12 Filme de spionaj Netflix de neratat

0
21763
top filme spionaj netflix_

Ne plac filmele de spionaj de pe Netflix. Chiar au în grilă filme excelente cu spioni, atât distribuite de Netflix, cât și produse de ei, de la zero. Așa că ne-am gândit să vă atragem atenția acestui gen de film, cu câteva exemple reușite de filme de spionaj cu povești bine construite, suspans și scene de acțiune, multe inspirate chiar din povești adevărate.

1. The Courier / Umbra spionului (2021)

the courier filme netflix noiBenedict Cumberbatch, spion? Yes, please. The Courier e un film de spionaj istoric, bazat pe fapte reale, în care Benedict Cumberbatch joacă rolul unui comerciant britanic devenit spion pentru MI6, pentru a obține pentru Vest informații prețioase despre programul nuclear sovietic. Nu vreau să vă divulg prea multe despre poveste, dar Cumberbach merită văzut în acest rol, la fel ca și filmul pentru poveste.

2.  6 Days (2017)

6-days-filme politiste netflix6 Days urmărește fapte reale din istoria Marii Britanii care a influențat apoi zeci de ani politicile de contra-terorism din întreaga lume.

6 Days este inspirat dintr-o poveste reală, luarea de ostatici din 1980 de la Ambasada Iraniană din Londra. Mai mulți arabi intră cu forța în Ambasadă și cer eliberarea altor arabi deținuți în Iran. Filmul nu bravează, așa cum o fac multe producții, când vine vorba de inteligența și abilitățile spionilor, negociatorilor, polițiștilor și ale echipelor anti-tero, ceea ce îl face plăcut de urmărit și mai autentic față de filmele clasice din această categorie.

Dacă vrei să vezi șirul evenimentelor care au fost definitorii pentru modul în care atacurile teroriste au fost abordate de statele lumii timp de zeci de ani după luarea de ostatici din 1980, 6 Days e must-see.

3. The Angel (2018)


the_angel_filme spionaj netflixUn film de spionaj de pe Netflix inspirat din fapte reale, pe care e musai să-l vedeți. E sofisticat în modul în care prezintă dilemele morale și pozițiile spionilor și oamenilor de stat, dar nouă ne-a plăcut și  pentru atmosfera exotică de lume arabă, prin obiceiuri, interioare luxuriante și limbile vorbite, de la arabă la idiș.

Filmul este povestea lui Ashraf Marwan, un moderat egiptean care a ajutat ca spion partea israeliană în conflictul arab din anii ’70. Dar, mai mult de atât, Ashraf transpare din film ca un strateg extrem de abil, care a jucat la ambele capete, și pentru partea egipteană, și pentru cea israeliană… Trebuie să vedeți filmul ca să înțelegeți exact povestea.

The Angel este adaptarea cărții de non-ficțiune The Angel: The Egyptian Spy Who Saved Israel.

4. The Operative (2019)

the operative filme bune pe netflixEste un thriller din 2019 cu spioni pe Netflix, cu Diane Kruger în rolul principal. Puțin cunoscut, pentru că nu a fost foarte promovat la momentul lansării, The Operative e un film pentru cei care-și doresc thrillere care nu sunt trase la indigo cu alte zeci asemenea făcute pe bandă rulantă. Veți vedea viața de spion portretizată într-un mod mult mai autentic decât în filme de genul James Bond sau Misiune Imposibilă. Cu atât mai mult cu cât filmul este realizat după cartea unui fost spion. Suspansul e acolo, doar finalul pe noi ne-a lăsat un pic în aer.

Cât despre sinopsis, Diane Kruger joacă rolul unui spion Mossad infiltrat în lumea arabă. E atât de bine infiltrată încât începe o relație cu bărbatul pe care îl urmărește, doar că lucrurile iau, pe lângă o turnură periculoasă, și una tensionată la nivel de alegeri de viață și etică.
5. Beirut (2018)

Beirut-filme spionaj netflixDacă te inspiră misterul și exotismul lumii arabe și vrei să vezi un film de acțiune și thriller de calitate, atunci Beirut este perfect pentru tine. Deși un mare eșec de box-office, Beirut e unul din acele filme de spionaj care te face să-ți pese foarte mult de personaje și ce se întâmplă cu ele. Semn că sunt bine dezvoltate în poveste și nu sunt doar niște pachete de mușchi care trag cu pistolul și îi urmăresc pe răufăcători. Ca dovadă, Beirut a primit note mari din partea criticilor de film.

