Citate despre copii – 70 citate minunate despre copilărie și cum să fim cei mai buni părinți :)

0
234557
citate despre copii

Copilăria e una dintre cele mai frumoase perioade din viața noastră. Fără griji, fără responsabilități, doar multă joacă și  iubire necondiționată. Noi, părinții, le veghem creșterea, îi îngrijim și ne bucurăm de drăgălășeniile lor. Dar câteodată e greu să fim cei mai buni părinți. Deși e cel mai frumos rol pe care îl vom juca, este și cel mai dificil. Energia și voința copiilor noștri par câteodată imposibil de canalizat. Tocmai pentru a ne aminti mereu ce înseamnă să fii copil, dar și cum să fim cei mai buni părinți și cum să-i creștem cel mai bine, v-am pregătit 70 citate despre copii și viața de părinte.

Întoarceți-vă la ele de fiecare dată când vă loviți de provocări în a fi părintele pe care vi-l doriți pentru copilul vostru. Aceste citate exprimă gândurile unora dintre cei mai mari gânditori, iar unii dintre ei chiar și-au dedicat viața înțelegerii și creșterii copiilor. Iată așadar unele dintre cele mai frumoase și adânci citate despre copii și copilărie, dar și despre părinți și dragostea lor.

 

Citate despre copilărie și copii

  1. Copiii văd magia din lucruri pentru că o caută. – Christopher Moore, scriitor

2. În timp ce noi le arătăm copiilor noștri totul despre lumea înconjurătoare, copiii ne arată despre ce e viața cu adevărat…

3. Doar două lucruri trebuie să le dăm copiilor noștri: rădăcini și aripi. 🙂

citate despre copii si parinti4. Fiecare copil este un tip diferit de floare. Și toți la un loc fac din această lume o grădină frumoasă.

5. Copiii nu te distrag de la munca mai importantă. Ei sunt cea mai importantă parte a muncii tale. – C.S. Lewis

citate despre copii6. Dacă vrei să crești oameni reușiți din copiii tăi, petrece de două ori mai mult timp cu ei și de două ori mai puțin bani. – Abigal Van Buren

7. Copiii sunt ca o oglindă. Ceea ce văd și aud sunt ceea ce fac. Ajută-i să reflecte numai lucruri bune.

8. Modul în care vorbim cu copiii noștri devine vocea lor interioară.

despre parinti si copii9. Copiii au nevoie de modele, nu de critici. – Joseph Joubert

10. Nu te îngrijora că nu te ascultă copilul tău. Îngrijorează-te că te urmăresc tot timpul cu privirea. 🙂

11. Copiii merg acolo unde se întâmplă lucruri interesante, dar rămân acolo unde este dragoste. – Zig Ziglar

12. Dacă am putea vedea lumea prin ochii copiilor, am vedea lucruri magice în tot ce ne înconjoară.

13. Copiii nu au nevoie de mai multe jucării, ci de mai multe aventuri…

14. Copilul nesuferit de vizavi e și el bun … Cel puțin 10 părinți îl folosesc ca exemplu negativ. 🙂

15. După ce aduci copii pe lume, viața nu mai este doar despre tine…


16. Copiii sunt imitatori extraordinari. Așa că oferă-le ceva extraordinar de imitat. 🙂

17. Cel mai bun mod în care poți face copiii să asculte este să-i faci fericiți. 🙂 – Oscar Wilde

Citește și

25 de citate despre zambet care sa te faca fericit

Cele mai emotionante citate despre iubire si dragoste

Statusuri despre copii

Poate unul dintre cele mai profunde citate despre copii aparține marelui scriitor rus Dostoievski: Sufletul se reface în prezența copiilor. Prin puritatea lor, prin energia lor, pur și simplu noi, adulții, ne reîncărcăm cu optimism și energie în prezența lor. Devenim mai buni, mai toleranți, mai răbdători. Să nu uităm niciodată că nu doar cer lucruri de la noi, precum atenție, dar copiii ne și oferă mult înapoi. Ne oferă acea perspectivă inocentă, dar atât de adevărată asupra lumii și a vieții.

