Cele mai bune 11 filme Netflix din 2022

0
4012
top filme netflix 2022

Cele mai bune filme Netflix din 2022, pentru că, incredibil, dar se apropie cu pași repezi finalul anului. Cum Netflix lansează în fiecare zi filme, este timpul unui top cu filme Netflix din 2022. La cele 11 deja lansate, am adăugat încă 2 pe care Netflix urmează să le “dea la apă” până la finalul anului și de la care avem așteptări mari. Ca notă generală, 2022 a fost un an destul de slab în materie de filme pentru Netflix, în ciuda bugetelor imense cheltuite pentru zeci de producții.

  1. The Wonder / Minunea (2022)

minunea filme noi netflixNetflix a dat lovitura cu The Wonder. Am văzut multe filme noi Netflix, dar Minunea este cu adevărat o minune 🙂 Cel mai hipnotizant film pe care l-am văzut în 2022. Iar Florence Pugh, actrița britanică din rolul principal, ne-a convins total de talentul ei. Inteligența și forța cu care își dozează și interpretează acest rol la doar 26 de ani ne fac să sperăm că va fi Kate Winslet sau Scarlett Johansson a generației ei.

Acțiunea se petrece în Irlanda, după Marea Foame a Cartofului din secolul al XIX, când un milion de irlandezi au murit. O infirmieră din Londra (Florence Pugh) este chemată într-un sat pentru a supraveghea o fată de 11 ani, care nu a mai mâncat de 4 luni și e considerată de comunitate o sfântă. Un film despre credințe și cât de departe sunt dispuși oamenii să meargă pentru certitudinile lor…

2. All Quiet on the Western Front / Nimic nou pe frontul de vest – producție Netflix nouă

all-quiet-on-the-western-front-filme noi netflixEste prima ecranizare germană a romanului celebru cu același nume al germanului Eric Maria Remarque din 1929 despre ororile războiului și groaza proaspeților recruți trimiși pe linia frontului. La fel ca 1917, un alt film despre război recent pe care probabil l-ai văzut, și acesta are o estetică deosebită. Dar, spre deosebire de 1917, acesta nu reușește să treacă într-un registru semnificativ, rămâne la a ne arăta cât se poate de grafic ce înseamnă răniții și morții în război…

Povestea urmărește un soldat pe măsură ce experimentează ororile Primului Război Mondial. Filmările au avut loc în Praga anul trecut, lansarea a fost la Festivalul de Film de la Toronto din acest an, iar pe platforma Netflix a fost lansat vineri, 28 octombrie 2022.

3. The Good Nurse (2022) – producție Netflix nouă

the good nurse Jessica-Chastain-Eddie-Redmayne-mainContinuăm lista cu cele mai bune filme Netflix din 2022, cu un film bazat pe o poveste reală, cu Jessica Chastain și Eddie Redmayne în rolurile principale. Cei doi joacă impecabil, bineînțeles. Dar Jessica Chastain primește un punct în plus. Povestea, despre un criminal în serie, se concentrează însă pe asistena care ajută la prinderea criminalului, așa cum spune și titlul.

Un asistent fără scrupule, interpretat de Redmayne, ucide în decursul mai multor ani peste 300 de pacienți. O altă asistentă medicală, jucată de Jessica Chastain ajută la prinderea ucigașului… Thrillerul se bazează pe fapte reale și pe documentarea best-sellerului din 2013 cu același nume, semnat de Charles Graeber, despre criminalul în serie Charles Cullen…

Ce am reținut, pe lângă poveste și cele două roluri, este cât de dură pare viața în Statele Unite. Asistenta suferă de o boală cardiacă serioasă, dar muncește la foc continuu pentru a-și întreține copiii, în condițiile în care este cadru medical, dar nu are asigurare medicală…

4. Hustle / Marea încercare (2022)


hustle filme netflix 2022Adam Sandler descoperă în această comedie-dramă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA…

Așteptam Hustle mai ales după excepționalul Uncut Gems, tot cu Adam Sandler și tot pentru Netflix. La fel ca și în Diamante neșlefuite, Adam Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american.

