27 Filme HBO Go și HBO Max pe care să nu le ratezi

0
26095
top filme hbo hbo max_

Am ales pentru tine 27 de filme HBO de văzut. Pe toate le găsești pe HBO Max, în timp ce unele nu intră în grila HBO Go. Altfel spus, tot conținutul care se găsește pe HBO este și pe HBO Max, dar nu și invers.

Unele sunt producții HBO Max sau HBO, iar altele doar sunt distribuite de HBO, așa că pot dispărea oricând din grila lor. Profită să le vezi acum.

1. King Richard (2021) pe HBO Max

king richard filme 2021

E un film motivațional din 2021 de văzut. King Richard este Richard Williams, tatăl surorilor Williams, marile tenismene americance. Un film biografic, King Richard reușește să ne arate provocările depășite de familia Williams, ca americani de culoare, fără posibilități financiare, în drumul spre performanța sportivă a celor două tenismene.

Filmul a primit șase nominalizări la Oscar, iar Will Smith a câștigat Oscarul pentru interpretarea rolului principal, Richard Williams.

2. No Sudden Move (2021) – film HBO Max

No Sudden Move

Ce ziceți de un film cu gangsteri care e mai mult de atât? E un thriller care te va provoca să pui cap la cap toate ițele poveștii și care în mod constant reușește să schimbe raportul de putere între personaje și să le pună în situații limită. Da, No Sudden Move reușește aceste lucruri, în mod special datorită regizorului Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven), care spune povestea atât de concentrat (plus prin originalitatea imaginii), încât te ține și pe tine bine prins în ițele filmului.

Nu intru în detalii legate de subiect, pentru a nu face spoiler. Dar puteți descoperi singuri povestea pe HBO Max.

3. Here Today (2021) – comedie HBO

here-today-top filme 2021

E unul dintre cele mai simpatice și feel good movies ale anului 2021, co-scris, regizat și jucat de Billy Crystal. Partenera lui în acest film e haioasa Tiffany Haddish.

4. Dune (2021) – pe HBO Max 

Extraordinarul regizor Dennis Villeneuve (Incendies, Sicario, Blade Runner 2049) nu ne-a dezamăgit în încercarea de adaptare a creației lui Frank Herbert – la peste 30 de ani de la încercarea lui David Lynch care nu i-a mulțumit pe mulți fani. E un film profund, impresionant vizual și cu o distribuție la fel de impresionantă:  Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Javier Bardem, Jason Momoa, Dave Bautista, Zendaya.

Îl găsești pe HBO Max.


5. The Little Things (2021) – HBO MAX

the-little-things-filme noi

Un thriller care merită văzut cel puțin pentru rolurile celor trei actori principali, toți trei câștigători de Oscar: Denzel Washington cu 2 statuete în portofoliu :), Rami Malek (câștigător al Oscarului pentru interpretarea lui Freddie Mercury în Bohemian Rhapsody), și Jared Leto (pentru rolul din Dallas Buyers Club). Jared Leto a fost de altfel nominalizat la Globurile de Aur 2021 pentru prestația din The little things.

Vezi trailerul The Little Things.

6. The Father (2021) – HBO Max

the father filme 2021

Filmul îl are în rol principal pe Anthony Hopkins și Olivia Colman care joacă într-o poveste dramatică despre un bărbat care se luptă cu pierderi din ce în ce mai grave de memorie. Pentru a-l putea ajuta, fiica se mută cu el.

The Father a fost apreciat și lăudat în mod special pentru rolurile pe care le fac cei doi actori principali și pentru modul în care reușesc, împreună cu regizorul, să portretizeze cum cei care se luptă cu demența reușesc să raționalizeze ce li se întâmplă și să facă față acestei boli. Și nu putem decât să ne alăturăm acestor aprecieri. Și să adăugăm că subiectul merita cu siguranță atenția obținută printr-un film de acest calibru, cu Anthony Hopkins în rolul principal.

Vezi trailerul The Father. Îl găsești pe HBO Max.

7. Tenet (2020) – disponibil pe HBO Go și Max

tenet top filme 2020


Tenet e unul dintre cele mai ambițioase filme din ultimii ani. Așa că dacă vreți să vedeți ceva inovativ în materie de cinema și provocator pentru privitor, Tenet e una dintre cele mai bune alegeri.