Haideți să nu mai complicăm lucrurile și să iubim viața ca și cum am fi niște copii. Acest citat, dar și multe alte citate despre copii se pot transforma ușor în statusuri pe care să le postați pe rețelele de socializare. Atunci când urcați o fotografie cu copiii, cu familia, sau când postați ce lucruri trăznite a mai spus copilașul vostru.

18. Sufletul se reface în prezența copiilor. – Dostoievski

19. Vorbește copiilor tăi ca și cum sunt cei mai înțelepți și buni oameni de pe Pământ, pentru că vor deveni ceea ce cred că sunt.

20. Cel mai bun lucru pe care-l poți cheltui pentru copiii tăi este timpul tău.

21. Copilul tău își va aminti cine a fost prezent lângă el, nu ce bani s-au cheltuit pentru el. Se vor plictisi de jucării și haine, dar niciodată de timpul petrecut cu ei și de iubirea ta.

22. Cea mai mare contribuția a noastră pe acest Pământ s-ar putea să nu fie ceva ce facem, ci ceva ce creștem. 🙂

23. Copiii noștri ne urmează exemplul, nu sfatul… 🙂

24. Te-ai surprins vreodată privindu-ți copilul și zâmbind? Nu pentru că a făcut ceva ieșit din comun, ci doar pentru că ai realizat din nou cât de binecuvântat ești că îl ai.

25. Niciodată nu te vei uita în urmă la viața ta ca să spui “Am petrecut prea mult timp cu copiii mei”… – Kimberly Mcleod


26. Nu-ți educa odoarele să fie bogate, ci fericite. Ca să știe valoarea lucrurilor, nu prețul lor.

27. Trăiește în așa fel încât atunci când copiii tăi se vor gândi la ce înseamnă să fie buni, integri și corecți să se gândească la tine.

28. Mi-am dat seama că cel mai bun mod de a oferi sfaturi copiilor mei este să aflu ce își doresc, ca apoi să-i sfătuiesc să facă acel lucru… 🙂 – Harry S. Truman, președinte american

 

Citate despre bebeluși

Niciodată nu ne-am simțit mai aproape de o minune ca atunci când am devenit părinți. Totul pare de-a dreptul ireal. Noi suntem creatorii acestei mici minuni? Să nu uităm niciodată aceste momente și faptul că fiecare moment petrecut cu copiii noștri este o binecuvântare. De aceea avem pentru voi câteva citate despre bebeluși.

29. 10 degețele mici la mânuțe plus 10 degețele mici la picioare ne încarcă inimile de iubire. / În engleză sună chiar mai bine acest citat, pentru că rimează. Așa că iată-l și în limba engleză: Ten little fingers, ten perfect toes, fill our hearts with love that overflows. 🙂

30. Într-o zi te vei trezi și casa va fi curată, dar copiii vor fi crescut și vor fi pe cont propriu. Bucură-te de dezordine și de copiii tăi. Sunt bebeluși o singură dată. 🙂

31. Bucură-te când copilul tău îți oferă ceva, chiar și dacă e o mică floare pe care au cules-o pentru tine, pentru că ei de fapt aleg să-ți ofere cel mai prețios lucru pe care îl au la acel moment.

 

Gânduri despre părinți si cei mici

Copiii își imită în cele mai mici detalii părinții, pentru că în acest mod ei învață să se adapteze în lumea în care trăiesc. Părinții sunt lumea lor și vor încerca să repete tot ce văd și aud.

32. Copiii vor deveni o varianta a ta în miniatură. Așa că fii ceea ce vrei ca ei să fie.

Citatul meu favorit despre părinți și copii este acesta. Pentru că nimeni nu este perfect, dar nu există relație mai frumoasă și momente mai perfecte decât acelea pe care le trăiești ca părinte, împreună cu copilul tău.