Skiles e un fost diplomat american, care, după ce cade victima unui atac terorist în care soția lui moare, eșuează complet. Devine alcoolic și deprimat și viața lui pare fără sens. Dar Skiles (jucat de Jon Hamm) e abordat pentru a ține o conferință în Liban… Se va implica Skiles? Căruia nu pare să-i pese nici de el, dar nici de soarta celorlalți?  Îl poți vedea pe Netflix, ca toate aceste filme de spionaj recomandate în această listă.

6. A most wanted man

A-Most-Wanted-Man-filme spionaj netflix

Tot pe Netflix, puteți vedea un film cu o distribuție excelentă, de la Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Rachel McAdams la Willem Dafoe, despre munca spionilor în lupta anti-teroristă în Hamburg, Germania. Este o muncă de detaliu, de câștigare a încrederii și folosirea tuturor pârghiilor de influență a contactelor pentru a seta un puzzle complex de demascare a unei figuri respectabile din comunitatea arabă din Germania, care pare să susțină financiar teroriștii. A most wanted man e un thriller la foc mic de spionaj, care merită timpul tău petrecut pe Netflix :), dacă nu l-ai văzut deja.

7. Atomic Blonde (2017)

atomic-blonde filme cu spioni netflixSculpturala Charlize Theron în rol de super spion? Da, cu siguranță! Atomic Blonde e un fel de James Bond în care spionul e femeie. Iar, dincolo de frumusețea ei, Theron a demonstrat în nenumărate roluri că poate juca super bine. De altfel, are și un Oscar la activ.

E unul din acele thrillere cu spioni, în care nu știi cine joacă la dublu și cine e corect. Charlize Theron se folosește de toate armele din dotare pentru a-l identifica pe un spion care a trădat. Totul se întâmplă în 1989, în preajma căderii Zidului Berlinului. Atmosfera e destul de apăsătoare, dar cu atât mai autentică. Iar Charlize Theron, deși subțirică, înaltă și elegantă ca un model de pe coperta Vogue, face față cu brio scenelor dure cu bătaie. E unul dintre puținele filme de spionaj primit bine și de critică, nu doar de public. Îl găsești pe Netflix.

8. Operation Finale (2018)


operationfinale filme inspirate din fapte realeE un film de spionaj pe Netflix. Dar și un film de epocă. Acțiunea se petrece după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, când agenția de spionaj a Israelului, Mossadul, face tot posibilul pentru a-l captura în Argentina pe Adolf Eichmann, omul din spatele Holocaustului. Punerea în aplicare a planului de capturare te va ține lipit în fotoliu, oferind entertainment de calitate. Nu e o capodoperă cinematografică, dar e un film bun. Foarte bine realizat și foarte bine jucat de Oscar Isaac, Ben Kingsley și Melanie Laurent. Merită văzut pe Netflix.

9. Scufundări la Marea Roșie / Red Sea Diving Resort (2019)

scufundari la marea rosie filme bune pe netflixPentru că rareori avem ocazia să vedem thrillere extraordinare, ne mulțumim și cu thrillere cu spioni mai călduțe, dar care sunt suficient de bune pentru o seară distractivă.

Scufundări la Marea Roșie, cu Chris Evans în rolul principal, intră cu brio în această ultimă categorie. Pe noi ne-a ținut în suspans, în timp ce am aflat noi moduri de operare reale ale serviciului de spionaj israelian, Mossad, în încercarea de a salva evrei etiopieni – așa cum din România îi scoteau pe românii evrei prin răscumpărarea de la regimul comunist.

