TOP 16 seriale polițiste Netflix de urmărit

0
11714
top seriale polițiste netflix

Sunt foarte multe seriale polițiste pe Netflix, dar așa cum nu toate filmele și serialele sunt la fel de bune, la fel e și cazul serialelor polițiste. De aceea ne-am gândit să-ți prezentăm lista cu topul nostru cu seriale polițiste pe care le găsești pe Netflix: de la seriale polițiste europene până la seriale polițiste BBC la seriale americane cu detectivi. Rămâne să vezi care ți se potrivește cel mai bine și, apoi, spor la binge watching 🙂

Seriale polițiste Netflix noi

1. Zona Neagră (2019-2020)

black zone seriale polițiste netflixE un serial polițist franțuzesc întunecat, a cărui acțiune nu se petrece nici la Paris, nici pe Coasta de Azur, ci într-un sătuc uitat de lume în vârf de munte, în care comunitatea este săracă și ascunde multe secrete. Serialul se joacă cu așteptările noastre, inducând în multe episoade ideea de misterios și, hai să-i zicem așa, paranormal. De fapt, rezolvările sunt mult mai raționale, iar gândirea la rece a detectivei care joacă rolul principal susține rezolvarea fiecărui caz. Da, pentru că fiecare crimă își găsește rezolvarea în același episod, nu e genul de serial în care se analizează o singură crimă.

2. Suflete pereche / The One (2021) 

the-one-netflix-rebecca-matheus-seriale netflix 2021

Nu, nu e un serial indian romantic :), ci un serial thriller britanic nou pe Netflix, lansat de câteva săptămâni. Într-un viitor apropiat, doi cercetători descoperă o modalitate de a-ți identifica sufletul pereche, acea dragoste mare pe care ne-o dorim probabil mulți și multe dintre noi.

Doar că de aici se nasc extrem de multe dileme morale în modul de a face operațională ideea și de a o transforma într-un business de succes. E ok să oferi fericire și să te îmbogățești călcând totul în picioare în jurul tău? Se vor face alegeri, cineva va muri, iar poliția intră pe fir… Așa că serialul din 2021 Netflix The One poate fi descris și ca un serial de investigație/polițist.

3. The Sinner – sezon nou în 2020

The Sinner - Season 3

Serialul american The Sinner este ceea ce se poate descrie nu ca un who-dunnit, ci un why-dunnit. Misterul pe care detectivul Harry îl are de descifrat nu este identificarea criminalului, ci înțelegerea motivației lui. În fiecare din cele 3 sezoane din The Sinner, criminalul este persoana la care te-ai aștepta cel mai puțin. Dar atunci, de ce oare a făcut-o? În primul sezon Jessica Biel îl omoară pe un aparent străin, îl al doilea un copil de 11 ani pare că și-a otrăvit prietenii, iar în a treia explicații de-a dreptul filosofice intră în scenă pentru justificarea unor crime.

Toate cele trei sezoane sunt bune și toate sunt legate între ele prin structura poveștii, dar și prin detectivul Harry, jucat în toate sezoanele de nimeni altul decât Bill Pullman. Cu un psihic tulburat el însuși, Harry are o aplecare specială spre a căuta explicații și a-i înțelege pe ucigași.

4. Capitani 

capitani seriale noi netflixCapitani este un serial polițist european. A fost lansat în februarie 2021 pe Netflix, dar e de fapt un serial ceva mai vechi, ale cărui drepturi de difuzare Netflix le preia acum.

Într-un sat din Luxembourg, e descoperit corpul fără suflare al unei fete de 15 ani, iar detectivul Capitani trebuie să afle cine e ucigașul. Dacă vrei să vezi un thriller bun detectivistic, Capitani are toate ingredientele pentru a-ți satisface această dorință. Noi am rămas până la final prinși în mrejele misterului foarte bine construit. Pare că nimeni din sat nu este inocent și toată lumea minte. Așa că adevărul va ieși la iveală de abia la final.

5. Lupin (2021)

lupin seriale netflix 2021

Un serial polițist Netflix în care detectivul e chiar hoțul. 🙂 Francezii s-au ambiționat să calce pe urma spaniolilor, după ce aceștia din urmă au creat fenomenul La casa de papel și după ce sume uriașe au început să fie pompate în producții spaniole de Netflix și nu numai. Așa că au dat lovitura cu serialul Lupin, lansat la începutul lui 2021 pe Netflix.

Lupin este un thriller care îl urmărește pe Assane Diop, un hoț de bijuterii, care ajunge să fure pentru a expune o înscenare din urmă cu mulți ani, care a dus la moartea tatălui lui. Lupin e super antrenant și nu te lasă să pleci de lângă ecran, plus are o naturalețe care îl face ușor de plăcut și urmărit (în comparație cu ritmul aproape stresant de rapid din thrillerele americane). Să vă mai spunem că l-a depășit pe Queen’s Gambit ca audiență? 🙂 Primul sezon are 10 episoade, primele 5 lansate în ianuarie 2021, celelalte urmează în vara 2021.


