6 joburi online care îți aduc bani fără să ieși din casă

2
154329

Cu ceva timp în urmă, lucram la un job care nu îmi permitea decât să plătesc facturile și să îmi întrețin nevoile de bază. Salariul abia ajungea de la o lună la alta, iar nevoile erau din ce în ce mai multe. Probabil că îți sună familiar, pentru că statisticile arată că, în 2016, 72% dintre români câștigau până în 1700 lei net lunar.

Cu puțină informare, poți descoperi că job-urile online făcute de acasă îți asigură un venit care îți permit să uiți de grija salariului, de la lună la lună. Cu toții ne dorim bani în plus pentru vacanțe, ieșiri sau noi gadget-uri. Dacă ești dispus să îți dedici câteva ore după program și ai acces la un calculator cu conexiune la internet, vei începe să ai venituri extra-job, cu cheltuieli minime. Ai nevoie doar de un calculator, conexiune la internet și eventual o pereche de căști bune și un webcam.

Iată șase dintre job-urile online pe care le poți practica de acasă:

Cuprins

  1. Tehnoredactarea
  2. Testarea website-urilor
  3. Transcrieri
  4. Marketing afiliat
  5. Freelancing
  6. Tutoriale video

 

 1. Tehnoredactarea

munca de acasaÎn termeni de marketing, este echivalentul content writing-ului. Presupune scrierea de conținut original pentru site-urile companiilor, blog-uri, ebook-uri, articole de presă. Ai nevoie doar de buna cunoaștere a gramaticii limbii în care scrii și de un dram de talent.

 

Sfat: proiectele specializate pe domeniul tehnic sau medical sunt plătite mai bine. Dacă ai experiență pe un domeniu nișat, asigură-te că acest lucru iese în evidență.

 

Posibil venit: 10$ – 300$/articol. Prețurile variază în funcție de numărul de cuvinte, specializarea domeniului și durata colaborării și pot ajunge, deseori, la remunerațiii mai mari.

 

Îți poți oferi serviciile de tehnoredactare pe site-uri precum:

https://www.peopleperhour.com/ – Îți oferi serviciile contra unui cost per oră.

https://www.guru.com/ – Unul dintre cele mai sigure site-uri pentru freelanceri, în ceea ce privește primirea banilor.

http://congrazie.ro/ – Comunitate pentru freelancerii din România, unde îți poți posta serviciile și cei interesați te contactează.

https://www.upwork.com/ – Evaluează fiecare freelancer pe baza criteriilor de competență și a review-urilor și face propuneri companiilor

 

 1. Testarea website-urilor

laptop tableCompaniile care investesc în website-urile și aplicațiile lor vor să se asigure că acestea sunt ușor de folosit de către utilizator. Dacă ai un ochi critic, atenție la detalii și un microfon, îți poți oferi feedback-ul în timp real, testând de pe calculatorul tău sau de pe alte dispozitive mobile, soft-uri sau pagini web. Vocea și mișcările cursorului tău vor fi înregistrate, pentru ca echipe de specialiști să evalueze impresiile tale și comportamentul pe site. În general, proiectele vizează anumite arii geografice. Înscrie-te pe mai multe platforme pentru șanse crescute de participare la acestea.

 

Sfat: După înregistrarea pe platformele de testare a site-urilor, trebuie să fii în permanență conectat la e-mail, pentru proiectele care vor apărea. Concurența pentru ele este mare și este foarte posibil ca dacă nu aplici în primele minute, să pierzi ocazia.

Posibil venit: 10$-15$/test, în funcție de platforma pe care se desfășoară proiectul
Platforme care merită încercate:

https://www.trymyui.com/ – îți solicită efectuarea unui test care constă din nararea experienței pe site și răspunsul în scris la câteva întrebări.

https://www.testingtime.com/ – Sunt o companie suedeză care îți permit participarea la testări, chestionare, focus group-uri, interviuri.

http://www.enrollapp.com/ – Prin intermediul platformei lor poți evalua design-uri, website-uri sau conținut. Îți oferă și opțiunea de a efectua simularea unui test, ca să îți faci o idee cum te-ai descurca.

https://www.userlytics.com/ – Poți găsi pe site-ul lor mai multe înregistrări, ca să vezi cum evaluează alte persoane site-uri și aplicații.

