15 filme bune HBO Go pe care să nu le ratezi

0
7720
filme hbo go

Profită de următoarele 15 titluri pe care le poți găsi acum, în septembrie 2020, pe HBO Go, ca să le vezi și să te bucuri de ele pe îndelete. Sunt mai ales filme apărute în ultimii 2 ani. Sunt foarte multe filme bune HBO Go. Sau, mai bine zis, filme bune pe care le poți vedea pe HBO Go, dar care nu sunt producții HBO.

Așa că e bine să profiți cât sunt în grila HBO, pentru că așa cum au apărut așa vor dispărea. Fără niciun avertisment 🙂 Într-o zi îți vei aminti c-ai văzut filmul X pe HBO, îl vei căuta și vei constata că nu mai e disponibil.

1. Secrete oficiale / Official Secrets (2019)

official secrets filme bune hbo go

E unul dintre filmele apărute de foarte de curând în platforma HBO Go. Lansat în 2019, dar destul de puțin cunoscut, Secrete oficiale spune povestea adevărată a unui spion devenit whisleblower/informator. Ce înseamnă asta? Katharine, jucată exemplar de Keira Knightley, lucrează la o agenție de informații britanică. Dar divulgă în presă o informație de interes public, încălcând astfel legea secretelor.

Ea primește un email în care agențiile americane de informații cer urmărirea delegaților ONU pentru a-i face vulnerabili și a-i influența astfel să voteze o rezoluție în favoarea războiului împotriva Irakului, după atacurile din 2001 asupra Turnurilor Gemene.

Secrete oficiale nu e transformat într-un thriller, pe modelul hollywoodian, simțindu-se puternic influența echipei britanice de producție. Așa că nu construiește pe suspans, ci mai ales pe jocul actoricesc și pe autenticitatea faptelor descrise. Din acest punct de vedere, filmul are o abordare mai fresh, concentrându-se destul de mult asupra transformărilor și stresului psihologic prin care trece Katharine. Ceilalți super actori care i se alătură Keirei Knightley sunt Matt Smith (The Crown), Matthew Goode, Rhys Ifans și Ralph Fiennes.

2. A rainy day in New York (2019) – comedie romantică marca Woody Allen

a rainy day in new york filme de dragoste 2019Regizorul Woody Allen e creatorul unora dintre cele mai frumoase și poetice filme de dragoste realizate vreodată. Să ne gândim numai la Annie, Manhattan, Vicky, Cristina, Barcelona sau Midnight in Paris. Comedia lui romantică din 2019 nu e cea mai bună creație a sa, dar tot e plăcut să urmărești o comedie marca Woody Allen. O poveste simpatică, dialoguri bune, actori minunați, un oraș ca niciun altul, New Yorkul, sunt ingredientele din A rainy day in New York/ O zi ploioasă în New York.

Personajele principale sunt interpretate de noul star sexy de la Hollywood, Timothée Chalamet, și de Elle Fanning. Lista de super actori din distribuție este completată de Jude Law și Liev Schreiber, amândoi interesați de tânăra, naiva și atrăgătoarea Ashleigh (Elle Fanning). Ashleigh a venit în New York să realizeze un interviu pentru revista școlii, cu regizorul de film interpretat de Liev Schreiber. Doar că lucrurile se complică, interesele amoroase se schimbă și iubitul ei, Timothee Chalamet, descoperă că nu poate trăi fără frumusețea aparte a New Yorkului. E una dintre cele mai noi comedii romantice de pe HBO Go.

 

3. The Good Liar / Maestrul minciunilor (2019)


the good liar filme de misterVrei să vezi un thriller bun pe HBO Go? The Good Liar e un thriller cu Ian McKellen și Helen Mirren în rolurile principale. Aflați la vârsta a treia, cei doi se întâlnesc printr-o aplicație online pentru întâlniri amoroase. El încearcă să îi câștige încrederea ei și nepotului acesteia, doar că acesta din urmă nu e deloc încântat de relația dintre cei doi… Poate pentru că tipul e un escroc, iar ea e o văduvă bogată. Dar asta nu e totul…Piesele filmului se așează ca un puzzle din care vei vedea doar la sfârșit care este miza. Filmul merită văzut mai ales pentru jocul celor doi.