Veți fi atrași într-un univers care-ți va pune imaginația la încercare. Regizorul practic a filmat ceva de negândit și neimaginat: cum ar fi viața în marșarier, întoarcerea în timp cu adevărat, viața în universuri paralele și multe altele. Este punerea în scenă a unui experiment de gândire, burdușit cu idei filosofice și scene de acțiune cum n-ați mai văzut.

Deși, printre altele, e un film de acțiune, pare mai degrabă o ironie la adresa filmelor de acțiune hollywoodiene, un fel de James Bond în derâdere. Se pot spune multe despre Tenet, interpretările sunt nelimitate, ca pentru orice operă artistică, dar înarmați-vă cu multă răbdare dacă vreți să îl înțelegeți sau priviți-l ca o experiență misterioasă, pentru că va fi la fel de revelatoare.

E o producție a originalului Christopher Nolan, cunoscut pentru drame întunecate și deștepte precum Memento, The Prestige, Inception, Interstellar sau Dunkirk. Nolan a scris și regizat un film care are în centru, la fel ca și alte filme ale sale, călătoria în timp. Astfel, un agent secret trebuie să se întoarcă în timp pentru a împiedica izbucnirea unui al Treilea Război Mondial.

E un film exploziv, cu multe răsturnări de situație, care te va pune cu siguranță pe gânduri. Îl găsești pe HBO.

8. Let them all talk! / Lasă-i să vorbească (2020) – HBO

let-them-all-talk-meryl-streep-filme noiLet them all talk! e un film care te bucură prin înțelepciunea și naturalețea lui. Și îți dă energie și o stare de bine, atât de dorite la finalul unei zile epuizante sau într-un weekend cu vreme mohorâtă. Are acea magie care-ți transformă starea de spirit, dar fără efecte speciale sau nu știu ce cascadorii și scene de acțiune.

O producție cu buget mic, dar cu distribuție mare și cu un regizor la fel – Steven Soderbergh. Așa că așteaptă-te la un film care radiază acel coolness pe care îl au filmele din seria Ocean’s Eleven, regizate in mare parte tot de Soderbergh, dar și la aerul de film european pe care-l degajă filmele lui precum Sex, lies and videotape.

Distribuția o are în frunte pe Meryl Streep și e completată de alte două actrițe de primă clasă din generația ei: Candice Bergen și Diane Wiest și care improvizează mare parte din dialogurile din film. Cele trei sunt prietene din tinerețe și se revăd după mulți ani într-o călătorie de reconectare și regăsire pe un vapor de croazieră transatlantic.

9. Forma apei / The Shape of Water (2017) – îl găsești pe HBO Max


the_shape_of_water_filme de oscarO poveste de dragoste în stilul Frumoasa și Bestia, The Shape of Water este unul dintre acele filme emoționante care rămân cu tine pentru mult timp. Poate nu l-ai văzut pentru că nu te atrag în mod special filmele de fantezie sau poate pentru că în ultimul timp regizorul Guillermo de Torro nu prea te-a convins. Oricum ar fi, nu lăsa totuși să-ți scape această bijuterie magică.

Ea este mută și are un job minuscul într-un centru de cercetare. El este o creatură umanoidă amfibie, adusă de undeva din Amazon pentru a fi cercetată aici. Oricât de improbabil ar fi, cei doi găsesc ca punct comun de explorat gesturi de tandrețe și bunătate, delicatețe, atenția la nevoile celuilalt, empatie.  Ea, de multe ori invizibilă pentru ceilalți oameni, e văzută în tot ce are mai frumos chiar de această “creatură”, iar fata vede dincolo de aparențele fizicului lui înspăimântător, simte sensibilitatea și nevoia de ocrotire.

The Shape of Water a câștigat mai multe premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cea mai bună regie.

Disponibil pe HBO Max.

10. Steve Jobs (2015) – îl găsești pe HBO Max

steve-jobs-filme biografice

Filmul palpitant al lui Danny Boyle, care se desfășoară în culisele a trei lansări de produse Apple, începe cu cofondatorul Apple certându-i pe ceilalți câteva minute înainte de a introduce Macintosh în 1984, deoarece echipa nu a reușit să spună „Salut” cum trebuie. Ciudat în unele privințe și obsesiv, Steve Jobs avea dreptate în privința ideii de tehnologie ca tovarăș constant și reconfortant. 🙂 Toate acestea împreună plus răceala lui și respingerea oamenilor celor mai apropiați de el – oamenii care l-au iubit de fapt – duc la o contradicție fascinantă.