 1. Transcrieri

lucrand din cafeneaSursa: stocksy.com

Jobul este atât de simplu pe cât sună. După o scurtă acomodare în care înveți câteva reguli referitoare la transcrierea cuvintelor (ex: să nu transcrii cuvinte care se aud doar parțial, să scrii numerele cu litere, nu cu cifre), nu trebuie decât să asculți cu atenție înregistrări și să transcrii cuvintele pe care le auzi în soft-ul lor.

Cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât mai bine. Și limba română poate fi căutată pe astfel de platforme (Appen.com a avut job-uri de transcriere în limba română, plătite cu 0.01$/propoziție transcrisă).

 

Sfat: Folosește o pereche bună de căști, pentru că se poate întampla ca înregistrările să nu fie de cea mai bună calitate și să fii nevoit să le asculți de mai multe ori, pierzând astfel timp și bani.

Posibil venit: între 5$ – 15$/ oră. Un tarif mai mare se poate aplica transcrierii lucrărilor de specialitate din domeniul medical sau legal.
http://transcribeme.com/ – Printre cele mai bine plătite platforme cu job-uri de transcriere – pâna la 20$/oră. Poți transcrie atât materiale audio, cât și video.

https://waywithwordsjobs.com/ – Trebuie să treci de o evaluare în trei etape ca să transcrii pentru ei.

www.appen.com  – Au o multitudine de proiecte și poți fi contactat pentru mai multe tipuri de job-uri odată ce te înscrii la ei.

https://gotranscript.com/ -Poți câștiga până la 0.60 euro/minut de audio sau video transcris. Site-ul lor oferă servicii de subtitrare, transcrieri, closed captions și traduceri.

 

 1. Marketing afiliat

muncesti de pe plajaSursa: seekingoola.tv

Dacă ai un blog sau ți-ar plăcea să începi unul, marketingul afiliat este un punct bun de plecare ca să începi să îl monetizezi. Poți câștiga un comision din promovarea pe site-ul tău a produselor sau a serviciilor în care crezi. După ce te înscrii într-un program de marketing afiliat, alegi advertiserii care se potrivesc cu tematica blog-ului tău. Ți se va genera un link personalizat către site-ul companiei respective, iar vânzările care se realizează prin acesta vor fi răsplătite cu o parte din prețul produsului. Unii advertiseri premiază și simplul click pe link.

 

Sfat: Menționează că articolul conține promovare prin marketing afiliat pentru maximă transparență față de cititori. Mulți bloggeri câștigă prin postarea de poze pe Pinterest care duc către paginile advertiserilor.

Posibil venit: Majoritatea comisioanelor sunt între 5%-20% din vânzarea realizată. Procentele pot fi și mai mari, în funcție de advertiser.
Platforme pe care te poți înregistra pentru practicarea marketingului afiliat sunt:

https://profitshare.ro/ (România) – activează din 2009 și au 193 de programe de afiliere, printre care emag, Cărturești, Fashion Days

https://hi.2performant.com/ (România) – peste 500 de advertiseri:  Orange, Vodafone, ZOOT, Elefant, Noriel.

https://affiliate-program.amazon.com/ – una dintre cele mai mari rețele de marketing afiliat. Necesită, însă, un blog adresat țărilor în care livrează Amazon. Înscriere gratuită.

http://www.clickbank.com/ – Comisioane de până la 75% și ClickBank University care te învață, contra cost, cum să obții maximul din Marketingul afiliat.

 

 1. Freelancing

freelancingMediul online abundă de site-uri unde persoane de profesie web designer, web developper, graphic designer, online marketing specialist, SEO & SEM professional își pot oferi serviciile pentru proiecte individuale. Poți crea site-ul cuiva, macheta cărți de vizita sau broșuri, gestiona pagina de Facebook sau LinkedIN, face modificări unui template WordPress și o mulțime de alte task-uri ușoare, dacă ai cunoștințele necesare.

 

Sfat: Pune la punct un portofoliu și cere review-uri tuturor persoanelor cu care colaborezi. Acestea vor fi criteriile după care alte persoane îți vor acorda proiecte.

Posibil venit: de la 5 euro, până la câteva sute sau chiar mii, în funcție de complexitatea proiectului. Se poate transforma ușor într-un job full-time.

 

Platforme care merită încercate sunt:

www.guru.com – Poți găsi o varietat de job-uri, în marketing, IT, finanțe, juridice, arhtectură

www.fiverr.com – A pornit ca un site pe care se ofereau mici servicii pentru 5$, dar pentru task-uri mai complexe poți câștiga sume mult mai mari.

http://congrazie.ro/ – Platformă pentru freelancerii din România.

www.peopleperhour.com –  Tariful se setează per oră lucrată.