10. Zero Dark Thirty (2012)


zerodarkthirty-filme spionaj netflixCe fac spionii contra terorismului? Printre multe alte misiuni, identifică teroriștii care se ascund pe alte teritorii și îi vânează… Zero Dark Thirty e un thriller de spionaj care te va ține în suspans. Dar, nu doar datorită scenelor excelente de acțiune, ci datorită deducțiilor spionului – cheie din acest film, jucat de o femeie, Jessica Chastain.

După Oscarul câștigat în 2010 pentru The Hurt Locker, prima regizoare din istorie care a primit acest premiu – Kathryn Bigelows-a întors cu filmul Zero Dark Thirty. Nu renunță la tematica istorică și reprezentarea violenței nici de data aceasta și tratează povestea uciderii celui mai căutat terorist din lume, Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda. 

Deși primul impuls când auzi subiectul este să îl ocolești, Zero Dark Thirty este un film de spionaj altfel decât te-ai aștepta: în modul în care curge, în modul în care violența este filmată “în toată splendoarea” fără accente moralizatoare, dar și fără efecte și montaje hollywoodiene.

Pentru realizarea acestui film, Bigelow și jurnalistul american Mark Boal, co-scenaritul filmului, au avut la dispoziție documente oficiale clasificate despre urmărirea lideului Al Quaeda. De asemenea, i-au avut drept consulanți chiar pe câţiva dintre soldaţii implicaţi în misiune. Vezi trailerul Zero Dark Thirty. Poți să-l urmărești pe Netflix.

11. The Last Thing He Wanted (2020)

the last thing he wanted

Parțial thriller, parțial film de acțiune, The Last Thing He Wanted nu poate fi inclus cu adevărat decât în categoria dramelor. Vorbește despre căutări umane și despre singurătate, dincolo de intriga legată de traficul de arme și spioni. Și e atât de complex tocmai poate pentru că este adaptat după un roman, cu același nume ca filmul, al lui Joan Didion. Scenariul e bine gândit și construit cu atenția unui puzzle. Rolurile principale sunt interpretate de Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Anne Hathaway joacă rolul unei jurnaliste care are grijă de tatăl ei bolnav. Dar află că este implicat în traficul de arme în America Centrală. Anne Hathaway ajunge astfel să joace rolul tatălui său, prea bolnav pentru a se deplasa și a realiza schimbul de arme. Lucrurile se complică și Anne Hathaway intră într-o intrigă în care nu mai știe în cine să aibă sau nu încredere, nici măcar când vine vorba de diplomații – a se citi spionii – americani. E o producție Netflix.


12. Duplicity (2009) – Clive Owen in Armani

Dacă vrei să vezi un film James Bond pe Netflix, dar mai relaxat, îți recomandăm Duplicitate. Doi fosti agenti secreti, Ray (Clive Owen) si Claire (Julia Roberts), au parasit lumea spionajului si sunt acum angajati pentru multinationale rivale obsedate de securitate. Misiunea lor este de a proteja un produs al carui patent va aduce profituri uriase.

Filmul nu este de Oscar, dar merita vazut pentru că e distractiv, dar și pentru a-l admira pe Clive Owen pentru modul nonsalant dar sofisticat cu care poarta costumele Armani. 😀 Pentru că Owen este la fel de bine îmbrăcat în acest film precum James Bond. Hainele lui sunt asortate perfect cu o pereche de ochelari de soare Dior 0049 Aviator si parca sunt special scaldate in lumina care le pune perfect in valoare, fie cea din Bahamas, New York, Roma sau Dubai. Desi la lucru, Clive Owen iti da senzatia datorita stilului relaxat dar si a hainelor deschise (la culoare si la nasturi), ca se afla intr-o vacanta perpetua. 🙂 Însusi Clive Owen a declarat: Nu am fost mai bine imbracat in nici un alt film. 🙂

Acestea sunt 12 dintre preferatele noastre din categoria filme de spionaj pe Netflix. Sperăm să te fi ajutat să (re)descoperi câteva filme faine cu spioni, agenți secreți, servicii secrete puse pe fapte mari 🙂

Citește și

TOP 40 seriale bune de văzut în 2022 – nu le ratați 🙂

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here