Filme de Halloween perfecte pentru o seară cu familia sau prietenii

0
2808

Când toamna se apropie și mâncarea începe să aibă gust de dovleac :D, știi sigur că se apropie Halloween-ul. Fii sigur că momentul în care luna octombrie vine ești pregătit de un maraton de filme de Halloween.

Dar poate că v-ați plictisit de criminalii clasici ca Freddy (Nightmare on Elm Street) și fantome prietenoase. Așa că v-am pregătit o listă cu filme relativ noi, perfecte pentru această ocazie înfricoșătoare: filme care o să te amuze, unele și cu o lecție de viață pentru spectatorii mai tineri sau filme horror în toată regula. Continuă să citești pentru a descoperi 20 dintre filmele perfecte care să te introducă în spiritul sărbătorii de Halloween. Așa că ia-ți popcornul, adună-i pe cei dragi si pregătește-te de o seară de neuitat. Topul nostru e împărțit în două: 10 titluri de filme de Halloween care pot fi văzute cu familia și 10 titluri de filme horror în toată regula potrivite pentru Halloween:

  1. Filme de Halloween pentru toată familia
  2. Producții horror de văzut de Halloween

Filme de Halloween pentru toată familia

Poate că nu vrei să te sperii foarte tare de Halloween. Sau poate vrei sa vezi un film mai palpitant alături de copii sau în familie. Fă-te comfortabil și alege un film de Halloween pe care îl poți vedea cu cei dragi. De la desene animate până la comedii cu Adam Sandler, lista noastră are o varietate de filme de Halloween pe care să le vezi.

Iată 10 filme recent apărute care să te introducă în atmosfera de Halloween.

1. Hubie Halloween (2020)

Este cea mai nouă comedie de Halloween distribuită de Netflix. Filmul îl prezintă pe Hubie, personajul principal, în o grămadă de ipostaze comice. Dacă este vorba de o farsă bună în oraș, să fii sigur ca el este victima. Dar, Hubie nu se lasă ușor. După cum ar zice Hubie „Există un loc și un timp potrivit pentru farse”.

Filmul nu este foarte de groază. Hubie Halloween este comedie care poate fi nostalgică, pentru cei care au crescut cu filme cu Adam Sandler, sau un film de relaxare și amuzament.

Cred că adevărata vedetă a filmului a fost de fapt termosul lui Hubie. Și eu cred că aș putea înșela moartea dacă aș avea așa șmecherie de termos :D. Dar, nu vă dau mai multe detalii ca să vedeți și singuri cum îl scoate termosul pe Adam Sandler din situații  încurcate.

Nu pot să spun că filmul a avut cele mai bune glume, dar pentru o seară de Halloween relaxată în familie, filmul este perfect.

Poți vedea Hubie Halloween pe Netflix.

2. Frankenweenie (2012)

Este un desen animat și o comedie mai întunecată, ceea ce e de așteptat de la un film regizat de Tim Burton (pune pls niște titluri de la Burton in paranteză). Este o poveste despre pierderea și recăpătarea celui mai drag prieten al unui copil, un câine pe nume Sparky. El își reînvie animalul de companie, mort în urma unui accident de mașină. Acum Sparky arată ca un monstru adorabil și sperie vecinii. Problema este că sunt alte personaje care descoperă cum a fost readus la viață Sparky…

Frankenweenie este un film emoționant, satiric, întunecat, dar distractiv. Stilul animației este foarte captivant și original, dar în același timp respectă originile sale (un film din 1984).

Dacă sunteți un fan Tim Burton și aveți o familie care se bucură de un stil mai întunecat, chiar și la un desen animat atunci alegeți acest film.
Puteți vedea trailerul Frankenweenie pe Youtube.

3. Scary stories to tell in the dark (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark este un film de groază din 2019 bazat pe seria de cărți pentru copii cu același nume. Vrei să afli cum niște povești terifiante vor deveni reale pentru un grup de adolescenți? Atunci pregătește-te de un film care are atmosfera unui horror clasic.

Dacă sunteți în căutare de un film mai horror în familie, dar nu vreți ceva care să vă țină familia trează la noapte puteți încerca acest film. Nu este un film pentru copii deoarece filmul are o mulțime de monștri și demoni înfricoșători și jump-scare-uri. Dar, dacă nu aveți copii mici și vreți un film horror interesant, atunci vă recomand să-l încercați.

