Serialul Dr. House a fost anulat

0
1221

Britanicul Hugh Laurie nu trebuie sa mai exerseze accentul american, pentru ca serialul in care il interpreteaza pe Dr. House va fi anulat dupa incheierea filmarilor la seria numarul opt, in luna mai.

Sherlock Holmes al diagnosticarii celor mai ciudate si dificile cazuri, excentricul dependent de Vicodin cu limba ascutita si un cinism scandalos (mai ales pentru un medic), House ne-a dat dependenta si a reinventat genul serialului cu tema medicala. Dr. House ne va lipsi (la fel ca si personajele secundare, mai ales prietenul lui House, Dr. Wilson), dar trebuie sa recunoastem ca esenta serialului incepuse sa se dilueze in ultimele serii.

Tocmai de aceea creatorii Dr. House, impreuna cu Hugh Laurie, au luat decizia sa nu continue cu o noua serie. Conform declaratiilor lor,  hotararea a fost luata din respect pentru misterul personajului, Dr. House nefiind genul care "sa plece ultimul de la petrecere" (in engleza suna mai bine: "he should never be the last one to leave the party").  

Dincolo de declaratiile de presa, se pare ca House (care rula pe canalul Fox in fiecare seara de luni) devenise o productie prea scumpa pentru Fox, mai ales in conditiile in care audienta scazuse de la un maxim de 20 milioane in seria 3, la un minim de 10 milioane de spectatori in seria 7. 

Pana in luna mai, creatorii vor pregati o despartire interesanta de Dr. House. Avand in vedere ca totul e posibil in lumea serialelor, s-ar putea ca Dr. Cuddy (Lisa Edelstein), seful lui House si originea multor tensiuni sexuale in relatia cu acesta, sa aiba o ultima aparitie in show.

Revenind la seriale cu tema medicala, House nu poate fi comparat ca si inteligenta (a scenariului) si calibru actoricesc decat cu M*A*S*H, un serial despre un spital mobil din razboiul in Coreea, o comedie la fel de neagra ca si Dr. House. In paranteza fie spus, House a fost comparat cu personajul principal din M*A*S*H, la fel de ironicul Hawkeye (jucat de Alan Alda). Serialul Dr. House a primit 5 premii Primetime Emmy si 2 Globuri de Aur.

In Romania, Dr. House se difuzeaza la TVR1.

Despre Hugh Laurie

Hugh Laurie, actorul care il interpreteaza pe House, este absolvent al Universitatii Cambridge (UK). Desi putini si-l pot imagina altfel decat in rolul House, Laurie este foarte cunoscut in Marea Britanie pentru show-ul de comedie realizat impreuna cu Stephen Fry in anii '80 si '90, Fry and Laurie

Ca si paralelism intre viata personala a lui Hugh Laurie si rolul House, ar fi interesant de spus ca tatal lui a fost medic. De asemenea, Hugh Laurie a fost diagnosticat cu o depresie severa in anii '90 (si continua sa se trateze prin psihoterapie), apropiindu-l de personalitatea negativista a lui House. La fel ca in serial, Laurie este pasionat de motociclete. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here