4. Ad Astra – SF-ul anului 2019

Ad-Astra-filme 2019 onlineDa, cel mai bun film SF al anului trecut poate fi văzut pentru moment pe HBO Go! Așa că nu-l ratați dacă nu l-ați văzut încă.

Dacă ți-au plăcut Interstellar, Solaris sau 2001: A Space Odyssey, sunt mari șanse să apreciezi și Ad Astra. E o aventură în spațiul intergalactic care de fapt analizează subtilitățile relației copil-părinte. Brad Pitt este astronautul aflat pe urmele tatălui său, care amenință Sistemul Solar prin experimentul științific pe care îl dezvoltă. Dacă mai ai nevoie de un argument în plus, vă spunem că producția Ad Astra este și foarte frumoasă vizual.

Caută-l pe HBO Go ca să-l vezi online.

5. Ford v. Ferrari – drama sportivă a anului 2019


ford v ferrariNu doar filmul SF al anului trecut, ci și drama sportivă a anului 2019 e acum disponibilă pe HBO Go. Așa că dacă vrei să vezi o dramă bună, cu Christian Bale și Matt Damon în rolurile principale intră pe HBO Go și caută Ford v. Ferrari.

Ford v. Ferrari e ceea ce se numește o dramă sportivă. Mai clar, urmărește o poveste reală din lumea sportului, încercând să . În cazul Ford v Ferrari este vorba despre echipa de mașini de curse Ford care încearcă să o învingă pe etern câștigătoarea echipă Ferrari. Nu sunt fan curse, nu sunt nici măcar fan mașini 🙂 dar filmul mi-a plăcut. Are o poveste bine spusă, cu personaje cu conflicte reale și actori buni. O să te țină conectat cu siguranță și o să-i vezi în două roluri bune pe Christian Bale și Matt Damon.

Ford v. Ferrari a fost nominalizat la Oscaruri 2019 pentru cel mai bun film.

 

6. Bad Education (2019)

bad education filme noi onlineTrecem la două filme bune din 2019 inspirate din povești reale. Practic sunt mici bucățele din istoria recentă americană. Un scandal monstruos din State, de data asta din educație, își are ițele desfăcute în Bad Education. Cu Hugh Jackman în rolul principal. Este povestea delapidării de fonduri din sistemul public de educație, printr-o schemă pusă la punct de un inspector școlar foarte atent cu nevoile elevilor și părinților, dar mai mult cu ale lui… Filmul e o dramă-comedie bună, dar n-o să-ți dea universul peste cap. 🙂 Merită urmărit mai ales pentru rolul lui Hugh Jackman. E unul dintre filmele bune de pe HBO Go.

7. Green Book (2018)

green book filme de comedie

N-ai văzut încă această comedie? Mare păcat. Dacă ți-a scăpat, e bine de știut că o poți vedea în perioada următoare pe platforma HBO Go.

Îți recomandăm Green Book (2018) fără niciun fel de rezerve. Pentru că este un film de călătorie cu poveste bine construită, dialoguri deștepte și personaje solide.

Se poate naște o prietenie între un bodyguard cu idei puține dar fixe și un pianist cu fițe? Da, dar numai după multe râsete. E unul dintre filmele bune de văzut pe HBO Go. Citește recenzia noastră.

8. The Nice Guys / Super băieți (2016)


Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele comedii bune de pe HBO Go.

9. A star is born (2018) – o poveste emoționantă de dragoste 

a star is born filme de dragosteDacă nu l-ai văzut sau vrei să-l revezi, e bine de știut că se află în grila HBO Go pentru moment. Cel mai bun film de dragoste din ultimii doi ani îi are ca protagoniști pe Bradley Cooper și Lady Gaga. Bradley Cooper e un obișnuit al filmelor de dragoste, jucând și într-un alt film de dragoste bun din ultimii ani. E vorba de Silver Linings Playbook, prezentat mai jos.