Dacă nu știi foarte multe despre Steve Jobs, despre garajul din Los Altos, unde a început totul sau despre lunga și încurcată prietenie cu Wozniak îți recomandăm și filmul lui Alex Gibney, “Steve Jobs: The Man in the Machine“, care acoperă o mare parte din același teren, dar mai detaliat.

Îl găsești pe HBO Max.

11. Whiplash (2014) – HBO 

whiplash filme tv azi
Photo by Daniel McFadden, Courtesy of Sony Pictures Classics

Terrence Fletcher, personajul pentru care actorul J.K. Simmons a luat cam toate premiile pentru rol secundar in 2015, este acel profesor al cărui orgoliu ajunge să strivească talentele pe care el ar trebui să le ajute să se dezvolte. Pentru Fletcher un instrument dezacordat sau un ritm cu o masura prea alertă sunt crime capitale. Care se pedepsesc cu scaune aruncate spre nefericitul muzician şi un şir nesfârşit de umilinţe.

Fletcher este atât de exigent încât în căutarea următorului Charlie Parker e capabil să sacrifice generaţii întregi de muzicieni sub pretextul : There are no two words in the English language more harmful than good job. Citește aici mai mult despre Whiplash și vezi trailerul Whiplash.


12. Marele Gatsby / The Great Gatsby (2013) 

marele gatsby filme de epocă de dragoste

Despre perioada Belle Epoque din Statele Unite. Decadență, lux, haine extraordinar de frumoase, libertinism, petreceri luxuriante, mult jazz – sunt doar câteva din ingredientele poveștii. La care se adaugă idealismul milionarului Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) și pasiunea mistuitoare pentru tânăra și atrăgătoarea Daisy Buchanan (Carey Mulligan). Marele Gatsby este o ecranizare a unui roman intrat în istorie și în inimile romanticilor de pretutindeni. E vorba de romanul cu titlu omonim semnat de Scott F Fitzgerald. Vestea bună este că îl poți vedea oricând pe HBO și HBO Max.

13. Argo (2012) – îl găsești pe HBO Max

argo filme cu spioniPovestea din Argo este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, si trateaza colaborarea guvernelor Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979.

Expertul CIA Tony Mendez (Affleck) concepe un plan ingenios pentru extragerea celor 6 americani de pe teritoriul Iranului, punandu-si in pericol atat cariera, dar si propria viata.  Impreuna cu un grup de agenti,  Mendez aterizeaza in Iran si pozeaza ca producator al unui film SF fictiv, ostaticii urmand sa isi asume roluri de scenaristi, regizori si co-producatori pentru a putea parasi tara in siguranta.

Tot in Argo joaca John Goodman (The Big LebowskiThe Artist) si Bryan Cranston (cunoscut pentru serialul Breaking Bad). Vezi trailerul Argo și recenzia Argo.

Îl găsești pe HBO Max.

14. Bad Education (2019) – HBO

bad education filme noi onlineTrecem la încă un film HBO inspirat dintr-o poveste reală. Un scandal monstruos din State, din educație, își are ițele desfăcute în Bad Education. Cu Hugh Jackman în rolul principal. Este povestea delapidării de fonduri din sistemul public de educație, printr-o schemă pusă la punct de un inspector școlar foarte atent cu nevoile elevilor și părinților, dar mai mult cu ale lui… Filmul e o dramă-comedie bună, dar n-o să-ți dea universul peste cap. 🙂 Merită urmărit mai ales pentru rolul lui Hugh Jackman. E unul dintre filmele HBO Go de văzut

15. Joker (2019) – HBO

joker filme tv ianuarie 2021_V1_

Probabil cel mai discutat și cunoscut film al anului 2019, thrillerul Joker poate fi văzut pe HBO și HBO Max, dacă aveți dispoziție pentru o astfel experiență cinematografică deloc comodă. Joker e un thriller psihologic despre un fost clovn și standup comedian care alunecă încet-încet în nebunie și nihilism.

16. Gravity (2013) – HBO Max


E un film SF poetic și de suspans, în care acțiunea se desfășoară în liniștea apăsătoare a spațiului extraterestru.

După o adaptare modernă a unui roman dickensian (Great Expectations), o incursiune în universul Harry Potter şi o distopie cu accente religioase (Children of Men), versatilul regizor mexican Alfonso Cuarón ne-a adus in 2013 un thriller SF — Gravity. Filmul a primit nu mai putin de 7 premii Oscar, intre care: premiul pentru regie, coloana sonora, efecte vizuale, cinematografie si editare de film.