Seriale polițiste din 2020

6. Snowpiercer (2020)

snowpiercer seriale polițiste netflixVrei să vezi un serial detectivistic, din 2020, care te transportă într-o cu totul altă lume? Serial SF post-apocaliptic, Snowpiercer recreează atmosfera și universul din filmul de limbă engleză cu același nume, din 2013, al regizorului coreean Joon-ho Bong, noua senzație de la Hollywood. Dacă ați văzut filmul și v-a plăcut, sunt șanse mari să vă placă și serialul. Noua producție TV nu spune povestea filmului într-un serial, ci doar creează universul apocaliptic din film și îl leagă apoi de un mister detectivistic. La câțiva ani după ce Pământul a devenit o planetă înghețată, supraviețuitorii din toate clasele sociale trăiesc într-un tren care înconjoară la nesfârșit planeta.

Pe lângă problema resurselor limitate, cei care conduc trenul se confruntă și cu găsirea unui criminal. Pentru identificarea lui este adus din rândul călătorilor clandestini un fost detectiv de poliție. Atmosfera este construită cu mare grijă la detalii, practic Snowpiercer e o lume în sine, ceea ce este cu adevărat fascinant.  Rolurile principale sunt jucate de Jennifer Connelly și Daveed Diggs. E o producție TNT poți vedea în România ambele sezoane pe Netflix.

7. Străinul / Stranger – serial TV polițist și thriller cu sezon nou în 2020

strainul kdrama seriale coreene

Un serial polițist coreean care a fost inclus de celebra revistă The New York Times în lista celor mai bune seriale din 2017. Și cu asta cred că am spus tot, nu mai e nevoie de argumente în plus 🙂 După primul sezon din 2017, Netflix ne-a prezentat al doilea sezon în 2020.

Un procuror fără prea multe subtilități emoționale ajunge să facă echipă cu o femeie detectiv pentru a desluși o serie de crime și a scoate la iveală corupția care căpușează instituțiile statului. Dacă nu s-ar vorbi în coreeană și dacă nu ar fi atât de localizat ca principii și valori morale în societatea coreeană, ai putea crede cu ușurință că e un serial american reușit.

Seriale polițiste bune din ultimii ani

8. The Blacklist / Lista neagră (2013 – 2020)

The Blacklist

Dacă thrillerele psihologice și serialele polițiste sunt pe placul tău, atunci serialul NBC The Blacklist este potrivit pentru tine. Având la bază o idee cunoscută și prezentată în multe alte producții până acum, serialul ni-l prezintă pe Raymond “Red” Reddington (James Spader), unul dintre cei mai căutați criminali din lume, ce se predă FBI-ului și le oferă acestora o listă cu cei mai temuți teroriști din lume, colaborarea sa în prinderea acestora fiind condiționată de prezența agentului debutant, Elizabeth Keen (Megan Boone).

The Blacklist poate părea, la prima vedere, o poveste tipică genului unde concluziile pot fi trase înainte de a afla finalul, însă construcția episoadelor, twist-urile și jocul magistral al lui Spader, transformă acest serial într-o aventură cu suspans în care concepțiile noastre despre eroism, remușcare și adevăr sunt testate la fiecare pas.


Toate cele 8 sezoane lansate până acum, ultimul anul trecut, în 2020, sunt disponibile pe Netflix. Poate te pune pe gânduri că sunt 8 sezoane, dar trebuie să-ți spunem că toate au fost apreciate și de privitorii obișnuiți, dar și de critică. Iar jocul lui James Spader a fost lăudat în mod deosebit. Mai vrei un argument? Serialul e atât de urmărit, încât a fost reînnoit pentru al 9-lea sezon în 2021. 🙂

9. How to get away with murder (2014 – 2020)

How-To-Get-Away-With-Murder-TV-Seriale politiste netflixDeși How to Get Away with Murder nu este creat ci doar produs de Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal) pentru postul ABC, serialul are toate ingredientele unui succes marca Shonda: un personaj central feminin, caractere puternice, scandal la locul de muncă și replici kilometrice. Și, într-adevăr, serialul a ajuns la 6 sezoane, toate disponibile și pe Netflix, așa că baftă la binge watching. 🙂

Deși elementele par familiare, serialul încearcă să abordeze genul dramei legale într-o manieră proaspătă: primele episoade construiesc acțiunea pe două planuri – în timp ce studenții învață cum să ajute un criminal să scape nepedepsit (printre altele), un criminal chiar pare să le scape printre degete.

How to Get Away with Murder o are în centru pe Annalise Keating (Viola Davis), o profesoară cu un stil de predare neobișnuit. Studenților li se oferă spre rezolvare un caz al lui Annalise: primii patru care găsesc o soluție la înălțimea celei oferite de avocată primesc un post în firma ei. Favoriți par a fi Wes (Alfred Enoch, filmele Harry Potter), Michaela (Aja Naomi King), Laurel (Karla Souza) și Connor (Jack Falahee). Dacă ești fan Grey’s Anatomy îți vei aminti, poate, de primele sezoane și de grupul „condus” de Meredith Grey gravitând în jurul lui Dr. Bailey.

Vezi trailer How to get away with murder.

