces la datele utilizatorului) și boom-ul tehnologic a dat o cantitate enormă de putere celor care gestionează site-uri de felul acesta.

Poți vedea acest film biografic motivațional pe Netflix.

Acestea sunt câteva filme motivaționale Netflix care nouă ne plac. Suntem curioși voi ce filme din această categoria ați descoperit pe Netflix. 🙂

Vezi și

20 Filme bune pe Netflix mai puțin cunoscute

Știai de aceste 15 Filme de Oscar pe Netflix?

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here