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) – specialistă în bioinginerie – şi astronautul Matt Kowalsky (George Clooney) iau parte la o misiune spaţială care ia o întorsătură tragică, obligându-i să-şi înfrunte temerile. Aflaţi în afara navetei, într-o misiune de rutină, cei doi asistă neputincioşi la distrugerea acesteia, în urma căreia rămân complet izolaţi, legaţi doar unul de altul, plutind în derivă prin spaţiu.

Dat fiind că au pierdut legătura cu Pământul, iar rezerva lor de oxigen scade vertiginos, singura lor şansă de supravieţuire este să meargă înainte, înfruntând nemărginirea spaţiului. Citește recenzia noastră la Gravity.

17. A star is born (2018) – o poveste emoționantă de dragoste  – HBO Max

a star is born filme de dragosteDacă nu l-ai văzut sau vrei să-l revezi, e bine de știut că se află în grila HBO pentru moment. Cel mai bun film de dragoste din ultimii ani îi are ca protagoniști pe Bradley Cooper și Lady Gaga.

Povestea din S-a născut o stea o să vă emoționeze. Doi muzicieni talentați ajung să se cunoască din întâmplare. El e deja consacrat, ea lucrează la un restaurant, dar are o voce divină. Bradley Cooper, cu o privire mai albastră ca oceanul, nu e băiatul drăguț cu care ne-am obișnuit. Joacă rolul unui rocker, cu o voce profundă și guturală. Dar e același tip cu inimă de aur pe care l-am văzut în alte filme. E în lista de filme HBO Go și HBO Max.

18. Interstellar (2014) – HBO Max

In Interstellar umanitatea este în pragul extincţiei din cauza unui dezastru ecologic, iar scenariul dezastrului este cu atât mai plauzibil cu cât este vorba de o dispariţie lentă, nu de un cataclism absurd.

Lumea prezentată la început nu este prea diferită de a noastră cu excepţia furtunilor de nisip, a plantelor care dispar şi a semnelor bizare care-l conving pe Cooper (Matthew McConaughey) să-şi asume o misiune care îi era destinată fiicei sale. Filmul urmăreşte călătoria lui spre planete îndepărtate a căror gravitaţie dilată timpul, astfel încât câteva ore ajung să însemne zeci de ani.

SF-ul acesta apocaliptic este fascinant nu doar ca scenariu, ci și pentru cunoștințele științifice incluse în poveste. De exemplu, poate fi chiar mai eficient decât un documentar în explicarea teoriei relativităţii, mergând chiar mai departe. Pentru că folosește teorii mai recente despre particule încă nedescoperite, care ar fi responsabile pentru forţa gravitaţională. Existenţa gravotonilor şi a celei de-a cincea dimensiuni sunt esenţiale în rezolvarea intrigii întortocheate a filmului.  Citește aici recenzia Interstellar și vezi trailerul.

Partea bună este că poți vedea acest clasic deja al filmelor science fiction apocaliptice pe HBO Max, la fel ca și Inception, un alt film SF reușit al regizorului Christopher Nolan.

19. Strălucirea eternă a minții neprihănite (2004) – o dragoste poetică – disponibil pe HBO Max

eternal-sunshine-of-the-spotless-mind cele mai bune filme de dragoste netflixThe eternal sunshine of the spotless mind îi aduce impreună pe Kate Winslet și Jim Carrey, într-un film de dragoste sensibil, emoționant și creativ.  Rezultă un puzzle despre relaţii, monotonia în cuplu, iubire, suferinţă şi uitare.

Filmul urmăreşte doi foşti iubiţi care iau pe rând decizia de a-şi sterge orice amintire a relaţiei care tocmai s-a încheiat. Astfel, ajungem faţă în faţă cu un cuplu atipic, format dintr-un Jim Carrey extrem de sensibil şi o Kate Winslet haotică, nesigură. Și care ne face să uităm că actriţa britanică părea sortită să-şi joace cele mai bune roluri alături de Leonardo DiCaprio. 🙂 Citește mai multe în recenzia The Eternal Sunshine of The Spotless Mind.

Poți să-l vezi pe HBO Max.


20. Blue Valentine (2010) – dragostea măcinată de rutină – pe HBO Max

blue valentine

Dragostea depaseste orice obstacol (in engleza suna mai bine, love conquers it all). Este exact ipoteza dupa care nu merge filmul Blue Valentine. Dean (Ryan Gosling) este un tanar zugrav casatorit cu Cindy (Michelle Williams), sora medicala. Au impreuna o fiica, Frankie.

