Sunt cinci filme bune care nu au fost distribuite în România și sunt puține șanse să fie proiectate într-o sală de cinematograf, în afara a două-trei festivaluri. Dar sunt disponibile online la o calitate foarte bună pe site-uri specializate. Așadar, dacă vreți să vedeți un film bun stând comod în fotoliu, iată cinci recomandări pentru voi:

1. Blind -- Alec Baldwin si Demy Moore îndrăgostiți

Blind Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

LYTE video

E un film de dragoste, în care cei doi iubiți sunt Alec Baldwin și Demi Moore. Adevărul e că nu i-am mai văzut de foarte mult timp într-un asemenea rol pe niciunul dintre cei doi. Deja Alec Baldwin se identifică din ce în ce mai mult cu imitarea cinică a lui Trump în Saturday Night Live, în timp ce Demi Moore a dispărut aproape complet din peisaj. Sunteți sceptici că pot să mai joace roluri de îndrăgostiți? Atunci încercați să vă uitați la Blind, filmul în sine e cel mai bun argument.

 

2. Aquarius -- una dintre cele mai puternice și fermecătoare femei din cinematografie

Aquarius - Official UK Trailer

LYTE video

Aquarius a făcut turul celor mai importante festivaluri de film din 2016 și a ajuns în topul celei mai prestigioase reviste de cinema din lume, Cahiers du cinema, mă refer la topul celor mai bune 10 filme din 2016. (Deși lansat în 2016 la festivaluri, a intrat serios în cinematografele din întreaga lume în 2017, iar în partea noastră de lume chiar in aprilie-iunie anul acesta.)

Aquarius e o dramă cât de poate de umană, în care personajul principal, Clara, trecută de prima și a doua tinerețe, se bucură de viață în Brazilia, în ciuda a tot ce se întâmplă în jurul ei (agenți imobiliari care au pus gând rău clădirii în care trăiește, bolii, faptului că toți copiii au plecat pe la casele lor, iar ea e văduvă). Vă recomand Aquarius fără rezerve, are un optimism realist și tonic, cu care veți rezona, la fel ca și cu ritmul de samba al vieții braziliene.

 

3. La danseuse -- puterea visului

THE DANCER (2017) - Official HD Trailer

LYTE video

Un film despre puterea inspirației și visului, pe care adolescenta Loie Fuller le urmărește până la capătul lumii. Crescută în Statele Unite, visează să ajungă o mare dansatoare în ciuda lipsei unei educații specifice sau a sprijinului părinților. În disperare de cauză, riscă totul și evadează în Franța, unde face senzație. Câteva scene sunt de o frumusețe și elocvență extraordinare. De asemenea, scenele senzuale dintre Loie și francezul Gaspard Ulliel fac deliciul filmului.

 

4. The Case for Christ -- ateismul în căutare de argumente

The Case for Christ Official Trailer 1 (2017) - Mike Vogel Movie

LYTE video

E genul de film pe care îl eviți așteptându-te la o dramă ideologică pro-religie, fără expunerea a prea multor contra-argumente. Filmul este însă exact inversul, spunând povestea unui jurnalist ateu care realizează cea mai temeinică anchetă jurnalistică pentru a demonstra științific că nu există dovezi pentru reînvierea lui Hristos. Filmul nu e o capodoperă, dar poate fi o expunere de idei destul de interesantă.

 

5. The Lovers -- dragoste în stil Woody Allen

The Lovers | Official Trailer HD | A24

LYTE video

Închei tot cu un film de dragoste cu un ritm așezat, dar dacă îi acordați o șansă vă va răsplăti cu umor. E dramă iubirii care se stinge și atracția pentru persoane din afara cuplului. Dragostea doar durează 3 ani, nu? Cei doi actori care trăiesc aventuri în afara căsniciei joacă fără cusur. Dați o șansă unui film indie cu mai multă substanță decât filme hollywoodiene cu sute de milioane de dolari pe post de buget. Dacă vă place Woody Allen, atunci argumentul cel mai important pentru voi este vibe-ul pe care the Lovers îl împarte cu dramele lui Woody, și chiar cu comediile lui.

Dar dacă nu aveți timp, și trebuie să alegeți un singur film din cele cinci, atunci alegeți Aquarius, e cel mai convingător și mai inspirațional.

 

Citește și 7 filme din ultimii ani pe care trebuie sa le vezi

Top filme de dragoste

Top 10 filme de epoca pe care trebuie sa le vezi

Top 10 filme despre iubiri imposibile

 

7 filme din ultimii ani pe care trebuie sa le vezi

Top filme de dragoste

http://www.postmodern.ro/articol/top-zece-filme-de-epoca-pe-care-trebuie-sa-le-vezi/

Top 10 filme despre iubiri imposibile

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here