TOP 8 Filme cu scene memorabile despre jocul de ruletă

0
200
top filme cu jocul de ruletă

Jocul de ruletă, la fel ca și alte jocuri de noroc, a câștigat în filme o aură de mister și ne fascinează încă de la clasicul film Casablanca, continuând până la filme de azi, precum The Card Counter. Descoperă câteva scene memorabile de film în care jocul de ruletă este în centrul atenției. 😉

  1. The Card Counter (2021) – pe HBO Max

The Card Counter_scene de film cu jocul de ruletăSuper talentatul actor Oscar Isaac este în acest film un fost militar care acum se întreține jucând în turnee de poker. William Tell (Oscar Isaac) pare doar un tip posac și calculat, dar sub această aparență ascunde secrete și o viață interioară complexă. Viața de militar l-a făcut să mediteze la sensul vieții și cum poate să își recâștige respectul de sine după armată.

Dar în acest articol vrem să vă atragem atenția în mod special asupra unei scene. În acest fragment, William Tell ne face o introducere în ce înseamnă jocul de ruletă.

În timp ce roata ruletei se învârte hipnotizant, din “off” se aude vocea lui Oscar Isaac care ne spune: The smartest bet for a novice is red/black in roulette. Your odds are 47.4%. You win, you walk away. You lose, you walk away. It’s the only smart casino bet. / Cel mai deștept pariu pentru un începător este roșu sau negru la ruletă. Șansele de a câștiga sunt de 47,4%. Dacă câștigi, pleci. Dacă pierzi, pleci. Este singurul pariu deștept dintr-un cazinou.

Dacă nu ai văzut încă The Card Counter, îți recomandăm să nu îl ratezi, mai ales că e disponibil pe HBO Max. The Card Counter este scris și regizat de Paul Schrader, un cineast din aceeași generație cu Martin Scorsese și Steven Spielberg.

2. Legend / Gangsteri de legendă (2015) – pe Netflix

Legend-scene cu jocuri de ruletă

Un film bine închegat și distractiv despre viața interlopă din Anglia anilor ’60. Un thriller biografic realizat după cartea The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins, Legend îi are în centru pe doi frați gemeni interpretați de Tom Hardy.

Cazinoul Fraților Kray face bani pe bandă rulantă, devenind locul de maxim interes pentru bogătașii localnici. Este locul unde aristocrații se amestecă cu lumea gangsterilor și împrumută din aura lor de mister și risc. Iar ruleta este jocul perfect pentru ambele categorii care-și dau întâlnire la cazinou, pentru că pot paria mult, bani câștigați ușor. În plus, se plictisesc repede, așa că ruleta reușește să îi țină suficient de mult în suspans.

Poți vedea Legend / Gangsteri de legendă pe Netflix 😉

3. Run Lola Run (1998)

run lola run scene cu jocuri de ruletăUn film de acțiune nemțesc care te ține în suspans de la primul minut și până la ultimul, așa că o scenă de ruletă își găsește perfect locul în Run Lola Run. Pariurile s-au făcut, ruleta e pusă în mișcare de crupier, pariurile continuă, bila este aruncată de crupier în direcția opusă mișcării ruletei, bila face acel sunet inimitabil pe măsură ce se mișcă din număr în număr. Suspansul este maxim, dar Lola plusează și mai mult. Nu vă spunem mai mult, ca să nu vă stricăm surpriza. Dar scena e la fel de plină de suspans cât este de haioasă și merită văzută și separat de film. Poți vedea scena cu jocul de ruletă din Run Lola Run pe YouTube.

4. Leaving Las Vegas (1995)

leaving las vegas filme cu jocuri de ruletăLeaving Las Vegas este unul dintre cele mai bune, dar și triste, filme de dragoste. În același timp, nu te poți gândi la cazinouri, Las Vegas sau jocuri de noroc, fără să îți apară în minte imaginile memorabile cu Nicolas Cage și Elisabeth Shue îndrăgostiți și pierduți în orașul jocurilor de noroc, Las Vegas. Iar una dintre cele mai puternice și expresive scene ale filmului are loc chiar la o masă de ruletă.

5. Ocean’s Thirteen (2007) – disponibil pe Netflix

oceans13_barkin_pacino_scene cu jocuri de ruletă

Seria Ocean’s nu mai are nevoie de nicio prezentare: personaje dubioase, dar cu o carismă incredibilă, interpretate de George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt, Julia Roberts, etc se pregătesc să dea o mare lovitură, de obice într-un cazinou :). În Ocean’s Thirteen, scena loviturii pentru care se pregătesc tot filmul începe cu un joc de ruletă. Ruleta se învârte cu un pariu de 10 milioane de dolari acceptat de cazinou. Le va ieși mișcarea hoților? Dacă nu ai văzut încă Ocean’s Thirteen, nu îl rata cât este încă disponibil pe Netflix.

6. Casablanca (1942)

casablanca filme cu jocuri de ruletăÎn ciuda atâtor filme a căror acțiune se petrece în cazinouri sau cu scene care au loc într-un cazinou, probabil Casablanca rămâne cel mai cunoscut și fascinant film din această categorie. Într-una dintre scene Rick (Humphrey Bogart), americanul proprietar al unui club de noapte și cazinou din Casablanca ocupată de nemți în Al Doilea Război Mondial, îi ajută pe doi tineri din Bulgaria, fugiți din calea războiului, să câștige la jocul de ruletă pentru a avea suma necesară pentru a merge mai departe, până în Statele Unite ale Americii… Cinicul Rick arată astfel că ascunde de fapt o inimă de aur 😉

Casablanca, câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și pentru cel mai bun scenariu adaptat, rămâne unul dintre filmele cele mai citate și cotate în topurile cu cele mai bune filme din toate timpurile, dar și unul dintre cele mai cunoscute filme despre jocurile de noroc.

7. Rush Hour 2 (2001) – îl găsești pe Netflix

RushHour2-filme cu jocuri de ruletăNu credem că există o scenă mai simpatică în vreo comedie care să se petreacă în jurul mesei de ruletă ca scena din Rush Hour 2. La fel ca și în Ocean’s Thirteen, jocul de ruletă e folosit pentru a crea o diversiune. Chris Tucker joacă la ruletă și face show pentru a-i distrage pe responsabilii cazinoului, Jackie Chan putând astfel să se infiltreze în backoffice-ul cazinoului.

Rush Hour 2 e disponibil pe Netflix, nu îl rata dacă vrei să îl revezi.

8. Indecent Proposal (1993) – pe Netflix

indecent-proposal filme cu jocul de ruletăUn film cu Demi Moore, Robert Redford și Woody Harrelson în care ruleta nu apare doar într-o scenă, ci joacă un rol important în miza întregului film. Un cuplu lovit de consecințele crizei economice ajunge la Las Vegas pentru a paria toți banii economisiți, în speranța că vor câștiga suma lipsă pentru casa visurilor lor. Doar că aici pierd totul la un joc de ruletă… Un milionar atras de personajul lui Demi Moore le oferă 1 milion de dolari în schimbul unei nopți cu Moore…

Poți vedea Indecent Proposal pe Netflix.

Acestea sunt scenele noastre preferate în care ruleta joacă un rol central. Ar mai fi câteva scene interesante din această categorie, pe care te lăsăm să le descoperi singur, precum în James Bond: Diamons are forever, Croupier sau Good Fellas.

Vezi și

Cele mai bune 20 filme de Oscar pe Netflix

TOP 24 Filme biografice cu personaje și povești incredibile

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here