Dincolo de bucuria pe care le-o ofera Frankie, ceva este definitiv fracturat intre cei doi. Desi tineri, sunt incarcati de resentimente si bagaje afective negative pre- si post-casatorie. Dean nu are ambitii, pe cand Michelle isi doreste mai mult de la viitor. Filmul urmareste indepartarea unul de celalalt, in paralel cu flash-back-uri de la inceputul relatiei care explica post-factum alegerile celor doi.

Este un film trist, fara o disperare existentiala. Mai degraba este din categoria: “asta e viața, trebuie sa fim suficient de intelepti sa luam ca atare ceea ce primim”.

Îl găsești pe HBO Max.

21. Captain Phillips / Căpitanul Philips (2013) – HBO Max

captain philips filme motivationale

Un film inspirational în care se portretizează fapte reale, în care personaje din realitate depășesc adversități incredibile. În anul 2009, nava americană Maersk Alabama a fost atacată de pirații somalezi, iar căpitanul navei, Richard Phillips, a fost luat prizonier.

Căpitanul navei e jucat în film de nimeni altul decât Tom Hanks🙂 pentru că el e mereu favoritul regizorilor atunci când vine vorba de a juca personaje autentice și familiare. Și cu care noi privitorii putem relaționa ușor.

Captain Philips e un film motivațional și inspirațional în primul rând datorită calmului și sângelui rece pe care personajul reușește să și le păstreze în această situație de un risc maxim. Iar noi ca privitori e imposibil să nu ne lăsăm inspirați de un astfel de personaj uman, generos, luptător cu vorba bună.

Phillips a fost ținut ostatic timp de patru zile. Inclusiv Armata Americană a intervenit în scopul salvării acestuia… Atacul a cărei victimă a fost nava Maersk este primul caz de piraterie din ultimii 200 de ani. Scenariul este bazat pe cartea scrisă de căpitanul Phillips cu privire la evenimentele petrecute în perioada de prizonierat: A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS,and Dangerous Days at Sea.

Captain Phillips a fost nominalizat la cateva categorii importante la Oscar, printre care si Cel mai bun film, Cel mai bun actor într-un rol secundar(Barkhad Abdi), Montaj sau Cel mai bun scenariu adaptat. Citește și recenzia Captain Phillips.
Îl poți vedea pe HBO Max.

22. Pride and Prejudice (2005)

Filme de epoca englezesti - Pride and Prejudice

În regia lui Joe Wright, un regizor clar interesat mai mult de vizual decât de mesajul poveştii pe care o prezintă (dacă ar fi să judecăm după acest exemplu sau după Anna Karenina), Pride and Prejudice este un film de atmosfera ce îşi învăluie personajele într-o aură aproape ireală.

Povestea lui Elizabeth Bennet (Keira Knightley) şi a Domnului Darcy (Matthew MacFadyen), două personaje ce trebuie să îşi învingă mândria şi prejudecata pentru a fi împreună, te va cuceri prin stil, cinematografie şi o distribuţie de actori de primă mână.
23. Hemingway and Gellhorn (2012) – HBO Go

Hemingway and Gellhorn filme hbo goNelinistitul Hemingway (jucat de Clive Owen) isi gaseste contrapartea in corespondentul de razboi Martha Gellhorn (Nicole Kidman). Intalnirea dintre cei doi se transforma intr-o poveste de dragoste tensionata de interactiunea dintre cele doua personalitati si de contextul celui de Al Doilea Razboi Mondial si razboiul franchistilor din Spania.

Daca iti plac Clive Owen si Nicole Kidman, atunci Hemingway & Gellhorn e un must see. Aproape nu exista scena in filmul HBO fara cel putin una din vedetele hollywoodiene, ceea ce face din Hemingway & Gellhorn viziunea idealizata si mai sexy a adevaratului cuplu.

Martha Gellhorn este unul din cei mai importanti jurnalisti de razboi din secolul al XX-lea si una din muzele lui Hemingway, cu siguranta mai mult decat o nota de subsol in biografia scriitorului american. Gellhorn avea de altfel ca regula pentru acordarea de interviuri nementionarea lui Hemingway in intrebari.

Filmul poate fi vazut în grila HBO Go.