Povestea din S-a născut o stea o să vă emoționeze cu siguranță. Doi muzicieni talentați ajung să se cunoască din întâmplare. El e deja un muzician consacrat, ea lucrează la un restaurant, dar are o voce divină. Bradley Cooper, cu o privire mai albastră ca oceanul, nu e băiatul drăguț cu care ne-am obișnuit. Joacă rolul unui rocker, cu o voce profundă și guturală. Dar e același tip cu inimă de aur pe care l-am văzut în alte filme. E în lista de filme bune de pe HBO Go.

 

10. Once upon a time in … Hollywood

once upon a time in hollywood filme 2019 onlineȘtiai că ultimul film al lui Quentin Tarantino poate fi văzut pe HBO Go? Cool, nu?

Once upon a time in … Hollywood e ultima producție a regizorului Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill). Am avut de așteptat patru ani pentru un nou film semnat de el, după The Hateful Eight, din 2015.

În ultimii ani ne-a obișnuit cu abordarea unui subiect foarte serios, ca de exemplu exterminarea evreilor de naziști sau sclavia din SUA, dar tratat cinematografic ca un fel de răzbunare împotriva vinovaților. Once upon a time in Hollywood nu face excepție, deși subiectul din viața reală nu e la fel de evident. E vorba despre cultele din State care au condus la sinucideri și omoruri în numele credinței. Așa cum îi spune și numele, Once upon a time in Hollywood e o mare reverență adusă Hollywoodului, dar spune în paralel povestea cultului Familia Manson. Actul de violență cel mai cunoscut al acestuia este uciderea actriței Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski.


Ca și celelalte filme bune ale lui Tarantino, și acesta e foarte distractiv și folosește violența ca un gest de “fun”. Violența din filmele lui nu are nimic real, e stilizată și exagerată fiind strict folosită pentru a distra audiența. Și, cu siguranță, modul în care personajele livrează răzbunarea asupra ucigașilor din cultul Manson este foarte satisfăcător și distractiv pentru noi, provitorii.

Filmul a primit 10 nominalizări la Oscarurile de anul ăsta, iar Brad Pitt, cel care joacă unul dintre cele mai importante roluri, alături de Leonardo DiCaprio, a câștigat Oscarul pentru rol secundar.

 

11. Dolor y gloria – filmul de artă al anului 2019

Dolor y Gloria - Penelope Cruz_filme 2019

HBO Go excelează atunci când vine vorba de filme bune de artă, mai puțin cunoscute. Dacă Netflix a fost axat până acum pe producții ceva mai comerciale, pe HBO vei găsi întotdeauna filme de artă bune care te așteaptă să le vezi. Așa se întâmplă și cu filmul Dolor y gloria, care pentru noi a fost filmul de artă al anului trecut.

Ultimul film al regizorului spaniol Pedro Almodovar poate însemna multe, în funcție de spectatorul care îl urmărește. Este, printre altele, o voluptoasă întâlnire cu trecutul a unui om aflat deja la vârsta a treia. E amintirea copilăriei. E strigătul de regret după o iubire pierdută. Dar e, mai ales, filmul unui mare creator aflat la o vârstă când spectrul morții începe să dea târcoale depresiv și amenințător.

De ce o poză cu Penelope Cruz? Pentru că o vei vedea aici în scene rurale picturale, spălând rufele pe malul râului, arătând apetisant precum o Sophia Loren. Ea va deveni aici simbolul forţei feminine din Spania săracă a deceniilor trecute, în care mamele ţineau casa, erau adevăratul stâlp al familiei şi luau deciziile vitale pentru viitorul copiilor. Citește întreaga recenzie la Dolor y gloria.

Poți vedea acest film bun pe HBO Go.

