Top 5 filme horror pentru un weekend inspaimantator

0
2808

Daca vrei un weekend creepy, in care sa te ascunzi sub patura si in care sa iti fie frica sa mergi pana la bucatarie, avem cinci filme pentru tine:

1. The Shining (1980)

Capodopera lui Stanley Kubrik se afla undeva intre thriller psihologic si ghost story, dar e mult deasupra cliseelor poltergeistice cu fantome care creeaza porti de trecere si cadavre care ies din gradina din spatele casei. La Kubrik totul are o baza solida de psihologie, abordand in special tema izolarii si alcoolismului. Spre deosebire de alte filme inspirate din carti, The Shining reuseste sa cuprinda esenta cartii omonime a lui Stephen King si reda, pe muzica nelinistitoare a lui Bela Bartok, o poveste infioratoare despre o familie care ingrijeste hotelul Overlook, inchis pe timp de iarna, si aproape complet izolat. Jack Nicholson interpreteaza intr-un mod genial rolul tatalui cu psihopatologie.

2. Rosemary’s Baby (1968)

  

Ca de obicei, Roman Polanski te face sa cauti propriile temeri ascunse in inconstient. Ca orice horror care se respecta, Rosemary's Baby face apel la jocul psihologic de du-te-vino intre actiunea propriu-zisa si proiectiile noastre. Astfel, Rosemary (Mia Farrow foarte tanara si in apogeul frumusetii) ramane insarcinata dupa un vis foarte straniu in care e molestata de un demon.

3. [REC] (2007)

      

Filmul spaniol duce conceptul de zombie la un cu totul alt nivel. In primul rand filmarea in stil documentar ii da un aer realist atat de infricosator, incat te face sa verifici daca ai incuiat usa. Practic filmul urmareste o reportera TV (Manuela Velasco) ce prezinta o emisiune fictiva despre activitatea pompierilor noaptea. Unele scene sunt destul de gore, iar sentimentul de panica ramane activat cam pe tot parcusul filmului.

4. Paranormal Activity (2007)

        

Aici e  destul de usor sa empatizezi cu personajele – un cuplu proaspat casatorit care se muta intr-o casa noua – realismul fiind nota principala a filmului. Dar nu este vorba de o casa bantuita, pentru ca demonul care apare in diverse forme are o legatura directa cu familia sotiei (Katie Featherson). Pentru un film indie cu buget redus, Paranormal Activity a inregistrat un succes neasteptat, insa continuarea (Paranormal Activity 2) nu a fost la fel de promitatoare.

5. Rose Red (2002)

            

Stilul lui Stephen King se simte mai pronuntat aici, el semnand si scenariul. Spre deosebire de The Shining, Rose Red ramane la povestea clasica despre fantomele-proprietari din locuintele bantuite. O cercetatoare (Nancy Travis) profita de locuitorii neoficiali ai casei Rimbauer ca sa isi sporeasca faima: aduna o echipa de oameni dotati cu puteri paranormale si impreuna inregistreaza activitatea neobisnuita din aceasta casa. Ceea ce il face destul de reusit e aerul jazzy pe care il respira familia nou creata, penduland intre seri dansante si clipe terifiante in incaperi excentrice si gradini somptuoase.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentLove Is All You Need – un film romantic inteligent
Următorul articolThe Shining trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here