10 comedii romantice din 2022 pe care să nu le ratezi

0
2651
top comedii romantice 2022

E timpul pentru topurile de final de an. Azi este rândul pentru comedii romantice din 2022 🙂 Așa că vei găsi mai jos cele mai bune rom coms din acest an, plus unde le poți vedea, dacă sunt pe o platformă de streaming.

1. About fate (2022) – nou pe Amazon Prime Video

about fate comedii romantice 2022O comedie romantică simpatică din 2022 cu Emma Roberts în rolul principal, despre un el și o ea parcă făcuți unul pentru altul, atât de asemănători sunt – de exemplu, ambii au ca film preferat Breakfast at Tiffany’s 🙂 Dar fiecare este implicat într-o altă relație… În ajunul Anului Nou însă, soarta are alte planuri pentru ei. Printr-o întorsătură de evenimente improbabile, cei doi ajung să se cunoască. Va învinge soarta sau planurile de mult timp bătute în cuie pe care le au cu actualii parteneri?

About fate este ultima comedie romantică ok adăugată pe platformele de streaming și e perfectă pentru a fi văzută în această perioadă, pentru că acțiunea se petrece într-un decor minunat de iarnă și în seara de trecere între ani.

2. Something from Tiffany’s (2022) – pe Amazon Prime Video

something from tifany s filme noiContinuăm lista cu comedii romantice din 2022 cu o comedie romantică de Crăciun lansată acum câteva zile de Amazon Prime Video, cu Zoey Deutsch și Kendrick Sampson în rolurile principale. Este o comedie simpatică, umană, fără pretenții de mare film, dar un pic peste filmele de Crăciun obișnuite, de genul Hallmark.

Acțiunea se petrece în New York și se declanșează într-un magazin Tiffany’s. Doi bărbați cumpără o bijuterie, fiecare pentru iubita lui. Doar că se ivește o încurcătura și planurile lor sunt complet date peste cap…

3. Răbdare arzătoare (2022) – Netflix

ardiente-paciencia-filme noi netflixO comedie romantică și poetică, cu imagini incredibile cu natura din Chile, Răbdare arzătoare este un remake al unui film cu același nume din anii ’80. O poveste fictivă, despre un poștaș care se împrietenește cu poetul Pablo Neruda în “ascunzătoarea” unde acesta își găsește inspirația.

Pablo Neruda nu a fost un sfânt, ca să nu mai zicem că nici perioada respectivă din istoria Chile nu a fost tocmai fastă, condusă de un președinte marxist. Filmul trece cu vederea aceste aspecte, invitându-ne într-o călătorie care te face să visezi la iubire, natură și poezie. Ceea ce, zicem noi, nu e o invitație de refuzat 🙂 Disponibil pe Netflix.

4. Rosaline (2022) – Disney Plus

rosaline comedii romantice 3O comedie romantică despre povestea lui Romeo și a Julietei, dar dintr-o altă perspectivă, cea a verișoarei Julietei, pe nume Rosaline. Rosaline este de fapt prima iubită a lui Romeo 🙂 O tipă cam acidă și haioasă, într-o comedie care încearcă să aducă umorul în Romeo și Julieta dar, mai ales, să aducă ideile și comportamentele contemporane într-o poveste clasică. Disponibilă pe Disney Plus.

5. The Worst Person in The World – HBO Max

the worst person in the world_filme 2021_O comedie foarte apreciată de critici pe care în sfârșit am putut să o vedem, pentru că a fost inclusă de curând în grila HBO Max.

O comedie romantică, intimă și intelectuală, The Worst Person in The World, reușește să navigheze cu multă măiestrie și umor clișeele genului, fără să cadă în plasa niciunuia. Considerată pe bună dreptate una dintre cele mai haioase și fresh comedii romantice din ultimii ani, a fost nominalizată la Oscaruri pentru premiul pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu. O găsești pe HBO Max.