33. Nu există părinți perfecți și nu există copii perfecți, dar există foarte multe momente perfecte de-a lungul vieții împreună.

Misiunea de a fi mamă înseamnă să oferi toată dragostea și îngrijirea drăgălășeniei tale de copil. Ceea ce poate fi foarte obositor. Dar e cea mai frumoasă experiență, așa cum spune și Rachel Martin în citatul de mai jos:

34. Să fii mamă este foarte complicat. Și greu. E chiar o nebunie. Și înseamnă multă lipsă de somn. Dar este incredibil de frumos să fii mamă. – Rachel Martin

35. Faptul în sine că îți faci griji dacă ești o mamă bună înseamnă că ești o mamă bună. 🙂 – Jodi Picoult


Relația dintre părinți și copii e frumoasă, dar câteodată apar tot felul de întrebări. Ca mamă poți ajunge să te întrebi cât timp să dedici carierei și cât copilului. Iată un citat care ne îndeeamnă să fim mamele de care copiii noștri să fie mândri.

36. Fă ce ți-ai propus pentru că ei, copiii tăi, merită o mamă cu care să se mândrească.

37. Dacă copilul are un părinte care ascultă atunci el/ea va crede în el/ea. Va crede că are o voce care contează în această lume.- Rachel Macy Stafford

38. Cel mai bun lucru pe care îl pot face tații pentru copiii lor este să o iubească pe mama acestora.

 

Statusuri și citate despre prichindelul tău

Ce poate fi mai frumos decât prichindelul nostru. Haide să spunem asta tuturor, prin citate despre ce înseamnă copilul nostru pentru noi. Iată câteva citate despre copii și minunea de a fi părinte.

39. Nimic în viață nu mă va face mai fericită, mai tristă, mai obosită dar nici mai mândră precum copilul meu și faptul că sunt mama lui.

40. Poate am părul neîngrijit și nu sunt machiată. Dar cineva va considera întotdeauna că sunt frumoasă. Copilul meu 🙂

41. Fericirea înseamnă atunci când copilul tău vine la tine și te îmbrățișează pur și simplu, fără un motiv anume.

42. Vreau copilul meu să spună: Mama mea a fost o mamă puternică și sunt ceea ce sunt astăzi datorită puterii și dedicări ei.

43. Cea mai frumoasă moștenire pe care o putem lăsa copiilor noștri sunt amintiri fericite.

 

Gânduri despre familie și copii

44. Am vrut o prietenă bună… Și am primit-o pe fiica mea. 🙂

45. Copiii nu vor o mamă perfectă. Vor o mamă fericită.

46. Sunt mândră de multe lucruri din această viață. Dar de nimic mai mult decât de faptul că sunt mamă.

47. Întotdeauna spune-le copiilor tăi să fie corecți și buni. Virtutea, nu banii, îi va face fericiți. – Ludwig Van Beethoven
Mici fragmente din cărți pentru cei mici și citate potrivite

Mai jos am adunat câteva citate minunate pentru copii din cărți scrise special pentru ei sau mari cărți din literatura universală. Împărtășiți-le cu copiii voștri atunci când se potrivesc cu situațiile prin care trec. Îi va ajuta să înțeleagă mai bine lumea și să se bucure mai mult de fiecare experiență de viață. Sunt lecții și învățăminte cu care vor rămâne și la vârsta adultă. Iată așadar câteva citate pentru copii:

48. Doar cu inima putem vedea bine. Ce este cel mai important poate fi văzut doar cu inima. – Antoine de Saint-Exupery, Micul Prinț

49. Ce norocos sunt că am pe cineva căruia îmi este așa de greu să-i spun la revedere. – – AA Milne, Aventurile lui Winnie the Pooh