10. Mindhunter (2 sezoane, unul în 2017, unul în 2019)

mindhunterThrillerele Tăcerea mieilor, Hannibal, Se7en plus toată suita de seriale pe urma criminalilor în serie pleacă de la premisa unor polițiști, detectivi și agenți care pentru a-l prinde, încearcă să înțeleagă psihologia criminalului. Mindhunter e un serial foarte reușit despre perioada în care nu exista ideea de criminal în serie și profilarea criminalului. În care nu exista noțiunea că psihologia te poate ajuta să prinzi ucigașul.

Serialul urmărește cum mai mulți agenți FBI încep să pună cap la cap la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80 piese din puzzle-ul psihologiei criminalilor în serie și să o transforme într-un materie în sine criminalistică.

O producție foarte bună Netflix, te va captiva prin poveste, vizualuri și prin atenția cu care-și construiește personajele. Și nu doar cu primul sezon, ci ambele. Primul a apărut în 2017 și al doilea în 2019, ambele fiind lăudate de critică.

A doua serie, din 2019, a fost chiar mai apreciată de critici decât prima.


11. De necrezut / Unbelievable (2019)

UNBELIEVABLE seriale politiste netflix
UNBELIEVABLE

E un serial polițist Netflix, apărut în 2019, despre o serie de violuri investigate de două femei detectiv. În general serialele de gen au ca personaje principale bărbați dintr-o bucată. Unbelievable e un serial în care o tipă pițigăiată, cu doi copii mici acasă, dă de cap unui caz complicat. Are ca partener o polițistă mai bărbătoasă decât mulți polițisti (jucată de Toni Collette). Dacă mai ai nevoie de argumente în plus, trebuie să știi că este bazat pe o întâmplare adevărată. Mai mult, deși netul și programele TV abundă de filme și seriale polițiste, vei găsi o abordare proaspătă în Unbelievable. Și proceduri polițiste pe care nu le vezi prea des tratate în astfel de filme.

12. Criminal (2019)


Este un serial polițist Netflix lansat în toamna lui 2019. Are 12 episoade, dar e interesant că fiecare 3 episoade sunt produse în altă limbă. Trei sunt filmate și produse în Marea Britanie, 3 în Spania, 3 în Franța și alte 3 în Germania. Dacă Netflix își permite un astfel de experiment, de ce nu? Toate se joacă cu genul filmului polițist încercând o abordare nouă. Aflarea adevărului despre suspect strict prin tehnica interogatoriului. Practic fiecare poveste se întâmplă doar în secția de poliție. Și în general polițiștii au un timp foarte limitat pentru a descurca ițele cazului.

13. Collateral (2018)

collateral seriale politiste netflix

La fel ca și Unbelievable, Collateral are în prim plan o polițistă, nu un polițist. Tipa investighează o crimă folosindu-se mai mult de intuiție decât de mușchi. Și face o treabă foarte bună. La fel ca și serialul, care reușește să-ți capteze atenția și să te țină prins până la final.  La fel ca și Bodyguard (vezi mai jos), a fost produs pentru BBC în 2018. Personajul principal este interpretat excepțional de super actrița Carrey Mulligan.

14. Bodyguard (2018)

bodyguard seriale polițiste netflix

Un serial britanic produs pentru BBC dar preluat și de Netflix. Bodyguard este foarte antrenant, te va ține în priză până la final, ceea ce face din el un thriller reușit. Personajul principal este un fost soldat britanic acum polițist special, detașat ca bodyguard pentru un ministru din cabinetul britanic. A fost lansat în 2018.

15. Broadchurch


Broadchurch este și el un serial britanic non-Netflix, dar pe care-l poți vedea pe Netflix. A fost filmat în trei sezoane, ultimul fiind difuzat în 2017. Prima serie în principal urmărește modul cum suspiciunea reciprocă și atenția media schimbă o comunitate mică după dispariția unui copil. Modul cum sunt construite personajele, regia și talentul cu care sunt filmate scenele au fost multi-premiate. Dacă ai stomac pentru un serial destul de apăsător, dar foarte bun, atunci Broadchurch este pentru tine.

16. Sherlock

sherlock Ultimul episod s-a filmat în 2017, dar dacă nu l-ai văzut încă, trece-l și pe acesta pe lista cu filme polițiste de neratat.  Pentru că este printre serialele detectivistice cele mai premiate și iubite din ultimii ani. E un serial deștept. Misterul e construit cu grijă pentru detaliu și te ține în suspans până la final. Unde mai pui că actorii din rolurile principale sunt Benedict Cumberbatch – Sherlock și Martin Freeman – Dr Watson. Dr. Watson este prietenul super inteligentului dar lipsitului de empatie, Sherlock.

Acestea sunt preferatele noastre în materie de seriale polițiste Netflix. Sperăm că ai găsit măcar câteva pe care nu le-ai văzut încă și care-ți fac cu ochiul. Așteptăm părerile voastre cu interes 🙂

Vezi și

Seriale Netflix 2021 – TOP 15 lansări Netflix în acest an

TOP 10 seriale Netflix din 2020

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here