12. Scapă cine poate / Ready or not (2019)

ready or not filme de groazăE unul din acele filme de groază cu castele întunecate oarecum bântuite, cu monștri cu chip uman pus pe ucis, cu fetița inocentă urmărită de cei care-i vor răul, cu mult sânge etc. Cât se poate de clasic, cât se poate de horror. Pe cât de obișnuit și clasic, totuși Ready or not reușește să livreze toate acele tresăriri de groază, fiori și piele de găină. 🙂 Pentru că e mai mult decât un film ușurel de groază. Are o abordare mai subversivă de atât. Și uite așa ajungem să vedem critică socială făcută prin filme horror 🙂 Cine-ar fi crezut 🙂

Filmul e un fel de răzbunare pe clasa socială bogată. E o luptă pe viața și pe moarte între cei de jos și cei îmbogățiți de generații, cu toate ritualurile și ideile lor fixe. E în același timp o comedie neagră. Îl găsești în lista de filme HBO Go.

13. The Hustle / Ticăloasele (2019)

the hustle comedii 2019


O comedie destul de simpatică despre două escroace. Una foarte sexy, elegantă și foarte încrezută (jucată de Anne Hathaway), cealaltă arată ca un butoi și e cam grosolană (Rebel Wilson), dar datorită ei cuplul escroacelor prinde viață și dinamism. Cele două sunt rivale și încearcă prin toate mijloacele să-și dovedească superioritatea față de cealaltă. Așa că fac un pariu: care dintre ele va reuși să îl păcălească pe un tânăr bogat pentru a-l escroca de jumătate de milion de dolari. Pe lângă glumele din The Hustle, merită să vezi comedia și datorită locurilor cool de pe Riviera Franceză unde se petrece acțiunea. Poți vedea comedia The Hustle pe Amazon Prime, dar îl găsești acum și în lista de filme HBO Go.

14. The Aftermath – când dragostea te ajută să depășești o pierdere tragică

the-aftermath-filme romantice 2019Mai poți iubi după ce ce ai iubit mai mult pe lume a dispărut? Răspunsul dramei The Aftermath – da, poate tocmai pentru că ai pierdut ceva drag. Iubirea poate face parte din procesul de vindecare.

După încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, Rachael (Keira Knigtley) i se alătură soțului în Hamburgul ruinat. Aici el ajută la reconstrucția Germaniei ocupată de aliați. Locuiesc într-o casă rechiziționată, fosta casă a arhitectului Stephen Lubert, jucat de Alexander Skarsgard. Acesta, împreună cu fiica lui, rămân să locuiască în vilă. Rachael îl tratează cu multă răceală, de-a dreptul cu antipatie. Dar amândoi au pierdut pe cineva drag în acest război. Și pierderea îi aduce oarecum mai aproape pe acești doi dușmani. Atracția dintre ei ajunge într-un final să îi pună în pericol.

Poți să găsești drama The Aftermath/După război în grila de filme HBO Go .


15. Hemingway and Gellhorn (2012)

Hemingway and Gellhorn filme hbo goNelinistitul Hemingway (jucat de Clive Owen) isi gaseste contrapartea in corespondentul de razboi Martha Gellhorn (Nicole Kidman). Intalnirea dintre cei doi se transforma intr-o poveste de dragoste tensionata de interactiunea dintre cele doua personalitati si de contextul celui de Al Doilea Razboi Mondial si razboiul franchistilor din Spania.

Daca iti plac Clive Owen si Nicole Kidman, atunci Hemingway & Gellhorn e un must see. Aproape nu exista scena in filmul HBO fara cel putin una din vedetele hollywoodiene, ceea ce face din Hemingway & Gellhorn viziunea idealizata si mai sexy a adevaratului cuplu.

Martha Gellhorn este unul din cei mai importanti jurnalisti de razboi din secolul al XX-lea si una din muzele lui Hemingway, cu siguranta mai mult decat o nota de subsol in biografia scriitorului american. Gellhorn avea de altfel ca regula pentru acordarea de interviuri nementionarea lui Hemingway in intrebari.

Filmul poate fi vazut în grila HBO Go.

Acestea sunt 15 filme bune HBO Go. Lista ar putea fi mult mai lungă, pentru că am încercat să adunăm în această listă filme bune HBO Go dar și accesibile, bune de văzut și la sfârșitul zilei când ajungem obosiți acasă, nu doar când avem mințile odihnite. 🙂 De asemenea, am inclus mai ales titluri din ultimii ani, cât mai noi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here