50. Niciun act de bunătate, oricât de mic, nu este în zadar. – Esop

51. Dacă ai gânduri bune, ele vor străluci ca niște raze de soare și te vor face tot timpul să arăți minunat. 🙂 -Roald Dahl

52. Curajul adevărat este să înfrunți lucrul de care îți este frică. – Frank Baum, Vrăjitorul din Oz

53. Dacă poți să visezi acel lucru, înseamnă că poți să-l realizezi. – Walt Disney

54. Mi-ar fi plăcut să fiu pentru totdeauna strânsă de ea în brațe. Mi-ar fi plăcut să-mi petrec toată viața ca și copil, strâns ușor prea tare în îmbrățișarea cuiva care mă iubește. – Ella Enchanted by Gail Carson Levine

Citat pentru copii despre creștere și curaj

55. Doar atât cât pot să gândesc de departe pot să ajung,

Și atât cât de profund să mă uit pot să văd,

Doar atât cât pot de mult să visez pot fi. – Karen Ravn

56. Curajul nu rage ca un leu întotdeauna. Câteodată curajul înseamnă vocea șoptită de la finalul zilei care spune “voi incerca din nou mâine”. – – Mary Anne Radmacher

57. Dacă întâlnești pe cineva care nu zâmbește, dă-i zâmbetul tău. – Dolly Parton


Îndemne pentru cei mici să îndrăgească lectura

58. Dragostea pentru cărți începe din copilărie. Iată mai jos câteva citate pentru copii prin care să îi convingem să se apropie de ele.

59. Nicio distracție nu este atât de ieftină precum cititul și nicio plăcere nu este atât de mare ca a citi o carte. -Mary Wortley Montagu

60. Oricât de ocupat ai fi, trebuie să-ți faci timp pentru citit. Altfel vei alege ignoranța. – Confucius

61. Nu toți cititorii sunt leaderi, dar toți leaderii sunt cititori. Dar în engleză sună și mai bine: Not all readers are leaders, but all leaders are readers. -Harry S Truman

62. Cărțile sunt ca un avion, sau ca un tren, sau ca un drum. Ele sunt destinația, dar și călătoria. Ele sunt acasă.

63. O persoană care nu citește nu are niciun avantaj asupra uneia care nu știe să citească… – Mark Twain

 

Te iubesc, copilul meu!

64. Hai să spunem copilului nostru cât de mult îl iubim. Te iubesc, copilul meu:

65. Fluturii au aripi ca să zboare, iepurașii au patru piciorușe ca să alerge, iar eu am o inimă ca să te iubesc, copilul meu! 🙂

66. Inima mea va fi întotdeauna a ta. / Sau în engleză, unde sună și mai melodios: You have my whole heart for my whole life.

67. Te iubesc foarte, foarte mult, mai mult decât mă iubesc pe mine însămi.

68. Voi fi pentru totdeauna cel mai mare fan al tău. Cel mai mare protector al tău. Voi fi mereu un profesor bun pentru tine. Și un bun prieten. Și un bun confident. Voi fi întotdeauna mândră de tine. Și te voi iubi necondiționat. Pentru că sunt mama ta pentru totdeauna.

69. Copilul meu, ești soarele care niciodată nu apune și luna care niciodată nu dispare de pe cer. Continuă să strălucești, copile!

70. În ziua în care ai venit pe lume am știut care este scopul meu în această lume: să te iubesc și să te protejez cu tot ce sunt și tot ce am.

Nimic nu e mai frumos decât să fii părinte. Și nimic nu e mai drăgălaș și înduioșător decât micuțul copilaș pe care îl ții în brațe. Să nu uităm asta niciodată și să revenim mereu la citate despre copii gândite și spuse de oameni cu adevărat înțelepți.

Citește și

24 carti pentru copii de la 1 la 14 ani, pe care să nu le ratezi

5 carti pentru copilul din tine sau de langa tine

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here