4. Paranorman (2012)

ParaNorman este un film american de groază de comedie animată și stop-motion. Este o animație mai de speriat, dar nu într-un sens rău. Dacă ați văzut filmul Coraline sau The Nightmare Before Christmas o să știți despre ce vorbesc. Intriga: Personajul principal, Norman Babcock locuiește într-un oraș blestemat. Însă el are o abilitate unică. Norman are puterea unică de a vorbi cu spirite și fantome, iar împreună cu prietenii săi e responsabil de salvarea orașului.

5. Hotel Transylvania (2012)

Dacă ai liber în ziua de Halloween și ai chef de un binge cu vampiri sarcastici și alte creaturi îndrăgite de Halloween atunci nu căuta în altă parte. Hotel Transylvania este o comedie animată despre un tată protectiv. Foarte protectiv… Până la urmă el este Dracula, un vampir care se ascunde de secole de oameni. El deține o stațiune pentru toți monștrii care ascund. Vezi cum el va încerca să o împiedice pe fiica sa să nu se îndrăgostească de Jonathan, un om.
Filmele animate uneori să transmită sentimentele personajelor. Dar, acest film te atrage prin personalitatea și lupta interioară pe care o duce fiecare personaj. Vei trăi alături de ele o poveste originală și frumoasă.

Poți vedea cele trei filme Hotel Transylvania pe Netflix.

6. Goosebumps (2015)

Goosebumps este un film american de comedie de groază din 2015. Este o animație bazată pe seria de cărți de groază pentru copii a lui R. L. Stine cu același nume. Dar, Nu este o comedie horror în toată regula. Scenele comice sunt cu siguranță aici, dar elementele horror nu. Povestea urmărește un adolescent care încearcă să-și salveze orașul cu ajutorul lui Stine, autorul cărții. Monștrii din lumea Goosebumps încep să scape din cărțile lor și fac ravagii în lumea reală.

Goosebumps este un film pe care toată familia o să-l îndrăgească și perfect pentru Halloween. Acest film te învață să fii atent la lucrurile pe care dorești să le creezi. Pentru că altfel riști ca cele mai groaznice coșmaruri să devină realitate.

7. Mary and the witch’s flower (2017)

Este un film de animație japonez apărut în 2017. El spune povestea lui Mary Smith ce capătă puteri de vrăjitoare. Filmul îmi amintește de animațiile făcute de Studioul Ghibli, cunoscut pentru atenția la detalii și pentru personaje unice. Deci dacă vrei să vezi o animație cu vrăjitoare de Halloween trebuie să vezi acest film magic care te învață să fii curajos.

8. The house with a clock in its walls (2018)

 

Este o comedie întunecată și fantastică. Este un film care te va ține lipit de monitor, bazat pe romanul cu același nume din 1973. Povestea filmului urmărește un băiețel pe nume Lewis care este trimis să locuiască cu unchiul său. Spre ghinionul lui, acesta trăiește într-o casă veche, iar fostul proprietar este un vrăjitor rău.

Filmul nu este făcut neapărat pentru copii mai mici de 10-12 ani. El seamănă mai mult cu vechile filme horror de adulți tineri din anii ’70 până în anii ’90. Comedia are câte puțin din toate: este ciudată, înfiorătoare și amuzantă. Este perfectă pentru o seară relaxată de Halloween.

9. Toy story of terror (2013)

Toy Story of Terror! este o animație specială de Halloween care se bazează pe filmele Toy Story. Animația arată cum se vor descurca jucăriile într-o călătorie care va merge prost atunci când domnul „Potato Head” dispare. Andy și restul jucăriilor pornesc într-o aventură înfricoșătoare și misterioasă pentru a-și găsi prietenul. Dacă nu ai starea necesară pentru un film lung, această animație de 22 de minute este perfectă.

Filmele Toy Story au jucat un rol important în copilăria mea. Chiar dacă nu faceți parte din aceeași generație sau nu ați prins filmele la vremea lor, vă recomand să vedeți această comedie animată care o să vă introducă în spiritul sărbătorilor de Halloween.