5. The luckiest girl alive / Cea mai norocoasă fată (2022)

fata cea mai norocoasa filme netflix noiO dramă-thriller Netflix care se ridică peste valoarea medie a producțiilor gigantului de streaming și care ecranizează o carte de ficțiune cu același nume, semnată de Jessica Knoll, dar care pleacă de la un fapt real.

Ani, jucată de Mila Kunis, e o tânără parvenită. Filmul începe promițător, cu tot felul de scene în care Ani demonstrează cât de lipsită de scrupule este. De fapt, aflăm că are un scop: parvine pentru a avea mai multă greutate versiunea ei despre atacul armat care a avut loc în liceul în care a studiat… E plăcut s-o vezi din nou pe Mila Kunis pe ecran, după o pauză destul de lungă, într-un film perfect de urmărit seara după serviciu.

6. The Gray Man (2022) 

the grey man filme netflix 2022Un film de acțiune Netflix cu super distribuție, care livrează ce promite, adică scene care te țin cu sufletul la gură. Într-un top Postmodern al celor mai bune filme lansate de Netflix în 2022, The Gray Man ar intra în top 3, după Hustle / Marea încercare și Munich: The Edge of War.

The Gray Man este agentul CIA Court Gentry (Ryan Gosling), alias Sierra Six. Scos dintr-un penitenciar federal și recrutat de mentorul său, Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton), Gentry a fost cândva un mercenar iscusit, dar sancționat de Agenție. Acum însă situația s-a schimbat, iar ținta este chiar Six, vânat pe tot globul de Lloyd Hansen (Chris Evans), parte dint-un fost grup CIA, căruia nu-i va sta nimic în cale pentru a-l elimina. Însă agentul Dani Miranda (Ana de Armas) îi vine în ajutor. Și va avea nevoie. Vezi aici trailerul The Gray Man

7. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului


Munich-the-edge-of-war-filme netflix noi

Dacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War preluată în grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului de lângă noi.

Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

Top 5 cele mai bune filme licențiate de Netflix în 2022

Ne referim la filme pe care nu le-a produs Netflix, dar ale căror drepturi de difuzare le-a cumpărat Netflix pe parcursul acestui an și pe care încă le poți vedea pe platformă.

8. How to build a girl (2020) – nou pe Netflix

how-to-build-a-girl-filme de vazutNu ocoli această comedie spumoasă și deșteaptă! 🙂 Un film plin de energie, umor și voie bună, de văzut atunci când ai nevoie de puțină inspirație. How to build a girl este dus cu succes de la un capăt la altul de talentata Beanie Feldstein (ai văzut-o în Booksmart) – care demonstrează că are suficientă energie și maturitate actoricească pentru o astfel de sarcină. Dar să nu uităm nici de scenariul foarte bun, care are ca punct de plecare cartea cu același nume.

Johanna, o tânără de 16 ani, dintr-o familie săracă din Marea Britanie, încearcă să-și urmeze visele în ciuda originii, vârstei și a faptului că este fată. Cu inocență, dar și voință de mutat munții, Johanna ajunge critic de rock la una dintre revistele de specialitate, depășindu-și în același timp complexele de adolescentă, fricile și eșecurile.

Introdus de Netflix în grila sa foarte de curând.

9. Dark Waters / Lupta pentru adevăr (2019)


dark waters_filme netflix bune 2Vrei să vezi o poveste inspirațională despre ce poate face chiar și un singur om atunci când este de partea binelui, în lupta cu o corporație gigantică? O poveste despre rezistență și loialitate? Dar și una în care vei afla multe despre substanțe chimice cu care luăm contact în fiecare zi și nu știm cât sunt de periculoase.

Dark Waters e un thriller juridic produs de actorul Mark Ruffalo, care joacă și rolul principal. Filmul spune povestea reală a avocatului Robert Bilott, care aproape singur a dus o luptă juridică de proporții impresionante, de tipul David și Goliath. Robert s-a luptat și încă o face de zeci de ani cu mamutul DuPont pentru a-l trage la răspundere pentru deversarea de substanțe chimice periculoase într-un orășel din Virginia.Mark Ruffalo face un rol de zile mari. Rolul parcă e făcut pentru el, tipul cu inimă de aur din orice film în care-l vei vedea. 🙂 Alți actori care joacă în Dark Waters sunt Anne Hathaway, Tim Robbins și Bill Pullman.