Vezi Trailerul The Worst Person in The World


6. Marry me / Mărită-te cu mine (2022)

marry me_filme de dragoste noiContinuăm lista de comedii romantice din 2022, cu o comedie romantică simpatică cu Jennifer Lopez și Owen Wilson în rolurile principale. Jennifer Lopez are o chimie bună cu Owen Wilson, așa că încet-încet premisa destul de improbabilă a filmului – un mega-star pop care se îndrăgostește de un profesor de matematică de gimnaziu – începe să prindă contur și realitate.  Așa că, dacă aveți ocazia să-l vedeți, e o comedie de dragoste care poate fi văzut într-o seară de relaxare.

7. Book of Love (2022)

book of love filme de dragoste noi_Continuăm cu o comedie romantică mai haioasă față de Marry Me, despre un scriitor lipsit de succes, a cărui carte ajunge să fie rescrisă de traducătoarea din Mexic, transformând romanul într-un hit romantic instantaneu. 🙂 În ciuda neînțelegerilor dintre cei doi, iubirea stă să se înfiripe între ea, o tipă cu picioarele pe pământ, dar cu capul în norii romantismului, și el, un tip fără experiență relevantă în ale iubirii. Verdict: o comedie simpatică, fără pretenții.

8. Wild Mountain Thyme

Wild Mountain Thyme Jamie Dornan Emily Blunt filme de dragoste noiContinuăm lista de comedii de dragoste din acest an cu Wild Mountain Thyme, de pe HBO Max. Cu Emily Blunt, Jamie Dornan și Jon Hamm în rolurile principale, această comedie demonstrează că așteptarea materializării iubirii timp de mai mulți ani nu a rămas doar o idee romantică, ci încă se practică 😀 Cel puțin în Irlanda 😉

Emily Blunt și Jamie Dornan – din Fifty Shades of Grey – sunt doi irlandezi dintr-o bucată, obișnuiți cu ploaia și viața grea… Obligați însă, de pierderea părinților, să ia decizii legate de viitor lor și al fermelor celor două familii, cei doi își pierd busola. Dar, bineînțeles, happy-end-ul n-are cum să lipsească 🙂

9. Good luck to you, Leo Grande! (2022) – HBO Max

good luck leo grande filme noi 2022O comedie-dramă în care Emma Thompson dă ce are mai bun. Un film în care simți că ambii actori din rolurile principale, Thomson și tânărul Daryl McCormack, fac echilibristică pe un fir de ață.

Ea este o femeie în vârstă, el un gigolo la care Nancy (Emma Thompson) apelează pentru a-i da senzația că încă mai are o șansă să trăiască emoții sexuale noi… Echilibristică pentru că filmul poate să cadă oricând în sordid și prost gust, tocmai din cauza subiectului. Dar, datorită talentului celor doi actori, a dialogului reușit și al regizoarei, Good luck to you, Leo Grande! reușește să-și ducă cu bine misiunea până la sfârșit. Iar imaginea de la final este wow, datorită curajoasei și lipsitei de compromisuri Emma Thompson. Disponibilă pe HBO Max.

10. The lost city / Orașul pierdut (2022) – pe HBO Max

the-lost-city filme 2022O combinație de comedie romantică și film de aventură care merge ca uns în primul rând datorită celor doi actori din rolurile principale, Sandra Bullock și Channing Tatum. Să nu uităm și de Brad Pitt într-un rol secundar care e cât pe ce să fure show-ul.

Sandra Bullock, o scriitoare de cărți romantice, ca să nu zicem de-a dreptul erotice, e cam debusolată. Ecranizările cărților ei îl au în rolul de erou pe Alan, adică Channing Tatum, un actor superficial, dar cu sex-appeal cât carul. Lui îi place de ea, ea refuză ideea, dar după ce ajunge în junglă printr-un concurs de împrejurări, Alan pleacă în căutarea ei…

Orașul pierdut e neașteptat de simpatic și haios, așa că nu îl rata dintre filmele din 2022 de comedie lansate până acum.

Vești bune, The Lost City a intrat în grila HBO Max. 🙂

Acestea sunt cele mai bune comedii romantice din 2022, din perspectiva noastră. Nu vă așteptați la nu știu ce filme care să schimbe paradigmele cinematografiei, dar sunt relaxante și simpatice. 🙂

Vezi și

TOP Seriale 2022 – Cele mai bune 10 seriale din acest an

Cele mai bune 10 filme Netflix din 2022

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here