24. Dunkirk (2017)

dunkirk filme de razboi

E un film istoric care face parte din subgenul filmelor istorice de război. Ba chiar e cel mai bun film de război din ultimii muuulți ani. Un thriller super bine dozat, care îți ridică adrenalina la cote aproape insuportabile. Aproape simți că ești și tu pe front, alături de ceilalți soldați…

După ce a devenit faimos datorită unor filme precum InterstellarInception şi The Dark Knight, regizorul Christopher Nolan s-a inspirat de data aceasta dintr-un moment istoric – evacuarea soldaţilor aliaţi din calea naziştilor. Deşi a avut loc în primele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial, acţiunea spectaculoasă a decis rezultatul marelui război.

Inspirându-se din ceea ce a fost numit miracolul de la DunkirkChristopher Nolan a condus povestea dramatică a trupelor aliate înconjurate de inamici spre zona thrillerelor. Aşadar, în locul unui reprezentant tipic din categoria filme de război, vei urmări mai degrabă o poveste cu suspans, în care personajele trebuie să îndeplinească misiuni grele într-un timp foarte scurt, între 26 mai şi 4 iunie 1940.

În rolurile principale îi vei putea vedea pe actorii Tom HardyCillian MurphyKenneth Branagh și Mark Rylance…


Filme clasice pe HBO Go și HBO Max

25. A Clockwork Orange – HBO Max

Filmul lui Stanley Kubrick din 1971 demonstrează că nu e nevoie de nave spaţiale şi extratereşti pentru a construi un SF genial, în fond, Alex Large (Malcom McDonald ) criminalul pentru care violenţa este singura plăcere este mult mai înspăimântător decât monstruleţul hidos care erupea violent din burta gazdei în Alien, iar ideea unei societăţi care poate încerca să te reeduce cu forţa te va urmări mult timp după ce spaima de a fi captiv într-o navă cu extratereştii antropofagi va fi dispărut.

Pentru Kubrick răul este o particularitate a rasei umane cu care trebuie să învăţăm să trăim, iar aşa-zişii justiţiari care construiesc aparatul de totură care-l obligă pe Alex să privească imagini cu ceea ce ei consideră răul absolut nu fac excepţie de la regulă. Nimic nu este de fapt mai rău decât negarea liberului arbitru, chiar dacă victima este un criminal.

26. Doctor Zhivago (1965)  – îl găsești pe HBO Max

Unul dintre cele mai frumoase și emoționante povești de dragoste spuse vreodată pe marile ecrane, Doctor Zhivago, este acum pe HBO Max, după ce până acum câteva săptămâni era pe Netflix…  In ecranizarea romanului lui Borris Pasternak personajele principale încercă să supravieţuiască între două lumi, Rusia Țaristă care se prăbuşeşte şi Rusia comunistă în care visătorii ca Iuri şi Lara nu-şi găsesc locul. In mijlocul unui peisaj îngheţat, povestea de dragoste dintre cei doi protagonişti pare să fie singura sursă de căldură. Cei doi îndrăgostiți sunt jucați de Omar Sharif și Julie Cristie.

Doctor Zhivago a primit 10 nominalizări la Oscar, din care a câștigat cinci, cel mai valoros fiind cel pentru scenariu adaptat.

Îl găsești pe HBO Max.

27. Full Metal Jacket / Platoșa de metal – HBO Max

In Full Metal Jacket scenele de luptă sunt poate mai puţin importante decât cele de antrenament. Antrenament în care sergentul Hartman supune tinerii recruţi unei veritabile torturi psihologice. Regizorul Stanley Kubrick este mai degrabă interesat de traumele pe care soldaţii le îndură înainte. În timp ce se pregătesc să devină capabili să ucidă. Și mai puţin de ceea ce fac odată ce sunt aruncaţi în luptă.

Războiul modern nu are nevoie de soldaţi inteligenţi, ci de maşini de ucis obediente. Care nu mai au nevoie de nume, doar de porecle. Kubrick nu încearcă să vorbească despre Războiul din Vietnam. Ci demistifică ideea de război adesea glorificată în filme pentru a hrăni orgoliul învingătorilor.

Acestea sunt 27 filme HBO Go sau HBO Max de neratat. Lista ar putea fi mult mai lungă, pentru că am încercat să adunăm în aici filme HBO de nota 10, dar și unele accesibile, bune de văzut la sfârșitul zilei când ajungem obosiți acasă, nu doar când avem mințile odihnite pentru capodopere cinematografice. 🙂

Vezi și

Seriale HBO – 35 seriale HBO și HBO Max de neratat

45 filme de dragoste intense, pătimașe și comedii de dragoste simpatice

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here