10. Monster House (2006)

Un film mai vechi dar esențial pentru lista noastră de filme Halloween pe care le puteți vedea în familie. Monster House este o comedie animată despre un cartier terorizat de o casă bântuită în timpul Halloween-ului. Trei adolescenți descoperă adevăratele secrete pe care casa misterioasă le ascunde…Monster House este o animație despre prietenie, acțiune și aventură, din care am putea învăța câteva lecții de viață. Este o comedie perfectă pentru a aduce atmosfera de Halloween în casă.

 

Filme de groază de văzut în ziua de Halloween

Ai ajuns la partea întunecată a listei… Indiferent de ce se întâmplă acum, în afara confortului din casa noastră, filmele de groază pot fi o scăpare din viața reală. Este ironic că și în cele mai întunecate timpuri ne găsim „liniștea” într-un film de groază. Poate că abordarea lor extremă și lumea necunoscută în care intrăm ne face să uităm complet de ororile și grijile de zi cu zi. Acum trecem în lumea spiritelor și a crimelor…

11.Invisible man (Omul invizibil) (2020)

the invisible man filme noi

Nu suntem cei mai mari fani filme de groază, pentru că de cele mai multe ori sunt ridicole și pline de clișee. Dar acesta e altceva, o să vă surprindă într-un mod plăcut. Adică o să vă bage în sperieți, exact ce trebuie să facă un film horror bun. O să se joace cu așteptările voastre, fără nu știu ce strigoi, fără zombie, fantome și altele asemenea. Este oarecum în stilul filmelor de groază ale lui Hitchcock.

Filmul pleacă de la premisa romanului clasic de groază al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State până acum, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme bune de văzut.

12. Hereditary (2018)

Hereditary este un film american de groază din 2018 scris și regizat de Ari Aster, în debutul său în regie. Filmul urmărește destinul unei familii nefericite care este bântuită de o prezență misterioasă după moartea bunicii lor secretoase. Ce este foarte special la acest film este cinematografia. Modul în care ești introdus în scene te face să simți că și tu ești captiv în povestea horror. Lasă-te purtat într-o lume unde spiritele rele sunt stăpâne și vezi ce destin va avea această familie.

Este un film de groază perfect pentru o seară de Halloween sinistră. Probabil că o să fie o seară mai luminată pentru că nu o să mai poți dormi cu lumina stinsă😉.

Poți vedea trailerul Hereditary pe Youtube.

13. Get out (2017)

Get Out este un film american de groază plin de mister din 2017. Intriga: Un tânar afro-american se duce în vizită la familia iubitei sale. Acesta va descoperi un secret despre familia ei care-i pune viața în pericol. Filmul este mai mult decât o comedie de groază. El transmite un mesaj important pentru cultura din zilele noastre sub forma unui thriller horror. Get out nu este un horror tradițional. Ce te sperie la acest film sunt acțiunile oribile și misterioase ale familiei de albi.

Dacă vrei să vezi un thriller bun de Halloween, atunci trebuie să încerci neapărat acest film. 😊

14.Marrowbone (2017)

Marrowbone este un film psihologic, thriller și horror. Este o poveste despre o familie care încearcă să rămână unită. Vezi cum un tânăr și frații lui mai mici sunt afectați de o prezență sinistră în casa lor.

Aș putea spune că sunt o fană înfocată horror, dar ce mă atrage cel mai mult la un film e imposibilitatea de a prevedea sfârșitul. Dacă finalul unui film mă surprinde prin modul în care s-a jucat cu mintea mea prin scenariu și personaje atunci ajunge în lista mea de filme preferate. Marrrowbone este clar unul din acele filme. Pentru a evita să dau spoilere nu voi intra mai mult în detalii dar sper că v-am făcut curioși să vedeți acest film horror. Puteți găsi filmul Marrowbone pe Netflix.

15. The Lighthouse (2019)

Este cel mai recent thriller psihologic despre doi îngrijitori care încearcă să-și păstreze sănătatea mintală în timp ce au grijă de un far. Problema e că acesta este pe o insulă misterioasă din New England în anii 1890. Filmul este foarte bine realizat din punct de vedere cinematografic. Ușuara cădere în nebunie este surprinsă prin scene, sunet și vizual. Dar, interpretarea protagoniștilor a jucat un rol foarte important. Robert Pattinson interpretează într-un mod realist o cădere a personajului în nebunie și Willem Dafoe un om superstițios și nemilos.

