TOP seriale 2021 – cele mai bune 10 seriale din ultimul an

0
8536
top seriale 2021

2021 ne-a adus câteva seriale incredibile. Aceasta e lista noastră cu producțiile TV preferate din ultimul an. Top 10 seriale 2021 pe care ți le recomandăm dacă nu le-ai vizionat deja. Pe 8 dintre ele le găsești pe Netflix sau HBO.

1. Scenes from a marriage / Scene dintr-o căsnicie (2021) – cea mai bună dramă

scenes from a marriage seriale noiCu siguranță unul dintre cele mai bune seriale din 2021, Scenes from a marriage e un tur de forță pentru cei doi actori principali, și un carusel emoțional pentru privitori intim, intens, profund.

E o ocazie cu care nu ne întâlnim prea des ca privitori de TV: aceea de a vedea o operă de artă adevărată sub forma unui serial TV. În plus, e ocazia de a vedea doi actori jucând roluri pe măsura talentului lor. Jessica Chastain și Oscar Isaac te vor absorbi cu ușurință în această poveste despre căsătorie, intimitate, zbaterile și incertitudinile fiecăruia… Cei doi sunt nominalizați la Globurile de Aur 2022 pentru rolurile din Scenes from a Marriage.

O adaptare a serialului cu același nume din 1973 al marelui regizor Ingmar Bergman, Scenes from a marriage este replica pe care o oferă HBO-ul rivalului Netflix pentru filmul Marriage Story/Poveste despre căsnicie, producția câștigătoare de Oscar cu Scarlett Johansson și Adam Driver în rolurile principale.

E un serial nou pe care-l găsești pe HBO.

2. Only murders in the building (2021) – cea mai bună comedie

only murders in the building seriale noiPentru noi, cel mai simpatic serial din 2021. Un serial feel-good, co-creat de comediantul și actorul Steve Martin, în care joacă alături de Selena Gomez și Martin Short. Internetul și TV-ul sunt pline de seriale de mister, polițiste și de investigații, multe care te deprimă pur și simplu. Only murders in the building este opusul acestora. E un serial de comedie care te binedispune, deși are ca scop declarat descoperirea unui criminal.

Steve Martin, Martin Short – ambii nominalizați la Globurile de Aur pentru roluri, în timp ce serialul e nominalizat pentru cel mai bun serial de comedie – și Selena Gomez sunt vecini de bloc în New York, toți trei pasionați de un podcast despre crime… În momentul în care cineva moare chiar în clădirea lor, se hotărăsc să descopere criminalul și, în același timp, să spună povestea într-un podcast propriu. Pe lângă umor și voie bună, serialul te va transporta în atmosfera New York-ului, cu interioare sofisticate, fashion statements, restaurante care-ți iau ochii (și-ți golesc buzunarele), dar și oameni dintr-o bucată, plus lupta pentru supraviețuire de zi cu zi din jungla new yorkeză.

Primit bine și de public, și de critică, a fost deja anunțat un nou sezon.

E un serial Hulu.

3. The Serpent / Șarpele (2021) – cel mai bun serial thriller


the-serpent top seriale 2021Fascinația răului… Cam așa ar putea fi sintetizat acest serial în două cuvinte. Am văzut multe seriale în 2021, dar niciunul atât de impresionant ca Serpent. Oricâte seriale noi ar produce Netflix pe bandă rulantă și cu bugete totale de miliarde de dolari, BBC lansează din când în când un serial cu care ne dă clasă, precum The Serpent. 🙂 Așa e și The Serpent. Partea bună e că Netflix a preluat drepturile de distribuție în afara Marii Britanii și îl poți vedea oricând dacă nu ai avut timp încă.