10. Zola (2021)

zola filme netflix noiContinuăm lista cu cele mai bune filme Netflix licențiate în 2022 cu un film intrat în grila Netflix de curând. E un film care te prinde foarte ușor, o comedie și în același timp o dramă puternică, despre două femei care pleacă într-un road trip în Florida, ca să descopere că show-ul de striptease către care călătoreau și în care urmau să apară era de fapt prostituție.

Zola este primul film care adaptează pentru ecran întâmplări reale dintr-un Tweet devenit viral, mai exact un thread de Tweeturi. Și reușește să îl ecranizeze cu multă prospețime, pentru că Zola spune povestea altfel și îți arată o lume la care nu avem acces, dar și cum a fost această lume influențată de tehnologie.

Verdict Postmodern.ro: vă recomandăm să-l vedeți, dar nu e o vizionare ușoară. 🙂

11. Never. Rarely. Sometimes. Always (2020) – film de artă

never. rarely. sometimes. always filme noi

Un film american inclus în grila Netflix în septembrie 2022, dar cât se poate de european. Cu un ritm lent, multe lucruri lăsate nespuse, dar cu atât mai intens și mai apăsător. Simplist spus, este vorba despre drama unei adolescente care rămâne însărcinată. Dar povestea e spusă cu atâta delicatețe, discreție și sensibilitate, încât e mai convingătoare decât dacă ar fi fost mult mai directă și ar fi arătat abuzuri fizice sau psihologice.

Depinde foarte mult ce vrei să vezi, pentru că nu e un film confortabil, la care să te relaxezi seara după o zi de muncă. La fel ca și celelalte filme din listă și acesta este cel puțin inspirat de fapte reale. Creatoarea filmului a pornit de la un caz real din Irlanda, al unei femei de origini indiene căreia doctorii i-au refuzat avortul și care s-a îmbolnăvit apoi grav…


2 filme Netflix din 2022 de la care avem mari așteptări

Glass Onion (Knives Out 2) apare pe 23 decembrie 2022

Knives-Out-cele mai bune filme netflix 2022Sequelul Knives Out nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daniel Craig îl va juca din nou pe detectivul misterios și foarte atent la detalii Benoit Blanc, dar de data aceasta va rezolva un alt caz de crimă. Îi vor fi colegi de platou Edward Norton, Janelle Monae, Kate Hudson și Ethan Hawke, printre alții. Sperăm ca rezultatul să fie la fel de interesant și distractiv ca primul Knives Out, pe care îl puteți (re)vedea pe Netflix aici.

Lady Chatterley’s Lover / Amantul Doamnei Chatterley – apare pe 2 decembrie

lady-chatterleys-lover-filme de epoca

Continuăm articolul cu un film romantic de epocă, ce va fi lansat săptămână viitoare de Netflix. Povestea toridă de dragoste dintre Lady Chatterley și paznicul terenului de vânătoare de pe domeniul său o fac pe prima să rupă orice convenții sociale pentru a-și putea trăi viața alături de iubitul ei…

Clasicul roman de dragoste al lui D.H. Lawrence primește o nouă adaptare, în care Lady Chatterley este interpretată de actrița britanică de 25 de ani Emma Corrin, pe care ați văzut-o în rolul lui Lady Diana în sezonul de anul trecut al The Crown. 

Acestea sunt cele mai bune filme Netflix din 2022 în perspectiva noastră. Ne-ar fi plăcut să fie 11 filme doar producții Netflix, din păcate nu prea am avut din ce alege 🙂 De aceea am inclus și titluri licențiate Netflix, adică neproduse de Netflix, dar pe care Netflix a plătit să le includă în grilă în acest an.

Vezi și

Filme de familie Netflix – 14 filme de văzut împreună cu cei dragi

28 Filme bune Netflix mai puțin cunoscute

SHARE
Articolul precedentZMEI3 – Rică din Obor
Următorul articolTOP 25 thrillere care te țin cu adevărat în suspans
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here