 1. Tutoriale video

munca la cabanaGândește-te la un talent pe care îl ai. Acesta poate fi orice, de la gătit, la lucrul în programe ca Adobe Photshop, programare web, proiecte DIY la care te pricepi, coafuri pe care poți să le realizezi, sfaturi de business, fotografie, muzică. Probabil sunt multe alte persoane care și-ar dori să învețe ceea ce tu știi deja. De ce să nu învețe de la tine? Cu o cameră web bună și un microfon, poți produce tutoriale și chiar cursuri întregi pe temele preferate de tine. Cursanții tăi vor plăti ca să te urmărească și să le transmiți informații valoroase.

 

Sfat: oferă la început preview-uri gratuite a ceea ce conține cursul tău, pentru a atrage curiozitatea cât mai multor utilizatori.

Posibil venit: de la 10 euro/cursant. Poți ajunge până la 10.000$/lună dacă te dedici cursurilor pe care le înregistrezi.

 

https://www.udemy.com/ – Cel mai popular site de tutoriale. Udemy are progrme susținute de promovare a clipurilor care atrag cele mai multe vânzări. Înregistrarea și postarea cursurilor este gratuită.

https://teachable.com/ – Înregistrarea pe platformă te costă 33.25$/lună, indiferent de numărul de cursanți, dar beneficiezi de o serie de facilități de înregistrare a conținutului, analiză a performanțelor, instrumente de marketing pentru promovare.

https://www.vedamo.com/ –  Este o platformă de meditații pentru care trebuie să plătești 20 euro/lună pentru mai mult de 20 de cursanți. Este dedicată în special companiilor și organizațiilor, dar dacă ceea ce predai are valoare, poți avea succes datorită facilităților pe care ți le oferă.

 

 

Dacă te-am convins, în încheiere îți prezint câteva reguli pe care te încurajez să le respecți ca să fii mulțumit de soldul tău PayPal la finalul lunii:

 • Stabilește cât timp vrei să dedici jobului online – Nu este ușor ca după programul full-time să continui să stai la calculator. Chiar dacă proiectele pe care le iei nu sunt la fel de solicitante ca task-urile de la muncă, oboseala ar putea să-și spună cuvântul și nu vrei să îți riști sănătatea pentru câțiva bani în plus. Fii realist când îți asumi numărul de ore pe care l-ai putea dedica, pe săptămână, unui job online și folosește-l pentru proiecte cât mai avantajoase financiar.
 • Fii cu ochii în patru pentru noi proiecte –Ești propriul tău șef și, dacă nu ești disciplinat, s-ar putea să pierzi ocazii importante. Sunt multe persoane care concurează pentru proiectele online, așa că promptitudinea cu care răspunzi la mesaje, review-urile pe care le primești și continua căutare de proiecte sunt puncte cheie pentru creșterea lunară a veniturilor.
 • Interesează-te de reputația angajatorului – Fie că este o platforma online sau o persoană fizică, caută mai întâi opinii pe internet ale persoanelor care au mai colaborat cu angajatorul acesta. Fii precaut: dacă condițiile îți par prea bune ca să fie adevărate, probabil că este ceva înșelător la mijloc.
 • Prețuiește-ți timpul și venitul – După ce te vei familiariza cu piața, vei putea alege care sunt proiectele în care te poți implica: de ce să faci un job de transcriere care plătește undeva la 3-5 euro/oră, dacă ai la dispoziție un proiect de testare a unui site web care te remunerează cu 15 euro pentru 20 minute. Gândește-te la profitabilitatea proioectului înainte de a-l accepta.
Cu cât te înregistrezi pe mai multe platforme, cu atât ai mai multe șanse să fii mereu ocupat cu un proiect. Veniturile pot varia, în funcție de platformă și de experiența pe care ajungi să o ai. Majoritatea sunt job-uri care n-au nevoie de o pregătire specială, așa că de ce să nu profiți de șansa de a avea în buzunar 200-300 euro în plus, la finalul lunii?

 

Citește și Startup-ul – cum să devii propriul șef

Preturi bilete cinema – Unde poti merge cel mai ieftin la film in Bucuresti

Cum să ne bucurăm de bani punându-i deoparte, mai mult decât dacă i-am cheltui?

 

Startup-ul – cum să devii propriul șef

Preturi bilete cinema – Unde poti merge cel mai ieftin la film in Bucuresti

Cum să ne bucurăm de bani punându-i deoparte, mai mult decât dacă i-am cheltui?

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here