Serpent este Charles Sobhraj, un tip super șarmant, deștept și ucigaș în serie… Serialul este inspirat din faptele reale ale acestui criminal care în anii ’70 a ucis mai mulți turiști hipioți în Asia de Sud-Est pentru banii lor dar și pentru ce simbolizau ei…

Serialul are un talent de a-ți intra pe sub piele cum puține seriale reușesc. Deși poate nu are cel mai bun start, nebunia și obsesiile personajelor, atenția cu care sunt construite, peisajele geniale și nivelul extraordinar de detaliu în recrearea atmosferei și interioarelor timpurilor respective, limbile exotice vorbite și multe altele te vor face să-ți dorești să vezi mai mult – și mai mult- și mai mult. Deși e o mini-serie, episoadele sunt lungi (în jur de o oră), așa că îți recomandăm să te apuci de el într-un weekend dacă te știi bingewatcher. 😉

4. On the verge / La capătul răbdării (2021)

on the verge seriale noi

În paralel cu seriale grele precum The Serpent sau Scenes from a marriage îți recomandăm să vezi On the verge, un serial de comedie Netflix foarte distractiv. Actrița franceză Julie Delpy, pe care o știi sigur din trilogia Before (Before sunset, Before sunrise, Before midnight), joacă și e în același timp creatoarea acestui serial despre viața a patru femei din Los Angeles.

E un serial de comedie mai deștept, fresh și simpatic față de multe altele din ultimii ani și, aș zice, mai îndrăzneț, poate tocmai pentru că e scris de o franțuzoaică. Toate cele patru actrițe din rolurile principale sunt excelente, cu o mențiune specială pentru Elisabeth Shue.


5. The Pursuit of Love (2021)

The_Pursuit_of_Love_seriale noiSingurul serial romantic din top seriale 2021… Nu că nu ne-am fi dorit să fie mai multe, dar doar pe acesta l-am reținut ca demn de a fi recomandat. Două tinere din societatea engleză înaltă caută dragostea și împlinirea între cele două Războaie Mondiale. O dramă-comedie vibrantă, plină de energie, dar și cu accente profunde, The Pursuit of Love se va termina prea repede și te va lăsa dorind să vezi mai mult din viețile și căutările celor două tinere. În doar 3 episoade (lungi, ce-i drept) te vei atașa de cele două tinere, dar și de alte personaje, cel puțin la fel de șarmante și cu joie de vivre.

Personajul principal, Linda, este jucată de carismatica Lily James, dar întreaga distribuție merită laude. Vei recunoaște mulți actori britanici, dar și pe actorul francez Assaad Bouab (îl poți vedea pe Netflix în serialul franțuzesc Call my Agent!).

Este o co-producție BBC-Amazon Studios și a primit în general recenzii pozitive. Așa că nu stați deoparte, chiar dacă (cine știe cum 🙂 ) nu sunteți fani ai genului.


6. Crima din Easttown / Mare of Easttown (2021)

mare-of-easttown-kate-winslet-seriale bune 2021O miniserie investigativă cu Kate Winslet în rolul principal e cu adevărat de neratat. De altfel Kate Winslet a fost nominalizată la Globurile de Aur 2022 pentru rolul excepțional pe care îl face în această miniserie. Un serial care e mult mai mult decât o producție despre o crimă dintr-o comunitate mică. Este o dramă de familie despre pierdere și o privire profundă la ceea ce înseamnă țesătura socială și cât de importante sunt relațiile dintre noi toți. Un serial cu care te poți conecta cu atât mai bine în al doilea an de pandemie.

Serialul te ține la foc mocnit și își oferă timp să construiască cu multă atenție personajele și situațiile. Un deliciu de urmărit atât ca poveste, cât și ca interpretare actoricească.

O poți găsi pe HBO Go.

7. Șefa de catedră / The Chair (2021)

The Chair_serial nou 2021O comedie fresh și cu observații acide despre viața academică din Statele Unite și de oriunde, cu excelenta Sandra Oh în rolul principal. Ea este noua șefa de catedră de limba engleză într-o universitate americană, dar interesele ei amoroase intră repede în conflict cu interesele academice și nu numai. E un serial care se vede ușor, nu doar pentru că e foarte bine scris, dar și pentru că episoadele sunt foarte scurte, în jurul a 30 minute.

Găsești acest serial pe Netflix.