Dacă vrei să vezi un film horror care să-ți ofere o experiență neobișnuită de Halloween atunci trebuie să vezi The Lighthouse. Vezi trailerul filmului The Lighthouse pe Youtube.

16. Halloween (2018)

Ce film poate să fie mai perfect de Halloween decât unul care poartă numele sărbătorii? Halloween este despre o evadare care a avut loc acum câteva decenii a unui criminal psihopat. Laurie ajunge față în față cu acest criminal după ce scapă din captivitate. Descoperă cum își va învinge protagonista frica și va reuși să scape de un criminal. Va putea oare să pună capăt ororilor pe care le provoacă Michael Myers?…

17. A Quiet place (2018)

Este un film de groază american post-apocaliptic, SF, apărut în 2018. Intriga filmului este una simplă, dar captivantă. Descoperă cum o mamă și un tată se luptă să își crească copii într-o lume post-apocaliptică locuită de monștrii orbi. Acești monștrii sunt capabili să audă și cele mai fine sunete. De aceea, filmul se bazează foarte mult pe auzul privitorilor.

Dacă un film se bazează foarte mult pe ce auzi atunci știi că o să ai de a face cu niște sperieturi pe cinste. Ești fan unui horror cu monștrii și nu ai la ce să te uiți în seara de Halloween? A Quiet place este perfect pentru tine.

18. Midsommar (2019)

midsommar filme de groaza

Midsommar face parte din categoria filme de groază folk 🙂 Asta am citit înainte să-l vedem și ne-a făcut curioși. Cum adică folk? Ei bine are legătură cu ritualurile păgâne ale unor popoare. Nu vă lăsați înșelați de început. Pe cât de terifiant e începutul, groaza adevărată va veni de abia după plecarea personajelor principale într-o călătorie în Europa. Pregătiți-vă pentru câteva scene oribile, pline de sânge, de încălcare a tabuurilor, de nebunie totală.

Omenirea în cea mai proastă zi a ei, spălată pe creier cu idei despre ritualuri purificatoare și aducătoare de liniște. De obicei străinii sunt văzuți ca aducători de pericole, ca figura înspăimântătoare. Ceea ce am văzut de multe ori în filme, pentru că de cele mai multe ori veneticul e cel care aduce răul într-o comunitate. Ei bine, aici e invers. Veneticii sunt aduși ca sânge proaspăt…

Nu vă așteptați însă la un ritm alert. Dacă vreți un film de groază mai dinamic, încercați Marrowbone, prezentat mai sus.

19. The witch (2015)

Filmul te poartă într-o poveste intensă din secolul 17, unde o familie se confruntă cu supranaturalul, credința și natura. Familia este alungată din civilizație și pentru a supraviețui ei se mută la o fermă de la marginea unei păduri imense și îndepărtate. Ceea ce nu știu ei este că o forță misterioasă bântuie aceste părți nelocuite. Știu că probabil te-ai săturat de filmele horror care sunt pline de jumpscare-uri, dar acesta este diferit. Povestea și interpretarea actorilor te vor face să tresari din canapea😊

Vezi cum o familie care este în căutarea credinței ajunge să cadă în nebunie din cauza unei forțe malefice. Filmul este perfect dacă vrei să-ți sperii prietenii în noaptea de Halloween cu un film horror.

20. 1922 (2017)

Nu putem să-l uităm pe Stephen King atunci când vine vorba de filme de Halloween. 1922 este o dramă horror despre un fermier care plănuiește ceva cu adevărat malefic. El vrea să-și omoare soția pentru propriile câștiguri financiare. În complotul său participă și fiul lor, convins de fermier. Filmul este o adaptare foarte interesantă a cărților lui Stephan King. Ce pare la început a fi un film de groază, se transformă treptat într-o tragedie…

Poți vedea filmul 1922 pe Netflix.

Aceasta este lista noastră cu filme de halloween care ne-au amintit de sărbătoare și ne-au introdus în spiritul unui sezon spooky. 😊 Dacă vrei să vezi mai multe filme de Halloween horror împreună cu prietenii sau singur  îți recomand să alegi și din lista de mai jos. Ce ar fi sărbătoarea de Halloween fără un film bun care să te introducă în atmosferă?

Vezi și 10 filme horror noi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here