7 carti interesante din literatura romana contemporana, de citit in iulie 2021

0
2233
painting: Claude Monet, Chemin dans les blés à Pourville (1882)

Dacă îţi place să descoperi scriitorii din zilele noastre, noi îţi recomandăm 7 cărţi interesante din literatura română contemporană de citit în iulie 2021. Vei descoperi povești de viaţă intense, întâmplări hazlii și aventuri imprevizibile. Lectură plăcută!

Cărţi interesante cu povești pentru vacanţă

1. August de Elena Vlădăreanu 

August include zece proze scurte având ca fundal atmosfera estivală. Vara devine anotimpul în care personajele își renegociază graniţele, reflectează asupra legăturilor de cuplu, prieteniilor, infidelităţilor, bucuriilor mărunte. Vei citi despre niște povești de viaţă în care s-ar putea să te regăsești sau care te vor invita să-ţi privești altfel planurile de vacanţă.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

2. Dilibau. Povești oltenești de Cristiana Belodan 

Dilibau. Povești oltenești ar fi fost cartea lui Ion Creangă dacă acesta ar fi fost un oltean din Caracalul anilor ’80. Vei citi despre aventurile unor copii mereu puși pe șotii. Imaginaţia lor transformă copilăria într-o comedie suprarealistă.

 Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Romane cu acţiunea în perioade tumultuoase

 

3. Amor intellectualis. Romanul unei educaţii de Ion Vianu 

Amor intellectualis. Romanul unei educaţii este una dintre cele mai apreciate cărţi despre maturizare din literatura română contemporană. În centrul romanului semnat de Ion Vianu se este un adolescent aflat la primele incursiuni erotice. Aventurile, curiozităţile intelectuale și prieteniile care se leagă în viaţa lui au ca fundal sfârșitul unei lumi, venit odată cu ascensiunea comunismului în România.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

4. Exodul mieilor de Irina Georgescu Groza

Exodul mieilor este un roman istoric. Acţiunea se petrece în Transilvania anilor ’40. La începutul anilor ’40, Transilvania a fost cedată armatei hortiste. Legăturile de prietenie dintre oameni au fost puternic tulburate. Personajele cărţii vor încerca să evadeze din vremurile dezbinării și ale terorii.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

5. Clovnul de Iulian Ciocan

Drama și umorul burlesc-alegoric se întâlnesc în romanul Clovnul. Acţiunea se petrece în Chișinăul unde ajunge la conducere primarul Denis Cartof. Personajul lui Iulian Ciocan va avea de înfruntat situaţii absurde pentru a-și apăra orașul și pentru a câștiga încrederea cetăţenilor.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești, Elefant.ro

Cărţi interesante despre adolescenţi nonconformiști

 

6. Vlogger la 13 ani sau Buncărul cu bunătăţuri trăsnite (Dan Lungu)

Dan Lungu revine. De data aceasta alege un subiect legat de lumea vedetelor online. Vlogger la 13 ani sau Buncărul cu bunătăţuri trăsnite propune o explorare simpatică, plină de empatie, a universului adolescenţilor de azi. Romanul include și o serie de ilustraţii realizate de Radu Răileanu.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești

7. Anisia și uneltele fermecate de Cosmin Perţ

Copiii, dar și părinţii lor, vor putea citi Anisia și uneltele fermecate. Romanul lui Cosmin Perţa este despre călătoria unei fete de treisprezece ani care vrea să își regăsească fratele. Rămasă orfană, aceasta fuge din orfelinat. Ia cu ea și o scoică fermecată. Pe drum, Anisia va întâlni oameni care îi vor deveni prieteni. Povestea este însoţită și de ilustraţiile semnate de Andrei Gamarţ.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești, Elefant.ro

Te invităm să citești și articolul Top cele mai bune 10 cărţi din 2020

TOP cele mai bune 10 carti din 2020

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here