8. Master of None (sezon nou 2021)


masters of none seriale noiUn sezon nou al unuia dintre cele mai bune seriale Netflix. Un serial scris de un comediant – Aziz Ansari –  noul sezon din Master of None e dovada unei maturități artistice surprinzătoare. Cu multă empatie pentru personaje, comediantul Aziz Ansari spune povestea unui cuplu alcătuit din două femei ce încearcă să aibă un copil.

Tema centrală a serialului din primele sezoane, cea a poveștilor de cuplu, rămâne, la fel ca și modul de a spune povestea, cu trimiteri către cinematografia europeană (cu un alt mod de a tăia secvențele, cu mai multă răbdare pentru scene și cu tăceri cu semnificație). Dar Aziz Ansari abia dacă mai apare în acest sezon, iar umorul devine mai negru.

Primele sezoane din Master of None sunt un serial cu idei și glume proaspete despre relații în general. Fie că vorbim despre prieteni, iubiți sau părinți. Master of None îl are în rolul principal pe comediantul și actorul Aziz Ansari, de origine indiană. Prima serie, din 2015, a urmărit experiențele în New York ale unui actor. Diversele ipostaze haioase îl aduc pe Dev (Aziz Ansari) să își reevalueze părerile pe care le avea despre viață. A doua serie, din 2017, are loc în Italia. Și se concentrează pe relația cu italiancă Francesca. Al treilea sezon nu-l mai are în centru pe Dev, ci un personaj secundar din celelalte două sezoane.

Îl poți vedea pe Netflix.

9. Halston – cel mai bun serial biografic din 2021

halston seriale noi


Nu ne mai surprinde să vedem seriale în care joacă actori de box-office. Halston e un miniserial cu 5 episoade în care rolul principal e interpretat de nimeni altul decât Ewan McGreggor. Carisma lui Ewan McGreggor mai că sparge ecranul în această mini-serie. Atmosfera de succes și aerul că orice poate deveni posibil din primele episoade sunt urmate de decădere și căutări fără răspuns, care nu reușesc să ofere prea mare profunzime personajului central. Dar serialul merită oricum văzut pentru Ewan McGreggor, hainele superbe și pentru puțină istorie a New York-ului din anii disco.

Până la acest serial probabil mulți dintre noi nu vor fi auzit de acest creator american de haine – Halston, cu o viață atât de spectaculoasă în anii ’60 și ’70, fiind unul dintre prezențele constante de la Studio 54, clubul de noapte care atrăgea unele dintre cele mai interesante personalități ale epocii, printre care Andy Warhol.

Îl poți vedea pe Netflix.

10. Pretend it’s a city / Să zicem că e un orașdocumentarul anului 2021

pretend its a city top seriale 2021

E un serial eșit din tipare. Nu e documentar, nu e nici stand-up, e un serial struțo-cămilă care te va fascina dacă îți place New Yorkul, dacă îți place Martin Scorsese și, mai ales, dacă îți plac discuțiile în care se bat câmpii cu mare grație, inteligență, aplomb și umor. Îl găsești pe Netflix.

Serialul cu 7 episoade realizat de Scorsese este un dialog între Scorsese și Fran Lebowitz, o new-yorkeză cu păreri despre orice. Fran este un personaj fascinant, cu idei fresh și obsesii vechi pentru orice intelectual care se respectă 🙂 De la ce înseamnă o adevărată provocare în viață, până la de ce simțim nevoia să mergem în vacanțe, ce înseamnă o viață bine trăită, ce e fericirea, etc totul pe fondul vieții în New York – în cazul lui Fran Lebowitz. Fran este o scriitoare și public speaker, cu perspective acide despre viața modernă din orice oraș, dar mai ales din New York City. Nouă ne-a plăcut într-o asemenea măsură încât l-am văzut deja de două ori.

Acestea sunt serialele noastre preferate din anul 2021. Sperăm că ați descoperit câteva producții pe care nu le-ați văzut încă, dar și seriale care v-au plăcut în acest top seriale 2021.

Citește și

TOP Filme 2021 – Cele mai bune 10 filme din acest an

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here