La Danseuse – Un film proiectat la Cannes va deschide Bucharest International Dance Film Festival, editia 2017

0
1350
Unde: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez, Bulevardul Dacia 77)

Cand: 07 Sep 2017
Ora:19:00

Dacă te fascinează Parisul interbelic, iată un motiv pentru care merită să treci pe lista evenimentelor de neratat şi ediţia din 2017 a Bucharest International Dance Film Festival, care va avea loc între 7 şi 10 septembrie: un film despre o mare dansatoare din Parisul de altădată.

Personalităţile spectaculoase din lumea cabaretului parizian interbelic, alături de pictorii decadenţi şi vizionarii ce au modernizat dansul vor năvăli în sala cinematografului Elvira Popescu, pe 7 septembrie, ora 19:00, la gala ce va deschide Bucharest International Dance Film Festival. Aceştia sunt protagoniştii filmului La Danseuse, regizat de Stephanie di Giusto şi proiectat anul trecut la Cannes, în cadrul secţiunii Un Certain Regard.

Filmul are la bază relaţia complicată dintre protagonistă -- dansatoarea Loie Fuller -- şi protejata ei, devenită între timp marea rivală – nimeni alta decât iconica dansatoare Isidora Duncan. Amestecul dintre everfescenţa flamboaiantă a faimosului cabaret Folies Bergere, unde se va face remarcată Loie Fuller (interpretată de cântăreaţa Soko), lumea boemilor avangardişti şi rivalităţile din cercul muzelor ce le-au condimentat existenţa promite o poveste strălucitoare şi tensionată, dedicată celor ce visează la un Paris al tuturor nebuniilor tolerate în numele artei, libertăţii creative şi a faimei.

Pentru cei interesaţi de istoria dansului, Loie Fuller a devenit o emblemă a curajoşilor libertini ce au revoluţionat această formă de artă. A fost un pionier al dansului modern. I-a fascinat de Toulouse-Lautrec şi pe Fraţii Lumiere, devenind o sursă de inspiraţie pentru aceştia. A dominat lumea spectacolelor de cabaret şi a schimbat viaţa de noapte a Parisului şi mai ales relaţia ei cu feminitatea.

Alături de artista Soko, distribuită în rolul principal, în film mai apar şi actorii Gaspard Ulliel -- ce a interpretat rolul principal în filmul lui Xavier Dolan, Juste le fin du mondeMelanie Thierry, Lily-Rose Depp şi Francois Damiens.

Preţul unui bilet este de 15 lei. Puteţi cumpăra biletele de la casieria cinematografului Elvira Popescu sau online, de pe Eventbook, şi din librăriile partenere -- Kyralina şi Humanitas.

The Dancer / La Danseuse (2016) - Trailer (English Subs)

LYTE video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here